Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Donbazil » 12 Noi 2017, 21:20

Salut!

:shock: :o :idea: :idea: :idea:

9 noiembrie 2017 Alorandcofir123 Știri
Pozitia cea mai ferma in actuala criza europeana vis-à-vis de migratie, in mod surprinzator a venit din partea… Rusiei !
„În Rusia, minorităţile trebuie să trăiască la fel ca ruşii. Orice minoritate, de oriunde ar veni ea, dacă vrea să stea în Rusia, trebuie să muncească şi să mănânce ca ruşii, trebuie să vorbească rusa şi să respecte legile ruseşti…

http://calatorinromania.com/respect-put ... ga-europa/
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2780
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde akmm » 13 Noi 2017, 10:48

Donbazil scrie:Salut!

Shrek, nu am afirmat nicaieri ce cred eu. Pur si simplu am reprodus un material aparut intr-o sursa publica...

Ca oameni maturi ce suntem cred ca nu merge cu eschive de astea.Cand ridici degetul, inseamna ca ai ceva de spus, daca nu, nu.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
Avatar utilizator
akmm
 
Mesaje: 1273
Membru din: 21 Mar 2011, 16:15
Localitate: Babadag

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ioanpuiu » 13 Noi 2017, 11:42

Shrek scrie:... cu " mușchiul discernămîntului " ( a se citi mintea) bine antrenat!

Simt nevoia să "divorţez" de interpretarea asta. Nu am fost nici măcar logodit cu ea.

Ca oricare altă abilitate, discernămîntul se antrenează prin exerciţiu la fel ca un muşchi. Nu te naşti cu el şi rămîne atrofiat dacă nu-l exersezi.
În mai toate filmele poliţiste există acea scenă clasică a crimei în care se îmbulzesc iniţial agenţi de stradă, curioşi, reporteri, privesc şocaţi cadavrul şi nu înţeleg decît partea stridentă a evidenţei: cadavrul e mort, plin de sînge.
Asta pînă soseşte bătrînul comisar cu "muşchiul" antrenat, carte ştie să evalueze imaginea de ansamblu, ştie unde să caute şi să găsească indiciile esenţiale.

Ori sursa acelor dezvăluiri era active news-ştiri nefiltrate un site obscur care se pune la adăpost de orice reclamaţii ulterioare prin însăşi denumirea lui: ştiri nefiltrate, sau altfel spus ... bîrfe.
Ştirea este anunţul despre ceva care s-a petrecut în realitate (nu în imaginaţia cuiva) ea ajunge pe lume ca zvon dar nu devine ştire pîna nu e verificată din mai multe surse, de obicei.

Articolul ăla nu era alceva decît o bîrfă răuvoitoare iar muşchiul îndelung antrenat al colegului nostru, trebuia să funcţioneze, să simtă că cineva a plantat indicii false la locul faptei.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu
 
Mesaje: 2245
Membru din: 23 Feb 2011, 13:15

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 13 Noi 2017, 14:24

Daca îmi ceri drepturi de autor pentru expresie sa stii ca io n-am bani! Sa-ti dea Donbazil ca dansului ii apartjne " mușchiul!! Eu nu am o părere foarte buna despre cei ce fabrica ori distribuie stiri false ori neverificate. S-aveți o saptamana linistita cu toții!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3308
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Ioan Guist » 15 Noi 2017, 08:03

Stiu ca e "iubit "tare de catre cateva persoane-colegi. Asa ca uite , fac o bucurie postand din zicerile lui Andrei Plesu.

"Marea lecție neînțeleasă a comunismului e că ideea comunistă corect aplicată distruge umanitatea. Încercarea poate merge la nesfîrșit și, din păcate, vremurile noastre spun că nu am văzut ultima întronare a ideii comuniste. Ar trebui să fie elementar: ideea comunistă presupune, printre altele, abolirea proprietății private și suprimarea libertății de gîndire și expresie. Cu aceste condiții la bază, rezultatul a fost și va fi întotdeauna dictatura și dezumanizarea.
Dar totul spune că suta de ani comunistă n-a fost suficientă. Mai vrem!"
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Avatar utilizator
Ioan Guist
 
Mesaje: 3635
Membru din: 20 Feb 2011, 21:43
Localitate: Cisnadie jud.Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde tinumaftei » 15 Noi 2017, 08:19

De la idee la concret este o cale lunga.
Cei mai multi romani, ca si cetatenii altor state mult mai dezvoltate, nu sunt in stare sa isi reprezinte mental o idee. Pentru ei conteaza simturile. Iar perioada comunista nu a reprezentat numai lagare, inchisori, canal, securitate, foame, ... A mai reprezentat si emancipare sociala, invatamant, dezvoltare economica, divertisment, chiar belsug (intr-o anumita perioada).
Lucrurile sunt amestecate si vor fi asa multa vreme!
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Bambucha » 15 Noi 2017, 11:59

tinumaftei scrie:... Iar perioada comunista nu a reprezentat numai lagare, inchisori, canal, securitate, foame, ... A mai reprezentat si emancipare sociala, invatamant, dezvoltare economica, divertisment, chiar belsug (intr-o anumita perioada).


:lol:

Interesanta parere! Partea subliniata a reprezentat doar pentru o anumita structura a societatii tot "binele lumii". Mentalitatea de creditare a hotilor provine din aceasta perioada, cand toata clasa muncitoare in "egalitatea" ei, pleca acasa cu ceva in traista. Indiferent ca era fabrica, uzina sau colhoz! Lipsa cronica de orice ne-a intiparit in ADN-ul natiei aceasta caracteristica!

Intr-o lume de "egali" sub teroarea fricii/groazei, cu o constiinta castrata, fara nici un ideal, si cel mai important fara nici o speranta de mai bine, omul nu inseamna mai mult decat o vita! Exemplu concludent este Coreea de Nord!

Ar fi bine sa ne amintim din cand in cand descatusarea din '89 , multi tind sa cada in pacatul nostalgiei si al uitarii!
Sa ne amintim bine ce a insemnat pentru fiecare eliberarea din inchisoarea colectiva! Ce iad hidos a insemnat comunismul, cand ultimul refugiu pentru om l-a reprezentat Dumnezeu!

"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Avatar utilizator
Bambucha
 
Mesaje: 2785
Membru din: 23 Feb 2011, 13:38
Localitate: Bucuresti

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Bambucha » 15 Noi 2017, 12:24

Remarc in ultima perioada o crestere a propagandei procomuniste, ce misto a fost sistemul asta pentru omenire si ce succes si progres a insemnat la nivel de individ si de natie aceasta ideologie! MINCIUNA! Bolsevism pe paine!

Exista un mare pericol, in acest context, sa prinda usor usor aceasta manipulare si sa ne indepartam din ce in ce mai rapid de drepturile omului, si de valorile fundamentale ale umanitatii. Daca masa critica va fi sparta in aceasta directie, atunci nu va mai fi de stat in Romania.
"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Avatar utilizator
Bambucha
 
Mesaje: 2785
Membru din: 23 Feb 2011, 13:38
Localitate: Bucuresti

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde PROPOLINA » 15 Noi 2017, 12:30

Pulbere de comunism

...Partea cu adevărat satanică a comunismului e seducţia, puterea de a fermeca, repetînd cînturi despre egalitate şi progres, dîn vîrful muntelui de oseminte. Practic şi magic, două mituri comuniste au tras şi trag după ele societăţi. Atît societăţile deja mutilate de comunism, cît şi societăţile care îşi aşteaptă nerăbdătoare rîndul, citind critici progresişti ai capitalismului...

http://adevarul.ro/news/politica/pulber ... index.html
Avatar utilizator
PROPOLINA
 
Mesaje: 5
Membru din: 23 Feb 2011, 14:07
Localitate: Brasov

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Balian » 15 Noi 2017, 12:36

tinumaftei scrie:.... chiar belsug (intr-o anumita perioada)....

Care belșug? :?: Care peroiada? :?: Dacă chiar a fost după 23 august 1945 o perioadă de care amintiți, trebuie să iau un tratament de Bilobil că de amintit eu nu-mi amintesc. :!: Un singur lucru care a fost bun,-- am fost tineri--. Atât!
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian
 
Mesaje: 2865
Membru din: 27 Feb 2017, 18:14
Localitate: Salonta Bihor

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 15 Noi 2017, 13:36

tinumaftei scrie:
... Iar perioada comunista nu a reprezentat numai lagare, inchisori, canal, securitate, foame, ... A mai reprezentat si emancipare sociala, invatamant, dezvoltare economica, divertisment, chiar belsug (intr-o anumita perioada).

Daca un singur om sufera o nedreptate, intreaga omenire ii simte durerea

Cat de neom poti fi, stiind ca temeiul "prosperitatii " tale se afla in nenorocirea a mii si mii de oameni ucisi sau persecutati timp de trei generatii, in numele unei ideologii monstruoase, provenita din pustietatile Asiei?! Cum poate un om urâ atat de mult, alti oameni pe care nu i-a cunoscut?! Atitudine de gropar ce-si savureaza pranzul pe sicriul din fundul gropii.
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde tinumaftei » 15 Noi 2017, 13:53

Terminarea WWII a prins 80% din populația țării in mizerie și in sărăcie. Clasa politica, clerul, membrii corpului didactic, industriașii, arendașii, negustorii și boierii o duceau destul de bine, deși trecuse-ra doua războaie peste ei in treizeci-treizecisi cinci de ani. Marii majoritați a romanilor puțin le-a pasat de canal sau temnițe, fiindcă își aveau doar palmele ca avere și eventual vreo doua pogoane de pământ pe care trebuiau sa îl împartă între cinci frați. Este drept, comunismul a lovit și in oameni care se ridicaseră prin munca lor cinstita, însă aceștia au fost foarte putini, cum le-ar spune politica americană "victime colaterale"
La revoluție sau ce a fost aia, am aruncat din copane și copilul odata cu apa!
Da. Avem libertatea! Dar care este costul? O societate profund dezechilibrata, cu o clasa politica formată 100% din hoți profesioniști, cu marile averi construite de țara asta in buzunarele a mai puțin de 1000 de familii, unde cei ce au fost persecutați pe nedrept (ca au fost și pe drept) mor de foame in mizerie in timp ce torționarii lor au pensii europene!
Am înlocuit o societate ce avea ca obiectiv ura de clasa cu una care are ca obiectiv disprețul fata de cei care muncesc! Și nu va Invit sa priviți in alta parte decât la sectorul asta din care unii trăim, apicultura. Îmi veți spune, asa e bine, normal, "legea cererii și a ofertei"!! Da asa este! Avem libertatea de a creste albine și a produce miere și de a primi pe ea a cincea parte din prețul de la magazin! Ce îmi place! Câți producători de miere ați văzut ridicând palate in ultimii ani? Din miere?! Nu din fonduri sau alte șmecherii?! Răspunsul este: 1, poate 2%.
Capitalismul se bazează pe existența proștilor! Sa fie mulți! Altfel cum mai trăiesc bine boierii?
Asta nu e nostalgie, e realitate.
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde tinumaftei » 15 Noi 2017, 14:25

feederman scrie:
tinumaftei scrie:
... Iar perioada comunista nu a reprezentat numai lagare, inchisori, canal, securitate, foame, ... A mai reprezentat si emancipare sociala, invatamant, dezvoltare economica, divertisment, chiar belsug (intr-o anumita perioada).

Daca un singur om sufera o nedreptate, intreaga omenire ii simte durerea

Cat de neom poti fi, stiind ca temeiul "prosperitatii " tale se afla in nenorocirea a mii si mii de oameni ucisi sau persecutati timp de trei generatii, in numele unei ideologii monstruoase, provenita din pustietatile Asiei?! Cum poate un om urâ atat de mult, alti oameni pe care nu i-a cunoscut?! Atitudine de gropar ce-si savureaza pranzul pe sicriul din fundul gropii.


Cine vorbește? Sau azi ați sărit prânzul din mila ălora care nu au mâncare?
Coborâți fraților din văzduhul citatelor și a poeziei la firul ierbii de zi cu zi!
Trăim intr-o societate dreapta?
Sau avem doar libertatea de a striga nedreptatea?!!
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ioanpuiu » 15 Noi 2017, 15:26

Ţara asta e ruptă-n două, în două categorii principale: profitori şi păgubiţi.
Unde lucrezi, tinumaftei ... la stat sau în mediul privat ?
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu
 
Mesaje: 2245
Membru din: 23 Feb 2011, 13:15

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde tinumaftei » 15 Noi 2017, 15:40

ioanpuiu scrie:Ţara asta e ruptă-n două, în două categorii principale: profitori şi păgubiţi.
Unde lucrezi, tinumaftei ... la stat sau în mediul privat ?

Lucrez pentru mine.
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 15 Noi 2017, 17:30

tinumaftei scrie:Terminarea WWII a prins 80% din populația țării in mizerie și in sărăcie. Clasa politica, clerul, membrii corpului didactic, industriașii, arendașii, negustorii și boierii o duceau destul de bine, deși trecuse-ra doua războaie peste ei in treizeci-treizecisi cinci de ani. Marii majoritați a romanilor puțin le-a pasat de canal sau temnițe, fiindcă își aveau doar palmele ca avere și eventual vreo doua pogoane de pământ pe care trebuiau sa îl împartă între cinci frați. Este drept, comunismul a lovit și in oameni care se ridicaseră prin munca lor cinstita, însă aceștia au fost foarte putini, cum le-ar spune politica americană "victime colaterale"
La revoluție sau ce a fost aia, am aruncat din copane și copilul odata cu apa!
Da. Avem libertatea! Dar care este costul? O societate profund dezechilibrata, cu o clasa politica formată 100% din hoți profesioniști, cu marile averi construite de țara asta in buzunarele a mai puțin de 1000 de familii, unde cei ce au fost persecutați pe nedrept (ca au fost și pe drept) mor de foame in mizerie in timp ce torționarii lor au pensii europene!
Am înlocuit o societate ce avea ca obiectiv ura de clasa cu una care are ca obiectiv disprețul fata de cei care muncesc! Și nu va Invit sa priviți in alta parte decât la sectorul asta din care unii trăim, apicultura. Îmi veți spune, asa e bine, normal, "legea cererii și a ofertei"!! Da asa este! Avem libertatea de a creste albine și a produce miere și de a primi pe ea a cincea parte din prețul de la magazin! Ce îmi place! Câți producători de miere ați văzut ridicând palate in ultimii ani? Din miere?! Nu din fonduri sau alte șmecherii?! Răspunsul este: 1, poate 2%.
Capitalismul se bazează pe existența proștilor! Sa fie mulți! Altfel cum mai trăiesc bine boierii?
Asta nu e nostalgie, e realitate.

Paranoia etalata aici merita doar un raspuns: Avem un loc in capitalism si pentru tine.
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori