Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde vevidadra » 18 Dec 2015, 00:01

Salutare ! BUNCA ai tot respectul de la mine pentru ce ai scris. Numai cel care muncește cu sîrguință reușește. Mă refer- la noi nu se poate.
vevidadra

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2015, 00:07

Un roman nu munceste in Ro cu acelasi elan cu care munceste pt patronul strain...asta este o realitate !
La noi se pune problema ca daca pui husa pe 4 stupi..transpira, cresc puiet si mor de foame, le creste consumul...bla bla...numai prostii, o sa vedeti peste tot...paturici, ziare carpe tot ce-ti trece prin cap... Nimeni nu se gandeste ca acolo ei pun 4 bombe umflate de albina si full de hrana, cu 5 rame de polen inauntru una lamga alta cu husa aia peste...oare le e frig, transpira?
Fac puiet si mor de foame...cate prostii am putut sa citesc pe forumul asta...sunt satul!!
De ani de zile va zic ...ei fac roi pe 4 rame...unii ierneaza asa pe 4 rame, intrebati cati roi fac dintr-o familie...simplu cati se poate, si daca familia e mare faci si 7-8...stai...la noi e imposibil,...

Si inca ceva...uitati-va pe Sunphoto la Dorianiond...despre musafirul nostru Angelili e vb....la poze la iermare in ianuarie pe data de 10 anul 2010 poza...un nene la blugi si puloveras, afara zapada ici colo..soare...oamenii reaxati la stupi...deci lasati si povestea aia ca acolo e glaciatiune
BUNKA

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2015, 00:18

Stiu f bine...acolo sunt ani cu extreme..adica peste un -25- -30 grade se suprapune vantul care duce temperatura resimtita la -40 dar astea sunt extreme trecatoare...la noi cand vine frigul din ianuarie in unii ani cum e?
Cum i-o fi fost lu' Puisoru la Ramnicu Sarat cu stupii sub 5 m de zapada ???....cum o fi in exteriorul arcului carpatic cand incepe viscolul ...hai ma....
De cand am albine am prins ierni cu -25, -28 -32 de grade in zona mea si cu vant....la Radauti mai la nord -34 grade...deci cum stam ????
Ultima oară modificat de BUNKA pe 18 Dec 2015, 00:21, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde lucky5strike » 18 Dec 2015, 00:20

Ce vrei, dragul meu, noi pescuim la alta balta... sunt puncte cheie la canadieni pe care nu le vom atinge prea usor... mai ales morcovul de la botul magarului... :(
Nu ca n-ai avea si destula dreptate... dar descarca-te linistit, noi te intelegem ... chiar e simpatic cum pui problema... (fara ironie!) :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2015, 00:24

lucky5strike scrie:Ce vrei, dragul meu, noi pescuim la alta balta... sunt puncte cheie la canadieni pe care noi nu le vom atinge prea usor... :(
Nu ca n-ai avea si destula dreptate... dar descarca-te linistit, noi te intelegem ... chiar e simpatic cum pui problema... (fara ironie!) :lol:

Nu frate...asta este adevarul, si daca tot a intrat omul asta aici...trebuie sa ne onoreze pt ca are experienta sistemului de lucru folosit acolo si sa vedem cu adevarat ce putem invatza si prelua de acolo ...pt ca suntem varza fatza de ei, asta este adevarul si trebuie sa il digeram !!!
BUNKA

Mesajde cristian bh » 18 Dec 2015, 00:28

BUNKA scrie:...cate prostii am putut sa citesc pe forumul asta...sunt satul!!

Crezi ca numai tu????? :lol:
vezi ca mai ai un ,....mirean p-aici! :lol:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2015, 00:32

Deci...revin la intrebari...cat costa carburantul consumat pe sezon, cat costa hrana pt albine anual si ce alte cheltuieli mari mai aveti in diferenta aia de 300000-400000 $ ??

PS..Pt colegii carcotasi, necredinciosi si zeflemitori...as vrea sa stiu si eu cata bere puteti sa dati daca din 15 fac minim 80 in sezonul urmator...asta apropo de cati roi se pot face...si nu vb de roi in august 2016 ci in martie-aprilie 2017 deci trecuti iarna ???
Nu ma omor dupa bere dar...asa se calculeaza la noi la romani.
Ultima oară modificat de BUNKA pe 18 Dec 2015, 00:39, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde proapis13 » 18 Dec 2015, 00:32

cristian bh scrie:
BUNKA scrie:...cate prostii am putut sa citesc pe forumul asta...sunt satul!!

Crezi ca numai tu????? :lol:
vezi ca mai ai un ,....mirean p-aici! :lol:

Nu radeti...forumul are memorie...cu totii am scris cate o prostioara la un moment dat...e acolo...arhivata... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2015, 00:43

Cat ma duc eu sa frezez niste rame...aveti timp sa va dati cu parerea argumentat pe ceea ce am spus mai sus...o sa imi pun wireless in atelier ;)
BUNKA

Mesajde lucky5strike » 18 Dec 2015, 00:52

Asa sa faci (cu wirelessul...) .

Citeam un studiu, pe ZF, ca, pe sectorul de productie, loc mai neprielnic decat Romania pentru a-ti dezvolta o firma de dimensiune mica/medie nu prea gasesti usor.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde alt stupar » 18 Dec 2015, 01:00

Acuma e bine pe topicul asta.
Deci, pe langa cineva care ne povesteste din apicultura traita ”pe viu” prin Canada (toata stima !), mai nou avem si pe altcineva care ne povesteste din apicultura vazuta pe youtuburile de dincolo de ocean. :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde lucky5strike » 18 Dec 2015, 01:03

Ma doare capul de cat "poka-yoke" am vazut pana acuma in postarile lui Angelilly. Ce ziceti? Ce fac ei, pare simplu... dar nu este.
Toti avem ochii lipiti de ecran... Asemenea planificare n-o atingi doar de pe youtube.
Dalta e dalta. :(
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde tuturicius » 18 Dec 2015, 01:32

Nelule tine-te bine ca am plecat dupa tine! Cand te-am prins din urma te-oi suna, numa' sa-mi spui si mie de unde imi gasesc nicaraguani :mrgreen:
Deci am fost ieri la socrelu' la Agromecul lui, ca nah ... m-am orientat bine cand m-am insurat ... si i-am "rechizitionat" o sala, in scopuri apicole.
In ea imi fac sala de extractie si depozitat corpuri. Curtea in fata e betonata, sala are podeaua la nivel cu curtea, usa mare, sa incap cu un palet pe care il duc cu transpaletul. Pana in primavara imi fac paleti dupa masura corpurilor, cu suber de tabla la fund, sa nu intre hoatele, si corpuri de schimb. Cand ajung cu masina oi descarca paletii cu ifronul, ca asta este oferta, si barem la descarcat nu mai fac muschi.
In sala intr-un colt imi fac camera de incalzire si dezumidificare. Izolez doi pereti si restul ii fac modulari, sandwich din osb si polistiren. Depun paletul pe jos, scot suberul, iau capacele, pun caloriferul electric, termostatul, dezumidificatorul si apoi pun restul de pereti si tavanul. Cand o creste numarul cresc si eu camera.
Suna bine? Oi incepe sa fiu si eu industriash? :lol:
Nu am apucat sa caut, dar oi gasi doara si la noi aldehida butirica.
tuturicius

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2015, 02:24

lucky5strike scrie:Asa sa faci (cu wirelessul...) .

Citeam un studiu, pe ZF, ca, pe sectorul de productie, loc mai neprielnic decat Romania pentru a-ti dezvolta o firma de dimensiune mica/medie nu prea gasesti usor.

Asa e...numai la noi in Botosani sunt niste multi multimilionari in Eur...multi romani, este si un francez care nu are multi...numai 1000 de angajati...tocmai a mai cumparat o fabrica si in Ukraina..n-a dat mult..numa' 60 de milioane..nu, nu de lei...
Si apropos...fortza de munca e scumpa a dracu aici..pun pariu ca Angelili imediat gaseste fortza de munca aicishea pe forumaki la 15 CAD ora...mintenas
Am dreptate sau ba??
BUNKA

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2015, 02:27

alt stupar scrie:Acuma e bine pe topicul asta.
Deci, pe langa cineva care ne povesteste din apicultura traita ”pe viu” prin Canada (toata stima !), mai nou avem si pe altcineva care ne povesteste din apicultura vazuta pe youtuburile de dincolo de ocean. :lol:

Adriene...lasa-ne cu texte...ca ne-am obisnuit cu ele...pune o intrebare grea lu' musafiru nostru..uite iti dau eu o idee..
Intreaba-l asa..cat a dat pe 900 de stupi si 5000 de caturi, ce a mai cumparat pe langa astea si cat l-a costat preluarea fermei...apoi iti zic eu ce intrebare sa-i mai pui pe urma.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2015, 02:31

Acuma ca l-am ajutat pe Adrian cu intrebarea...sa pun una si din partea mea...
Intr-o iarna normala ca "intensitate"...la ce data creste temperatura in palet, adicatelea cand incep cresterea puietului?
Daca primesc raspuns...am si contiuarea ??
Asta se leaga cu productia, numarul de roi obtinuti dintr-o famelie...si multe altele.

No...ma duc inapoi la rame.
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII