Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde peterneamt » 25 Dec 2017, 20:29

La mulți ani dragii mei !
:D
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde peterneamt » 25 Dec 2017, 20:49

;)
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde peterneamt » 25 Dec 2017, 20:52

....și se-ntâmplă foarte rar, omul bun să nu primească....

;)
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde mircea.costache » 31 Dec 2017, 14:31

Buna Ziua!

In aceasta noapte sarbatorim Zeul Cerului pe numele sau ANU sau GENARUL.Se spune despre el ca era vechi cat VESNICIA ,caci murea si renastea de fiecare data.
In spiritul celor de mai sus, impartasesc celor buni, dar si rai, ceea ce CRED eu mai bine in aceste momente.LA MULTI ANI ! adevarati si minunati de la DUMNEZEU,si din partea subsemnatului GANDURILE mele adevarate ,armonioase,bune si frumoase.

Din RESPECT
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
Avatar utilizator
mircea.costache
 
Mesaje: 650
Membru din: 01 Oct 2011, 21:22

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde gica.mosu » 31 Dec 2017, 16:07

....Badeee,..."sankeiu verimaci"..,tradus un fel de ....,multumesc la fel.... :shock: P.S - nu mai fi asa suparacios.... :o ..,daaaar, din cand in cand, mai LUMINEAZA-NE..... :P...Cu RESPECTTTTT :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
Avatar utilizator
gica.mosu
 
Mesaje: 2658
Membru din: 12 Feb 2012, 12:56
Localitate: Onesti,Bacau

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde mircea.costache » 08 Ian 2018, 07:27

Buna Dimineata !

Socul este una dintre acele plante medicinale care au o reputaţie legendară contradictorie. În antichitate se considera că printre ramurile de soc vieţuiesc spiritele, motiv pentru care acestea nu erau tăiate. La germani socul era un arbust sacru, dedicat zeiţei Freya, iar olandezii considerau că ramurile socului adăpostesc un duh căruia îi cereau permisiunea înainte de a le tăia. Altfel, duhul ar fi bântuit orice obiect fabricat din acel lemn de soc.

Mai multe legende medievale europene menţionează că Iuda, după ce l-a trădat pe Isus, s-a spânzurat de ramuri de soc. Legenda a fost preluată şi în tradiţia populară românească, ce consideră că locul de lângă soc „nu e curat”, şi nu se recomanda să se doarmă sau să se lege vitele sub soc. O legendă din India mărturiseşte că utilizarea continuă a socului garantează longevitatea, putând să vindece omul, în timp, de toate bolile. Nu este de mirare că, până şi tradiţia noastră populară, acuză iniţiativa de a tăia acest arbust.

De peste 4000 de ani, fitoterapeuţii s-au bazat pe florile de soc atunci când au au compus tratamente naturiste pentru a trata astmul şi alergiile. Azi mulţi doctori și oameni de știință redescoperă secretele acestei plante şi efectele sale benefice asupra organismului. În mod tradiţional este folosită pentru curele de detoxifiere a organismului. De asemenea, florile de soc pot ajuta la întărirea sistemului imunitar prin curăţarea ganglionilor limfatici.

Socul este un arbust de 4-5 m, cu tulpina şi ramurile acoperite de o scoarţă cenuşiu-verzuie, având în interior o maduvă albă. Acest caracter îl deosebeşte de socul roşu, care creşte la munte, şi care are maduva de culoare brun-roşcată. Frunzele sunt aşezate opus, fiecare fiind formată din 5-7 foliole, dinţate pe margini. Florile sunt de culoare albă, plăcut mirositoare, aşezate mai multe la un loc, într-un corimb plat. Fructele sunt mici, de culoare neagră, lucioase, având la interior 3 seminţe lunguieţe. Înflorește in lunile mai-iunie. Crește prin păduri, aproape de garduri și prin zăvoaie.

În popor, socul este recunoscut ca plantă de leac şi plantă magică. Florile de soc se culeg, de preferinţă, în zilele însorite şi se usucă în strat subţire, cât mai răsfirate. Florile uscate sunt folosite în scop terapeutic sub formă de infuzii, pulberi sau tincturi.

Principiile active din florile de soc reduc inflamația căilor respiratorii, ajută la eliminarea secrețiilor în exces și măresc rezistența organismului în fața infecțiilor.

Socul conține flavonoide şi bioflavonoide, componente responsabile de efectul diaforetic, de eliminare a toxinelor, cu favorizarea eliminării acestora prin transpirație, iar împreună cu acizii fenolici şi sărurile de K din compoziţie socul prezintă şi un efect diuretic. Este des utilizat în cure de slăbire, afecţiuni renale şi drenarea rinichilor. La nivelul aparatului respirator, florile de soc au acţiune expectorantă prin saponozidele ce reglează secreția bronșică determinând fluidificarea ei și ușurarea expectorației, fiind utilizate şi în astm, unde efectul relaxant al socului calmează bronhospasmul (boabele de soc se pot ușor regăsi într-un sirop de tuse). Mucilagiile din florile de soc determină o acțiune emolientă asupra mucoaselor şi ţesuturilor iritate şi au un efect laxativ prin stimularea peristaltismului intestinal. Fructele de soc sunt de asemenea bogate în vitamine, substanţe minerale şi antociani.

Acest complex de substanţe regăsite în compoziţia socului acţionează antioxidant şi este necesar pentru apărarea corpului împotriva radicalilor liberi. Există suficienţi factori ce favorizează eliberarea radicalilor liberi, aceştia pot afecta reproducerea celulelor, cauzând modificări profunde asimilate cu un risc înalt de cancer. Antioxidanţii puternici din soc luptă împotriva radicalilor liberi, neutralizând aceste toxine înainte ca ele să producă daune semnificative în celule.

Studii recente au arătat faptul că extractul de soc prezintă acțiune antimicrobiană pe coci, atât gram-pozitivi cât și gram-negativi, și, de asemenea, au efect eficient împotriva virusurilor de tip Influenzae.

Extern, se pot face aplicaţii cu pastă din pulbere de flori sau cu un macerat mai concentrat în caz de abcese, conjunctivită, degerături. Socul se mai poate aplica extern şi sub formă de băi sau cataplasme şi este indicat în furunculoze, abcese, arsuri, flictene, deoarece are proprietatea de a fluidifica puroiul şi de a calma durerile. Nu se utilizează florile proaspete aplicate direct pe piele sau pe mucoase deoarece produc eriteme şi roseaţă a pielii.

Din mai până în iunie, România este acoperită de flori albe de soc. Folosită pentru prepararea unei băuturi locale foarte populare, socata, floarea de soc intră, de asemenea, în compoziţia unor băuturi răcoritoare vândute în Marea Britanie sau Japonia. Atenție: socata se prepară numai din flori de soc proaspete, cele uscate devenind toxice în combinaţia care se recomandă pentru prepararea băuturii răcoritoare. Sucul obţinut este un tonic şi un vitaminizant extraordinar în perioada de convalescenţă, precum şi în curele de slăbire, pentru eliminarea surplusului de apă din ţesuturi.

Pe timp de iarnă, se poate bea ceai de soc, un remediu naturist cu proprietaţi terapeutice bine cunoscute şi la fel de bun ca socata.

Iată că o tufă de soc, situată în grădina proprie, valoreaza cat o farmacie.

Cu Respect
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
Avatar utilizator
mircea.costache
 
Mesaje: 650
Membru din: 01 Oct 2011, 21:22

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde mircea.costache » 08 Ian 2018, 07:29

Buna Dimineata !

Varianta românească a unei legende celebre:
Argonauţii ar fi plecat în căutarea lânii de aur în munţii Buzăului
Argonauţii Legenda eroilor de pe corabia Argo, plecaţi în căutarea lânii de aur, ar fi o interpretare dată de antici istoriei străvechi a meleagurilor de la nord de Dunăre, locuite de pelasgi, consideraţi de greci ca fiind ”cei mai vechi oameni”.
Este teoria îndrăzneaţă sugerată cu mulţi ani în urmă de Nicolae Densuşianu, în ”Dacia Preistorică”, şi întărită de-a lungul vremii de o serie de pasionaţi de legende istorice locale.
Mitul argonauţilor îl are în centru pe Iason, conducătorul marinarilor de pe corabia Argo care au ridicat ancora spre Colhida, pornind în căutarea lânii de aur care era atârnată de un stejar din pădurea consacrată lui Ares şi păzită de un balaur. A fost convins să plece în periplu de Pelias, regele cetăţii Iolcos, din Tesalia. Iason i-a poruncit lui Argos, fiul lui Phrixus, să pregătească o corabie cu cincizeci de vâsle, care, după numele constructorului ei, a fost botezată Argo. Vasul a fost construit sub ocrotirea Atenei. Iason a fost urmat în expediţia sa de principalii eroi ai vremii, de la Castor şi Pollux, la Heracle şi Tezeu, în total adunându-se cincizeci de oameni. După un drum aventuros, când argonauţii au ajuns la gura râului Phasis, Eetes, regele Colhidei, a promis că avea să-i dea lui Iason lâna de aur, însă numai cu condiţia ca acesta să înjuge la acelaşi plug o pereche de boi care scoteau foc pe nări şi aveau copite de bronz şi să semene dinţii balaurului pe care Cadmos nu apucase să-i folosească la Teba.

Potrivit uneia dintre variantele legendei, lâna de aur nu atârna de o creangă a stejarului, ci era ţinută în gură de balaurul pus să o păzească. În aventura sa, Iason a fost sprijinit de Medeea, fiica lui Eetes, regele Colhidei, care era îndrăgostită de el. Medeea a adormit balaurul ce păzea lâna de aur, iar Iason a intrat în pântecele monstrului, de unde a ieşit pe jumătate leşinat. Profitând de bezna nopţii, Iason şi argonauţii, cu lâna de aur şi cu Medeea, care li s-a alăturat, s-au îmbarcat, îndepărtându-se de Colhida.

O primă variantă este aceea conform căreia călătoria legendară a argonauţilor trebuie interpretată într-un sens simbolic. Alte ipoteze fac trimiteri la prima colonizare miceniană a coastelor Asiei Mici şi ale Pontului Euxin, precum şi la primele aşezări miceniene din Italia meridională. Pentru unii, căutarea berbecului cu lâna de aur simbolizează importul din Caucaz al obiceiului creşterii oilor, pentru alţii, sugerează tehnica scrierii cu aur pe pergament.

Alţi cercetători ai fenomenului spun că lâna de aur semnifică puterea regală, ori o practică religioasă ocultă menită a-l venera pe Zeus, reprezentat printr-un berbec.

Alte ipoteze asociază căutarea lânii de aur cu goană după o resursă valoroasă sau un obiect denumit codificat ”lâna de aur”, în realitate el fiind cu totul altceva, aur, grâne aurii sau chihlimbarul care în vechime era foarte preţios. În această categorie intră susţinătorii unei variante îndrăzneţe care plasează originea mitului în spaţiul românesc, asemănări de toponime şi legende ale locului fiind considerate argumente de către susţinătorii teoriei care a pornit cu mulţi ani în urmă de la istoricul Nicolae Densuşianu, autorul lucrării ”Dacia Preistorică”. Colhida ar fi de fapt comuna buzoiană Colţi, iar lâna de aur ar fi o blană cu care se colecta chihlimbarul din apele pâraielor .

Povestea în variantă locală a argonauţilor care ajungeau în ţinutul colhilor, Colţi de astăzi, în căutarea berbecului cu lâna de aur, le este povestită de mulţi ani încoace turiştilor care ajung în Munţii Buzăului. A fost auzită mai întâi de la Dumitru Nica, profesor de istorie din localitate, apoi de la soţia acestuia, Viorica Nica, fost custode al Muzeului chihlimbarului din Colţi, iar în prezent, de la Diana Gavrilă (foto jos), absolventă de istorie şi ghid turistic pentru zona aşezărilor rupestre. Aceasta a prezentat în volumul ”Munţii Buzăului între mister şi realitate”, lansat în 2014, interpretarea legendei argonauţilor, clădită pe ipoteza lansată cu multe decenii în urmă de Nicolae Densuşianu: ”Studiind îndeaproape scrierile anticilor, Densuşianu observă că datele geografice despre expediţia Argonauţilor nu corespund părţilor de răsărit ale Mării Negre sau ţinuturilor de lângă Caucazul asiatic. În vechile legende, mama regelui Aiete era fiica marelui fluviu Oceanos sau Istru. Însuşi regele Aiete ia în căsătorie pe Idyia, o fiică a Oceanului. Phrixus, după cum susţine Hesiod, fugind de persecuţiile mamei sale vine în Scythia, nicidecum în părţile meridionale ale Caucazului asiatic, iar Valeriu Flacc aminteşte că Aiete era un rege al Scythiei şi regatul său se afla sub Ursa Mare, pe care vechile geografii o atribuiau Geţilor”, scrie Diana Gavrilă în cartea sa. * Capitala şi reşedinţa regelui Aiete se află unde cele două râuri, Phasis unit cu Saranges (Buzăul împreună cu Siretul) se varsă în Oceanos Potamos sau Istru (Dunărea). (N. Densuşianu - Dacia Preistorică)

* În templul cel magnific al Soarelui, ce forma cu osebire splendoarea capitalei lui Aiete, Argonauţii văd steaua robustului Atlas, de al cărei genunchi se frângeau undele Oceanului. Capitala regelui Aiete se afla aşadar în ţara poporului cel viteaz al Geţilor, de la Istru. (N. Densuşianu - Dacia Preistorică) * După poetul Ovidiu, poporul cel marţial al Colchilor locuia în partea de nord a Dunării de jos. Numai acest fluviu mare separa regiunea oraşului Tomis de regiunea Colchilor, unde odată venise eroul cel legendar Iason, ca să răpească lâna de aur. (...) Ovidiu o înfăţişează pe Medeea rostind următoarele cuvinte către Iason: << ...iar tatăl meu (Aiete) domneşte peste întrega regiunea din partea stângă a Pontului până în Schythia cea acoperită de neua>>. (N. Densuşianu - Dacia Preistorică)

* În regiunile superioare ale Carpaţilor, locuite odată de triburi pastorale pelasge, noi întâlnim foarte adese ori numirea orografică de Colţi, un cuvânt a cărui semnificaţiune este: vârfuri de stânci ascuţite şi proeminente. Acelaşi înţeles îl avuse în timpuri preistorice şi numirea grecească de Colchis, ce ne apare în legenda Argonauţilor. O deosebită importanţă economică şi strategică o avuse în timpurile vechi zona cea muntoasa a judeţului Buzău, în apropiere de gurile Dunării şi de oraşele comerciale ale Scythiei Mici (Dobrogei). Pe valea râului Buzău, care taie în două arcul de sud-est al Carpaţilor se află vechea linie de comunicaţiune între Marea Neagră şi între părţile interioare ale Transilvaniei, ale acestei coroane faimoase de munţi, avută de turme, de cereale, de vinuri excelente şi metale. În această regiune a Buzăului, acoperită de păduri seculare se află situată o comună însemnată românească, ce poartă numele de Colţi.(N. Densuşianu - Dacia Preistorică)

* ”Râul Buzău se numără printre apele posesoare de zăcământ aurifer, într-atât încât blana berbecului aşezată primăvara în undele sale şi luată toamna putea să filtreze cantităţi importante de particule din aur. Însa, în vremurile acelea numai ambra de Colţi putea fi atât de râvnită. Nici aurul, nici diamantele de mai târziu, nici altceva din această lume nu ar fi putut preţui atât de mult ca şi chihlimbarul, căci se credea că în apele sale sălăşluieşte însuşi Dumnezeu. În îndepărtata Antichitate, magicele minerale erau aşezate pe o blană de berbec, poate ritualic dar poate şi practic (în lipsa sitelor), duse la râu şi spălate. (...) Dintre firele lungi de lână şi cu efect electrostatic, pietrele nu se risipeau şi astfel puteau fi spălate în număr foarte mare. După spălare, în lumina soarelui, având în vedere transluciditatea chihlimbarului de Colţi, dată de vechimea geologică (aprox. 60 mil. ani), acestea puteau conferi aspectul de aur al blănii respective. Ori, poate importanţa mare acordată acestei răşini transforma această expresie într-o frumoasă metaforă atât de cunoscută în timpurile acelea, <>. Un cătun al acestei fantastice aşezări poartă numele de Matara. <> era numele său anterior, iar <> erau numiţi localnicii”, scrie Diana Gavrilă în cartea sa ”Munţii Buzăului între mister şi realitate”.

* Aceste două sate, Colţi şi Matarea, din plaiul Buzeului, sunt Colchii şi Methereea Turba ai lui Ovidiu, triburi pastorale, cari trecând cu turmele lor pe teritoriul Scythiei Mici, inspirau odată atâta teroare poetului obicinuit să traiască în viaţa cea moleşita a Romei imperiale, departe de populaţiunile cele severe şi belicoase ale muntilor. (N. Densuşianu - Dacia Preistorică)

Citeste mai mult:

Varianta românească a unei legende celebre: argonauţii ar fi plecat în căutarea lânii de aur în munţii Buzăului
Legenda eroilor de pe corabia Argo, plecaţi în căutarea lânii de aur, ar fi o interpretare dată de antici istoriei străvechi a meleagurilor de la nord de Dunăre,…
ADEVARUL.RO


Cu respect
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
Avatar utilizator
mircea.costache
 
Mesaje: 650
Membru din: 01 Oct 2011, 21:22

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde mircea.costache » 08 Ian 2018, 07:31

Bua Dimineata !
NEDEIA.Aceasta denumire se pierde in negura vremurilor.Dar cum ,citez: "NIMIC NU SE PIERDE NIMIC NU SE CASTIGA CI TOTUL SE TRANSFORMA",vom despari denumirea Nedeia in NED si EIA.Denumirea Ned semnifica sarbatoare mare,loc de cinste,loc care domina,loc care stapaneste,loc care conduce.Eia vine de la Iason conducatorul ambarcatiei Argonautilor care cu ajutorul Medeea ar fi obtinut LANA DE AUR.Acum vom face traducerea NEDEIA. Nedeia este asezarea DIVINA care CONDUCE,domina ,stapaneste, CINSTEA ,FRUMOSUL, intr-un cuvant SARBATOAREA.

Cu respect
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
Avatar utilizator
mircea.costache
 
Mesaje: 650
Membru din: 01 Oct 2011, 21:22

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde mircea.costache » 08 Ian 2018, 10:46

Buna ziua !

Cine a fost Deceneu, profetul fabulos din vremea lui Burebista. I-a învăţat pe daci să îşi cunoască viitorul prin semnele cereşti şi i-a făcut să renunţe la vin Deceneu a fost una dintre cele mai cunoscute personalităţi din vremea regatului dac. A fost preot, astronom şi sfătuitor al regelui Buerbista, iar după moartea acestuia i-a urmat la domnie. Istoricii din Antichitate susţin că Deceneu a fost unul dintre reformatorii societăţii dacilor şi că i-ar fi convins pe aceştia să trăiască fără vin.

Cea mai ciudată legendă despre Deceneu a fost relatată de istoricul antic Strabon, în Geografia. Acesta afirma că Deceneu a fost atât de preţuit de daci, încât „ca o dovadă pentru ascultarea ce i-o dădeau este şi faptul că ei s-au lăsat înduplecaţi să taie viţa de vie şi să trăiască fără vin”.
Deceneu, urmaş la domnie regelui Burebista, mare preot, filosof şi sfătuitor al acestuia, considerat chiar un zeu potrivit mărturiilor istoricilor antici, se numără printre cele mai cunoscute personalităţi ale Daciei.
A trăit în secolul I înainte de Hristos, iar cele mai detaliate relatări istorice despre el provin de la contemporanul său Strabon şi de la istoricul got Iordanes (secolul IV). Mâna dreaptă a regelui Burebista Deceneu ar fi fost cel care l-a ajutat pe Burebista să transforme poporul dac într-o forţă de temut pentru teritoriile vecine. „Ajungând în fruntea neamului său, care era istovit de războaie dese, getul Burebista l-a înălţat atât de mult prin exerciţii, abţinere de la vin şi ascultare faţă de porunci, încât, în câţiva ani, a făurit un stat puternic şi a supus geţilor cea mai mare parte din populaţiile vecine. Ba încă a ajuns să fie temut şi de romani. Căci trecând plin de îndrăzneală Dunărea şi jefuind Tracia - până în Macedonia şi Iliria -, a pustiit pe celţii care erau amestecaţi cu tracii şi cu ilirii şi a nimicit pe de-a întregul pe boii aflaţi sub conducerea lui Critasiros şi pe taurisci”, afirma Strabon, în Geografia. Istoricul antic susţinea că Deceneu, sfătuitorul regelui, numit însă „şarlatan” de către Strabon, reuşise să îi convingă pe daci de puterile sale supranaturale. „Spre a ţine în ascultare poporul, el şi-a luat ajutor pe Deceneu, un şarlatan care rătăcise multă vreme prin Egipt, învăţând acolo unele semne de prorocire, datorită cărora susţinea că tălmăceşte voinţa zeilor. Ba încă de un timp fusese socotit şi zeu, aşa cum am arătat când am vorbit despre Zamolxis”, arăta Strabon.
Dovada supunerii era faptul că dacii au renunţat la vin, asociat cu ritualurile dedicate zeului Dionis (Bachus) asociat cu petrecerile, beţia şi orgiile, dar şi la carnea animalelor. Profetul de pe muntele sfânt Dacii credeau că regele dă poruncile sfătuit de zei, amintea Strabon, astfel că marelui preot Deceneu îi erau atribuite puteri divine. „Obiceiul acesta a continuat pînă în zilele noastre, pentru că mereu se găsea cineva gata să-l sfătuiască pe rege - şi acelui om geţii îi spuneau zeu. Pe când domnea asupra geţilor Burebista - împotriva căruia s-a pregătit să pornească divinul Cezar -, cinstirea mai sus amintită o avea Decaineos. A dăinuit la geţi obiceiul pitagoreic, adus lor de Zamolxis, de a nu se atinge de carnea animalelor”, arăta istoricul antic, în Geografia. Despre locul unde ar fi trăit Deceneu, istoricii susţin că ar fi fost muntele Kogaionon, considerat un loc sfânt al dacilor, acelaşi unde ar fi trăit şi divinitatea Zamolxis şi ceilalţi preoţi ai Daciei.
Învăţătorul dacilor Deşi a trăit cu aproape cinci secole după Deceneu, istoricul got Iordanes a oferit cele mai multe informaţii despre marele preot al dacilor, chiar dacă în prezent unele sunt tratate cu reticienţă de cercetători. Iordanes amintea venirea în Dacia a lui Deceneu, în vremea domniei lui Brebista, şi că regele i-a acordat acestuai privilegii aproape egale cu ale sale. Istoricul adăuga că dacii, pe care îi numea goţi, au pustiit pământurile celţilor, la ordinele lui Deceneu. În vremea lui Burebista şi a lui Deceneu, dacii „erau superiori tuturor barbarilor şi aproape egali cu grecii”, adăuga Iordanes. Lui Deceneu îi erau atribuite meritele educării poporului dac, care îl asculta orbeşte. „Ei socoteau ca noroc şi câştig, drept unica lor dorinţă, îndeplinirea în orice chip a lucrurilor pe care le sfătuia îndrumătorul lor Deceneu, judecînd că este folositor să realizeze aceasta”, susţinea Iordanes. Iar observând ataşamentul lor, Deceneu i-a instruit, susţinea istoricul Iordanes, în filosofie şi ştiinţă. „El i-a învăţat etica, dezvăţîndu-i de obiceiurile lor barbare, i-a instruit în ştiinţele fizicii, făcîndu-i să trăiască conform legilor naturii; transcriind aceste legi, ele se păstrează pînă astăzi, sub numele de belagines; i-a învăţat logica, făcându-i superiori celorlalte popoare, în privinţa minţii; dîndu-le un exemplu practic i-a îndemnat să petreacă viaţa în fapte bune; demostrîndu-le teoria celor douăsprezece semne ale zodiacului, le-a arătat mersul planetelor şi toate secretele astronomice şi cum creşte şi scade orbita lunii şi cu cît globul de foc al soarelui întrece măsura globului pămîntesc şi le-a expus sub ce nume şi sub ce semne cele trei sute şi patruzeci şi şase de stele trec în drumul lor cel repede de la răsărit pînă la apus spre a se apropia sau depărta de polul ceresc”, informa Iordanes, în Getica.

Venerat ca zeu Însuşirile profetului dacilor au fost exagerate de Iordanes, potrivit celor mai mulţi dintre istoricii care au cercetat perioada antică. Iordanes afirma că, datorită măiestriei şi cunoştinţelor sale, pe care le împărtăşea oamenilor, Deceneu a devenit în ochii dacilor o fiinţă miraculoasă, venerată de popor şi ascultată de regi. „Căci atunci a ales dintre ei pe bărbaţii cei mai de seamă şi mai înţelepţi pe care i-a învăţat teologia, i-a sfătuit să cinstească anumite divinităţi şi sanctuare făcîndu-i preoţi şi le-a dat numele de pileaţi, fiindcă, după cum cred, avînd capetele acoperite cu o tiară, pe care o numim cu un alt nume pilleus, ei făceau sacrificii. Restul poporului a dat ordin să se numească capillati, nume pe care goţii îl reamintesc pînă astăzi în cîntecele lor, deoarece i-au dat o mare consideraţie”, informa Iordanes. Potrivit unor istorici, după complotul care a dus la uciderea regelui Burebista, în anul 44 î. Hr., Deceneu este cel care i-a urmat la domnie, iar reşedinţa regală a rămas Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, un loc al templelor antice. Vă recomandăm şi: Ce făceau dacii cu banii şi de ce nu îi foloseau niciodată pentru comerţ? Secretele monedelor Koson din aur, descoperite în Sarmizegetusa Regia Cele mai importante tezaure monetare descoperite în România provin din antichitate. Kosonii din aur au fost găsiţi doar pe teritoriul vechii Dacii, în schimb cele mai multe dintre piesele monetare scoase la iveală în urma săpăturilor arheologice sunt monede de import. Dacii nu erau interesaţi de folosirea banilor în comerţ, potrivit istoricilor. Cele mai faimoase bijuterii ale dacilor. Cât de pricepuţi erau meşterii din atelierele Sarmizegetusei în prelucrarea aurului şi unde au dispărut comorile lor Cele mai valoroase piese de tezaur descoperite în Sarmizegetusa Regia sunt brăţările din aur masiv, din vremea dacilor, bogat împodobite. Obiectele unice spun povestea măiestriei cu care dacii prelucrau metalele, susţin istoricii. De-a lungul timpului, multe alte tezaure de bijuterii care au aparţinut vechilor locuitori ai ţinuturilor Carpaţilor s-au pierdut pentru totdeauna. De ce nu le era dacilor teamă de moarte. Povestea lui Zamolxis, zeul care i-a făcut pe geto-daci să se creadă nemuritori Cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci. Astfel erau caracterizaţi geţii de istoricul grec Herodot, cel care a oferit primele descrieri elaborate ale popoarelor care în urmă cu aproape două milenii şi jumătate ocupau ţinuturile actualei Românii. Tot Herodot îi prezenta pe strămoşii geţi (daci) drept oameni care se credeau nemuritori, iar aceast lucru i se datora zeului lor, Zamolxis.

Cu respect
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
Avatar utilizator
mircea.costache
 
Mesaje: 650
Membru din: 01 Oct 2011, 21:22

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde mircea.costache » 22 Mar 2018, 07:36

Buna Dimineata !

ATENTIE !
CETATENI ai comunitati GIGHERA
Am incercat si incerc sa fiu MILOSTIV in postul PASTELUI,dar nu este SIMPLU.
Azi, o comisie formata din doi membri de la B.Control al institutiei unde lucrez s-a prezentat la sediul locatiei unde MUNCESC sa puna BATISTA pe TAMBAL.
In loc sa fie interesata sa DOCUMENTEZE traficul de influenta al primarului comunitati noastre DEZONOR aceasta COMISIE a incercat sa documenteze nu tocmai ORTODOX o anume stare ve VINOVATIE in persoana mea ca CETATEAN.
COMISIE daca ai ales sa INTRI in aceias oala in care FIERBE matrapazlacurile domnul primar vei da un GUST aparte mancari.

Cu respect
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
Avatar utilizator
mircea.costache
 
Mesaje: 650
Membru din: 01 Oct 2011, 21:22

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde mircea.costache » 22 Mar 2018, 07:40

Buna dimineata !

ATENTIE !
CETATENI ai comunitati GIGHERA
Tin cont de postul PASTELUI si va PROMIT ca dupa sarbatorile PASCALE, am sa va informez cu toata discutia purtata de comisia B.Control si mai mult decat atat, publicam saptamanal cate o FARADELEGE a domnului primar florea neacsu.
Domnule primar intre timp fa -ti un BINE si toate bunurile primariei insusite si folosite in scop PERSONAL, adu-le la starea de NORMALITATE si LEGALITATE. E URAT sa ai PACATE asa multe in postul SFINTELOR sarbatori de PASTE.
APROPO, te-ai GANDIT cat RAU ai facut cu LACOMIA domniei tale la institutia unde muncesc,chiar si FECIORULUI domniei tale
Ai deschis cutia PANDOREI si doar eu o mai pot INCHIDE si acum nu mai vreau.

Cu resect
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
Avatar utilizator
mircea.costache
 
Mesaje: 650
Membru din: 01 Oct 2011, 21:22

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde mircea.costache » 07 Apr 2018, 07:55

Bună dimineața !

O mare SURPRIZĂ am întălnit în Vinerea Mare la Denia Prohodului.
Biserica din satul care m-a ADOPTAT a fost vizitată de un numeros public(bărbati și femei, copii,tineri și batrăni),care mănați fiind de ceva SUBTIL și atrași de ISTORIA neamului propiu au participat la Denia Prohodului.
Poate că în naționalismul,dragostea și CREDINȚA mea, existând această atractie, spre unica poarta și legătură cu Dumnezeu,BISERICA NEAMULUI ROMÂNESC, îmi DORESC cât mai mulți români să faca pasul spre CREDINȚA în Dumnezeu Celui la care dintotdeauna și intotdeauna i-am cerut AJUTORUL și ce este mai grav doar în momentele grele,dificile și mai ales de CUMPANĂ ale vieții fiecăruia dintre noi.
Public, sunt MÂNDRU de oamenii acestui sat care nu și-au uitat CREDINȚA și pe Dumnezeu .
PAȘTE FERICIT tuturor dreptcredincioșilor dar mult mai mult NECREDINCIOȘILOR.

Doamne ajută
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
Avatar utilizator
mircea.costache
 
Mesaje: 650
Membru din: 01 Oct 2011, 21:22

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde mircea.costache » 07 Apr 2018, 21:05

Bună Seara !
Pentru toți prietenii de pe STUPĂRITUL, pentru cei care mă urmăriți și vă știu, pentru toți dreptcredincioși și necredincioși, primiți vă rog din partea mea această TAINĂ de Paște:

În FOCUL credinței
Stă PUTEREA celui,
Ce cu putere APRINDE
Focul SFÂNT al credinței

PAȘTE cu bucurii și fericire TUTUROR.
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
Avatar utilizator
mircea.costache
 
Mesaje: 650
Membru din: 01 Oct 2011, 21:22

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde mircea.costache » 25 Apr 2018, 06:34

BUNA DIMINEATA !!!

MARE ATENȚIE !!!
BOMBA BOMBELOR

Tot ceea ce mă înconjoară aproape toții colegii și toți sefii condamnă atitudinea mea de OM CORECT, CINSTIT, ONEST, ADEVĂRAT, LOIAL și DEDICAT CARIEREI de POL. de FRT.(GRANICERI).
Ba mai mult, un ATAC concentrat cu redutabila arma de calibru MIC, psiholog cms.sef negruțiu aura,si alte arme, șefi direcți și indirecți de la eșaloanele superioare, fac eforturi DISPERATE să TAC.
Ce-am făcut și spus în afară de faptul că un PRIMAR al unei comune din Romînia pe numele său de poreclă și botez FAPTA ANTISOCIALĂ florea neacșu desfașoară fapte reprobabile și cu caracter antisocial la nivelul comunități în care trăiesc și eu.
În loc să se autosesizeze la DEZVĂLUIRILE pe care eu le pun în operă, că de descoperit o fac alții, acesti oameni ai legii se DEDAU la FĂRĂDELEGI în numele așa zisei IMAGINI a instituției.
INSTITUȚIA oricare ar fi aceasta nu se CONFUNDĂ cu persoane mai mult sau mai puțin pregătite, cinstite, corecte,....etc.
INSTITUȚIA, este în OPINIA mea CREAȚIA societății care să corespundă și răspundă, NEVOILOR și INTERESELOR acesteia și nu persoanelor care o conduc VREMELNIC.
Din păcate lucrurile stau tocmai INVERS.
Din și cu CURAJ
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
Avatar utilizator
mircea.costache
 
Mesaje: 650
Membru din: 01 Oct 2011, 21:22

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde mircea.costache » 25 Apr 2018, 22:29

BLESTEMUL NEAMULUI ROMÂNESC

Voi care vindeți NEAMUL românesc
Și duceți tara la DEZASTRU
Doar voi și neamul vostru PĂGÂNESC
Să aibă parte de NECAZURI

Voi care nu SLUJIȚI corect
Și vă înșelati tot NEAMUL și poporul
Doar voi și neamul vostru BANDITESC
Să aibe parte de DEZASTRU

Voi care v-ați pierdut CREDINȚA
Și a-ți uitat de Dumnezeu
Doar voi și cei ca voi în VECI
Să nu cunoască BIRUINȚA

Și aceia care de acum ÎNCOLO
Nu vor ca să priceapă și înțeleagă
Să fie BLESTEMAȚI cu toții
Și neamul lor, să PIARĂ-N veci
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
Avatar utilizator
mircea.costache
 
Mesaje: 650
Membru din: 01 Oct 2011, 21:22

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde mircea.costache » 11 Sep 2018, 23:00

MUICĂĂĂ, NOI SUNTEM UN NEAM

ATENȚIONARE ! Această narațiune este o imaginație, iar orice asemănare cu fapte sau personaje REALE este pur întâmplătoare

Măine 12 septembrie sărbătoresc prin prezență a patra cercetare disciplinară în al cincizecișiunulea an al vieții. Să dea Bunul Dumnezeu să fie în ceasul cel BUN și SFÂNT.
Pentru modul cum îmi țin gura mică-mare ( că nici nu mai ști cu ȘEFIMEA asta cum e cu gura), cms.sef BUGA CRISTINEL și soția Domniei sale de la asistenșă PSIHOLOGICĂ îmi aplică (cică) o terapie șoc să poată să le meargă lor PARANDĂRĂTUL și GOLĂNEALA.
Sunt cei mai cei ofițeri ai POLIȚIEI DE FRONTIERĂ GIURGIU din moment ce de ZIUA mea de naștere mi-au DĂRUIT și făcut CADOAIE o cercetare disciplinară conform procedurii de asistență psihologică
DOAMNE AJUTĂ LA CÂT MAI MULTE.
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
Avatar utilizator
mircea.costache
 
Mesaje: 650
Membru din: 01 Oct 2011, 21:22

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori