Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fan club MER

Mesajde vevidadra » 21 Feb 2016, 15:05

Tot pe această adresă am găsit încă o invenție cu un cântar și 2 sonde de temperatură și umiditate care transmit de 4 ori pe zi date la calculator. Aflați unde pot fi folosite aceste date. Trimit originalul scris și lincul cu film.

Мы сейчас живем в информационном веке, где существуют технологии которые позволяет нам решать задачи которые ранее были невозможны. На сегодня Пчеловоды при помощи мобильного телефона могут связаться с коллегой и проконсультироваться. При помощи сети интернет возможности Пчеловода еще больше расширяются, теперь мы можем поучить интересующую информацию, просмотреть видео ролик, получать прогноз погоды на ближайшие дни, и многие другие вещи. Но работая с пчелами, ми почти не используем современные технологии.

По этой причине решили сделать электронные веса которые бы в интернет отдавали информацию про изменению веса улья. Так как изменения веса самая простая и наглядная информация о семье, которую можно анализировать.

Для начала решил сделать стационарные электронные веса для пчел которые стоят возле дома. Такие электронные веса для улья не сильно сложные и самые дешевые. Для этих целей я использовал микроконтроллер ардуино напольные электронные веса и интернет шилд. Также добавил датчики температуры и влажности, они не дорогие и добавляют информацию об окружающей среде где находится улей..

Весы настроены так чтобы отправлять данные четыре раза в сутки в интернет на сайт который рисует график изменения данных, за весь период измерений . Частоту оправки данных я могу изменять.

Основные преимущество электронных весов для пчел.
Первое и самое ощутимое это спокойствие пчеловода. Когда пчеловод ежедневно получает информацию от там как работают его пчелы, он меньше волнуется.

Второе это сбор информации и возможность в дальнейшем прогнозировать привесы определенного медоноса. Сравнивая данные за прошлые годы . Хотя для того чтобы можно было прогнозировать нужны данные примерно за 3-5 лет
.
Третье самое сложное но самое ощутимее преимущество для больших пасек это возможность если можно так выразиться “ловить” взяток Для этого нужно несколько электронных весов на разных точках. Так как определенная культура в разных регионах медоносит по разному. И имея данные о пом что на определённом точке взяток прекратится, а на другом точке только начался, то можно перевести пчел и получить дополнительно мед.

В общем планируется сделать еще несколько версий электронных весов, которым не нужны будут провода. Также думаю в дальнейшем показать какие данные получают веса и что с ними можно сделать.

https://youtu.be/3jA93zSsOwQ

Vizionare plăcută !
vevidadra

Mesajde Shrek » 21 Feb 2016, 15:21

Vevi! Vezi ca aici suntem in Romania! In ultimii 26 de ani, aici s-a invatat limba engleza si germana, nu rusa!
Shrek

Mesajde vevidadra » 21 Feb 2016, 16:55

Shrek scrie:Vevi! Vezi ca aici suntem in Romania! In ultimii 26 de ani, aici s-a invatat limba engleza si germana, nu rusa!

Salut !

Special am lăsat să fie tradus individual la google trans. ca să nu fiu învinuit de traducere greșită.
vevidadra

Mesajde lucky5strike » 28 Feb 2016, 22:42

Mai merosilor, ce se mai aude cu sistemul ala etajat? V-ati "autosuffisat"? :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde samuellazea » 03 Mar 2016, 11:41

vevidadra scrie:Tot pe această adresă am găsit încă o invenție cu un cântar și 2 sonde de temperatură și umiditate care transmit de 4 ori pe zi date la calculator. Aflați unde pot fi folosite aceste date. Trimit originalul scris și lincul cu film.

Мы сейчас живем в информационном веке, где существуют технологии которые позволяет нам решать задачи которые ранее были невозможны. На сегодня Пчеловоды при помощи мобильного телефона могут связаться с коллегой и проконсультироваться. При помощи сети интернет возможности Пчеловода еще больше расширяются, теперь мы можем поучить интересующую информацию, просмотреть видео ролик, получать прогноз погоды на ближайшие дни, и многие другие вещи. Но работая с пчелами, ми почти не используем современные технологии.

По этой причине решили сделать электронные веса которые бы в интернет отдавали информацию про изменению веса улья. Так как изменения веса самая простая и наглядная информация о семье, которую можно анализировать.

Для начала решил сделать стационарные электронные веса для пчел которые стоят возле дома. Такие электронные веса для улья не сильно сложные и самые дешевые. Для этих целей я использовал микроконтроллер ардуино напольные электронные веса и интернет шилд. Также добавил датчики температуры и влажности, они не дорогие и добавляют информацию об окружающей среде где находится улей..

Весы настроены так чтобы отправлять данные четыре раза в сутки в интернет на сайт который рисует график изменения данных, за весь период измерений . Частоту оправки данных я могу изменять.

Основные преимущество электронных весов для пчел.
Первое и самое ощутимое это спокойствие пчеловода. Когда пчеловод ежедневно получает информацию от там как работают его пчелы, он меньше волнуется.

Второе это сбор информации и возможность в дальнейшем прогнозировать привесы определенного медоноса. Сравнивая данные за прошлые годы . Хотя для того чтобы можно было прогнозировать нужны данные примерно за 3-5 лет
.
Третье самое сложное но самое ощутимее преимущество для больших пасек это возможность если можно так выразиться “ловить” взяток Для этого нужно несколько электронных весов на разных точках. Так как определенная культура в разных регионах медоносит по разному. И имея данные о пом что на определённом точке взяток прекратится, а на другом точке только начался, то можно перевести пчел и получить дополнительно мед.

В общем планируется сделать еще несколько версий электронных весов, которым не нужны будут провода. Также думаю в дальнейшем показать какие данные получают веса и что с ними можно сделать.

https://youtu.be/3jA93zSsOwQ

Vizionare plăcută !

Salutare,

Sincer imi place ce vad in video. Nu m-am gandit la ce am vazut pana acum dar cred ca o sa implementez si eu. Nu e greu si nici scump. Un arduino, un shield, 2 senzori ( temp si umiditate ) si un cantar. Pana acum nu m-am jucat cu cantar dar cu restul m-am jucat si nu e mare filosofie. Din cate am vazut in video e pe vatra stationara si a tras cablu de internet la shield. Ar mai fi o optiune sa pui shield cu wifi si sa prinzi semnalul de la routerul din casa ( dar asta daca bate semnalul pana in stupina). Cat despre tras cablu de net pana acolo nu e o solutie chiar buna deoarece sigur sunt mai mult de 100m de cablu si atunci nu ai facut nimic. O solutie buna ar fi un arduino ( scapam de shield ) si un modul de card reader. In felul asta punem arduino unde vrem cu senzorii care vrem, arduino scrie datele necesare pe card iar cand ajungem la stupina se schimba cardul cu altul. Ajunsi acasa se pot importa datele in diferite grafice si avem totul salvat pentru documentare ulterioara. Treaba faina e ca un arduino cu 2 senzori ( nu stiu ce presupune un cantar) si citind date o data la cateva ore cu o simpla baterie poate sa duca cateva saptamani daca optimizam ledurile si altele pe arduino. Cat despre costuri, nu stiu ce presupune cantarul, dar un arduino, un modul de card si 2 senzori nu bate mai mult de 15 euro. Daca se vrea se poate pune si un mic display si putem vedea si in stupina in timp real toate datele. Dar asta presupune ca timpul de functionare pe baterie ar scadea.
Daca incepe cineva un proiect asemanator as fi si eu interesat de niste discutii ca ar mai fi unele idei ;)
samuellazea

Mesajde vevidadra » 03 Mar 2016, 19:35

Salutare !

Dacă o să apară și varianta de a transmite datele fără cablu o să postez. Eu nu mă pricem în electronică.

Sănătate și o primăvară frumoasă și caldă !
vevidadra

Mesajde cristi_vidican » 01 Apr 2016, 18:51

Vă anunț cu bucurie că aseară am scăpat de stupii pe 1/1.
Adică aproape am scăpat. Că din greșeală am confundat un MER cu un stup cu 1/1 și am dat din greșeală și un MER.
De păduchi, de mătreață, de rama de 1/1, văd că nu se scapă ușor. Faza cu păduchii am auzit-o doar. Ar mai fi și râia și prostia

Și acum o întrebare pentru specialiști.
Iată o poză, care sper să o pot reface anul acesta la rapiță. E din 2011. Anul trecut am fost aproape.
De sus arată foarte bine.
Dar, e ceva acolo care te face mai apoi să-ți pierzi parcă din bucurie.
Să vedem cine vede?
Imagine
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde danmirea » 01 Apr 2016, 21:50

eu nu prea vad albinele .... :?
danmirea

Mesajde DoarEu » 01 Apr 2016, 21:53

cristi_vidican scrie:Vă anunț cu bucurie că aseară am scăpat de stupii pe 1/1.
Adică aproape am scăpat. Că din greșeală am confundat un MER cu un stup cu 1/1 și am dat din greșeală și un MER.
De păduchi, de mătreață, de rama de 1/1, văd că nu se scapă ușor. Faza cu păduchii am auzit-o doar. Ar mai fi și râia și prostia

Și acum o întrebare pentru specialiști.
Iată o poză, care sper să o pot reface anul acesta la rapiță. E din 2011. Anul trecut am fost aproape.
De sus arată foarte bine.
Dar, e ceva acolo care te face mai apoi să-ți pierzi parcă din bucurie.
Să vedem cine vede?

Ce sa vedem? Ca primele trei rame de la stanga la dreapta sunt pur si simplu aruncate? Sau ca au umerasele mai mici si a 3-a rama(tot de la stanga la dr) nu mai e pe falt?
Sa mai zic si despre faptul ca e un Dadant? si...i-auzi ce zici aici
cristi_vidican scrie:...de rama de 1/1, văd că nu se scapă ușor...
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde lucky5strike » 01 Apr 2016, 21:57

Mai ai numarul de telefon de la tamplarul ala? :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde DoarEu » 01 Apr 2016, 22:02

Hopa...lada e mai mare sau ramele sunt mai mici? :lol: :lol: :lol: :lol:
Şi albine şi-o regină;
DoarEu

Mesajde cristi_vidican » 01 Apr 2016, 22:13

Amândoi vă uitați la stele :lol:
Sau mai bine zis, după năluci.
Lăsați tâmplarul și umerașele.
E adevărat, ramele erau așezate ca după război. Atunci treceam de o ramă mai lungă pe stas, așa că erau de mai multe feluri.
Aia de-i căzută cred că era STAS.

M-am uitat de multe ori la poza asta. Așa ca să mă încurajez.
Dar, acum mi-am dat seama de ceva ce e a fost acolo.
Ceva ce mai apoi nu te bucură așa de mult
E mai greu de văzut. Doar cine are cuib de 1/1 și caturi, în special de 1/2, dar nu numai, știe bine despre ce vorbesc.
Cu toții experimentăm asta și nu ne place.

Dacă nimeni nu vede, voi da indicii. Uitați-vă mai adânc.
cristi_vidican

Mesajde DoarEu » 01 Apr 2016, 22:20

cristi_vidican scrie:Dacă nimeni nu vede, voi da indicii. Uitați-vă mai adânc.

Adanc...adanc...puiet? :twisted:
Şi albine şi-o regină;
DoarEu

Mesajde cristi_vidican » 01 Apr 2016, 22:28

DoarEu scrie:
cristi_vidican scrie:Dacă nimeni nu vede, voi da indicii. Uitați-vă mai adânc.

Adanc...adanc...puiet? :twisted:

BINGO.
Acolo sunt cel putin 2rame cu puiet.
De sus te uiti si zici: Ce se rame cu miere. Când desfaci, vezi si puiet si nu te bucuri la fel de mult. Se poate vedea dupa culoarea cerii in acea zona si dupa crescaturi
cristi_vidican

Mesajde mausica » 01 Apr 2016, 22:29

cristi_vidican scrie: .

M-am uitat de multe ori la poza asta. Așa ca să mă încurajez.
Dar, acum mi-am dat seama de ceva ce e a fost acolo.
Ceva ce mai apoi nu te bucură așa de mult
E mai greu de văzut. Doar cine are cuib de 1/1 și caturi, în special de 1/2, dar nu numai, știe bine despre ce vorbesc.
Cu toții experimentăm asta și nu ne place.

Dacă nimeni nu vede, voi da indicii. Uitați-vă mai adânc.

A urcat matca sus si a pontat ??
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde mausica » 01 Apr 2016, 22:31

aaaa ca mi-ai luat-o inainte cu raspunsul.....dar am banuit ....daca era gratie,era lux ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR