Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA ORGANIZATII APICULTORI

Discutii despre organizatii , asocieri locale , judetene , regionale , legislatie etc . Apicultori trebuie sa tina seama de faptul ca unitatea inseamna reusita si performanta.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde kiloz » 15 Mar 2017, 12:05

Asa incepe povestea,dar cum o sa se termine? Rezultatul in viitorul apropiat!

Pentru România, apicultura reprezintă un vector al creșterii economice prin polenizarea plantelor cultivate entomofile, o cale de ameliorare a bunăstării populației din mediul rural ca sursă de venit suplimentar, un senzor al poluării precum și un factor de menținere a biodiversității prin intermediul polenizării florei spontane.
În aceste condiţii, apicultura dobândeşte un rol tot mai important ca furnizoare de produse alimentare (miere) dar şi ca vector de creştere a producţiei apicole prin polenizarea culturilor entomofile.
De asemenea, are rol în menţinerea sănătăţii populaţiei prin intermediul produselor cu mare valoare profilactică şi terapeutică.
Din punct de vedere social şi economic este recunoscut faptul că această ramură de activitate contribuie la asigurarea prosperităţii populaţiei, în special din mediul rural, printr-o sursă suplimentară de venit şi utilizarea superioară a resurselor naturale şi umane.
În plus, apicultura capătă o importanţă sporită prin susţinerea şi stimularea mediului natural prin efectele de necontestat asupra biodiversităţii floristice.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1945
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde tinumaftei » 15 Mar 2017, 13:18

kiloz scrie:Din punct de vedere social şi economic este recunoscut faptul că această ramură de activitate contribuie la asigurarea prosperităţii populaţiei, în special din mediul rural, printr-o sursă suplimentară de venit şi utilizarea superioară a resurselor naturale şi umane.

Hai că nu suntem chiar buricul pământului. Iar paragraful acesta este limbaj de lemn, total inadecvat pentru situația prezentă. Păi după ce postezi așa ceva cum poți să ceri subvenție și un preț mai mare la miere????????!
Asta este text de plenară, tezele din aprilie, dare de seamă la congresul PCR, ACA...... E bine că nu ați simțit trecerea a 30 de ani, dar ei totuși anii aceștia au trecut!!!
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde Dragos2006 » 15 Mar 2017, 14:06

Frumoase postarile de mai sus . Mai oameni buni e vorba doar de jocuri de culise , este o imbîrligatura generala . Problema nu este la PNA , este in alta parte . Dar se arunca cu petarde pentru ca guguștucii sa ramană dezorientati.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006
 
Mesaje: 2251
Membru din: 05 Apr 2011, 16:37
Localitate: Valea Ramnicului

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde tinumaftei » 15 Mar 2017, 14:48

Dragos2006 scrie:Frumoase postarile de mai sus . Mai oameni buni e vorba doar de jocuri de culise , este o imbîrligatura generala . Problema nu este la PNA , este in alta parte . Dar se arunca cu petarde pentru ca guguștucii sa ramană dezorientati.

Aprinde te rog becul pentru gugustuci!
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde kovacslg » 15 Mar 2017, 15:01

romikele scrie:
kovacslg scrie:Pe madr.ro apare urmatorul text:
''preţul fără TVA pentru achiziţia unui număr maxim de 75 familii de albine și pentru achiziţia medicamentelor necesare pentru tratarea acestora, în cazul apicultorilor care dețin sub 75 familii de albine;''
Adica cineva care nu are deloc albine poate cumpara 75 de familii prin program...
Aici se vor duce banii....
Nu protesteaza nimeni?

Sub 75, nu inseamna ZERO.
Nici o grija, nu vor fi suficienti vanzatori de material biologic, are grija ANZ-ul de asta!


75 nu este egal cu 0. Mare adevar, dar poate fi egal cu orice cifra intre 0-74.

Mai concret cine are 80 de familii va putea achizitiona 32 de familii, iar cel care are 5 familii va putea achizitiona 70.
Oare se doreste un nou val de apicultori de sezon?
kovacslg
 
Mesaje: 1044
Membru din: 28 Dec 2014, 18:13
Localitate: Cluj, Comuna Feleacu

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde kovacslg » 15 Mar 2017, 15:09

O sa vedem cum vor ''rasarii'' brusc apicultori cu exact 3-4 familii care vor sa cumpere exact 75 de familii.

Ar fi interesant de facut un sondaj (anonim) intre vanzatori sa vedem daca au material biologic (familii) de vanzare in urmatoarele saptamani cu miile, si cati apicultori au bani cash sa le cumpere?
kovacslg
 
Mesaje: 1044
Membru din: 28 Dec 2014, 18:13
Localitate: Cluj, Comuna Feleacu

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde daffid mihailov » 15 Mar 2017, 16:01

Marea problema cu PNA, desi nu-i rau gandit, dar mereu sunt carcotasi, e ca apicultorul cand trebuie sa faca achizitiile incepand cu Martie, ramane fara capital. Banii pe care ii are trebuie sa ii bage in deplasari, intretinere camion, motorina, taxe, impozit, asigurari, sirop. Iar pe miere ii primeste tot asa, la anu... Cine isi permite sa mai blocheze bani pana anul viitor? Greu. In rest, PNA e o idee buna. Daca ar merge pe principiu proiectelor, banii si apoi verificarile, ce bine ar fi :lol:
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
Avatar utilizator
daffid mihailov
 
Mesaje: 1230
Membru din: 30 Ian 2015, 02:49
Localitate: Arges

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde proapis13 » 15 Mar 2017, 21:07

Am pretentii la majoritatea celor care au scris inaintea mea si de aceea va adresez doua intrebari...

Pentru a accesa PNA - 2017,CATE FAMILII DE ALBINE,trebuie sa posezi,cu acte in regula...???
De la ce numar de fam de albine ti se elibereaza Autorizarea DSVSA,prin care se pot achizitiona/vinde fam de albine...???

p.s. Uitati un aspect,sau o chichita,de anul acesta NU se mai iau in considerare fam de albine
sau mat genetic in general,achizitionate de la PERSOANELE FIZICE...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
Avatar utilizator
proapis13
 
Mesaje: 7329
Membru din: 24 Feb 2011, 17:20
Localitate: Drobeta Turnu-Severin

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde kiloz » 15 Mar 2017, 21:09

Nr. / 13.03.2017


Catre,
MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
- D-lui MINISTRU DAEA -

Analizand proiectul de Ordin al MADR pentru aprobarea Sistemului unitar de identificare a stupinelor si stupilor si a Normelor privind producerea si comercializarea produselor apicole, constatam ca schimbarile cuprinse in ordin se suprapun cu cele din Ordonanta Guvernului nr.28/2008 - privind registrul agricol, aprobata prin Legea nr. 98/2009. In aceste conditii, in tara, vor exista doua acte normative care reglementeaza aceleasi aspecte, deci ne vom afla (de fapt ne aflam pentru ca exista Ordinul nr.119/2011) intr-o dubla reglementare.
In sprijinul celor de mai sus, aducem urmatoarele argumente:
1. Conform prevederilor art.1 din Ordonanta Guvernului nr.28/2008 “In scopul asigurarii unei evidente unitare cu privire la categoria de folosinta a terenurilor, a mijloacelor de productie agricola si a efectivelor de animale… autoritatile administratiei publice locale… organizeaza intocmirea si tinerea la zi a registrului agricol, pe suport hartie si in format electronic, conform formularelor registrului agricol aprobate prin hotararea Guvernului, pe unitati administrative-teritoriale si pe localitati componente ale acestora”. In art. 2 se mentioneaza “In intelesul prezentei ordonante, prin animale se intelege urmatoarele specii: bovine, porcine, ovine, caprine, cabaline, magari, catari, iepuri de casa, animale de blana, pasari, familii de albine, precum si alte animale domestice sau salbatice crescute in captivitate, in conditiile legii, ce fac obiectul inscrierii in registrul agricol”. La art.20 alin.1 se preved sanctiuni: “Declararea de date neconforme cu realitatea, refuzul de declarare, degradarea, distrugerea sau sustragerea integral sau partial a datelor din registrul agricol, refuzul de a prezenta primarului, prefectului si persoanelor imputernicite de acestia documentele si evidentele necesare in vederea verificarii realitatii datelor, nedeclararea la termenele stabilite si in forma solicitata a datelor care fac obiectul registrului agricol…constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei…”
Pentru aplicarea prevederilor cuprinse in ordonanta susmentionata, a fost emisa H.G. nr.218/2015- privind registrul agricol pentru perioada 2015-2019, care la art. 3 dispune emiterea unui ordin comun al MADR, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, al Ministerului Finantelor Publice si al presedintelui Institutului National de Statistica. Astfel au fost elaborate Normele tehnice de completare a registrului agricol aprobate prin Ordinul nr.734/480/1003/3727 din 2005. Primul numar (734) este cel al MADR, unde a fost intocmit si sustinut de Directia generala politici agricole si strategii. In art.6 alin. 2, din aceste norme, se prevede “Inscrierea familiilor de albine se face in registrul agricol in localitatea unde proprietarul acestora detine vatra de stupina permanenta”, iar la art. 36 alin.4 “Proprietarul stupilor are obligatia de a depune si inregistra la primarie o declaratie cu privire la perioada in care isi desfasoara stuparitul pastoral”
Am descris mai sus tot parcursul inscrierii famililor de albine in registrul agricol, parcurs stabilit cu concursul primordial al MADR (care este primul semnatar al normelor de aplicare) ,pentru a demonstra ca toata procedura este clar definita si ca NU mai este nevoie de infiintarea unui al doilea sistem de inregistrare a stupilor.
2. Remarcam dorinta obsesiva a Agentiei Nationale pentru Zootehnie de a se implica in aceasta activitate care excede atributiunilor sale profesionale,in nici un alt sector zootehnic din tara nu exista o astfel de reglementare legala. Daca ANZ doreste sa fie prezenta in apicultura romaneasca, ar trebui sa se implice in mod real in selectia si ameliorarea albinei Apis Melifera Carpatica, activitate care chiar face parte din obiectul sau de activitate si pe care noi, apicultorii, o dorim cu adevarat (nu sa presteze o activitate pur contabila prin numararea stupilor).
3. Prin Regulamentele UE se prevede ca statele membre care prezinta programe nationale apicole trebuie sa aplice o metoda fiabila pentru a stabili, in fiecare an, in perioada 1 sept.- 31 dec. numarul de stupi pregatiti pentru iernat. Deci, se solicita o metoda, nu doua, si noi consideram ca metoda fiabila este cea prevazuta in legea care deja exista si functioneaza de mai multi ani: legea registrului agricol .
4. In nici o tara din UE nu exista metoda inventata de ANZ
5. Prin implicarea ANZ in aceasta activitate de numarare a stupilor alaturi de registrul agricol, s-ar obtine doua rezultate diferite cu numarul de stupi si stupine, pentru ca la ANZ vor declara numai persoanele care acceseaza PNA sau PNDR, care nu va ajuta cu nimic si nu va justifica cheltuielile care se vor face atat de catre stupari cat si de ANZ pentru deplasari, salarii, birotica etc.
6. In cazul cand se adopta acest proiect, care in esenta are aceeasi reglementare ca legea registrului agricol, se incalca prevederile Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, care prevede in titlul Evitarea paralelismelor :
Art.16 – (1) In procesul de legiferare este interzisa instituirea acelorasi reglementari in mai multe articole sau aliniate din acelasi act normativ ori in doua sau mai multe acte normative. Pentru sublinierea unor conexiuni legislative se utilizeaza norma de trimitere.
(2) In cazul existentei unor paralalisme acestea vor fi inlaturate fie prin abrogare, fie prin concentrarea materiei in reglementari unice;
(3) Se supun procesului de concentrare in reglementari unice si reglementarile din aceeasi materie dispersate in legislatia in vigoare.
Concluzie: Pentru motivele susmentionate, propunem renuntarea la acest proiect de ordin, supus dezbaterii in sedinta de astazi si abrogarea Ordinului MADR 119/ 2011, pe considerentul ca prevederile O.G. 28/2008 privind registrul agricol poate asigura inventarierea in bune conditii a stupilor si stupinelor din Romania.

Presedinte ,
Dr. Mircea CIOCAN
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1945
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde kiloz » 15 Mar 2017, 22:14

tinumaftei scrie:
kiloz scrie:Din punct de vedere social şi economic este recunoscut faptul că această ramură de activitate contribuie la asigurarea prosperităţii populaţiei, în special din mediul rural, printr-o sursă suplimentară de venit şi utilizarea superioară a resurselor naturale şi umane.

Hai că nu suntem chiar buricul pământului. Iar paragraful acesta este limbaj de lemn, total inadecvat pentru situația prezentă. Păi după ce postezi așa ceva cum poți să ceri subvenție și un preț mai mare la miere????????!
Asta este text de plenară, tezele din aprilie, dare de seamă la congresul PCR, ACA...... E bine că nu ați simțit trecerea a 30 de ani, dar ei totuși anii aceștia au trecut!!!


Spune treaba asta la cei ce au formulat si au postat pe pagina madr. ca introducere la pna. 2016-2019!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1945
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde tinumaftei » 16 Mar 2017, 08:25

kiloz scrie:Nr. / 13.03.2017


Catre,
MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
- D-lui MINISTRU DAEA -

Analizand proiectul de Ordin al MADR pentru aprobarea Sistemului unitar de identificare a stupinelor si stupilor si a Normelor privind producerea si comercializarea produselor apicole, constatam ca schimbarile cuprinse in ordin se suprapun cu cele din Ordonanta Guvernului nr.28/2008 - privind registrul agricol, aprobata prin Legea nr. 98/2009. In aceste conditii, in tara, vor exista doua acte normative care reglementeaza aceleasi aspecte, deci ne vom afla (de fapt ne aflam pentru ca exista Ordinul nr.119/2011) intr-o dubla reglementare.
In sprijinul celor de mai sus, aducem urmatoarele argumente:
1. Conform prevederilor art.1 din Ordonanta Guvernului nr.28/2008 “In scopul asigurarii unei evidente unitare cu privire la categoria de folosinta a terenurilor, a mijloacelor de productie agricola si a efectivelor de animale… autoritatile administratiei publice locale… organizeaza intocmirea si tinerea la zi a registrului agricol, pe suport hartie si in format electronic, conform formularelor registrului agricol aprobate prin hotararea Guvernului, pe unitati administrative-teritoriale si pe localitati componente ale acestora”. In art. 2 se mentioneaza “In intelesul prezentei ordonante, prin animale se intelege urmatoarele specii: bovine, porcine, ovine, caprine, cabaline, magari, catari, iepuri de casa, animale de blana, pasari, familii de albine, precum si alte animale domestice sau salbatice crescute in captivitate, in conditiile legii, ce fac obiectul inscrierii in registrul agricol”. La art.20 alin.1 se preved sanctiuni: “Declararea de date neconforme cu realitatea, refuzul de declarare, degradarea, distrugerea sau sustragerea integral sau partial a datelor din registrul agricol, refuzul de a prezenta primarului, prefectului si persoanelor imputernicite de acestia documentele si evidentele necesare in vederea verificarii realitatii datelor, nedeclararea la termenele stabilite si in forma solicitata a datelor care fac obiectul registrului agricol…constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei…”
Pentru aplicarea prevederilor cuprinse in ordonanta susmentionata, a fost emisa H.G. nr.218/2015- privind registrul agricol pentru perioada 2015-2019, care la art. 3 dispune emiterea unui ordin comun al MADR, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, al Ministerului Finantelor Publice si al presedintelui Institutului National de Statistica. Astfel au fost elaborate Normele tehnice de completare a registrului agricol aprobate prin Ordinul nr.734/480/1003/3727 din 2005. Primul numar (734) este cel al MADR, unde a fost intocmit si sustinut de Directia generala politici agricole si strategii. In art.6 alin. 2, din aceste norme, se prevede “Inscrierea familiilor de albine se face in registrul agricol in localitatea unde proprietarul acestora detine vatra de stupina permanenta”, iar la art. 36 alin.4 “Proprietarul stupilor are obligatia de a depune si inregistra la primarie o declaratie cu privire la perioada in care isi desfasoara stuparitul pastoral”
Am descris mai sus tot parcursul inscrierii famililor de albine in registrul agricol, parcurs stabilit cu concursul primordial al MADR (care este primul semnatar al normelor de aplicare) ,pentru a demonstra ca toata procedura este clar definita si ca NU mai este nevoie de infiintarea unui al doilea sistem de inregistrare a stupilor.
2. Remarcam dorinta obsesiva a Agentiei Nationale pentru Zootehnie de a se implica in aceasta activitate care excede atributiunilor sale profesionale,in nici un alt sector zootehnic din tara nu exista o astfel de reglementare legala. Daca ANZ doreste sa fie prezenta in apicultura romaneasca, ar trebui sa se implice in mod real in selectia si ameliorarea albinei Apis Melifera Carpatica, activitate care chiar face parte din obiectul sau de activitate si pe care noi, apicultorii, o dorim cu adevarat (nu sa presteze o activitate pur contabila prin numararea stupilor).
3. Prin Regulamentele UE se prevede ca statele membre care prezinta programe nationale apicole trebuie sa aplice o metoda fiabila pentru a stabili, in fiecare an, in perioada 1 sept.- 31 dec. numarul de stupi pregatiti pentru iernat. Deci, se solicita o metoda, nu doua, si noi consideram ca metoda fiabila este cea prevazuta in legea care deja exista si functioneaza de mai multi ani: legea registrului agricol .
4. In nici o tara din UE nu exista metoda inventata de ANZ
5. Prin implicarea ANZ in aceasta activitate de numarare a stupilor alaturi de registrul agricol, s-ar obtine doua rezultate diferite cu numarul de stupi si stupine, pentru ca la ANZ vor declara numai persoanele care acceseaza PNA sau PNDR, care nu va ajuta cu nimic si nu va justifica cheltuielile care se vor face atat de catre stupari cat si de ANZ pentru deplasari, salarii, birotica etc.
6. In cazul cand se adopta acest proiect, care in esenta are aceeasi reglementare ca legea registrului agricol, se incalca prevederile Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, care prevede in titlul Evitarea paralelismelor :
Art.16 – (1) In procesul de legiferare este interzisa instituirea acelorasi reglementari in mai multe articole sau aliniate din acelasi act normativ ori in doua sau mai multe acte normative. Pentru sublinierea unor conexiuni legislative se utilizeaza norma de trimitere.
(2) In cazul existentei unor paralalisme acestea vor fi inlaturate fie prin abrogare, fie prin concentrarea materiei in reglementari unice;
(3) Se supun procesului de concentrare in reglementari unice si reglementarile din aceeasi materie dispersate in legislatia in vigoare.
Concluzie: Pentru motivele susmentionate, propunem renuntarea la acest proiect de ordin, supus dezbaterii in sedinta de astazi si abrogarea Ordinului MADR 119/ 2011, pe considerentul ca prevederile O.G. 28/2008 privind registrul agricol poate asigura inventarierea in bune conditii a stupilor si stupinelor din Romania.

Presedinte ,
Dr. Mircea CIOCAN


Punctul de vedere de mai sus este corect, însă el trebuia susținut de la prima introducere a sistemului de identificare. Atunci cei care au susținut așa ceva au fost repede aduși la tăcere de asociații care se vedeau bine cu focul sub turta lor.
Ce iubire era pe timpul acela între asociații și APIA, Ministerul Agriculturii!!!!!!
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde tinumaftei » 16 Mar 2017, 08:28

kiloz scrie:
tinumaftei scrie:
kiloz scrie:Din punct de vedere social şi economic este recunoscut faptul că această ramură de activitate contribuie la asigurarea prosperităţii populaţiei, în special din mediul rural, printr-o sursă suplimentară de venit şi utilizarea superioară a resurselor naturale şi umane.

Hai că nu suntem chiar buricul pământului. Iar paragraful acesta este limbaj de lemn, total inadecvat pentru situația prezentă. Păi după ce postezi așa ceva cum poți să ceri subvenție și un preț mai mare la miere????????!
Asta este text de plenară, tezele din aprilie, dare de seamă la congresul PCR, ACA...... E bine că nu ați simțit trecerea a 30 de ani, dar ei totuși anii aceștia au trecut!!!


Spune treaba asta la cei ce au formulat si au postat pe pagina madr. ca introducere la pna. 2016-2019!


Dacă asta este viziunea ministerului suntem o vacă de muls, nu una care cade din picioare!!
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde Neafiliatul » 16 Mar 2017, 08:47

romikele scrie:Daca toate energiile consumate de fiecare entitate in parte s-ar cumula in una singura, poate s-ar obtine ceva.


Acum , când au reușit să citească mai mulți useri acest memoriu , era de așteptat să apară și reacții pertinente la acesta . Dar , nefiind vorba de fonduri , tăcere totală , deși punerea în aplicare a aberației birocratice a ANZ
o să producă multe neajunsuri apicultorilor , total nejustificate , indiferent de numărul de stupi deținut . Cum va fi tratat acest ordin , care a intrat în linie dreaptă pe judecata strâmbă a diriguitorilor vremelnici ai MADR ?
Cu indiferență , așa cum tratează și ei apicultorii . Dacă aici nu se poate ajunge la un numitor comun , acela de susținere fără rezerve a memoriului Romapis , ne întrebăm de ce nu este susținută ideea de toate entitățile chemate
la discuții (monolog ) ? Era așa de greu ca toți să semneze acest document , să facă front comun ? A fost , fiecare fiind afectat de discuțiile din prima parte privind PNA , înregistrarea stupilor nu a mai contat , fiecare mergând
pe drumul lui . Dar , drumul apiculturii va fi denivelat , atâta timp cât s-a creat și se acceptă o legislație străină de sector . Sunt convins că mulți slujbași vremelnici din MADR , ANZ , plătiți și din banii noștri , nu au habar de
biologia și tehnica întreținerii familiilor de albine , interesul lor fiind chimizarea agriculturii de unde ies bani buni , creșterea animalelor (aici au dreptate , albina nu este animal ) și umbra făcută de către plopi terenurilor agricole .
Asociații , sindicate , cooperative , mergeți împreună măcar pe acest proiect . Dacă nu ...
Duios Anastasia trecea !
Neafiliatul
 
Mesaje: 1977
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde Hunbee » 16 Mar 2017, 09:26

Nu e chiar "tacere" dar dubla identificare este o problema f abstracta si omul nu vede benefiul direct daca se simplifica.
Sigur e un plus, dar in lista de prioritati este undeva la capat.
Adica de ex ovinele au primit suplimentare de subventii si noi inca ne luptam sa avem un sistem de identificare normal.
E un demers bun, sta la baza gestionarii corecte, dar cand iti moare familia in care ai bagat multi bani si munca sau ai facut pastorala degeaba parca nu te mai intereseaza dubla identificare.
Hunbee
 
Mesaje: 507
Membru din: 20 Ian 2016, 20:13
Localitate: Timisoara

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde viorel55 » 16 Mar 2017, 18:04

Eu cred ca ar trebui sa luptam si pentru principii nu numai pentru beneficii....

H.G 1188/2014 -privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Zootehnie in art. 1 alin 2 prevede: " Agenția este autoritatea națională competentă în domeniul zootehnic privind exploatarea, ameliorarea și reproducția animalelor, inspecția de stat în zootehnie, controlul la producătorii și prim-cumpărătorii de lapte, conservarea și managementul durabil al resurselor genetice la animale".
Apreciati ca identificarea stupinelor si stupilor are legatura cu vreuna din aceste activitati ?
viorel55
 
Mesaje: 329
Membru din: 09 Apr 2011, 19:46
Localitate: Campina

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde tinumaftei » 16 Mar 2017, 18:40

Calea legală este atacarea ordinului după adoptarea lui la Curtea Constituțională!
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ORGANIZATII APICULTORI



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori