Concluzia lui: albinele fac miere in orice tip de cutie....Omul trebuie sa aleaga cu ce tip de cutie ii este mai usor sa lucreze.
Si asa cum spune Adi .... nu vad nici o legatura intre varroa si cutie.
si uite asa ajungem iarasi la MER
Adi Hodis scrie:danielM scrie:Constatare personală : MER.ul cel mai ,,păduchios'' cuib .
Sfatul meu pentru cei care aveți mer, este să aveți mai mare grijâ la tratamentele antivaroua.
Nu e asa Daniel. Tipul de stup nu influenteaza evolutia respectiv infestarea cu Varroa.
Atit ME cat si MER are un mare avantaj față de rama Dadant si anume, tratamentul cu benzi impregnate ... poate fi pus intre caturile cuibului, transversal pe lungimea spetezelor. Deci in mijlocul cuibului si asa are o mai larga actiune in cuib.
Fa asta la cuibul pe rame Dadant.
La verificari efect ... diferentele erau nesemnificative.
Anii au fost cu diferente de infestari. Acum 3 ani de ex. au fost multi ...
balanescuadrian scrie:pentru al 5-lea an consecutiv familiile din MER parca vor sa darame cutia ( mi-e frica sa le pun sirop ca sa nu imi ia cana din mana)![]()
teinegru64 scrie:Recunoasteti ...trageti mierea singuri.
Avram scrie:Domnilor , la MER folositi gratia haneman ?
danielM scrie:Adi Hodis scrie:danielM scrie:Constatare personală : MER.ul cel mai ,,păduchios'' cuib .
Sfatul meu pentru cei care aveți mer, este să aveți mai mare grijâ la tratamentele antivaroua.
Nu e asa Daniel. Tipul de stup nu influenteaza evolutia respectiv infestarea cu Varroa.
Atit ME cat si MER are un mare avantaj față de rama Dadant si anume, tratamentul cu benzi impregnate ... poate fi pus intre caturile cuibului, transversal pe lungimea spetezelor. Deci in mijlocul cuibului si asa are o mai larga actiune in cuib.
Fa asta la cuibul pe rame Dadant.
La verificari efect ... diferentele erau nesemnificative.
Anii au fost cu diferente de infestari. Acum 3 ani de ex. au fost multi ...
Adi rămân la părerea mea , în timp te vei convinge singur şi tu. Am facut tratamente cu fâşii de lemn , şi am şi cuib pe ramă de 1/1 , şi am constatat diferențe .
Hunbee scrie:Anul asta din 3 stupi au crapat de foame. 2 erau mer pe 3 corpuri cu ghem in corpul 1 si 2.
La trecerea in 3 au luato aiurea spre lateral si gata au fost. Asta din vreo 18. Deci 2 din 18. Si cu miere multa.
Daca aveam toata stupina cu procentul asta de mortalitate era nasol.
Dadant crapat de foame 1 din 180.
Deci ceva e cu trecerea intre caturi. Acolo e buba.
Recunosc ca din 18 mer 14 sunt printre cei mai mari din stupina deci intradevar dezvoltarea e buna.
Cu roitul nu cred ca e valabil. Volumul,matca si celelalte se controleaza si la 1/1 si la 1/2. Principiile sunt la fel.
Dar pana la urma cum zicea cineva mai sus, albina culege ea si in galeata numai sa aibe ce.
Si intradevar rama 1/1 este prea greoaie sa nu mai spun de un cat 1/1 cu miere. Un sezon si ti-ai belit coloana.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 71 vizitatori