geangu scrie:cristi_vidican scrie:alin75 scrie:Cred ca spune tot....
Eu cred că s-a referit la stropirile din perioada de înflorire.
Problema neonicotinoidului e în special la tratarea seminței (rapiță, FS, porumb). Substanța are remanență și afectează pe termen lung.
Ideea este ca oamenii nu se plang de chimicale ci incearca sa faca productii in conditiile date. Ce importanta are daca sunt neonicotinoide sau pesticide in timpul infloriri, efectul este acelasi ba eu cred ca stropirile in timpul infloririi sunt mai periculoase decat neonicotinoidele. Cat despre remanenta iar nu intereseaza decat cele doua saptamani de inflorire ceea ce si la pesticidele clasice este valabil.
Se poate sa aveti dreptate.
Mai exista si varianta ca dupa rapita, sa vina salcamul si familia de albine sa se hraneasca preponderent din polenul facut sndwici cu neonicotinoid.
Astfel sa ne trezim ca ...na....parca stupii mergeau mai bine altadata.Si uite ...na ca intra cam slabi anul asta in iarna.Si ba !! da ce o dat bolile in ei ceva de speriat.
Si eu merg la Rapita ca este sursa mai sigura decat FS.Si eu pozitionez pe langa culturi.Si eu tac malc dupa ce le-am dat drumul la albine.Asta nu inseamna ca ...nu ma gandesc.
Pebtru colegii capitalizati si tehnologizati, pentru ei sunt alte tratamente impotriva bolilor in comparatie cu EUROPA.
Ca europenii vor miere curata de la noi in timp ce ei ne chimizeaza de ne ia gaia, nu e cinstit.Oare nu e de luat in calcul si situatia ca mierea sa fie toxica pentru albine???
De ce ierneaza unii dintre noi mai bine pe sirop??