Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Trifoiul

Mesajde Shrek » 20 Iul 2016, 19:10

Chitanța ti-au dat? Eu cred ca au facut mișto de matale! Auzi "miere cu polen de albastrele"! Da' de mătasea brosteii nu au gasit? Ori de varatec ca sa fie mai exotică?
Lăsând gluma la o parte, in copilărie auzeam termenul de miere de mai si miere de vara. Foarte rar de miere de salcam. Acum toata lumea face miere de..... toate specialitățile.
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3304
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Trifoiul

Mesajde yulian » 21 Iul 2016, 06:50

Pentru fiecare analiza se plateste separat. Pentru determinarea mierii ar fi fost acesta. Oricum i-am zis la tanti ca am dubii f mari in privinta "mierii de primavara" :lol: .
Analize, pentru cine o vrea, la link ul urmator http://usamvcluj.ro/APHIS-DIA/analize.html
yulian
 
Mesaje: 473
Membru din: 27 Apr 2012, 13:25
Localitate: Hunedoara, Hunedoara

Re: Trifoiul

Mesajde tiih » 21 Iul 2016, 09:28

drfredtiti scrie:Categorisirea mierii dupa tipurile de polen prezent in ea este o aberatie. Albinele culeg nectar monofloral la marile culesuri: salcim, floarea soarelui si polen din toate sursele aflate la dispozitie


Vezi ca esti intr-o mare confuzie,nu e vorba de polenul pe care il aduc albinele in stup in timpu culesului de la o anumita floare(spre exemplu in timpul culesului la salcam) ci de "indicele polenic" adica de tipul si cantitatea de polen regasit in miere IN TIMPUL COLECTATII NECTARULUI.
La o miere de salcam cu cat cantitatea de polen de salcam e mai dominanta fata de alte sortimente de polen( peste 90% salcam) cu atat mierea este mai pura !

PS.Ca o curiozitate ,stii ca polenul din mierea de salcam provenita din Valea lui Mihai este altfel decat cel de la Hanul Conachi??? exact ca vinurile de origine...Cotnariu e altfel decat Murfatlar sau ..vin de Porto....la acelasi sortiment......
tiih
 
Mesaje: 881
Membru din: 25 Sep 2012, 09:38
Localitate: Barlad

Anterior

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 41 vizitatori