Sper s-a fie placut si benefic acest subiect. Recomand de exemplu o reteta de suc din catina pe care o folosesc la mine acasa de cca 5 ani.Adun catina (cumpar dupa caz)toamna tirziu k sa fie coapta bine(pentru extrasezon congelez) bag la un storktor centrifugal cu rotor din plsatic alimentar nu aluiminiu ,cita am nevoie (1kg) ,sucul obtinut il amestec cu miere nu foarte aromata aromata in raport de 1la1pina la 1 suc la 2 miere volum in functie de preferinte mai acru 1la 1 mai dulce1la 2 il pastrez in frigider si amestec cu apa plata sau minerala cind am nevoie este si un puternic energizant face minuni la condusul nocturn (pastoral)restul de seminte si coji din catina le servim cu miere amestekte dimineata cite o lingurita, semintele sunt bogate in uleiuri volatile si altele.Tot asa procedez cu :zmeura,afine,mure suc din mugure de brad,portokle lamiie nu cumpar suc din industrie plin de e-uri si conservanti atit noua cit si musafirilor ne satisface cu brio nevoia de suc la un raport pret klitate super
Sa auzim de bine si de toate!