Prima pagină TARGURI APICOLE SI INTALNIRI INTALNIRI APICULTORI - CALATORII

Intalniri apicultori, comentarii despre targuri, calatorii .In aceasta sectiune se pot introduce si poze sau filmulete etc.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde Shrek » 16 Noi 2016, 19:32

Imi vrea pielea? S-o ia! Da` dupa ce se termina joaca, trebuie sa-mi dea pielea inapoi. Nu stiu daca-i mai convine!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3308
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde filip » 16 Noi 2016, 19:38

Shrek scrie:Imi vrea pielea? S-o ia! Da` dupa ce se termina joaca, trebuie sa-mi dea pielea inapoi. Nu stiu daca-i mai convine!

Da,da!
Asta e pe pricipiul ala:
Cu ce intoarce cotza ouale:!?! :lol:
filip
 
Mesaje: 1262
Membru din: 24 Feb 2011, 18:15

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde teinegru64 » 16 Noi 2016, 19:51

Ce e aia cotza? Sa nu zici ca a cazut closca.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64
 
Mesaje: 2459
Membru din: 08 Mar 2011, 13:06
Localitate: Vaslui

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde Cristian IONITA » 16 Noi 2016, 19:52

Of .... ce mai circ .... si ptr ce? .... si mai ales de ce? .... pentru ca unii doar atat pot.

Sa fim sanatosi cu totii ... indiferent de clase si de q-uri .... ca de veselit oricum se veselesc doar cei ce au cum.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Avatar utilizator
Cristian IONITA
 
Mesaje: 4288
Membru din: 23 Feb 2011, 16:33
Localitate: Bucuresti

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde Mircea_63 » 16 Noi 2016, 20:11

CATALIN scrie:
Periculos e imbecilul cu scoala,

:lol: :lol: si cand ma gandesc ca sunteti cadru didactic :o :lol:


Stai jos ca nu se face prezenta.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde Shrek » 16 Noi 2016, 20:37

CATALIN scrie:
wineto77 scrie:Salutare ,(salut Catalin) am trimis o licoare de vre -o 30 de ani, cine a degustat o parere, o nota ceva...nu pt. reclama ca nu detin cantitati ind. de comercializare ,asa pur si simplu o parere .
Multumesc!

tati...neavand voie sa introducem de DIMINEATA bauturi in local...pana dupa masa toti eram ceva distrati...incepusera spriturile si NOROCUL MEU e ca mi-a ramas sticla...ca si parere de bautor de tarie...e bestiala..imi pare rau sa o consum...am impartit-o in sticle si promit ca la anu...sa aduc pentu degustare PROMIT....URMATOARE INTALNIRE o sa schimbam multe(chiar si localul) si atunci no sa mai fie interdicti....sa traiesti 1000 de ani

O parere ai dorit, o singura parere ai primit! La anu` daca mai trimiti, pune cu plata ramburs sau, daca faci acte de caritate, pot sa iti trimit si adresa mea!
PS In ce ziceai ca ai pastrat rachia 30 ani?
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3308
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde filip » 16 Noi 2016, 20:51

teinegru64 scrie:Ce e aia cotza? Sa nu zici ca a cazut closca.

Am vrut sa scriu” clotza”,(closca).Se vede ca sunt flamand.Azi am alergat de dimineata sa onorez toate comenzile la miere. :D
filip
 
Mesaje: 1262
Membru din: 24 Feb 2011, 18:15

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde wineto77 » 16 Noi 2016, 21:41

PS In ce ziceai ca ai pastrat rachia 30 ani?

Salutare,acte de caritate am facut si mai fac cu placere,licoarea am tinut-o in butoaie din lemn, cu doaga de dud si stejar(una cu una),o anumita perioada cativa ani buni ,nu mai stiu cati,(peste 15)dupa care sa nu se inchida prea tare la culoare am tranzvazat-o in vase de inox.
PS -in fiecare toamna se completa cea ce se evapora...intr-un vas de 500l se pierd cam 20-30l prin evaporare anual.
Multumit dl Shrek ?
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
Avatar utilizator
wineto77
 
Mesaje: 154
Membru din: 22 Noi 2013, 16:56
Localitate: BUZAU-NEHOIU

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde Shrek » 16 Noi 2016, 22:30

Am întrebat fara nici o urma de ironie. Eram curios cum ai rezolvat problema cu ` suge doaga`, iar asta cu completarea, daca nu se face cu acelas sortiment din acelas an de productie, se altereaza gustul. Practic, dupa 10 ani, la un vas de 500 litri se pierde jumatate. Cam mult pentru a fi adevarat. Dar chiar as fi fost dornic sa gust o astfel de băutura. Cine stie, poate la anul?
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3308
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde lucky5strike » 16 Noi 2016, 22:32

Numai daca va faceti olteni ... :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike
 
Mesaje: 6248
Membru din: 18 Feb 2011, 19:02
Localitate: DOLJ

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde Shrek » 16 Noi 2016, 22:34

Io sunt! Doar ca .......m-am operat intre timp!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3308
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde lucky5strike » 16 Noi 2016, 23:08

Deci esti oltean in recuperare... :D
Pax vobiscum!
lucky5strike
 
Mesaje: 6248
Membru din: 18 Feb 2011, 19:02
Localitate: DOLJ

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde Mircea_63 » 16 Noi 2016, 23:22

Dupa modul clasic de lucru, NU se adauga nimic in butoi. Ce se pierde, se mai spune ca e "al ingerilor". In final, daca taria este prea mare, se dilueaza, aducandu-se la taria dorita, cu apa distilata.
Tocmai datorita cheltuielilor de pastrare si "cotei" ingerilor, distilatele cu adevarat vechi, sunt scumpe sau foarte scumpe.

Nu intentionez sa critic sau sa corectez pe nimeni! Amintesc doar pentru cei curiosi. Pastrarea este preferabil sa se faca -dupa scoaterea din butoi- in sticle. Inoxul este foarte bun, dar cand e vorba de gust, este metal si orice mica interferenta poate schimba gustul si nu in bine. Insa diferentele deobicei sunt greu sesizabile de un nedegustator. De asemenea, taria de 32-33 grade alcoolice este cea mai potrivita pentru a pune in evidenta la maxim buchetul. Oricat de mult laudata ar fi palinca de 50-60 grade, e pacat de munca, deoarece nu mai simti buchetul si pe deasupra e chiar nesanatoasa, Arde pe unde trece. Bauturile mai tari se fac asa in primul rand pentru a putea adauga cuburi de gheata, care evident, dilueaza. In plus... una e teoria degustatorilor si specialistilor si alta gustul omului.

Sunt convins ca rachiul marca Wineto77 e foarte bun!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde wineto77 » 17 Noi 2016, 00:57

Cam mult pentru a fi adevarat..

Dupa modul clasic de lucru, NU se adauga nimic in butoi. Ce se pierde, se mai spune ca e "al ingerilor". In final, daca taria este prea mare, se dilueaza, aducandu-se la taria dorita, cu apa distilata.
Tocmai datorita cheltuielilor de pastrare si "cotei" ingerilor, distilatele cu adevarat vechi, sunt scumpe sau foarte scumpe.

Incercati sa vedeti cat se evapora intr-un an....depinde si locul de depozitare(daca avem o temperatura constanta...eu nu ama avut)
Prin evaporarea, sau partea ingerilor cum spuneti Dv. se pierde in primul rand din tarie , alcoolul fiind mai volatil decat apa .
Prin umplerea vaselor si a le mentine pe plin,e mai benefic din punct de vedere organoleptic al distilatului.Daca mentinem un gol de aer mai mult timp in acel vas ,la suprafata lichidului se formeaza o pelicula in care nu mai are acelasi grad alcoolic (dilutie)se oxideaza si schimba oarecum gustul.Mai accentuat, asta se vede la vinuri ,unde, acea dilutie este atacata de ciuperca (floare vinului).
Seara buna!
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
Avatar utilizator
wineto77
 
Mesaje: 154
Membru din: 22 Noi 2013, 16:56
Localitate: BUZAU-NEHOIU

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2016, 01:07

Si pe unde a intrat aerul ala? Nu tot ce e gaz e si aer! Vinul trebuie doar sa fermenteze, nu sa si ia gust de lemn de la butoi, asa ca deobicei se trage in sticle, dar oricum, inainte butoiul se afuma cu sulf, iar in butoi se formeaza dioxid de carbon cu o usoara suprapresiune. Nici vorba sa intre aer.
Taria isi ia aroma din lemn. Stejarul e cel mai folosit si nici acolo... tot ce e stejar. De pastrat, normal ca se pastreaza la pivnita si temperatura aproximativ constanta. In butoi se baga distilat de peste 60 grade.
Se pierde mult! Calitatea costa!! :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: Marea întâlnire a apicultorilor în Oltenia..ediția a-8-a

Mesajde wineto77 » 17 Noi 2016, 09:23

De afumat se afuma si acum,dar, din acest proces nu rezulta dioxid de carbon ;) .
Aerul exista ,(acolo unde ramane pe gol)mai ales in vasele din lemn, la distilate, si la vin dupa incetarea fermentatiei alcoolice si cea malolactice.
In butoi se baga cam cea ce ai ;) (inclusiv varza)....dar cea mai buna concentratie a distilatelor pt a forma un buchet e de 73 %vol.Asa se face whisky-ului (sta cativa ani in baricuri si apoi se aduce la taria de 40%.
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
Avatar utilizator
wineto77
 
Mesaje: 154
Membru din: 22 Noi 2013, 16:56
Localitate: BUZAU-NEHOIU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTALNIRI APICULTORI - CALATORII



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori