Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA ORGANIZATII APICULTORI

Discutii despre organizatii , asocieri locale , judetene , regionale , legislatie etc . Apicultori trebuie sa tina seama de faptul ca unitatea inseamna reusita si performanta.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde kovacslg » 18 Ian 2017, 10:02

Federația Oierilor de Munte – F.O.M.

 Desfiintarea plafonului pentru plata in numerar la vanzarea mieilor si a viteilor, deoarece acest sistem a dus la proliferarea smecherilor si hotilor, in acest moment fiind sute de ciobani care nu au primit plata pentru vanzarea animalelor vandute. Se impune gasirea unei posibilitati de plata in numerar, indiferent de suma, a contravalorii mieilor vanduti, in momentul vanzarii, la livrarea lor din ferma. Schimbarea legislatiei in acest domeniu a dus la situatii greu de controlat, s-a ajuns in multe cazuri la stari conflictuale, s-a ajuns la faliment, la situatii critice care au provocat sinucideri, accidente vasculare sau neurologice care au dus la pierderea vietii, la actiuni disperate din partea ciobanilor care sunt categoria cea mai vulnerabila din Romania. Pentru persoanele fizice care vand animalele in viu pe baza Carnetelor de producator, se impune ca acestea sa fie concepute in asa fel incat sa aiba valoare juridica in instanta, sa constituie titlu executoriu, in cazul in care plata nu se face in timpul convenit. (Pentru alte detalii va stam la dispozitie)
 Una din problemele majore ale sectorului de crestere a ovinelor și caprinelor privește valorificarea animalelor vii și a produselor animaliere la prețuri care să reflecte cel puțin prețul la care acestea se produc. Un kilogram de carne de miel se produce la 10-11 lei în zona de munte și se vinde la 5-6 lei/ kg în viu. Găsirea unei soluții pentru un preț minim garantat în sectorul ovine și bovine, se impune în regim de urgență. S-a ajuns la situația ca sute de cetățeni străini să fie cei care exportă miei din România, în loc ei să fie importatori. Înființarea unei Autorități, a unei Agenții de export, din care, pe lângă specialiștii din ministere să facă parte și reprezentanții fermierilor, ar putea duce la controlul exportului (și chiar a importurilor la prețuri nejustificat de mici), la evitarea înșelăciunilor, la siguranța încasării contravalorii animalelor vândute și la evitarea fraudelor și ceea ce este mai important la comercializarea animalelor la un preț real, care să asigure menținerea și dezvoltarea în continuare a fermelor.
 OUG nr. 3/2015 și Ordinul MADR nr. 619/2015, cu toate modificarile din 2016, au dus la schimbări nefericite cu privire la neeligibilitatea asociațiilor și cooperativelor ca fermieri active și astfel s-au pierdut sute de contracte de concesiune și arendare, s-au desființat circa 2000 de asociații ale crescătorilor de animale, care au ajuns în imposibilitatea de a-și plăti obligațiile financiare, în imposibilitatea de a întreține investițiile făcute sau de a continua pe cele în curs de executare și pentru peste 1 milion ha de pășuni nu s-au depus cereri de plata la A.P.I.A. pentru 2016, dar răul cel mai mare este că s-a ajuns la fărămițarea suprafețelor de pășune care au fost cu greu comasate și mai ales, fermierii români și-au pierdut aproape total încrederea în IDEEA de ASOCIERE și totul va duce la stoparea din start a procesului de înființare a cooperativelor care sunt vitale pentru procesarea și vânzarea produselor din zootehnie.
 Vitalitatea reintroducerii în Ordinul 619/2015 cu modificările și completările ulterioare a art. 79 – 81 a adeverinței cu privire la atestarea statutului de crescător de către asociațiile reprezentative, practică uzitată de către alte state membre, asocierea fiind încurajată și de către Regulamentele U.E.
Foarte multe asociații au contracte și investiții în derulare și tot ceea ce timp de 20 de ani s-a făcut, cu foarte multă greutate, pur și simplu a început să se distrugă, membrii asociațiilor își vor pierde iremediabil încrederea în ideea de asociere. Eliminarea acestei adeverințe a dus la suspendarea activității și dezmembrarea asociațiilor, activitate pentru care sau depus eforturi substanțiale. Românul nu are gena asocierii în sânge, încă nu conștientizează că doar în colaborare cu alții va avea mai multe șanse de reușită în desfășurarea unei activități profitabile, iar situația va genera haos și conflicte care nu mai pot fi controlate. Daca au fost asociații/persoane care nu au respectat legea să fie sancționate corespunzător, dar pentru o mică parte sa nu aibă de suferit și majoritatea care sunt corecți. (Pentru alte detalii va stăm la dispoziție).
 Implementarea unui Program national de ameliorare genetica pentru scrapie la ovine, Romania fiind singura tara din UE care nu a implementat un program de aceasta natura si tara cu cel mai mic procent de rezistenta la scrapie.
 Având în vedere specificul sezonier și fluctuant, cu program non-stop și condițiile dificile de muncă din domeniul creșterii animalelor, precum și nevoia de stabilizare a fortei de munca, este necesar sa fie elaborată în regim de urgenta Legea sezonierului, materializată printr-un TIMBRU personalizat cu valabilitate de o lună, în care să fie incluse asigurările sociale și de sănătate (Pentru alte detalii va stam la dispoziție).
 Autoritatile care au legatura cu activitatea fermierilor sa aiba si atributii de informare si consiliere, pentru prevenirea incalcarii normelor si evitarea penalizarilor. Sistemul nu trebuie sa prevada doar penalitati pentru fermieri si nici o modalitate de corectie a neconformitatilor, mai ales cand incalcarea normelor nu este din culpa fermierului. De asemenea, sa se instituie un program de control comun, al tuturor autoritatilor, si prin coordonarea comuna a actiunilor sa se evite controalele repetate in aceiasi ferma.
kovacslg
 
Mesaje: 1044
Membru din: 28 Dec 2014, 18:13
Localitate: Cluj, Comuna Feleacu

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde Hunbee » 18 Ian 2017, 17:09

Ei, la noi la albinari e simplu.
Vrem un sindicat, asa ca suna bine, SINDICAT.
Si mai vrem ceva cu necotinoidele, ceva acolo cu pretu la miere, ceva subvenntie( daca se poate), si mai vrem sanatate si pace si... dinastea.
In rest nimic, ca noi suntem f priceputi in toate, si oricum aven pensii, salarii.
Hunbee
 
Mesaje: 507
Membru din: 20 Ian 2016, 20:13
Localitate: Timisoara

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde kovacslg » 19 Ian 2017, 12:38

Unde erau cele cateva sute de asociatii??????????????

Numai aca era prezent??
kovacslg
 
Mesaje: 1044
Membru din: 28 Dec 2014, 18:13
Localitate: Cluj, Comuna Feleacu

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde kovacslg » 19 Ian 2017, 12:40

Trebuie sa parcurgem solicitarile venite din dif ramuri agricole se ne dam seama ca:

REPREZENTAREA APICULTURII ESTE EGAL CU .... Nu vreu sa fiu nepoliticos si grosolan, dar asta e.
kovacslg
 
Mesaje: 1044
Membru din: 28 Dec 2014, 18:13
Localitate: Cluj, Comuna Feleacu

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde Hunbee » 19 Ian 2017, 20:58

Lasa ca -i bine asa.
Ne intalnim noi pe la targuri apicole, discutam, bem o bere/ceai, mancam un mic sao o ciorba, socializam, mai ne dam rotunzi, mai intrebam cum e in canada, argentina, germania, singapore, insulele feroe, mai cumparam niste foite de ceara/parafina, mai cu bucfast, mai cu carpatina, mai cu turtele vitaminizate, mai cu prietenii, mai dusmanii, si totul e bine si frumos.
Cui dracului ii pasa de legislatie, sector apicol, si prostii dinastea?
Hunbee
 
Mesaje: 507
Membru din: 20 Ian 2016, 20:13
Localitate: Timisoara

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde kovacslg » 20 Ian 2017, 00:16

1 Acest sector, cum ii zici tu si dealtfel activitatea apicola, este una recreationala pentru majoritatea celor care o practica.

2 Mai toti din cei mari, care se ocupa de apicultura s-au organizat! Au creat asociatii si deservesc pe cei mici ca furnizori pt sector.

3 Mai suntem cativa, care suntem ramasi pe dinafara.

Acum, cine ar putea schimba ceva in acest sector? Eu nu am vazut pescar care sa se agite.... Magazinul cu undite merge bine....
Oare se poate schimba ceva?.... oare suntem destui? Ne putem identifica? Ne putem organiza? Sau ne inrolam si noi in careva din primele doua categorii?
kovacslg
 
Mesaje: 1044
Membru din: 28 Dec 2014, 18:13
Localitate: Cluj, Comuna Feleacu

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde Hunbee » 20 Ian 2017, 19:35

Ai descris corect situatia. Noi astia care sumtem pe afara tre sa mergem in una din tabere.
Sa nu uitam ca asta e tara lui dragnea. Corectitudinea, unitatea, munca, altruismul sunt rar intalnite.
Hunbee
 
Mesaje: 507
Membru din: 20 Ian 2016, 20:13
Localitate: Timisoara

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde Donbazil » 20 Ian 2017, 23:17

Salut!

Nu domnule!.....Asta-i tara noastra!.....Asa suntem noi!....Am vrea sa traim ca nemtzii da' sa muncim ca noi!....
Cine munceste si isi urmareste cu perseverentza interesul are rezultate, cine nu....Se lamenteaza, gaseste scuze,etc.
Daca interesul meu este sa fac parte dintr-o anumita structura organizatorica, ma inscriu - dar respect regulile acelei structuri....Daca vreau sa fiu "independent"....Nimeni nu ma opreste, dar atunci cum sa cer altora sa-mi rezolve problemele?...
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2780
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde LYX » 21 Ian 2017, 13:05

Ne-am invatat la miloaga mina intinsa si capul plecat.
LYX
 
Mesaje: 62
Membru din: 28 Feb 2014, 11:49
Localitate: Snagov-Ciofliceni-Ilfov

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde kovacslg » 21 Ian 2017, 19:51

Donbazil scrie:Salut!

Nu domnule!.....Asta-i tara noastra!.....Asa suntem noi!....Am vrea sa traim ca nemtzii da' sa muncim ca noi!....
Cine munceste si isi urmareste cu perseverentza interesul are rezultate, cine nu....Se lamenteaza, gaseste scuze,etc.
Daca interesul meu este sa fac parte dintr-o anumita structura organizatorica, ma inscriu - dar respect regulile acelei structuri....Daca vreau sa fiu "independent"....Nimeni nu ma opreste, dar atunci cum sa cer altora sa-mi rezolve problemele?...


Da e tara noastra, dar e pe jumatate vanduta (unicat de altfel)
Unii chiar traiesc ca nemtii si nu muncesc mai nimic.
Sunt afaceri apicole bine organizate cu toate departamentele dezvoltate: contabilitate, inmultire, atelier de tamplarie, comert cu sirop daca e cazul, tot. Bineinteles au interesele fb reprezentate, ca fiind interesele noastre.
Altii cu un singur compartiment bine dezvoltat, cel de productie de miere pot sa munceasca pana la 4 dimineata si tot nu vor egala in rezultate pe primii. Tocmai de aceea scriem multi aici, fiindca vedem ca NU munca cinstita produce cele mai bune rezultate, cum ati enuntat dvs corect dealtfel.
Productia de miere a devenit cea mai nerentabila activitate in apicultura si asta numai din cauza modului in care este distribuita sustinerea financiara pentru sectorul apicol. Ori acest lucru trebuie sa se schimbe.

Nu cred ca cei care au un dezinteres legat de apicultura, sau cei care o fac cu neglijenta si lenevie posteaza argumentat si articulat aici, pe teme importante, cum ar fi pretul mierii, sistemul de finantare, ci si cei care muncesc, au ceva familii si traiesc din productia de miere si vad ca nu ei o duc bine in apicultura.

Ati punctat f bine Donbazil!!
kovacslg
 
Mesaje: 1044
Membru din: 28 Dec 2014, 18:13
Localitate: Cluj, Comuna Feleacu

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde Donbazil » 21 Ian 2017, 20:20

Salut!

Multumesc pentru aprecieri. Sper sa fie sincere.
Nu pot fi de acord cu dumneata asupra faptului ca cei care produc cinstit - muncind pana la 4 dimineata- cum zici dumneata, (desi eu cred ca muncesc atata cat trebuie pana gata, fara sa se uite la ceas), nu au rezultate.
Cat despre cei " multi" care scriu pe aici..... :lol: Crede-ma ca sunt si mai multi cei care nu mai scriu....
:shock:

Domnule, cei care produc mult si traiesc - bine - din apicultura si dintre care eu cunosc destul de multi, nu intra pe forumuri....Multi s-au convins ca aici e alta lume....Lumea mistocarilor si carcotasilor, lumea celor care se afla-n treba si care sunt cam paraleli cu apicultura....Voi nu vedeti ca dintre cei care sunt cat de cat mai bine situati ( cei care produc cu tonele, pe romaneste) sunt luati la misto de niste pinguini?...Si atunci?......Viata exista si in afara forumurilor.....Drept este ca mai sunt si niste boshorogi ca mine, care neavand altceva mai bun de facut, mai bazaie pe-aici, dar apicultorii mari, cei care produc si castiga, se abtin....Va convine sau nu, asta-i concluzia, restul e poveste, hahaiala, contre si ciupituri si alte alea.....
Sanatate!
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2780
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde kovacslg » 21 Ian 2017, 21:15

Avem o perceptie interesanta despre asociatii.

Asociatiile nu ar trebui sa functioneza ca niste companii, unde permanant regulule sunt trasate de sefi, sau patroni si cei care nu sunt de acord pleaca.
Intr-o asociatie, regulile care ghideaza activitatea, trebuie sa fie generate din suma intereselor membrilor- EI SUNT ASOCIATIA.
Asociatia are rolul de a armoniza interesele exprimate ale membrilor si nicidecum sa impuna un set de reguli concepute de un sef sau un grup din asociatie, la care, toti ceilalti trebuie sa achieseze.
Apicultorii pot fi consultati sistematic si eficient in scris, si nu prin organizarea de discutii contradictorii.
Pozitia asociatiei trebuie sa reflecte NUMAI opinia majoritara a membrilor, legat de subiectele de interes pt ei.

Ca la noi nu functioneaza astfel, e alta poveste, dar sa nu propagam ideea ca asa este normal.
Ce sondaje, de obicei membrii habar n-au ce pozitie are asociatia, desi prin extrapolare acestea pot fi considerate si ale lor.
kovacslg
 
Mesaje: 1044
Membru din: 28 Dec 2014, 18:13
Localitate: Cluj, Comuna Feleacu

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde peterneamt » 25 Ian 2017, 15:49

1[color=#FF0000]. Salariaţii oricărei asociaţii nu trebuie să aibă drept de vot.....şi se subordonează direct condunducătorilor asociaţiei aleşi prin vot, de şi dintre membrii cotizanţi . Verificarea activităţii salariaţilor să se facă lunar sau semestrial de către un audit extern independent... şi în funcţie de performanţele obţinute să fie menţinuţi sau demişi din funcţii .....de către reprezentanţii aleşi ai membrilor cotizanţi ! Restul e simplu......! ;)
..... cum e acum..... este conflict de interese ....!
Ce ar avea de câştigat un director al ACAR., dacă ar lupta pentru interesele apicultorilor.... în condiţiile în care el e plătit de societăţile comerciale ale ACAR......... şi nu a deţinut stupi decât pe hârtii.....şi are scaunul asigurat ....şi e protejat de statutul asociaţiei.....şi interesul lui e ca societatea comercială e să facă profit de pe urma apicultorilor.....şi să câştige el cât mai mult... ?
Niciunul ! (nici unul ! ) din cei ce conduc asociaţiile nu are ca interes, altceva, decât interesul propriu ! :roll:
[/color]





De curând mi s-a reproşat că sunt evaziv în ceea ce am afirmat despre ACAR .M- am decis s-ă explic de ce consider eu că, cei ce conduc ACA (de după 89) au gândit şi pus în aplicare un plan de subminare a apiculturii şi apicultorilor din România , realizând pe baza Statutului o structură feudalo-mafiotă . Cum au făcut asta ? Simplu : au modificat statutul cu scopul de a căpuşa asociaţia !
1.Art. 4 - Structura organizatorica a Asociatiei este următoarea:
- filiale judeţene şi a Municipiului Bucureşti;
- cercuri apicole în compunerea filialelor;
- compartimente de administraţie, control şi execuţie la nivelul central al ACA din România;
- unităţi economice centrale şi judeţene organizate, potrivit legii, în societăţi comerciale.
Prima lovitură : au privatizat unităţile economice , de producţie şi pe cele comerciale, externalizând profitul . Astfel fabricile şi magazinele au devenit şi sunt societăţi pe acţiuni unde ACA a devenit un simplu acţionar iar foştii salariaţi "apicultori " acţionarii principali .
2.Art. 11 - Organele de conducere ale Asociaţiei sunt:
- Congresul Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România;
- Consiliul Naţional al Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România;
- Comitetul Director al Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România.
A doua : au diminuat şi eliminat apicultorii din structurile de conducere astfel încât salariaţii " apicultori "să fie majoritari în situaţiile în care era necesar votul pentru anumite decizii . La Congresele ACA din România, ce se convoaca din 4 in 4 ani de catre Consiliul Naţional s-a avut şi se are mare grije ca nu cumva apicultorii din provincie să depăşească numeric pe "apicultorii " salariaţi şi votul lor să conteze !
Art. 12 - Congresul este forul suprem al ACA din Romania şi se compune din:
- preşedintele ACA din Romania şi membrii Comitetului Director;
- preşedintii filialelor judetene şi preşedintele Filialei Municipiului Bucureşti;
- directorii unitatilor economice centrale şi judetene la care ACA din Romania este acţionara sau asociata; = salariaţii "apicultori " ce desemnează cine participă la congres...
- delegati ai filialelor judeţene şi a Filialei Municipiului Bucureşti aleşi în adunările generale ale acestora, respectiv un delegat la fiecare 200 de membri apicultori.
Preşedintele nu poate fi oricine ci trebuie să fie apicultor " salariat " cu activitate recunoscută în domeniu :
Candidatii la functia de preşedinte îşi vor depune candidatura cu 60 de zile înainte de a avea loc lucrările Congresului. la Comitetul Director al A.C.A. din Romania, aceştia trebuind sa fie membri ai Asociatiei, cu 0 vechime de minim 1O ani, cu o varstă maxima de 65 ani şi cu activitate recunoscuta în domeniu.
Cererea de candidatură va fii însotită de:
- curriculum vitae;
- lista lucrărilor publicate şi a realizarilor practice în domeniul apiculturii;
proiectul planului managerial pe care intenţioneaza sa-l pună în aplicare ca preşedinte al ACA din Romania.
Cine conduce ACA între congrese ?
Art. 14 - Consiliul National al Asociatiei este organul de conducere colectivă - în intervalul dintre Congrese - care îndeplineşte funcţiile adunarii generaIe prevazute de lege, se intruneşte anual sau ori de cate ori este necesar, funcţioneaza ca organ deliberativ, i-a hotărari cu votul maiorităţii simple a membrilor sai şi se convoaca la iniţiativa Comitetului Director sau la cererea a mai mult de jumatate din membrii acestuia.
Art. 15 - Consiliul National al Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania este format din:
- preşedintele ACA din Romania şi membrii Comitetului Director;
- preşedintii filialelor judeţene şi preşedintele filialei Municipiului Bucureşti;
- directorii unităţiilor economice centrale şi judeţene la care ACA din Romania este acţionar sau asociat;
- delegati ai filialelor judeţene şi ai Municipiului Bucureşti aleşi în adunările generale ale acestora cate un delegat la fiecare 400 de membri apicultori.
Art. 16 - Consiliul National al Asociatiei are următoarele atribuţii:
a) aprobă proiectul planului organizatoric, tehnico-economic, de investiţii şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs al Asociatiei, elaborat de către Comitetul Director;
b) aprobă şi prezinţi în plenul Congresului Asociatiei darea de seamă asupra activităţii depuse între congrese şi a măsurilor ce se impun a fii
luate;
c ) aprobă regulamentul de funcţionare a Comitetului Director al Asociatiei. precum şi cel al Consiliilor Directoare ale filialelor judeţene şi a Filialei Municipiului Bucureşti;
d ) hotărăsc înfiinţarea sau desfiinţarea după caz a filialelor judeţene;
e) modifică actele constitutive şi statute aIe filialelor judeţene;
f) validează sau revocă după caz preşedintii Filialelor judeţene şi a Filialei Municipiului Bucureşti aleşi în adunările generale ale filialelor;

Drept de "viaţă sau moarte" = feudalism nu democraţie !
g) ratifică hotărarile Comitetului Director luate în intervalul dintre şedintele Consiliului Naţional;
h) aprobă raportul anual al comisiei de cenzori şi dă descărcarea de gestiune;
i) stabileşte norma de reprezentare la Congresul Asociatiei pentru fiecare filiala judeţeana, în funcţie de numiărul de membri cotizanţi ai acesteia;
" aprobă casarea mijloacelor fixe de natura bunurilor imobile precum şi modul de valorificare al acestora.
Ce se va întâmpla cu patrimoniul ACA ?
Art. 46 - Asociaţia Crescătorilor de Albine este unic proprietar al patrimoniului format din totalitatea bunurilor mobile şi imobile existente în evidenţa contabilă a acesteia.
Patrimoniul Asociaţiei Crescătorilor de Albine este unic, distinct şi indivizibil şi nu poate fi împartit intre membrii organizaţiei.
Patrimoniul Asociaţiei Crescătorilor de Albine nu poate constitui, nici integral şi nici parţial, aport de capital socială societaţile comerciale la care Asociaţia este acţionară sau asociată.
Patrimoniul Asociaţiei Crescătorilor de Albine este transmis în folosinţa şi administrare , cu titlu gratuit, filialelor şi societaţiilor comerciale la care Asociaţia este acţionara sau asociată, pe baza de protocol. În spaţiile proprietatea Asociaţiei Crescătorilor de Albine din Romania işi desfăşoara activitatea atat filialele iudeţene ale Asociaţiei cat şi societaţiile comerciale la care Asociaţia este asociată.
Art. 47 - Patrimoniul Asociaţiei Crescătorilor de Albine format din bunuri de natură mijloacelor fixe, dat în folosinţă şi administrare filialelor şi societăţilor comerciale, nu poate fi gajat, ipotecat sau grevat pe orice cale, decat cu aprobarea Comitetului Director al Asociaţiei.
Întregul patrimoniu va fii evidenţiat şi păstrat, în conformitate cu legislaţia romana în vigoare, pe numele Asociaţiei şi va fii folosit exclusiv pentru realizarea obiectivelor ei.
Art. 48 - Pot devenii asociaţi sau acţionari ai societaţiilor comerciale constituite în cadrul Asociaţiei Crescătorilor de Albine din Romania numai unitaţi, persoane iuridice din structura Asociaţiei, la care aceasta deţine în toate cazurile capital social majoritar.
Art 49 - În caz de dizolvare sau lichidare a Asociaţiei, operaţiunea se va face cu respectarea normelor legale în materie.
Bunurile rămase în urma lichidării nu se pot transmite către persoane fizice. Aceste bunuri pot fii transmise către persoane juridice de drept privat cu scop identic. ---CARE VA SĂ ZICĂ actualilor patroni ai societăţilor ACAR :evil:
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde Hunbee » 25 Ian 2017, 20:30

.
Ultima oară modificat de Hunbee pe 25 Ian 2017, 20:35, modificat 1 dată în total.
Hunbee
 
Mesaje: 507
Membru din: 20 Ian 2016, 20:13
Localitate: Timisoara

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde Hunbee » 25 Ian 2017, 20:34

Da-l naibi de patrimoniu. Sa-l ia sa si-l bage-n fund.
Sa furat in tara o intreaga industrie nu un rahat de patrimoniu.
Pe noi ce ne ajuta patrimoniul?
Ce ne ajuta sediilor lor?
Ce ne ajuta organizarea lor ierarhica. Sa fie ce si cum vor ei dar sa urmareasca interesele apiculturii.
Ne cramponam de sediu patrimonii, functii, in timp ce se fac derogari la neonice si intra mierea iftina si contrafacuta si ne duce in faliment.
Nu mai pot eu de patrimoniile aca.
Dar un lucru e sigur. Aca nu este pt apicultori. Este pentru profitul catorva. Ar trebui sa-si schimbe numele pt ca este o minciuna.
Hunbee
 
Mesaje: 507
Membru din: 20 Ian 2016, 20:13
Localitate: Timisoara

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde peterneamt » 25 Ian 2017, 22:14

Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania (A.C.A.R.) este o organizatie profesionala a apicultorilor, neguvernamentala, autonoma si apolitica constituita pe o durata nedeterminata, fiind infiintata in 1958 prin sentinta civila nr 5898 inregistrata la Tribunalul Popular al Raionului T. Vladimirescu din Bucuresti, actualizata prin certificatul de inscriere nr 21/2006.
Patrimoniul a fost al apicultorilor membri cotizanţi şi nu al statului sau al salariaţilor ACAR . Patriotism şi patrimoniu sunt două cuvinte surori..... Acţionarii ACAR nu au "luat " de la statul Român ci de la apicultori ! :roll:
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ORGANIZATII APICULTORI



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori