Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 05 Sep 2017, 20:35

Pesticidele neonicotinoide sunt supuse unei interdicții temporare în Marea Britanie, dar acest lucru s-ar putea schimba toate atunci când părăsim UE. Trebuie să ne asigurăm că pesticidele neonicotinoide periculoase sunt ținute departe de albinele noastre permanent!



Bernhard Url, directorul executiv al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), explică poziția Agenției privind pesticidele neonicotinoide și diferența dintre evaluarea riscurilor și gestionarea riscurilor. Înregistrat la Bruxelles, 2 martie 2017.
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 05 Sep 2017, 20:37

:evil:
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 05 Sep 2017, 20:39

LONDRA - Pesticidele populare folosite pe culturi comune împiedică albinele să-și aducă ouăle și ar putea provoca moartea populațiilor de albine, declară un nou studiu. Un grup de pesticide cunoscute sub numele de neonicotinoide sunt folosite pe unele dintre culturile cele mai des cultivate din S.U.A., incluzând porumb, soia și canola. Femeile regine, expuse la thiamethoxamul neonicotinoid în condiții de laborator, au fost cu 26% mai puțin probabil să depună ouă, potrivit unui studiu publicat în revista Nature Ecology & Evolution. Studiul a spus că alți factori din sălbăticie, cum ar fi pierderea florilor sălbatice, paraziți sau schimbările climatice, pot avea, de asemenea, un impact dăunător asupra populațiilor de albine. Rezultatele studiului ar putea conduce la alte solicitări de restricționare a utilizării pesticidelor, a raportat NPR. Neonicotinoidele au fost temporar interzise în Uniunea Europeană în 2013.
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 05 Sep 2017, 20:44

Insecticidele insecticinoide sunt utilizate pentru a gestiona dăunători insecte pe fructe și legume care se bazează, de asemenea, pe polenizare. În plus, aceste culturi frecvent se învecinează și se rotește cu culturi de câmp de suprafață mari care conțin tratamente pentru semințe neonicotinoide, cum ar fi porumbul, ceea ce are ca rezultat expunerea potențială neintărită a albinelor la insecticide. Acest film evidențiază eforturile actuale ale entomologilor din Purdue - Ian Kaplan, Christian Krupke, Rick Foster - prin intermediul unei USDA-SCRI (inițiativă de cercetare a culturilor de specialitate) pentru a evalua impactul neonicotinoidelor asupra polenizatorilor gestionați și sălbatic cucurbite în Midwestern SUA cel mai bun pentru a echilibra gestionarea dăunătorilor cu conservarea sănătății polenizatorului.
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 05 Sep 2017, 20:53

Albinele polenizează 71 din 100 de culturi care alimentează 90% din alimentele din lume și în ultimul deceniu apicultorii au raportat o iarnă în medie o pierdere medie de 30% din toate coloniile de albine. Montana nu este o excepție de la aceste statistici, iar albinele sunt esențiale pentru polenizarea culturilor Montana cum ar fi căpșunile, dovleci, ceapa și roșiile. Un motiv major pentru ca albinele să moară este utilizarea unei categorii de insecticide numite neonicotinoide, cunoscute și sub numele de neonică. Apicultorii din Missoula au observat impactul plantelor tratate cu insecticide asupra albinelor lor și știu că singura modalitate de a proteja albinele este schimbarea practicilor agricole și sprijinirea vieții sălbatice a plantelor. Puteți citi mai multe despre albine și Alianța pentru alimentație alimentară din America de la www.beefriendlyfood.org
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 05 Sep 2017, 20:58

Publicat pe 30 iun. 2017
Plantele intestinale acuie pentru un motiv bun: aceasta specie stie cum sa se dezbrace. Dar, așa cum se dovedește, acești polenizatori negri și galbeni sunt destul de vulnerabili în sine - în special față de neonicotinoidele, un pesticid utilizat în mod obișnuit pentru a îndepărta dăunătorii de culturi. Două studii noi, publicate săptămâna aceasta în Știință, abordează această întrebare prin studierea populațiilor mari de albine în locații multiple timp de luni întregi. Rezultatele adauga o importanta substantiala afirmatiei ca neonicotinoidele afecteaza populatiile de albine.

"Sper că studiul meu face ca dezbaterea să dispară", spune Amro Zayed, un entomolog care studiază insecte sociale la Universitatea York din Toronto și coautor al unuia dintre noile rapoarte. Chiar dacă albinele nu sunt țintele intenționate ale neonicotinoidelor, orice îndoială că insectele rezistente suferă de substanțele chimice înseamnă că speciile mai puțin adaptabile pot fi în dificultate. Pesticidele sunt destinate eradicării insectelor care mestecă sau alăptează pe culturile de cereale - de aceea aceste substanțe acoperă aproape toate porumbul și 50% din semințele de soia din SUA "Este dificil, dacă nu imposibil, să găsim porumb care nu este tratat cu neonicotinoide, "Spune Shiela Colla, ecologist la York, care nu este asociat cu cercetarea studiului.
Cele mai multe cercetări anterioare privind relația cu albinele și pesticidele au implicat doar hrănirea substanțelor chimice cu populații mici în cadrul laboratoarelor sau observarea câtorva populații în natură pentru câteva săptămâni. Astfel de studii independente nu adună suficiente dovezi privind adevărata natură a comportamentului albinelor, spune Zayed. Colla este de acord, de aceea ea laudă dimensiunea și lungimea eșantionului studiului York.

În experimentele lor, Zayed și colegii săi au împărțit 55 de colonii de albine printre cinci stupine aproape de câmpurile de porumb și șase atât de departe încât locuitorii nu au fost purtați nicăieri în apropierea culturilor. De la începutul lunii mai până în septembrie 2014, cercetătorii au intervenit doar pentru a colecta probe de polen și nectar din stupii la câteva săptămâni.

Analiza chimică a probelor a evidențiat că neonicotinoidele au reprezentat cel mai periculos compus dintre toate pesticidele din probele de nectar. Un neonicotinoid în special, clothianidin, a fost cel mai abundent. În ceea ce privește modul în care a ajuns în eșantioane, cercetătorii au calculat că mai puțin de 2 procente din totalul neonicotinoidelor găsite în stupi provin din porumb și boabe de soia. Marea majoritate a fost din ceea ce Zayed numește "flori de albine", cum ar fi flori de aur, salcie și trifoi, care cresc adesea pe perimetrele câmpurilor de culturi. De fapt, albinele culeau polenul din clothianidin din plantele învecinate cu mult înainte și mult după ce semințele erau plantate, ceea ce înseamnă că pătrunde chimic și contaminează zonele înconjurătoare mult mai mult decât sezonul de plantare.

Cel de-al doilea studiu, condus de mai multe instituții din Germania, Ungaria și Regatul Unit, a ridicat de asemenea albinele în mediul agricol contaminat cu pesticide. "Este de fapt ceea ce fac fermierii în mod normal, și de aceea este important", a declarat Richard Shore de la Centrul pentru Ecologie și Hidrologie din Anglia, la un briefing de presă. Au părăsit 33 de colonii în zonele de testare care expunea coloniile fie la plantele de rapiță tratate cu neonicotinoide, fie la culturile netratate cu pesticide. Echipele au evaluat supraviețuirea populației de albine de două ori - o dată când culturile au înflorit și din nou după iarnă. Clothianidin a lovit, de asemenea, aceste albine din greu. În timpul iernii, 25% dintre albinele din Ungaria și aproape toate albinele britanice au murit. Neonicotinoidele au pus de asemenea o dentă în aceste populații de albine în timpul perioadei de înflorire a culturilor. Albinele germane, pe de altă parte, nu numai că au ieșit din iarnă neimpozitate, dar numărul populației lor a crescut în ciuda neonicotinoidelor în timpul sezonului de înflorire al plantelor de rapiță. Desi cercetatorii nu sunt siguri de ce albinele germane au facut atat de bine, ei au notat ca aceasta populatie a consumat mai putin de o treime la fel de mult polen de rapiță ca și cele din celelalte țări.
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19


Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde Neafiliatul » 18 Sep 2017, 19:47

Semnatara acestui cod de bune practici , doamna Doina Băiculescu , a făcut parte în 2008 , dintr-o comisie care să constate efectele distructive ale unei stropiri la
rapiță . Dezastrul văzut atunci nu a însemnat nimic pentru dânsa , atâta timp cât acum semnează un document în care preaslăvește neonicotinoidele . :mrgreen: :twisted:
Neafiliatul
 
Mesaje: 1977
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 07 Oct 2017, 09:09

Neonicioidele se numără printre cele mai bine vândute insecticide din lume și sunt suspectate că sunt responsabile de apicultură. În prezent, UE discută despre cum să limiteze sever utilizarea substanțelor. Bavarian Broadcasting: http://www.br.de/unkraut
:roll:
Rugăminte şi sfatul meu !
Amplasaţi stupinele la un km de culturile tratate cu neonicotinoide.... alternativă la sursa de polen...polenul de la plantele tratate va distruge generaţiile de albine ce vor ecloza (ecluziona ) şi se vor hrănii cu păstura ......
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 07 Oct 2017, 10:16

Insecticidele insecticinoide sunt foarte periculoase pentru albine. Acest lucru este confirmat de un studiu american publicat în revista Science, la 30 iunie 2017 și realizat în condițiile actuale de utilizare a acestor substanțe chimice.
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 07 Oct 2017, 10:17

peterneamt scrie:Neonicioidele se numără printre cele mai bine vândute insecticide din lume și sunt suspectate că sunt responsabile de apicultură. În prezent, UE discută despre cum să limiteze sever utilizarea substanțelor. Bavarian Broadcasting: http://www.br.de/unkraut
:roll:
Rugăminte şi sfatul meu !
Amplasaţi stupinele la un km de culturile tratate cu neonicotinoide.... alternativă la sursa de polen...polenul de la plantele tratate (păstura ) va distruge generaţiile de albine ce vor ecloza (ecluziona ) şi se vor hrănii cu păstura ......
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde tinumaftei » 08 Oct 2017, 06:18

peterneamt scrie:Publicat pe 30 iun. 2017
Plantele intestinale acuie pentru un motiv bun: aceasta specie stie cum sa se dezbrace. Dar, așa cum se dovedește, acești polenizatori negri și galbeni sunt destul de vulnerabili în sine - în special față de neonicotinoidele, un pesticid utilizat în mod obișnuit pentru a îndepărta dăunătorii de culturi. Două studii noi, publicate săptămâna aceasta în Știință, abordează această întrebare prin studierea populațiilor mari de albine în locații multiple timp de luni întregi. Rezultatele adauga o importanta substantiala afirmatiei ca neonicotinoidele afecteaza populatiile de albine.

"Sper că studiul meu face ca dezbaterea să dispară", spune Amro Zayed, un entomolog care studiază insecte sociale la Universitatea York din Toronto și coautor al unuia dintre noile rapoarte. Chiar dacă albinele nu sunt țintele intenționate ale neonicotinoidelor, orice îndoială că insectele rezistente suferă de substanțele chimice înseamnă că speciile mai puțin adaptabile pot fi în dificultate. Pesticidele sunt destinate eradicării insectelor care mestecă sau alăptează pe culturile de cereale - de aceea aceste substanțe acoperă aproape toate porumbul și 50% din semințele de soia din SUA "Este dificil, dacă nu imposibil, să găsim porumb care nu este tratat cu neonicotinoide, "Spune Shiela Colla, ecologist la York, care nu este asociat cu cercetarea studiului.
Cele mai multe cercetări anterioare privind relația cu albinele și pesticidele au implicat doar hrănirea substanțelor chimice cu populații mici în cadrul laboratoarelor sau observarea câtorva populații în natură pentru câteva săptămâni. Astfel de studii independente nu adună suficiente dovezi privind adevărata natură a comportamentului albinelor, spune Zayed. Colla este de acord, de aceea ea laudă dimensiunea și lungimea eșantionului studiului York.

În experimentele lor, Zayed și colegii săi au împărțit 55 de colonii de albine printre cinci stupine aproape de câmpurile de porumb și șase atât de departe încât locuitorii nu au fost purtați nicăieri în apropierea culturilor. De la începutul lunii mai până în septembrie 2014, cercetătorii au intervenit doar pentru a colecta probe de polen și nectar din stupii la câteva săptămâni.

Analiza chimică a probelor a evidențiat că neonicotinoidele au reprezentat cel mai periculos compus dintre toate pesticidele din probele de nectar. Un neonicotinoid în special, clothianidin, a fost cel mai abundent. În ceea ce privește modul în care a ajuns în eșantioane, cercetătorii au calculat că mai puțin de 2 procente din totalul neonicotinoidelor găsite în stupi provin din porumb și boabe de soia. Marea majoritate a fost din ceea ce Zayed numește "flori de albine", cum ar fi flori de aur, salcie și trifoi, care cresc adesea pe perimetrele câmpurilor de culturi. De fapt, albinele culeau polenul din clothianidin din plantele învecinate cu mult înainte și mult după ce semințele erau plantate, ceea ce înseamnă că pătrunde chimic și contaminează zonele înconjurătoare mult mai mult decât sezonul de plantare.

Cel de-al doilea studiu, condus de mai multe instituții din Germania, Ungaria și Regatul Unit, a ridicat de asemenea albinele în mediul agricol contaminat cu pesticide. "Este de fapt ceea ce fac fermierii în mod normal, și de aceea este important", a declarat Richard Shore de la Centrul pentru Ecologie și Hidrologie din Anglia, la un briefing de presă. Au părăsit 33 de colonii în zonele de testare care expunea coloniile fie la plantele de rapiță tratate cu neonicotinoide, fie la culturile netratate cu pesticide. Echipele au evaluat supraviețuirea populației de albine de două ori - o dată când culturile au înflorit și din nou după iarnă. Clothianidin a lovit, de asemenea, aceste albine din greu. În timpul iernii, 25% dintre albinele din Ungaria și aproape toate albinele britanice au murit. Neonicotinoidele au pus de asemenea o dentă în aceste populații de albine în timpul perioadei de înflorire a culturilor. Albinele germane, pe de altă parte, nu numai că au ieșit din iarnă neimpozitate, dar numărul populației lor a crescut în ciuda neonicotinoidelor în timpul sezonului de înflorire al plantelor de rapiță. Desi cercetatorii nu sunt siguri de ce albinele germane au facut atat de bine, ei au notat ca aceasta populatie a consumat mai putin de o treime la fel de mult polen de rapiță ca și cele din celelalte țări.

M-a îndoiesc de existența unui studiu al cărui rezultat este cel expus aici!
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde BUNKA » 08 Oct 2017, 10:55

Date de ultima ora publicate in "The Guardian"... se pare ca pana si in Elvetia care este o tara curata au gasit contaminare cu pesticide mult peste limitele normale.
Ne mai intrebam de unde mortalitatile ?!
Problema e veche, se acutizeaza iar cei care au puterea de a face ceva in directia asta, nu fac...deci ...
https://m.facebook.com/profile.php?id=1 ... ent_filter
BUNKA
 
Mesaje: 4080
Membru din: 26 Iun 2011, 21:16
Localitate: Botosani

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde tinumaftei » 08 Oct 2017, 12:35

Pesticidele se folosesc peste tot și este normat ca se regăsesc reziduuri peste tot.
Cât despre articolele acestea, ele trebuie citite in cheia concurentei acerbe dintre firmele producatoare de pesticide, o piața de miliarde, in care unii vor sa ii scoată din joc pe ceilalti.
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde proapi » 08 Oct 2017, 13:08

se spune ca glifosatul se regaseste in 3/4 din probele de miere
proapi
 
Mesaje: 520
Membru din: 01 Mar 2011, 18:25
Localitate: Bucuresti

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde tinumaftei » 08 Oct 2017, 13:20

proapi scrie:se spune ca glifosatul se regaseste in 3/4 din probele de miere

Ce relevantă are? Nu se regăsește și in făina, nutrețuri, alimente procesate?
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori


cron