Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Politia in actiune

Mesajde csaa » 11 Iul 2016, 19:27

In mare parte cei care urmeaza scolile militare sau de politie isi proiecteaza viata pentru astfel de cariere, militare sau de politist. Cei care sunt angajati „la apelul bocancilor”, PE PILE, (in mare parte) se angajeaza DAND SPAGA sau pentru a PROTEJA ANUMITE INTERESE. Pe oamenii astia nu ii intereseaza cariera, nu vor trebui sa munceasca pentru a promova. Cei care i-au angajat ii vor proteja si avansa in continuare in schimbul SPAGII sau TRADARII. Pe oamenii astia nu ii intereseaza salariul lunar, ci SPAGA ZILNICA.
Tine cont ca am spus „in mare parte”, sunt exceptii si de-o parte si de alta.
In ceea ce priveste notele la BAC.....eu am luat note mai mari decat Godina la materiile corespondente, chiar daca, pe atunci, asta nu ne ajuta la admiterea in facultate sau scoala militara.
csaa

Mesajde Cristian IONITA » 12 Iul 2016, 15:51

eu zic ca gresesti grav prin generalizare, nu toti angajatii la apelul bocancilor sunt lichele de oamenii si .... nu-s putini aia scoliti "militar" care sunt.

In plus .... este evident faptul ca scoala militara denatureaza calitatile umane .... si de aceea imi permit sa afirm ca este chiar benefic aportul de sange proaspat in sistem.
Politia romana sufera de bolile spagii si tradarii - chiar tu confirmi acum ... si dupa umila mea opinie trebuie sa ai grave probleme de echitate ca sa alegi de buna voie si nesilit de nimeni sa ingrosii randurile lor ....

din generatia mea (atat scoala generala cat si dupa liceu) doar cei mai lipsiti de resurse (materiale dar mai ales de alta natura) au ales cariere "militare".
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 12 Iul 2016, 16:55

Am spus ca sunt si exceptii, dar statistica imi da dreptate. Cei proveniti din „incadrare directa” sunt 90% dovediti spagari.
Nu stiu cat de evident e „faptul ca scoala militara denatureaza calitatile umane ”, de unde ai tras concluzia asta? E o constatare personala sau ai citat pe cineva?
In ce priveste motivele pentru care m-am „inregimentat”....sa stii ca nu am dus lipsa de resurse materiale (nici nu am avut la discretie), iar in ce priveste capacitatea intelectuala....in 1986 liceele militare erau cotate printre primele licee din tara.
Dar sa incheiem asta, nu vreau sa ma laud cu ce a fost acum 30 de ani.
Te rog sa nu mai scoti cuvinte din fraza pentru a denatura spusele mele si sa imi raspunzi la intrebarile de mai sus, altfel voi considera ca nu ai vrut decat sa ma jignesti gratuit.
csaa

Mesajde Shrek » 12 Iul 2016, 17:00

Observ cu tristete ca, urmare directa a căldurii excesive si a înălțimii de la care unii privesc lumea, după ce s-au plictisit de a arunca cu noroi asupra unei categorii sociale (pensionarii) si a unei figuri emblematice a societății noastre (garcea) acum isi da cu părerea despre scolile militare ori de poliție. Nu îmi dau seama daca are cunostinta despre modul in care are loc examenul de admitere la Academia de poliție dar vad ca este intr-o gravă eroare. Toți cei care ajung sa susțină examenul tip grila trebuie sa treaca a prin 3 examinari eliminatorii fara posibilitate de contestare. Dar in primul rând trebuie sa aibă toata tigla pe acoperis (vezi testarea psihologică ). In aceeasi zi se ține examenul tip grila pentru fiecare disciplina gramatica, istorie si o limba străină care durează cam 6 ore. Concurența in ultimii ani a fost de 5-6 pe loc asta in condițiile in care au fost alocate un număr sporit de locuri, 200 pe an. Si pot sa il asigur pe domnul cu pricina ca acolo nu merg toți "saracii" pentru simplul motiv ca nu oricine isi permite sa plătească pregătirea suplimentara a copilului de ordinul a câteva mii de euro. Doar daca respectivul copil este un geniu. Trebuie sa recunosc insa ca sunt cazuri in care, cu toate filtrele, se strecoară si.... copiii lui guta
Si daca vorbim despre" ghiolbanism", personal nu cred ca daca ai studii superioare de scurtă, medie sau lunga durata ori neterminate poți scapa de aceasta "calitate" pe care cei mai mulți o dobândesc in scurta perioada pe care noi o numim "cei 7ani de acasa".
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 12 Iul 2016, 17:13

csaa scrie: ....
Te rog (...) sa imi raspunzi la intrebarile de mai sus, altfel voi considera ca nu ai vrut decat sa ma jignesti gratuit.

te asigur ca nu am ce-a mai mica intentie sa jignesc pe cineva, ca din discutii mai apar si argumente mai dure de acord, dar te asigur ca nu-mi propun sa jignesc pe nimeni.

ca sa evitam confuziile te rog sa mai spui inca o data (in mod clar si fara echivoc) intrebarile la care astepti raspuns.

Multumesc,

Shrek scrie:Observ cu tristete ca, urmare directa a căldurii excesive si a înălțimii de la care unii privesc lumea, după ce s-au plictisit de a arunca cu noroi asupra unei categorii sociale (pensionarii) si a unei figuri emblematice a societății noastre (garcea) acum isi da cu părerea despre scolile militare ori de poliție. ...

daca cumva te referi la mine te rog sa retii o mica corectura .... dau cu parerea despre oamenii care prefera sa studieze in scoli militare/politie ... stiu ca nu este deloc simplu sa faci diferenta dar ... in ceea ce ma priveste aceasta (diferenta vorbesc) exista.
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 12 Iul 2016, 18:26

Repet:
Nu stiu cat de evident e „faptul ca scoala militara denatureaza calitatile umane ”, de unde ai tras concluzia asta? E o constatare personala sau ai citat pe cineva?
csaa

Mesajde Shrek » 12 Iul 2016, 19:33

Scuze! Am uitat sa precizez ca la Academia de politie nu sunt locuri cu taxa.
Este evident ca un anume domn, daca îmi este permis sa il numesc asa, a suferit o mare " nedreptate "atunci când, victima a unui furt, garcea care l-a preluat pentru audieri, satul de ifosele "educatului", s-a urcat la acelas nivel de marlanie si a urmat un dialog usor de anticipat dar imposibil de reprodus. Fiind trecut si eu prin aceasta ipostaza, mai putin partea cu studiile, înclin sa țin partea pagubitului pentru simplul fapt ca garcea nu este plătit sa se certe cu persoanele care ii solicita sprijinul. Dar nu cred ca un om care se pretinde a fi educat poate sa foloseasca in public un limbaj atât de "elevat" gen "jeguri", scursori umane, .......
Sună extrem de neplăcut........ Sunt atât de multe sinonime la aceste..... epitete.
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 12 Iul 2016, 19:51

csaa scrie:Repet:

Constatare personala.

Pana acum am avut de a face cu multi oameni .... din diverse domenii .... fara sa generalizez pot insa afirma ca majoritatea celor cu studii militare au tare in ceea ce priveste comportamentul social.
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 12 Iul 2016, 23:40

I-ai cunoscut si inainte sa inceapa cursurile la scolile militare?
csaa

Mesajde Donbazil » 13 Iul 2016, 00:02

Salut!

:idea:

Politisti.ro
5 ore ·
Autorul jafului de la Bistriţa, a fost reţinut astăzi de poliţişti după un schimb de focuri.
Autorul jafului din urmă cu o săptămână la o bancă din Bistriţa a fost reţinut în urma unui schimb de focuri, unul dintre poliţişti fiind rănit la braţ şi transportat la spital. Şi individul va fi dus la spital pentru examinare, cel în cauză este cunoscut cu antecedente penale, atât în România cât şi în Italia, iar recent a fost eliberat condiţionat din penitenciar.
Felicitări colegilor pentru reuşită şi însănătoşire grabnică colegului rănit. :o :shock: :shock: :idea:
Donbazil

Mesajde Cristian IONITA » 13 Iul 2016, 09:31

csaa scrie:I-ai cunoscut si inainte sa inceapa cursurile la scolile militare?

unii dintre ei da, am si specificat

din generatia mea (atat scoala generala cat si dupa liceu) doar cei mai lipsiti de resurse (materiale dar mai ales de alta natura) au ales cariere "militare".
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 13 Iul 2016, 09:32

Donbazil scrie:Salut!

:idea:

Politisti.ro
5 ore ·
Autorul jafului de la Bistriţa, a fost reţinut astăzi de poliţişti după un schimb de focuri.
Autorul jafului din urmă cu o săptămână la o bancă din Bistriţa a fost reţinut în urma unui schimb de focuri, unul dintre poliţişti fiind rănit la braţ şi transportat la spital. Şi individul va fi dus la spital pentru examinare, cel în cauză este cunoscut cu antecedente penale, atât în România cât şi în Italia, iar recent a fost eliberat condiţionat din penitenciar.
Felicitări colegilor pentru reuşită şi însănătoşire grabnică colegului rănit. :o :shock: :shock: :idea:

de data asta au prins pe cine trebuie? .... ca parca au mai ridicat un inocent saptamana trecuta
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 13 Iul 2016, 10:09

Cristian IONITA scrie:
csaa scrie:I-ai cunoscut si inainte sa inceapa cursurile la scolile militare?

unii dintre ei da, am si specificat

Am inteles acum ce te framanta. Ai si niste frustrari, dar in mod sigur ti-ai luat-o destul de tare de la tipul asta.
Parerea ta e gresita, asta nu o spun numai eu ci si istoria. Din pacate ai „pus o eticheta” si nu poti sa vezi dincolo de ea, nu vrei sa vezi si altceva.
Asta e!! Discutia cu tine, pe aceasta tema, e pierdere de vreme.

AAA! Da. de data asta au prins pe faptas. Celalalt nu a fost "prins" ci doar audiat.
csaa

Mesajde Cristian IONITA » 13 Iul 2016, 11:43

dragul meu .... in viata mi-am luat-o de cateva ori .... dar niciodata de la oameni incapabili sa faca si altceva decat sa primeasca haine de la stat.

si de framantat ma framanta prea putin subiectul, mai degraba ma amuza .... mi-au placut intodeauna reactiile copilaresti ale celor cu pretentii de maturitate si mai ales de autoritate - nu cea bazata pe valente morlae ci cele impuse de "statut".

Care "istorie" spune altceva? .... ce anume din istorie te face pe tine sa consideri ca "militarii" nu-s decat oameni incapabili de a face altceva ??!! Mai ales intr-o tara cum este Romania in care sistemele de valori sunt grav distorsionate, in care o asanare morala nu e deloc ceva exagerat a fi facut.
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 13 Iul 2016, 18:43

E inutil sa iti spun. Vei scoate din context cateva propozitii si le vei folosi ca sa iti intaresti convingerile.
Ca si ....curizitate, esti bucurestean din nastere sau venetic?
csaa

Mesajde Cristian IONITA » 13 Iul 2016, 18:52

Venetic
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE