Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde italianu » 27 Noi 2017, 22:04

Adică?
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
Avatar utilizator
italianu
 
Mesaje: 993
Membru din: 17 Mar 2013, 09:58
Localitate: Suno,Tîrnăveni

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde Adi Hodis » 28 Noi 2017, 21:22

stefanmadalin scrie:Adi, crezi ca glyfosatul afecteaza albinele?

Ce cred eu are prea putina importanta dar da, cred. Chiar daca afecteaza intr-o masura infima.
Ce cred reprezentantii tarilor care au votat impotriva, consider ca are importanta. Nu degeaba au votat impotriva.

Cand te gandesti ca altii au beneficii gratuite de pe urma albinelor tale ... in timp ce tu apicultorul, esti vazut de catre multi, ca un paria ... si de se intimpla sa iti vezi albinele cum moare in nr. foarte mare, sigur NU o sa mai privesti chimicalele ca inainte. Oricare ar fi ele.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Avatar utilizator
Adi Hodis
 
Mesaje: 2937
Membru din: 03 Apr 2011, 18:40

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 29 Noi 2017, 13:21

Agricultura trebuie să-și regândească, fermierul injectat neabătut Glyphosate: trebuie să-mi dovedească mai întâi că uciderea insectelor are ceva de-a face cu otravă. Cu otravă + monocultură vă distrugeți propria existență pe termen lung! Aceasta este o industrie, țăranul rusesc nu mai există. Polul ca "albina"
;)
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 29 Noi 2017, 13:30

Ce este glifosatul?

Glifosatul este cel mai folosit erbicid din lume (erbicid). Este, de asemenea, cunoscut sub numele de TradeUp, un blockbuster al grupului Monsanto. Erbicidul cu spectru larg, nu numai ucide buruieni, dar orice plantă care nu a fost proiectat genetic în avans, astfel încât acestea au supraviețuit otrava de plante. Pentru companii precum Monsanto este o afacere mare: Vindeți atât pesticide și semințe modificate genetic. Totuși, tot mai multe plante dezvoltă rezistență la otravă din cauza utilizării frecvente a glifosatului. Prin urmare, se pulverizează pesticide tot mai agresive. În Germania, glifosatul este pulverizat pe aproximativ 40% din câmpuri. Acesta este folosit nu numai pentru a păstra domeniile de ierburi sălbatice, dar, de asemenea, aproape de recoltare, pentru a accelera coacerea cerealelor (desecare).

Pot să mă protejez de glifosat?

Glifosatul nu poate fi spălat și nu se degradează prin încălzire sau îngheț. Reziduurile de glifosat rămân în alimente și furaje timp de aproximativ un an. Revista Ökotest a găsit glifosat în rulouri și făină. Glifosatul a fost, de asemenea, detectat în urină umană. Aceasta a aratat un studiu la nivel european comandat de Asociația pentru Mediu și Conservarea Naturii Germania (Bund) și prietenii Pământului, care a fost publicat în iunie 2013. În Germania, 70% din probele de urină analizate au conținut glifosat.
Dacă doriți să vă protejați de glifosat, ar trebui să cumpărați produse ecologice dacă este posibil. În agricultura ecologică, pesticidele precum glifosatul sunt interzise.

Glifosatul provoacă cancer?

Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC) al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a clasificat drept glifosat „probabil cancerigene“. Cercetatorii au atribuit cancerul martie 2015 in revista "The Lancet", după ce a evaluat studii comparative din Canada, Suedia și SUA. Există „dovezi limitate“ care glifosat (un grup de cancer) ar putea declanșa limfom uman non-Hodgkin, precum și „dovezi convingătoare“ că ingredientul activ la animalele de laborator, cum ar fi șoarecii și șobolanii cauzatoare de cancer (sursa). De mult timp a existat o suspiciune că glifosatul ar putea provoca cancer și ar putea afecta embrionii. Această suspiciune a fost confirmată oficial pentru prima dată.

