Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Viitorul suna bine?!?

Mesajde mellis » 18 Oct 2017, 16:05

Salut,

Deschid un topic de viitor..pe care probabil noi nu il mai prindem ... dar..
Copiii nostrii si cei ce vin dupa ei il vor trai.
Stim cu totii ca nu merg lucrurile cum trebuie dar ce facem sa le schimbam..cum,cine, de ce noi?
Suntem o comunitate sanatoasa - ancorata in timp - in natura - si putem sa ne aducem contributia ... trebuie doar sa dorim acest lucru.

Schimbarea nu vine de pe o zi pe alta...ci in timp...cu moartea biologica a unor generatii cu numite mentalitati..
Ce facem cu mentalitatea pozitiva..unde ne situam si ce ar trebui imbunatatit? cum educam copiii sa distinga binele si raul?
Copiii nemtilor au constientizat crimele facute ulterior din documentare si dovezi si si-au intrebat parintii unde au fost si ce au facut cand s-au intamplat toate?

Cum le aratam atrocitatile comunismului si greselile din trecut facute asupra saracilor?
Cum cladim un viitor sanatos vazand greselile din trecut in mod corect si realist?
Educatia este valoroasa...dar ce fel de educatie..si de la cine?
Santace!
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
Avatar utilizator
mellis
 
Mesaje: 3505
Membru din: 19 Ian 2015, 02:22
Localitate: Timisoara

Re: Viitorul suna bine?!?

Mesajde jonny_it » 18 Oct 2017, 17:01

mellis scrie:Copiii nemtilor au constientizat crimele facute ulterior din documentare si dovezi si si-au intrebat parintii unde au fost si ce au facut cand s-au intamplat toate?


Partidele de extrema dreapta iau din ce in ce mai multe voturi in Germania si in alte tari de prin Europa, deci oamenii uita repede. :?
Avatar utilizator
jonny_it
 
Mesaje: 5470
Membru din: 23 Feb 2011, 16:21
Localitate: Piatra Neamt / Iasi / Vaslui / Oslo

Re: Viitorul suna bine?!?

Mesajde Mircea_63 » 18 Oct 2017, 21:12

Cand e vorba de mase largi de oameni, reactiile nu sunt dictate de ratiune, ci de emotii.
Aceste emotii au un fond, o cauza, iar cand depasesc un anumit prag, e nevoie doar de conjunctura potrivita, de o scanteie pentru a se manifesta.
Multimea nu gandeste, ci reactioneaza emotiv. Fiecare individ, luat in parte, gandeste. Emotia depaseste ratiunea.

In Germania, ca s-a pomenit, este normala pornirea emotionala impotriva refugiatilor coroborata cu scaderea nivelului de trai si a sigurantei. Ratiunile etice si religios crestine sunt de sens opus, dar mult mai indepartate de nevoile primordiale precum buzunarul si siguranta.
Politicienii stiu asta, instinctiv macar, indiferent ca stiu sau nu teoriile astea, si le folosesc. Nu prea are treaba politica cu morala cum nu are nici drogatul cu morala. Puterea e un drog! Mai rar lider -nu deloc- lider care sa mearga drept.
Asa ca in contextul actual era si de asteptat un reviriment al extremismului.
, al unor agitatori politici care spera sa urce pe acest val.

In schimb masele sunt cu atat mai greu de manipulat cu cat sunt mai educate.
Toti avem instincte primare si emotii. Educatia le tine in frau. A nu se confuda educatia cu acumularea de cunostinte, educatia insemnand pricipii morale si spiritualitate.

Cum suna viitorul? Depinde cum ne educam copii. Depinde de tentatiile emotionale la care sunt supuse masele.
Fake news-urile incita intotdeauna la ura si egoism. Educatia la iubire si generozitate pe termen lung.
Termen lung sau scurt... Dojana sau sanctiunea par rele pe termen scurt, dar iubire pe termen lung, caci acestea modeleaza in bine.
Exemple: dojenesti copilul cand greseste. Viitorul lui si al tau ba fi mai bun.
Deschizi larg punga si risipesti populistic. Poporul va suporta criza ce ai provocat-o.
Masura dojenii tine de intelepciune. Uneori o simpla mustrare rezolva totul. Daca se repeta la nesfarsit si tot la simpla mustrare ai ramas, adio educatie, maine iti da in cap.
Nici nu poti -ca politician- sa fii pentru unii muma si altii ciuma. Zice-se ca unor refugiati li s-ar fi musamalizat abateri grave. Daca nu e facatura... e de asteptat sa pierzi controlul maselor.
Viitorul suna bine daca masele sunt educate si conducatorii intelepti si drepti (cam pleonasm).
Accesul la conducere il gireaza tot masele, iar asta depinde tot de educatie, caci acestea isi au -in democratie- conducatori pe care si-i merita.
Raman la fixul meu: educati copii pentru un viitor mai bun si fiti exemple pentru ei.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: Viitorul suna bine?!?

Mesajde Bezna Zorilor » 18 Oct 2017, 22:13

Sanctiunea face parte din morala. Asa ca te salut, Mircea 63. Din pacate in seara asta nu mai pot sta, dar ma infiltrez si eu maine aici pe gard, inspre seara, la o poveste, ca ziua...mai greu :)) Te salut, mellis si sanatate. Vad ca pe povesti talcuite si fermecate se discuta conditia femeii...nemaritate. Da' baietii incurca nemaritata cu nebostanita...ceea ce nu'i acelasi lucru. :shock:
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Avatar utilizator
Bezna Zorilor
 
Mesaje: 1534
Membru din: 21 Aug 2016, 22:45
Localitate: Bucuresti

Re: Viitorul suna bine?!?

Mesajde Donbazil » 18 Oct 2017, 22:55

Salut!

"Cum le aratam atrocitatile comunismului si greselile din trecut facute asupra saracilor?"

Aha!...Deci unii faceau atrocitati, pe cand ceilalti doar greseau....E clara!....Ai demarat bine spre viitor... :lol: :lol:
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2780
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Viitorul suna bine?!?

Mesajde cristian bh » 18 Oct 2017, 23:34

Una dintre atrocitatile comise de comunisti a fost construirea unei baze sportive in oraselul Stei,...stadion de fotbal cu tribune acoperite,sala polivalenta,..unde jucau in divizia A la volei,...terenuri de tenis pe zgura,...unde pot s-o duc pe fiica-mea mare sa faca de doua ori pe sapt cu antrenor ,
acuma nu zic io ca n-ar fi facut democratia noasta altele mai frumoase,mai moderne,..sa pice chilotii la taran cand intra acolo,...ce daca fiicamea (acu are 9 ani )ar fi asteptat ea sa-si duca eventual nepoata,...ce-a mai fost si cu comunismul asta,... ;) probabil din razbunare,...au lasat in paragina astfel de sala polivalenta, terenul de fotbal cu tribune cu tot,..construind in schimb ,salisoare din astea albastre ,...ce le- au zburat tablele cu primul vant,...mai serios,..
Din aceasta baza mica,intr-un sat devenit orasel ,..acest antrenor,si-a pregatit pe fiicasa mare pana pe locul sub 200 la momentu actual, in clasamentul WTA,da binenteles ca si fara terenurile facute de comunisti,..fata ar fi putut avea o perspectiva mai in concordanta cu perspectivele multor romance , sa spele vro baba prin Italia,.si d*acolo ar fi avut alte orizonturi,doar ca la pupa,...nu la prora.. ;)
Maine ajung iar pe acolo,...si-mi rezerv timp pt niste poze,...asa ca sa mai spalam ochii si sa scuipam in urma ptiu drace,ce-a mai fost si comunismul asta,...
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh
 
Mesaje: 2090
Membru din: 10 Mar 2013, 12:49
Localitate: Carpinet Bihor

Re: Viitorul suna bine?!?

Mesajde mellis » 18 Oct 2017, 23:51

Nu cititi printre randuri cand ati inteles ce am vrut sa zic - sau poate ca ma exprim greu ...
Comunismul le are pe ale lui, dar securitatea si-a facut bine treaba - sunt foarte multe gropi comne - si atrocitati - am sa vin cu exemple concrete..
Pe de alta parte stiu povesti de la fosti copii de boierii - cum ca in zona olteniei oamenii earu legati la gura sa nu manance struguri in timpul recoltei...
trebuie distins binele de rau -si mers pe o directie si educatie pozitiva...la asta m-am referit...

Fiecare a avut parte de lucruri bune si atrocitati. Daca le punem in balanta - nu putem spune ce bine era in comunism - cand securitatea omora cu foarte mare usurinta pe oricine..daca nu aveti cunostinte disparute sau povesti de groaza - nu ati vrut sa auziti - sunt foarte multe.
Istoria care nu se cunoaste risca sa fie repetata...si incet generatiile uita ... de fapt generatia noastra inca regreta comunismul - dar nu il priveste in ansamblu..ci doar ce s-a facut...nu ce s-a daramat!!

La intoarcerea in tara - presedintele partidului s-a plans ca in Correa oamenii il iubesc si ii striga numele - de ce la noi doar sunt pancarde pe stadioane cand el stie ca oamenii il iubesc...
si dupa ce se ducea - ce urma - venea un alt mare lider din familie? va imaginati o echivalenta a coreei la granita europei? cred ca glumiti ...
s-au facut multe - dar prost gestionate - intelectualii la canal / foamete mare in multe zone ale tarii...si prosperitate in altele - la diverse clase sociale..ce ar fi urmat - PCR impotriva lumii ca si Coreea?
ati vazut filmul ferma - vi-l recomand cu caldura..
Pe de alta parte taranii nu ajungeau la educatie - desi erau multi capabili - cati ar fi ajuns sa faca mai mult decat cateva clase?
Ce facem - regretam comunismul sau schimbam cum putem viitorul?
Santace
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
Avatar utilizator
mellis
 
Mesaje: 3505
Membru din: 19 Ian 2015, 02:22
Localitate: Timisoara

Re: Viitorul suna bine?!?

Mesajde Mircea_63 » 18 Oct 2017, 23:58

Deturnati sensul discutiei spre comunism versus democratie.
Este comunismul democratie?
Nu, deoarece vrea partid unic, deci duce la dictatura.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: Viitorul suna bine?!?

Mesajde mellis » 19 Oct 2017, 00:03

de ce sa mai dezgropam mortii?
"La una din conferinţele pe care le-a susținut, Marius Oprea, preşedintele CICCR, spunea următoarele: „Fără să ştiţi, când vă duceţi pe undeva pe la țară, aţi putea călca pe un mormânt, unde se află îngropat un om care a fost pur și simplu luat de acasă, în miez de noapte, dus şi împuşcat și îngropat acolo, pe ascuns. Noi încercăm să-i găsim pe cei morţi și să le facem acest mic act de dreptate. Adică să-i înapoiem familiilor pentru a fi înmormântaţi creştineşte. Asta pe de o parte. Pe de altă parte, investigaţiile noastre se axează și pe identificarea celor care i-au ucis. În mod paradoxal, să ştiţi că găsim securişti în viaţă, care au participat la aceste execuţii. E drept, sunt oameni în vârstă. Dar gândiţi-vă la un lucru: naziştii sunt urmăriţi şi acum prin pădurile Amazonului sau pe unde or fi ei de găsit și sunt condamnaţi pentru crime împotriva umanităţii. Securiştii noştri au vile prin cartiere de lux, au pensii de 10-20 de ori mai mari decât cele ale celor pe care i-au executat și nimeni nu plăteşte pentru crimele pe care le-a înfăptuit.”

http://www.condamnareacomunismului.ro/Proiecte/Programuldearheologiecontemporan%C4%83/Decedezgrop%C4%83mmor%C5%A3iicomunismului.aspx
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
Avatar utilizator
mellis
 
Mesaje: 3505
Membru din: 19 Ian 2015, 02:22
Localitate: Timisoara

Re: Viitorul suna bine?!?

Mesajde Shrek » 19 Oct 2017, 00:06

Nu! Viitorul nu sună deloc bine!
Daca ne vom consuma energia stand si plangandu-ne ca pe vremea comunistilor era mai bine ori mai rău, ca acum politicienii sunt niste ticalosi ori mai stiu eu ce neîmpliniri ale istoriei trebuie readuse pe tapet, nu vom face decat sa rămânem pe loc si sa pierdem vremea aiurea.
Cum poți sa speri ca lucrurile vor merge intr-o direcție buna cand prima poezia pe care o aud copiii este " cățelul cu paru creț, fură rata din coteț "? Cand mulți părinți isi invata copii sa injure , inainte de a învăța sa spuna mama si tată. Cand toti ne dăm specialisti in orice domeniu desi nu avem habar. Mergem si ne certam cu dascălii ca nu invata bine copilul, ne certam cu militanul ca noi stim mai bine legea ca el, ne certam cu primarul ca nu vine sa curețe santul din fata casei....
Eu cred ca inainte de a asculta cum suna viitorul, trebuie sa ne întoarcem la educatia de acasa iar cuvintele magice te rog si multumesc sa devină o obisnuintă in vocabularul uzual al nostru al tuturor. Si mai ales, pus osul la munca. Este adevarat ca mai multă munca nu iti garantează ca te vei îmbogăți. Dar cu siguranta, nu vei mai fi sărac.
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3309
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Viitorul suna bine?!?

Mesajde mellis » 19 Oct 2017, 00:08

Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
Avatar utilizator
mellis
 
Mesaje: 3505
Membru din: 19 Ian 2015, 02:22
Localitate: Timisoara

Re: Viitorul suna bine?!?

Mesajde mellis » 19 Oct 2017, 00:16

Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
Avatar utilizator
mellis
 
Mesaje: 3505
Membru din: 19 Ian 2015, 02:22
Localitate: Timisoara

Re: Viitorul suna bine?!?

Mesajde mellis » 19 Oct 2017, 00:27

Shrek scrie:Nu! Viitorul nu sună deloc bine!

Istoria trebuie cunoscuta...altfel riscam sa o repetam..
sunt a-politic - progresul incepe de jos in sus...
momentan scoala comunista ne promoveaza in lume ca buni "muncitori", dar tot ei sunt la conducere - ce urmeaza?

Inclusiv noi ar trebui sa facem educatie apicola copiilor - saptamana altfel - am auzit cativa apicultori facand asta. Este un pas mare impotriva stirilor de groaza a albinelor ucigase?!?!?
nepasarea va aduce moarte si ura...

Cel mai bun medicament inpotriva urii este iubirea..dar cati o putem utiliza ca si antidot?

Mircea are dreptate - iubirea si respectul aproapelui este un mare leac...
Crestinismul si nu numai aduce iubirea ca leac impotriva urii, dar cati isi pot infrange reactia "omeneasca" de a raspunde cu ura?
Un psiholog spunea la o conferinta ca pacientii sa foloseasca iubirea ca leac impotriva urii.
Un pacient a spus ca a incercat dar nu a dat roade - medicamentul prescris...
Psihologul i-a raspuns ca trebuie sa mareasca doza!!!
...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
Avatar utilizator
mellis
 
Mesaje: 3505
Membru din: 19 Ian 2015, 02:22
Localitate: Timisoara

Re: Viitorul suna bine?!?

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 19 Oct 2017, 10:40

mellis scrie:de ce sa mai dezgropam mortii?
"La una din conferinţele pe care le-a susținut, Marius Oprea, preşedintele CICCR, spunea următoarele: „Fără să ştiţi, când vă duceţi pe undeva pe la țară, aţi putea călca pe un mormânt, unde se află îngropat un om care a fost pur și simplu luat de acasă, în miez de noapte, dus şi împuşcat și îngropat acolo, pe ascuns. Noi încercăm să-i găsim pe cei morţi și să le facem acest mic act de dreptate. Adică să-i înapoiem familiilor pentru a fi înmormântaţi creştineşte. Asta pe de o parte. Pe de altă parte, investigaţiile noastre se axează și pe identificarea celor care i-au ucis. În mod paradoxal, să ştiţi că găsim securişti în viaţă, care au participat la aceste execuţii. E drept, sunt oameni în vârstă. Dar gândiţi-vă la un lucru: naziştii sunt urmăriţi şi acum prin pădurile Amazonului sau pe unde or fi ei de găsit și sunt condamnaţi pentru crime împotriva umanităţii. Securiştii noştri au vile prin cartiere de lux, au pensii de 10-20 de ori mai mari decât cele ale celor pe care i-au executat și nimeni nu plăteşte pentru crimele pe care le-a înfăptuit.”

http://www.condamnareacomunismului.ro/Proiecte/Programuldearheologiecontemporan%C4%83/Decedezgrop%C4%83mmor%C5%A3iicomunismului.aspx


mellis scrie:
Shrek scrie:Nu! Viitorul nu sună deloc bine!
Istoria trebuie cunoscuta...altfel riscam sa o repetam..
sunt a-politic - progresul incepe de jos in sus...
momentan scoala comunista ne promoveaza in lume ca buni "muncitori", dar tot ei sunt la conducere - ce urmeaza?...


Comunismul poate fi descris intr-un singur cuvant prin ‚plaga’, (dar si utopie).
Capul de acuzare numarul unu al comunismului este faptul ca a ucis spiritualitatea unui popor intreg. A ucis literalmente elitele (considerate periculoase pentru doctrina celor multi si redusi), a promovat nonvalorile in pozitii superioare, (nonvalori care au creat la randul lor stereotipuri de limbaj si mentalitate, care au ajuns adanc inradacinate in societate).
Alfabetizarea s-a facut ca sa poata avea loc indoctrinarea prin gazetele vremii. Oda adusa de catre nostalgici „maretelor realizari din epoca de aur”, nu ia in calcul pretul in vieti omenesti, platit de miile de anonimi...

Iata doar cateva din motivele care fac atat de dificila renasterea nationala pe fagasul normalitatii si civilizatiei europene.

Viitorul nu poate suna bine cata vreme nu intelegem indeajuns si nu ne asumam indeajuns trecutul!

Ca o completare la evolutia subiectului, va recomand doua pamflete de suflet:
Primul, dedicat memoriei detinutilor politici (si tatalui meu), REUNIUNEA DE 40 DE ANI https://damblarin.blogspot.be/search?q= ... +40+DE+ANI.

Iar al doilea, dedicat victimelor tortionarilor comunisti 1TORT, 2TORTURI SI 3COFETARI https://damblarin.blogspot.be/search?q=1+Tort 1 TORT, 2 TORTURI SI 3 COFETARI

(Dar va avertizez ca acest al doilea pamflet a fost scris intr-o maniera socanta!)
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
Avatar utilizator
LUPU' ALBINELOR
 
Mesaje: 3845
Membru din: 23 Feb 2011, 13:33
Localitate: BRUXELLES

Re: Viitorul suna bine?!?

Mesajde tricky_radu » 19 Oct 2017, 11:17

mellis scrie:Salut,

Deschid un topic de viitor..pe care probabil noi nu il mai prindem ... dar..
Copiii nostrii si cei ce vin dupa ei il vor trai.
Stim cu totii ca nu merg lucrurile cum trebuie dar ce facem sa le schimbam..cum,cine, de ce noi?
Suntem o comunitate sanatoasa - ancorata in timp - in natura - si putem sa ne aducem contributia ... trebuie doar sa dorim acest lucru.

Santace!



https://www.youtube.com/watch?v=qTPWr4MNhLo&t=1320s

O zi senina
tricky_radu
 
Mesaje: 44
Membru din: 23 Feb 2017, 10:03
Localitate: Oradea

Re: Viitorul suna bine?!?

Mesajde Bezna Zorilor » 19 Oct 2017, 13:47

Vreau sa scriu un comentariu si ma grabesc. Am sa il scriu totusi.

Se spune ca politica e pentru prosti, si le sta rau atat barbatilor cat si femeilor sa o faca. Aveam 3 ani la revolutie, deci ceea ce stiu din amintiri sunt imagini prea inguste. Ma tinea mama in brate pe la niste cozi, dar se avea bine cu cate cineva si atunci nici cozile nu erau prea lungi si ti se mai punea deoparte. Ceea ce pot sa extrag din comunism...din povestirile altora...cred ca singura idee de bine...ca sa zic asa, dar fireste e doar o idee...e ca omul nu a fost pus in afara sistemului, era o rotita intr'un mecanism, nu si'a pus niciodata problema ce sa faca cu libertatea (pentru ca multi nu stiu ce sa faca cu ea si isi iau panica). Nu vreau sa imi fie inteles gresit mesajul, de aceea am sa continui...

...Am avut coleg de facultate, maica'sa fusese arhitecta pe la securitate. Naiba stie prin ce a trecut pe acolo. Nu stiam de ce il tot suna pe fisu' in mijlocul atelierului sa il cheme disperata acasa. Predispozitia pentru dementa e un lucru...pe vremea aia nu intelegeam, dar mi'a povestit o colega....bai, mama astuia tot il suna sa vina mai repede acasa, ca cica o sa il prinda securistii (dar eram in anii 2006-2007).

Vad ca se cade in extrema cealalta, ca si la protestul din iarna, ca si la altele. Oamenii ies in strada, dar nu stiu ce sa ceara. Nu poti conduce un stat mergand pe o extrema dreapta (sau stanga). Ca ideologiile alea sunt aplicate de niste scursuri din umbra marelui urs...asta e altceva. Nu poti sa iesi in strada sa strigi jos guvernul, jos parlamentul, jos toti. Pentru ca de aici se ajunge foarte usor in extrema cu...vezi toate nonvalorile promovate acum de olandezi, etc..care ei in trecut nu ar fi stat rau...deloc.

In fine, e treaba grea. Discutiile cu dreapta si stanga sunt de fapt discutii prin care vezi moralitatea unui om. Pare ieftin, dar nu e. Cine spune ca voteaza cu PSD-ul ca le asigura zahar, ulei...ca Ponta e de treaba si le da...putin mai mult la pensie....etc, sau 50-100 de lei ca sa bage un vot...sunt niste smegme care se p....pe viitorul tau pentru 50 de lei de persoana. Nu sunt manipulatii fara dinti in gura si analfabetii satului. Sunt niste javre. Dar asta nu inseamna ca trebuie, la disperare, imbratisata Joiana. Pentru ca...pe Dracnea il prindem mai usor, ca fura dar tot in Romania isi face casa. Cu Joiana e mai complicat. Ca PSD e tarfa Rusiei...asta nu inseamna ca Romania nu e tarfa Europei. E o discutie fara sfarsit din care, desigur, nu vreau sa se inteleaga ca tin cu PSD'ul. Din cauza PSD'ului am avut certuri grave acasa si nu ne'am mai vorbit vremuri indelungi...dar uneori nu am avut cu cine. Desi taicameu iubeste libertatea si ar vota orice Joiana sau Basescu (cel mai inteligent presedinte pe care l'a avut Romania vreodata, chiar daca a taiat, a vandut etc), maica'mea si'a luat soc si groaza o viata intreaga cu amenintat in intreprinderi daca nu te duci la vot si nu votezi cu...ca doar te duci la vot supravegheat, nu te duci de unul singur. Si acum, dupa atatia ani...tot incearca sa se autoconvinga...ca hai ma ca o fi bine, desi stie si ea in sinea ei ca astia sunt niste scursuri. Nu ideologiile in sine sunt gresite, ci aceste caracatite carora oricat le'ai taia picioarele, le cresc la loc. Dar in mare parte, un om care voteaza cu PSD'ul nu o face pentru ideologie, ci o face dintr'un adanc profitorism.

Ce a fost cu protestul din iarna? Nimic... oamenii sunt si acum in a nu stiu cata suta zi de protest. Cred ca foarte putini din cei care au iesit au inteles ceva....sau...nu s'au luat in serios, doar si'au facut niste poze. Printre care ma numar si eu. Pentru ca tipul ala cu programul "inspectorul padurii" tot il proiecta pe batman pe cladiri. A fost amuzant. Dar oamenii se intreaba unii pe altii...daca Romania poate fi condusa din strada. Nu stiu sa raspund.

Atentie...ca nu se pot lua decizii politice cand esti condus de partea emotiva. Vezi atentatele. Cine se ocupa de asa ceva sunt oameni care au crescut cu povesti la gura sobei...de acolo a inceput terorismul, de la povesti ascultate iarna langa bunici...si toata frustrarea pe care ai tinut'o in tine ani de'a randul.

Conditia umana...aia e...despre aia trebuie sa se discute. Dar sunt intrebari la care chiar si filosofia raspunde cu greu.

Va salut pe toti. Salut, Lupe, ne vedem dincolo la "contestabila iubire"...mi'am notat sa nu uit umorul la intrare. Hai, ne reglam pe la iesire.
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Avatar utilizator
Bezna Zorilor
 
Mesaje: 1534
Membru din: 21 Aug 2016, 22:45
Localitate: Bucuresti

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 35 vizitatori