1-Se i-au 4 ciocalai de porumb de facut floricele(fara boabe) de culoare rosie se maruntesc+1 l apa(decoct) 5 minute dat in clocot si se bea in timpul zilei caldut ...a doua zi aceiasi ciocalai+ alta apa 1 l si......Din 4 in 4 zile puneti alti ciocalai timp de....o luna de zile,dupa care verificati-glicemia....(tel 0740-582771) intre 08- 22 pt alte informatii... 2-La 1 l apa in clocot se adaoga 2 spice de stuf(virful seamanator cu spicul de la porumb )se face infuzie 15-20 minute(se acopera vasul cu o farfure)...Se bea in timpul zilei caldut timp de o luna de zilei.Verificati apoi glicemia si dupa caz se repeta...Am avut cazuri cind gicemia a scazut la jumatate.. Daca medicul permite se poate indulci doar cu miere de salcim(contine-frucoza)1-2 lingurite/zi . Se recomanda:miscari in aer liber,gimnastica,aport marit de vitamine, evitati surmenajul si starile de tensiune nervoase...sedentarismul etc.Se poate consuma si alte ceaiuri(dietetice) din -comert... 3-Se pot lua cu rezultate f f bune polen granule1-3 lingurite/zi in functie de virsta persoanei. E ste bine sa consultati si med de familie...SANATATE muulta tuturor-mosuuu
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
Mâncând pâine sau alte alimente preparate cu orz - a doua cea mai mare recolta din Marea Britanie - ar putea bate obezitate, boli de inima si diabet zaharat, in functie de cercetare.
"Superfood" are un amestec special de fibre dietetice, care stimulează metabolismul și reduce pofta de mancare, de zahar din sange si nivelul de insulina.
maro pal culoare și care seamănă cu boabe de grâu orz este utilizat în pâine, cereale pentru micul dejun, budinci, Terci, tocane și supe și se crede a fi cea mai veche de cereale cultivate.
Germenul de orz este învelit în interiorul bobului de amidon, care este acoperit cu o coajă subțire, tărâțe dur.
Profesorul Anne Nilsson, de la Universitatea din Lund din Suedia, a declarat: "Este surprinzător totuși promițătoare că alegerea dreptul de amestec de fibre alimentare poate - într-o perioadă scurtă de timp - generează astfel de beneficii remarcabile de sanatate" In participantii de varsta mijlocie sanatosi de studiu care au fost a cerut să mănânce pâine din boabe de mare parte orz (de până la 85 la suta), timp de trei zile - la micul dejun, prânz și cină.
Aproximativ 11 până la 14 ore după masa finală a testelor de zi pentru diabet si boli de inima a aratat metabolismul lor imbunatatit timp de pana la 14 ore - cu beneficii suplimentare, cum ar fi scăderi ale nivelului de zahăr din sânge și insulină, creșteri ale sensibilității la insulină și un control îmbunătățit apetitului. efectele apar atunci când amestecul special de fibre dietetice în nucleu orz atinge intestin - stimularea creșterii bacteriilor bune și eliberarea de hormoni importanți.
Prof Nilsson a spus: "După ce a mâncat pâinea făcută din orz nucleu am vazut o crestere a hormonilor care regleaza metabolismul intestinal si a apetitului - și o creștere a unui hormon care ajuta la reducerea inflamatiei cronice de grad scazut in randul participantilor.
"În timp acest lucru ar putea ajuta la prevenirea apariției ambelor boli cardiovasculare si diabet." Un studiu legat anterior a aratat fibre alimentare din orz stimula bacteriile intestinale Prevotella COPRI - care au un efect de reglementare direct asupra nivelului de zahar din sange si ajuta la distrugerea bug-uri intestinale nesănătoase.
Efectele sunt influențate de compoziția microbiotei intestinală a individului - adica oameni cu concentratii scazute de bacterii COPRI Prevotella experimentat un efect mai puțin de aportul lor de produse de orz.
Dar, mănâncă mai mult orz ar putea ajuta la stimularea creșterii bacteriilor.
Rezultatele sunt oportune ca ratele de obezitate și diabet zaharat de tip 2 au crescut semnificativ în ultimii ani.
Cercetatorii spera ca mai multe cunoștințe cu privire la impactul fibrelor dietetice specifice asupra sănătății populației va avea ca rezultat magazine păstrarea mai multor produse alimentare cu proprietăți sănătoase, cum ar fi orzul kernels.The ambiție este, de asemenea, pentru a obține mai mulți oameni să folosească orz în mese - de exemplu, în salate, supe , tocane sau ca o alternativă la orez sau cartofi.
sfatul cercetatorilor pentru modul de a menține un nivel de zahăr din sânge sănătos include consumul de fasole și năut cu masa ca acestea au prea un bun amestec de fibre dietetice.
Pâinea folosită în cadrul studiului a fost de 85 la suta facut din boabe de orz care au fost fierte și amestecate cu făină de grâu.
În cazul în care doriți să reduceți cantitatea de boabe de orz puteți înlocui o parte din ea cu cereale integrale.