În provincia Chaco din Argentina, în cazul în care soia sunt cultivate și este utilizat glifosat masiv, s-au găsit în creștere ratele de cancer. În orașul La Leonesa, rata de cancer la copii sub cincisprezece ani sa triplat 2000-2009, comparativ cu deceniul precedent.

Cine decide asupra unei interdicții?

În acest an, în cazul în care aprobarea glifosatului ingredientului activ în Uniunea Europeană se prelungește pentru încă zece ani, Comisia Europeană decide. Germania este raportor în procedurile UE - acesta este motivul pentru care guvernul federal are un impact major asupra dacă glifosat este interzisă în Europa.

Ce consecințe are glifosatul asupra naturii?

Glifosatul ucide orice plantă din câmp, dacă nu este modificată genetic. Mai puține plante sălbatice pe terenurile arabile și în afara lor oferă un habitat mai mic pentru albine și alte insecte. Și acestea sunt din nou alimentele principale pentru multe păsări. Prin urmare, utilizarea glifosatului și a altor pesticide duce la o biodiversitate mai scăzută. 30% din totalul păsărilor agricole sunt deja pe lista roșie a speciilor pe cale de dispariție. Amfibienii sunt deosebit de sensibili la erbicid. Dezvoltarea lor embrionară este perturbată, multe mormăi mor. Prin urmare, glifosatul este, de asemenea, responsabil pentru moartea amfibie la nivel mondial.



Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde italianu » 30 Noi 2017, 22:03

http://www.repubblica.it/salute/2017/11/30/news/i_pesticidi_anche_nelle_urine-182602134/?ref=RHRS-BH-I0-C6-P8-S1.6-T2


E in italiana ,da nu-i greu...cu dedicatie speciala pentru ,,agronomul ce tre sa ...crească"
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
Avatar utilizator
italianu
 
Mesaje: 993
Membru din: 17 Mar 2013, 09:58
Localitate: Suno,Tîrnăveni

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 01 Dec 2017, 10:42

italianu scrie:http://www.repubblica.it/salute/2017/11/30/news/i_pesticidi_anche_nelle_urine-182602134/?ref=RHRS-BH-I0-C6-P8-S1.6-T2


E in italiana ,da nu-i greu...cu dedicatie speciala pentru ,,agronomul ce tre sa ...crească"


Trimiteți prin e-mail
imprimare
30 noiembrie 2017
158
Giorgio, Marta, Stella și Giacomo: doi părinți de patruzeci de ani, doi copii de vârstă mijlocie. Familie ca mulți, atenți la ceea ce mănâncă, dar cu compromisuri alimentare tipice celor care trăiesc într-un oraș mare. Cu o diferență: el a fost de acord să facă un test pentru măsurarea nivelului de pesticide din organism și sa confruntat cu o dublă surpriză.
Prima a venit din analiza de urină: James și Martha au fost liniștit, convins de alegerile lor au crezut ca au evitat hrană pentru ei și copiii lor la risc.

Laboratorul a oferit o imagine diferită a situației. Aceasta a constatat că glifosat (în tată cu valori care depășesc de două ori media populației de referință) clorpirifosul (un insecticid care cauzează probleme de învățare: în analiza lui James, copilul în vârstă de 7 ani, a fost găsit pentru a avea o Concentrații mai mult triplu la media populației de referință), contaminarea piretroid (valorile unuia dintre metaboliți, m-MPA, în mamă de 3,4 micrograme per Reaches gram, un vârf asta îl plasează în vârful clasamentului).

Dieta organică și pesticidele dispar


acțiune
A doua surpriză a venit cu teste de control, după 15 zile de dietă bazată pe produse ecologice. În 80% din noile teste, imaginea sa schimbat radical, arătând rapiditatea schimbărilor stilului de viață. Pana la 16 analize de urină (patru pentru fiecare dintre membrii familiei), 13 au avut rezultate extrem de pozitive, cu diferențe semnificative între înainte și după dieta, și numai două nu sa îmbunătățit. De exemplu, în cazul lui James, clorpirifosul - o substanță asociată cu o lipsă de capacitate de atenție și de memorie la copii - a scăzut de la mai mult de 5 micrograme per gram de creatinină la 1,5 micrograme. În ceea ce privește glifosat, urina Giorgio a dispărut și chiar la copii le-a scăzut de la 0:19 micrograme pe litru la cel mai mic și 0,

Acestea sunt rezultatele campaniei #pesticididentrodinoi organice de monitorizare promovată de FederBio cu ISDE-medici pentru mediu, Legambiente, Lipu, WWF si lansat de proiectul cambialaterra.it sprijinit de un grup de companii organice (Aboca, Germinal Bio, NaturaSì, Lace Osvaldo, Probios și Rigoni din Asiago). Analizele au fost efectuate de orice Medizinisches de muncă Bremen (MLHB), un laborator de biologie german infiintata in anul 1961, și care deja a efectuat acest tip de analiză pentru scandinavă Coop.
„Familia despre care vorbim este doar teste biomonitoring, dar rezultate confirma faptul ca S-a obținut prin metode au trecut controlul publicării reviste științifice de înaltă calificare și care demonstrează rezultatele care pot fi realizate chiar și cu o perioadă scurtă de bio nutriție ", spune Patrizia Gentilini, oncologistă din Issa.

„Două studii printre altele, unul în februarie 2006, publicat pe Environmental Health Perspectives și unul în 2013 Journal of Urology, pun în evidență reducerea riscului de hipospadias, malformații genitale la copii, în cazul nutriție organice. În plus, în luna ianuarie an, Uniunea Europeană a publicat impactului asupra sănătății umane de alimente ecologice și agricultura ecologică, o cercetare documentare beneficiile unei diete fără pesticide pentru probleme cum ar fi bolile alergice, obezitatea si rezistenta la antibiotice. " ;)
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde italianu » 01 Dec 2017, 11:42

Multumesc ,Peterneamt ptr traducere....aseara eram la serviciu si de pe telefon :D
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
Avatar utilizator
italianu
 
Mesaje: 993
Membru din: 17 Mar 2013, 09:58
Localitate: Suno,Tîrnăveni

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 08 Dec 2017, 10:13

Roundup, the Killer
Publicat pe 19 oct. 2017



Publicat pe 30 nov. 2017

Roundup® este cel mai pulverizat pesticid din lume sub acest nume și alte mărci. La patruzeci de ani de la lansare, ingredientul activ glifosat a fost considerat a fi de natură să provoace cancer la om. În contextul deciziei din Uniunea Europeană privind interzicerea glifosatului, documentarul merge la fundul scandalului.
:roll:
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 08 Dec 2017, 10:18

Publicat 31 oct. 2017
ABONEAZĂ-TE 22
 SUBSCRIBUȚI ÎNCĂRCĂMÂNTUL SUBSCRIBUIT
Care conțin Glifosatul ierbicid (z. B. Roundup) sunt numite. Erbicidele cu spectru larg, astfel erbicidele care sunt toxice pentru aproape toate speciile de plante. Producătorul este grupul Monsanto pentru semințe și inginerie genetică cu sediul în St. Louis, Missouri.
1971 let brevetat ca erbicid glifosat Monsanto - Astăzi, Grupul face singur cu vânzări anuale de Roundup 2 miliarde de dolari SUA.
De la expirarea protecției brevetului, sunt implicate multe companii. Jumătate din oferta de azi provine din China.
Intre timp, glifosat este unul dintre ingredientele active erbicide cele mai utilizate pe scară largă, ținând cont de faptul că Roundup este întotdeauna mai toxic decât glifosatul său ingredient activ.
Acest lucru se datorează faptului că rețeta conține alte toxine, cum ar fi formaldehida și astfel așa-numitul efect „cocktail“, ceea ce înseamnă că amestecul este întotdeauna periculos și toxic decât numai componentele individuale.

epoca noastră modernă este înțeleasă în ceea ce privește sănătatea în mod foarte memorabil decât o monedă cu două fețe - un deprimant negativ, dar, de asemenea, un surprinzător de pozitiv, chiar de-a dreptul edificatoare ..!

Partea negativă este caracterizată prin faptul că boli, cum ar fi alergiile, cancerul, artrita, osteoartrita, hipertensiune, diabet, dementa, depresie, boli cardiovasculare (printre altele atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale!), Migrena, printre altele S.G. „Boli ale civilizației“ creștere într-un ritm rapid, ceva ce îi datorăm, fără îndoială, otrăvirea din ce în ce implacabil aerul pe care îl respirăm, apa pe care o bem, mâncarea noastră și chiar hainele noastre de industria si rularea declin paralel în nutrienți și substanțe vitale în alimentele noastre!

Partea pozitivă a monedei este scurt și dulce pentru a da dreptul termenul „era informației“ și a însemnat nimic altceva decât gama pur și simplu incredibil de cunoștințe, care ne oferă rețele milioane electronice de oameni din întreaga lume în interne patru pereți sub formă de Internet oferte!


:roll:
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 08 Dec 2017, 10:24

Publicat pe 9 oct. 2017


Aprobarea erbicidului glifosat va expira la sfârșitul anului 2017. Pulverizarea amenință biodiversitatea și este suspectată că este carcinogenă. Acum, faptele au ieșit la lumină, ceea ce permite doar o singură concluzie: "Glifosatul cazului" trebuie complet re-eliminat.
:roll:

13.06.2017 - ARD Ora actuală: Glyphosate - Disputa UE privind o toxină de mediu

:roll:
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 08 Dec 2017, 10:36

ORF World Journal - Glyphosate - cadou turcesc

Publicat pe 28 nov. 2017

:roll:
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 08 Dec 2017, 10:40

Monsanto și co.: Producătorii de glifosat sunt "profund dezamăgiți" de aprobarea UE
Marți, 28/11/2017 12:23 Având în vedere amploarea indignarea care a generat decizia UE la glifosat în Germania, se poate presupune că producătorul ar trebui să fie acum nespus de mult. Departe de ea: Compania agricolă americană Monsanto și alți producători arată „profund dezamăgit“, cu reînnoirea distrugătorului buruienilor controversate. Este pur și simplu prea scurt pentru ei. Deși statele membre au votat cu o majoritate calificată în cadrul comitetului de apel pentru o reînregistrare glifosat în UE, Asociația Constructorilor GTF anunță într-o declarație. Perioada de aprobare este de numai cinci ani. Este o "decizie discriminatorie" care nu corespunde evaluării științifice a substanței active. Rezultatul votului este mai degrabă "rezultatul unei opinii publice greșite și al influenței politice", a indignat fuzionarea producătorilor. Investigațiile au arătat că glifosatul "nu prezintă riscuri inacceptabile". Glifosatul - Cel mai important lucru în rezumatul autorităților sau cancerigeni necarcinogenă riscurile de glifosat au verificat pentru populație atunci când sunt aplicate în mod corespunzător la nivel mondial. La o concluzie că substanța nu este cancerigenă, sunt printre altele: Institutul Federal German pentru evaluarea riscurilor (BfR), Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), Agenția de Protecție a Mediului din SUA, agenția de rating Canadian Pest Management al Agenției de Reglementare (pmrA), autoritatea de reglementare australian Pesticide australian și Medicamentelor de Uz Veterinar autoritate (APVMA), Food Comisia japoneză de siguranță, Agenția de Protecție a mediului Noua Zeelandă, reuniunea comună privind reziduurile de pesticide (JMPR) din organizaţia Mondială a Sănătății (OMS) și produsele chimice europene Agenția (ECHA) cancer Agency IARC, care a venit în 2015 cu toate acestea, să încheie că glifosatul este "probabil carcinogen". Cu toate acestea, instituția examinează doar dacă o substanță este în mod fundamental capabilă să provoace cancer. Nu evaluează cât de mare este acest pericol și dacă există un risc concret pentru populație. Deci, IARC clasifică, de asemenea, coafură ca „probabil cancerigene“ unul, soare și alcool „cancerigene în condiții de siguranță“, așa cum. Acuzațiile de manipulare pe toate laturile glifosat și susținătorii -Gegner încercați în dezbatere pentru a avansa interesele sale prin toate mijloacele și să slăbească opoziția. O privire de ansamblu: - glifosat Monsanto se pare că a încercat să influențeze decizia Agenției Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA). În ce măsură a avut succes acest lucru este neclar. Compania este, de asemenea, acuzată că a plătit cercetători pentru rapoartele pozitive privind glifosatul. Compania neagă acest lucru - Institutul Federal pentru Evaluarea Riscurilor (BfR) acuză ecologiștii că au copiat pasaje din studii industriale. În introducerea pasaj relevant este, cu toate acestea, a anunțat că studiile din industrie sunt prezentate mai jos și, dacă este necesar, și-a completat propria evaluare a autorității. - O evaluare critică a glicozelor din IARC ("probabil carcinogenă") a implicat un expert în conflict de interese. Christopher Portier a primit cel puțin 160.000 de dolari de la avocații americani care au dat în judecată Monsanto pentru victimele potențiale de glifosat. - Într-un capitol al raportului IARC, evaluarea studiilor de fost, potrivit agenției de știri Reuters, de asemenea, în formă de proiect, în mai multe cazuri „nu cancerigene“, în neutru sau pozitiv ( „cancerigene“) sa schimbat. IARC neagă acest lucru. Glifosat și insecte În legătură cu uciderea insectelor, glifosatul este numit în mod repetat. În octombrie 2017, cercetătorii au publicat un studiu despre pierderile de insecte din Germania. Ei nu au găsit nici o dovadă că pesticidele sunt cauza - mai ales că ancheta a avut loc în rezervațiile naturale. Cu toate acestea, este evident că agricultura convențională cu monoculturi și pesticide joacă un rol în uciderea insectelor. Cu toate acestea, reducerea problemei la glifosat în monoterapie nu este suficientă. În votul de luni, membrii UE au fost aproape decis extinderea glifosat pentru încă cinci ani - cu vocea Germaniei, în ciuda respingerii clare de SPD. Ministrul Agriculturii Christian Schmidt (CSU) a luat decizia în propriile sale cuvinte pe propriul risc, deși SPD ministrul Mediului Barbara Hendricks a obiectat în mod explicit. Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC) al Organizației Mondiale a Sănătății a clasificat glifosat în 2015 ca fiind „probabil cancerigene“. Cu toate acestea, alți experți au ajuns la concluzii diferite. Una

:roll:
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde italianu » 10 Dec 2017, 14:10

stefanmadalin scrie:Se pare ca esti inca la tinerete.
Ne mai auzim peste 5 ani.

Wei ,Stefanmadalin , nu te mai aud ! Unde te-ai ascuns?
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
Avatar utilizator
italianu
 
Mesaje: 993
Membru din: 17 Mar 2013, 09:58
Localitate: Suno,Tîrnăveni

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 25 Ian 2018, 01:52

Actualizarea laboratorului de testare a pesticidelor de la Health Ranger



O actualizare rapidă de la Health Ranger despre noua tehnologie de laborator care va conduce un nou efort de documentare a pesticidelor în alimentele de pe raft.
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 25 Ian 2018, 01:56

Trust's EPA permite unui pesticid "NERVE GAS" să fie pulverizat pe alimentele tale




Trump's EPA permite unui pesticid "NERVE GAS" să fie pulverizat pe alimente:

Președintele Donald Trump a refuzat interzicerea insecticidului după ce a primit 1 milion de dolari de la Dow Chemicals?

Administrația Trump a inversat o decizie anterioară de a interzice utilizarea unui insecticid comun și a primit bani de la producătorul respectivului produs chimic.

Chlorpyrifos, un insecticid cu origini în Germania nazistă, a fost prevăzut să fie interzis de EPA în ceea ce privește preocupările legate de sănătate și mediu, dar președintele Trump a inversat această decizie după ce Dow Chemicals, producător de substanțe chimice, a donat un milion de dolari fondului său de inaugurare.
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 25 Ian 2018, 01:59



Alimente organice susținute de raportul de referință Atenție Pesticide mult mai periculoase decât a fost gândită
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori