Bine frate, am gresit. Nu e Hohenzollern-Sigmaringen, e ”de Romania” iar Paul, nepotusau, este ”al Romaniei”. Nu ma intereseaza, Mihai a tradat. La fel a facut si taica'sau, Carol cel fals. Ce garantie am ca nu va fac asta si copilul lui Mihai, doar au aceiasi educatie.
Ma bucur ca ai inceput sa aduci argumente. E o incercare, un inceput. La fel de mult ma bucur ca ai ajuns la concluzia ca ideile mele, desi putine, sunt fixe

! Sper ca ai inteles gluma, de data asta am si desenat.
Hai sa luam argumentele tale, pe rand:
1. eliminarea alegerilor prezidentiale - da, asta ar duce eliminarea acestor alegeri
2. eliminarea luptelor între partide și în interiorul partidelor pentru postul de președinte - e logic, dar s-ar pastra lupta pentru celelelalte functi politice
3. eventuale apropieri între România și alte monarhii europene care ar putea fi facilitate de relațiile între respectivele case regale - HA! HA! HA! Tarul Rusiei era var cu kaiserul Germaniei, care la randul sau era inrudit cu regele Marii Britanii. Asta nu i-a impiedicat sa se ia la tranta cu rezultate dezastruoase pentru primii doi si tarile lor.
4. regele sau regina sunt educati si pregatiti din frageda pruncie pentru "post". Presedinte poate ajunge oricine, chiar fara urma de pregatire sau inclinatie reala - despre educatia regilor......ultimele exemple...nu repet ce am spus mai sus. Presedintele poate fi schimbat mult mai usor decat un rege, recunosc ca nu prea ne-a iesit cu basescu, dar poate fi un inceput
5. Regele domneste, dar NU guvernează. Premierul este factorul executiv. Regele veghează doar la respectarea Constituţiei şi intervine atunci când lucrurile NU mai pot fi ţinute în frâu sau când se fac abateri de la Constituţie. În astfel de situaţii poate cere dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate pentru un nou guvern. Regele este garantul democraţiei, al respectării Constituţiei - o astfel de logica a dus la dictaura Carlista (cea mai corupta perioada din istoria moderna a Romaniei, perioda in care asasinatul a fost dus la rangul de politica de stat) si apoi la cea Antonesciana. In ce priveste abaterea de la Constitutie....pentru asta avem Curtea Constitutionala, organism care a functionat cu succes in ultimul deceniu
6. Faţă de republică, unde fiecare conducător care vine la putere încearcă să-şi asigure familiile lor cumulând averi, în cazul monarhiei constituţionale, averea Casei Regale rămâne aceeaşi, NU se modifică în timp, ea transmiţându-se prin moştenire urmaşilor la Tron - maaaaa! Tu nu ai auzit de printi, printese, neamuri, amante, etc.? Vrei sa iti aduc aminte de ~Duduia~ si influenta ei in economia romaneasca? Poate ala de mosteneste tronul are aceiasi avere (desi in cazul asta nu inteleg cum a ajuns Betty sa aibe o avere asa mare), dar regele mai are si alti copii pe care trebuie sa ii asigure material. Predintele care fura poate fi bagat la puscarie si i se poate confisca averea. Sper sa am cat mai curand un exemplu in acest sens.
7. Am avea un factor de stabilitate politica si neutralitate absoluta, in conditiile in care monarhul este mai presus de partidele politice si nu este propulsat de nici unul dintre ele - nu tine. Pur si simplu nu tine. E om si va avea simpatii, va putea fi influentat, va putea fi cumparat
8. Membrii familiilor legale sunt de multe ori educati la universitati de top, sunt vorbitori nativi de mai multe limbi, sunt buni cunoscatori ai protocolului de la intalnirile de nivel inalt si n-ar fi sanse sa faca gafe cum mai fac alesii nostri pe la diverse reuniuni internationale. - despre educatia lor am discutat mai sus. Daca urmam logica ta la reuniunile mondiale vor participa numai famiiile regale, inrudite intre ele, avand acelasi scop si aceleasi idei. Nu-ti suna alarma cand vezi asta??? Spui ca sunt educati sa vorbeasca mai multe limbi, pai Mihaita nu stie decat romana (mai balbait, dar o stie) si franceza. Sora mea, care e din os de baiat de pravalie, stie 5 (cinci) limbi straine. Crezi ca se incadreaza la...macar.....ducesa????
9. Reprezentativitate (Cine ne reprezinta mai bine in lume?) - adica cordaciul ala de Carol l-a reprezentat pe bunicu si nepoata lui constipata ma va reprezenta pe mine????? NUUUUU!!!! In cazul asta il prefer pe base.
10. Echidistanta (Cine poate fi deasupra luptelor partizane?) - vezi pct. 7
11. Stabilitate (Stabilitate regala in loc de minciuni care ne dezbina?) - vezi pct. 5
12. Profesionalism (Meseria de rege) - unde e scoala profesionala unde se invata meseria asta, ca ma bag si eu.
13. Educatie (CV+educatie patriotica) - amice, intreaga istorie moderna te contrazice
14. Continuitate (România intermitentă sau România permanentă?) - China are continuitate fara sa aibe monarhie, la fel Polonia, Rusia, USA sau Italia
15. Traditie, vizune si strategiei pe termen lung. - fugi ma, ca nici tu nu crezi asta. Traditie in tradare, viziune in furat,strategie in prostit.
Astept urmatoarea serie de argumente!
Cu stima, al dvs. CSAA!