Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde giovanni » 22 Ian 2016, 10:00

Iar despre experienta pe care pretinzi ca n-as avea-o, d-le giovanni te invit sa ma cunosti intai, apoi
sa comentezi.


Poate nu m am exprimat bine, m am referit in general cu experienta ,chiar imi doresc sa te cunosc de trei ori /an, mai ales la pregatirea ptr iernare a hibrizilor,recoltarea salcamului si iesirea din iarna,daca vrei iti imperechezi bkf la fel de bun ca cel din germania,sper sa iei bine in serios ca nu vorbesc s au scriu nefondat aici ,dar nu doresc sa ma MAI fortez si sa complic lucrurile fiindca le am facut deja,dar la o adica daca vremea permite dupa ce imi fac carpatina le fac si pe alea !

`daca sustii ca hibrizii indif de performata sunt buni,afla din exp mea ca gresesti,deja am postat anterior ce se poate intampla,au facut o unii mai dotati decat mine si nu au reusit,asta sa nu ma mai dau pe mine ex ca nu reusesc !
-Nu ca nu ar fii bun mat de import selectionat si doresc eu sa va convig de acest lucru pe cei care frecventati forumul si pe altii in cauza,nu am afirmat ca nu este bun ptr iernare si productie,AM MAI SPUS O si o repet ca nu este mai bun decat a noastra SELECTIONATA,nu aceia crescuta la intamplare!
-Am constatat dif la consumul de hrana deoarece pune f mult puiet ,face populatie mai multa decat carpatina si consuma mai mult DAR PRODUCTIA DE MIERE o singura data mii s a intamplat sa puna cu cateva sute de grame mai mult decat carpatina!Pe seceta si ani ploiosi ,ANII DIFICILI CLIMATICI au fost mult sub carpatine,

Ca rezistenta la boli asemenea ,este sub !

La munte cand mergi ,pot sa te ia suvoaiele de apa cu tot ca nu sunt locuri decat pe vai sa te amplasezi
Drumurile nu sunt bune prin localitati ,ai circulat pe forestiere?
Cand mergi acolo stai 2 luni,nu faci naveta cu trocile pline de albine ca ai ocazia sa te tracteze si TAFUL uneori
Asta inseamna reducere de costuri!
Sant ani cand na i decat polen de intretinere,trebuie sa dai sirop,paste,CRESTEREA o faci jos si populezi cu eclozionate nucleii ,acolo mergi cu max 7-10 fam de trantori pe care ii dispui intelIgent in teren sa poti avea control asupra lor,aici este mare secret ptr a face imp controlata,sa fie de aceasi rasa din linii diferite,ptr diversificarea bagajului genetic prin imp naturala !
De paza stai ca vine ursoica si face totul zob!
Si sunt f multe DE SPUS dar le ve ti afla pe parcurs care va ve ti incumeta ,sunt f putini curajosi cu un dram de nebunie care vor face asta,mai sunt si cheltuielile,
Accesul la munte il face fiecare in vecinatate lui,nu o sa ma deplasez la Jenes in Argesi,s au in mtii TATRA,doar daca voi ramane numai pe matci atunci poate o fac sunt imprevizibil
Nu in orice zona ai cules ptr polen cel putin si atunci dai COTUL te aflii degeaba in treaba !Zonele cu un bun cules sunt populate cu stupine in pastoral si atunci faci asta ptr publicitate ,vezi doamne imperechez la munte ,uite ce desteptul apiculturii sunt eu !
Cam in felul asta se pune problema in practica dragul meu Popovici si cu parere de rau datorita celor postate nu prea ai practica asta de care vorbesc eu ,cel putin asa ma faci sa inteleg,o vei prinde daca esti hotarat, ARGUMENTELE LUI JENES la fel c am date in branci dar ma intalnesc eu cu el ,ai bag ciomagul ala pe gura sobii s au sub gratar!
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni
 
Mesaje: 344
Membru din: 12 Sep 2011, 15:58
Localitate: Albeni-Prigoria ,Gorj

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde giovanni » 22 Ian 2016, 10:04

De idei fanteziste nu ducem lipsa , o statiune de crestere si imperechere presupune ceva dotare si doar simpla deplasare in drumetie nu rezolva nimic.

Foarte inteligent spus ,acesta este adevarul,ca si cum ai fii facut aceste deplasari s au poate chiar le ai facut !
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni
 
Mesaje: 344
Membru din: 12 Sep 2011, 15:58
Localitate: Albeni-Prigoria ,Gorj

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde giovanni » 22 Ian 2016, 10:22



MAI sunt cateva clipe si nu mai intru pe aici pana iarna viitoare,RUGAMINTEA este PTR ACEIA care iubiti albinele mergeti prin catune izolate si cumparati 1-2 familii de ale noastre si multiplicati selectionati pana nu i prea tarziu,tot ce este in si pamantul acestei tari este unic ca energie si rezistenta ,nimic nu va fii mai bun decat ce i aproape de tine ,ce se naste langa tine,esteun pamant ales ,nu abandonati vietastile care sunt aclimatizate de mii de ani aici ,nu merita sa le faceti asta!Au hranit stramosii nostrii care au luptat su au pazit acest pamant bogat unic pe TERRA si nii l au lasat mostenire,atatea vitregii s au abatut asupra lui si ADN este acelasi cu al stramosilor nostrii,suntem neam de oameni frumosi inteligenti ,rezistenti,asa sunt si animalele si albinele noastre,NU ELE sunt de vina ca nu avem productii mari,sursele de cules sunt in declin datorita schimbarilor climatice,ganditi va ca un ger siberian se va abate 6 luni intr o viitoare iarna apropiata,cum vor rezista hibrizii?
Daca considerati cat de cat fondate argumentele postate anterior fiecare ve ti hotara ce ve ti face ! Sa nu aveti regrete ca nu a ti fost informati despre pericolele ce vor urma !
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni
 
Mesaje: 344
Membru din: 12 Sep 2011, 15:58
Localitate: Albeni-Prigoria ,Gorj

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde Bambucha » 22 Ian 2016, 14:35

Secolul 21 va fi sub zodia geneticii. Cine se opune va face o treaba mica contra vantului. O fi bine, o fi rau, vom vedea!
"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Avatar utilizator
Bambucha
 
Mesaje: 2785
Membru din: 23 Feb 2011, 13:38
Localitate: Bucuresti

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde giovanni » 22 Ian 2016, 20:55

Sper ca am inteles bine unde bati,iti urez spor la treaba si nu uitati cei carora peste cativa ani va va trebuii carpatina ,va astept cu drag dar nu la preturile afisate acum la anunturi ,asa ca va urez economii sanatoase ! :lol:
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni
 
Mesaje: 344
Membru din: 12 Sep 2011, 15:58
Localitate: Albeni-Prigoria ,Gorj

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde Adi Hodis » 23 Ian 2016, 00:21

giovanni scrie:Sper ca am inteles bine unde bati,iti urez spor la treaba si nu uitati cei carora peste cativa ani va va trebuii carpatina ,va astept cu drag dar nu la preturile afisate acum la anunturi ,asa ca va urez economii sanatoase ! :lol:

D'apai era clar ca ziua ca asta e motivul efortului de clampanit pe taste, asa tam-nesam dupa o lunga tacere.
Pentru succes in vanzari ... doriti sa va dam o mana de ajutor ?. Va sugerez sa folositi forumul de Anunturi.

Bun, pana vine "apocalipsa" hibrizilor ( matcile celorlalti ) ... va dorim succes.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Avatar utilizator
Adi Hodis
 
Mesaje: 2937
Membru din: 03 Apr 2011, 18:40

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde Daniel Popovici » 23 Ian 2016, 09:47

Tot ce a insemnat progres genetic in lume a fost facut prin imperecheri dirijate + testare + imprecheri dirijate + testare +...

Este o utopie sa ai pretentii de culegator care doar culege si vinde ... material genetic (si pentru sare sau petrol, ca sa iei si sa vinzi, tre' macar sa sapi).

Nu are importanta ce rasa are vecinul!
Nu poti avea calitate daca nu mentii un nivel decent de imperecheri dirijate + testare + imprecheri dirijate + testare +...

Daca toate tarile din lume fac asa ceva, ... cativa de la noi se incapataneaza ca nu le place ideea (dar vor inchinaciunea celorlalti, poate si banul celorlalti- ramane de vazut).

Eu alta cale decat imperecheri dirijate + testare in fiecare generatie nu stiu, dar faceti voi altfel - Ca la noi la nimeni!, insa nu cereti si altora sa va urmeze!

Prima cale de ameliorare e imperecherea dirijata, apoi infuziile, absorbtia, etc. - totul cu TESTARE din multi produsi - sa ai de unde alege.

In privinta mea, personal, mai bine fac ameliorare gentica (sau aclimatizare de material deja ameliorat), decat sa cresc la nesfarsit 40% mai mult decat am nevoie, ca stiu ca n-am uniformitate (si jumate din matci sunt bune de aruncat) SAU decat sa pierd timpul si zilele combatand frigurile roitului.

Expuneti voi un program de ameliorare fara imperecheri dirijate si fara testare!
(si sa tinem cont ca la noi, baza de multiplicare a fost "cosul de gunoi" de multe generatii pana acum. Adica " Ce nu-mi place mie, inmultesc, despart si vand sa scap de ele" - botci? - de roire, tot de la ce intra primele in friguri ca-s "de gratis" - credeti ca daca doar dati din gura sau doar inchideti granite, comportamentul din mosi se va schimba?)
Dar program coerent sa fie, sa intelegem ceva coerent din acest PROGRAM.
Daniel Popovici
 
Mesaje: 354
Membru din: 03 Noi 2011, 11:01

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde Daniel Popovici » 23 Ian 2016, 10:01

D-le Giovanni:
1. Nu am scris niciunde ca m-as fi decis sa cresc Buckfast si nu stiu cine v-a mintit in aceasta privinta.
2. Sunt adeptul testarii si mentinerii mai multor rase (diversitate genetica) de calitate, bine aclimatizate si in proces de ameliorare continua - LA TOATE SPECIILE animale sau chiar vegetale.
3. Buckfast NU E HIBRID. A fost hibrid pana prin anii '80. De atunci s-au schimbat multe si mai nou (de vreo 15-25 de ani) e rasa stabila.
4. Daca ai date comparative intre rase, de ce nu vii cu detalii mai clare? (sursa si provenienta materialului genetic testat, conditiile de testare si rezultatele)

Nu tot asta spun si imi bat degetele pe tastatura "in gol" - "inainte de orice decizie, avem nevoie de studii comparative pertinente intre rase pe mai multe generatii" ... De verdicte date dupa pareri si dupa interese suntem satui!
Daniel Popovici
 
Mesaje: 354
Membru din: 03 Noi 2011, 11:01

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde Ioan Guist » 23 Ian 2016, 10:29

"cativa de la noi se incapataneaza ca nu le place ideea "

Ca sa placa trebuie cunoscut intai.Dar e gratis sa ne dam cu parerea.
Inseminare artificiala ?? Fugi domne de cilea cu prosti de adormit copii. Ce fac eu din mos stramos e ... batut in cuie de haur si ca mine nimenea nu e.Clar?
Nimeni nu poseda Carpatina curata si superselectata.NIMENI !!! Doar EU !!
BAaa.....Eu .....ba eu ... ba eu... !!

Jeme tara de selectioneri , stam bine la capitolul asta. Suntem campioni pe sate si comunele planetare.Suntem the cei mai mari si mai inteligenti dintre traci si imediat apoi dintre oamenii planetei.Nu ne fortam ca putem reprezenta chiar si Galactic problema'
Nu prea avem noi rezultate da ce conteaza ? atata timp cat avem cate o insigna pentru fiecare...e bine.

Propun sa votam la cine sa-i dam premiul intai cu coronita la sectiunea selectionerul din frunte.
Ultima oară modificat de Ioan Guist pe 23 Ian 2016, 10:43, modificat 1 dată în total.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Avatar utilizator
Ioan Guist
 
Mesaje: 3635
Membru din: 20 Feb 2011, 21:43
Localitate: Cisnadie jud.Sibiu

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde Adi Hodis » 23 Ian 2016, 10:40

ghitacusman scrie:....daca ne gandim la reclama , pare doar o reclama .......dar privind din alt unghi , ...asa cum multe lucruri bune au fost distruse pentru un trai mai bun :( ,....dar asta devine doar o constatare la final .

Sa traiesti nea Ghita !.
Lucruri bune a distrus omul de la inceputul curiozitatii ... antice. Peste tot mapamondul.

Pina si in aceste cateva pagini, e cam acelasi lucru. Se calca pe ceilalti producatori. Se autoridica in slavi, cum ca e profet si vezi Doamne o sa moara albinele celorlalti. Asa ca, daca nu sare toti stuparii sa cumpere matci in sezonul urmator, de la maria sa ... profetu', vor da mai tarziu de belea. De preturi ... exorbitante, presupun.
Asa, si ce ? ... nu vor fi albine nicaieri, ca deh, urmeaza apocalipsa. :lol:

Sa privim real scrisele de pe aceste pagini. Deci ne vizeaza pe toti cei care am citit ( si care vor citi ), exclus cei ce au rasa Carpatina.
Cum va simtiti ?.
Ce raspuns se cuvine unor astfel de postari ?.

Scurt, chestie de ... obraz. :mrgreen:

Chestia asta a mai comis-o profetul respectiv, acum cativa ani ( se pot aduce postarile ). Pe atunci nu era la nivel profetie. :lol:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Avatar utilizator
Adi Hodis
 
Mesaje: 2937
Membru din: 03 Apr 2011, 18:40

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde Adi Hodis » 23 Ian 2016, 10:43

Acum, sa vedeti ... efecte !. :roll:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Avatar utilizator
Adi Hodis
 
Mesaje: 2937
Membru din: 03 Apr 2011, 18:40

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde giovanni » 23 Ian 2016, 12:31

Dl Popovici ,am adus si exploatat ,experimentat in acelasi timp,hibrizi de germania,danemarca,italia,doar pentru a verifica laudele lor SI nu au fost mai buni decat mat selectionat din albina noastra locala,pe general,nu au fost superiori iar pe deasupra stim deja si din studiile facute de altii pregatiti profesional si cu baza de cercetare superioara mie ca nu au dat rezultate,asta am incercat sa arat si in subiectele postate anterior de catre specialisti in domeniu,EI AU CONSTATAT ca la ALBINA nu se pot face,nu dau rezultate,imperecheri ca la celelalte vietuitoare zoo, MA REFER AICI LA RASE,SPECII,nu la indivizi de aceiasi rasa dar din ramuri diferite.
M am incapatanat si eu PUTIN,in jur de 15 ani si nu am obtinut ceva bun,superior,mai mult am patimit,controlan si mutand la cele cu pricina ptr a nu altera ceaxce aveam deja destul de bun.aNul trecut cu carpatinele noastre am facut 3 magazii de salcam cu fam recordiste in toate posturile,cu celelate,hibrizii, doua si jumatate,hibrizi cumparati cu bani multi ,pot sa v o dovedesc,va astept oricand la mine in stupina .
Eu consider ca o introducere haotica si lasati in libertate la voia intamplarii trantorii acestia este un dezastru ptr albine oriunde nu numai la noi.Ca doriti sa experimentati pe un lot restrans ,controlat este alta problema,numai ca la noi in tara nu avem nici conditii nici fonduri ptr asta .
Albina nazdravana si eu a si dorii ca unii apicultori optimisti dar practica mi a demonstrat ca nu se poate!
PS Cand mutam stupii cu acele matci cumparate ,le introduceam in cusca sa fiu sigur ca nu se vor pierde in transport,fiecare stup cu dispozitiv ptr mentinerea trantorilor in interior,grafic pentru iesirea acestora la zbor,macelul lor cat mai des ,etc,toate astea se numesc munca ,grije si multa judecata,sa aruncam fraze pe ici pe colo este usor cum vad la colegi apicultori de apel de seara care ei nu au avut albine pana acum cate ore am vazut eu de albine !
Inteleg ca sunteti dr,probabil zootehnist,daca va ti dat teza in apicultura va astept,daca nu cred ca ne pierdem vremea si unul si altul va astept pe feysbk /privat la un paharel de vorba .
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni
 
Mesaje: 344
Membru din: 12 Sep 2011, 15:58
Localitate: Albeni-Prigoria ,Gorj

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde giovanni » 23 Ian 2016, 12:46

Adi Hodis scrie:Acum, sa vedeti ... efecte !. :roll:


DE figurile tele viza vii de mine sunt satul de la inceputurile forumului,numai ca rezultatele profetului sunt din ce in ce mai bune ,ce i ca tine impotriva mea va balaciti in incapacitatea de a progresa,de a avea rezultate practice,productia si calitatea mai intai de toate, ce poti cere la la vederi inguste ca ale tele care nu stie ca munca cinstita poate fii si aducatoare de venituri si de liniste,am obsrv de mult ca esti bagator de petarde in foc sa scoti ochii altora,poti sa nu mai obosesti ca nu ti mai citesc postarile tendentioase,stiu ca tremurati unii de pe aici ca va sterpelesc alvaua,nu vedeti insa ca o pierdeti singuri,in loc SA MA COMBATI CU ARGUMENTE PE TEMA CE SE DICUTA VII si ma jignesti,asa ai facut intotdeauna ca ai mintea scurta si nu poate judeca mai mult.un proverb spune CUM E TURCU si PISTOLUL,asa esti tu cu caracterul tau !
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni
 
Mesaje: 344
Membru din: 12 Sep 2011, 15:58
Localitate: Albeni-Prigoria ,Gorj

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde giovanni » 23 Ian 2016, 12:58

Adi Hodis scrie:
ghitacusman scrie:....daca ne gandim la reclama , pare doar o reclama .......dar privind din alt unghi , ...asa cum multe lucruri bune au fost distruse pentru un trai mai bun :( ,....dar asta devine doar o constatare la final .

Sa traiesti nea Ghita !.
Lucruri bune a distrus omul de la inceputul curiozitatii ... antice. Peste tot mapamondul.

Pina si in aceste cateva pagini, e cam acelasi lucru. Se calca pe ceilalti producatori. Se autoridica in slavi, cum ca e profet si vezi Doamne o sa moara albinele celorlalti. Asa ca, daca nu sare toti stuparii sa cumpere matci in sezonul urmator, de la maria sa ... profetu', vor da mai tarziu de belea. De preturi ... exorbitante, presupun.
Asa, si ce ? ... nu vor fi albine nicaieri, ca deh, urmeaza apocalipsa. :lol:

Sa privim real scrisele de pe aceste pagini. Deci ne vizeaza pe toti cei care am citit ( si care vor citi ), exclus cei ce au rasa Carpatina.
Cum va simtiti ?.
Ce raspuns se cuvine unor astfel de postari ?.

Scurt, chestie de ... obraz. :mrgreen:

Chestia asta a mai comis-o profetul respectiv, acum cativa ani ( se pot aduce postarile ). Pe atunci nu era la nivel profetie. :lol:


NU te am deranjat si te invit la bunul simti,eu nu am avut catastrofele tele in stupina,stii ce ai patit dupa discutiile vechi,in loc sa iesi la rampa cu postari de astea mai bine ai mai invata ceva despre intretinerea albinelor si bolile albinelor,roire si declansarea roitului,sa fim seriosi tu cand stergeai teava pustii ori indiferent de activitatea ta, eu aveam vechime in crestere de matci si apicultura ,nu esti la nivelul cunostintelor mele apicole sa poti posta viza vii de mine ce vrei tu,esti cat o nuca pe langa mine in domeniul asta ,te sparg in palma cand vrei la orice vrei tu, daca abordam pe teme apicole s au menegemet apicol,asa ca stai deoparte daca vrei sa ti mentii punctajul,eu am postat conf titlului,nu am jignit pe nimeni.
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni
 
Mesaje: 344
Membru din: 12 Sep 2011, 15:58
Localitate: Albeni-Prigoria ,Gorj

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde lucky5strike » 23 Ian 2016, 13:04

Regula de aur a dialogului este sa fii de acord ca celalalt poate avea alta parere decat tine.

Realitatea se extrage din cat mai multe puncte de vedere.
Pax vobiscum!
lucky5strike
 
Mesaje: 6248
Membru din: 18 Feb 2011, 19:02
Localitate: DOLJ

Re: Oare s-a legalizat importul de matci?

Mesajde giovanni » 23 Ian 2016, 13:19

Ioan Guist scrie:"cativa de la noi se incapataneaza ca nu le place ideea "

Ca sa placa trebuie cunoscut intai.Dar e gratis sa ne dam cu parerea.
Inseminare artificiala ?? Fugi domne de cilea cu prosti de adormit copii. Ce fac eu din mos stramos e ... batut in cuie de haur si ca mine nimenea nu e.Clar?
Nimeni nu poseda Carpatina curata si superselectata.NIMENI !!! Doar EU !!
BAaa.....Eu .....ba eu ... ba eu... !!

Jeme tara de selectioneri , stam bine la capitolul asta. Suntem campioni pe sate si comunele planetare.Suntem the cei mai mari si mai inteligenti dintre traci si imediat apoi dintre oamenii planetei.Nu ne fortam ca putem reprezenta chiar si Galactic problema'
Nu prea avem noi rezultate da ce conteaza ? atata timp cat avem cate o insigna pentru fiecare...e bine.

Propun sa votam la cine sa-i dam premiul intai cu coronita la sectiunea selectionerul din frunte.



Fiecare castiga si pierde pe investitia lui,POTI SA TI CUMPERI CATE BKF STURI VREI, eu nu duc lipsa de clientela si nu ma intereseaza sa vand matci in mod expres,AM VRUT DOAR sa demonstrez ptr cei care vor sa faca apicultura cu adevarat ca rasele locale SELECTIONATE SUNT PESTE CE LAUZI TU,apropo cand ti au roit de sa ales praful de ei aveai tot bakf ori carnica ,pe la tine in zona stiu ca e un curent cu astea cu toate ca nu prea iernezi si culegi acolo.Dar pentru faptul ca s a ajuns la o asa avalansa de importuri ,o sa mi maresc si modernizez cat mi oi permite multiplicarea PTR A CONTRACARA distrugerea albinei locale,un lucru sa nu uiti,fondurile ptr premiu pastratile voi ca este aproape timpul cand nu o sa va mai permiteti sa cumparati din import , in tara ne si vezi si amai putandu se controla si ameliora hibrizii deja nascuti,poti sa i spui profetie ...cu toate ca nu m am gandit la titlul asta ,daca vom traii mult ,vom vedea,mai vorbim atunci si vezi vezi si a doua postare ptr jonny,se c am poptriveste un pic cu ce ai in suflet ! :D
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni
 
Mesaje: 344
Membru din: 12 Sep 2011, 15:58
Localitate: Albeni-Prigoria ,Gorj

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori


cron