Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde feederman » 06 Noi 2017, 14:49

Incepand din anii '90, in calitate de "beneficiar" direct al tranzitiei linistite, cu intentia de a supravietui in raiul ce se anunta, am consemnat evolutia preturilor si a cursului valutar. Am incetat consemnarea in toamna lui 2001 odata cu prabusirea cursului $ si ulterior in 2 iulie 2007 cand leul a avut valoarea maxima / euro.
Propun intocmirea unei banci de preturi pentru orice fel de produs de care va amintiti. Fara comentarii.
Incepem .

Painea la magazinul meu costa 4,10 lei in iulie, acum aceeasi paine costa 4,60 lei.
-Azi am cumparat un cofraj cu 30 de oua. Asta vara costa 9,99 lei , acum l-am cumparat cu 18,99lei
-unt n...lact 6 lei, iulie /7,19lei, 6 noi.
-Curentul pe bursa si-a dublat costul.
-Indicele robor 0,....? ? sept/ 1.84 oct
-Cursul valutar nu are importanta vizibila, in spatele lui aflandu-se cel mai mare maestru financiar.
Altele?
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde Bambucha » 06 Noi 2017, 18:43

Cea mai importanta pretul carburantilor.

Motorina la pompa in Bucuresti:

iulie 4,60 lei / noiembrie 5,30 lei La mine inseamna -150 de lei pe luna. Indirect pe tot lantul unde se regaseste ca si cost fix inseamna un minus mult mai mai mare.
"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Avatar utilizator
Bambucha
 
Mesaje: 2785
Membru din: 23 Feb 2011, 13:38
Localitate: Bucuresti

Re: Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde feederman » 09 Feb 2018, 11:30

BNR a decis astăzi majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,25% pe an de la 2% pe începând cu 8 februarie 2018 şi a decis şi majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,25% de la 1% pe an. Totodată rata dobânzii aferente facilităţii de creditare a fost majorată la 3,25% de la 3%. 1Euroi=4.6533 lei
BNR nu spune nimic de pretul preducelelor.
Da' benzina, cat costa benzina?
Isarescu este ca marmota. Nu iese iarna din vizuina decat daca simte un cutremur iminent.
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde zip2006 » 09 Feb 2018, 13:21

Salutare la toata lumea ...sintem un popor fara singe in instalatie ...PROBABIL SINTEM UN HIBRID NUMAI BUN DE MULS PENTRU CA PRODUCEM MULT SI IEFTIN .....in toate functiile de conducere au ajuns numai oameni slab pregatiti cu studii facute pe bani stiti voi unde ...oamenii capabili si de bun simt au facut un pas inapoi nu vor sa se umple de laturi ..recunosc ca am votat cu PSD ,DAR AU FOST IN ACEL MOMENT POATE CEI MAI CREDIBILI ,dar nu voi mai gresi ...despre opozitie ce sa mai zicem zic ca eii dar voteaza in parlament ca PSD ,interesul poarta fesul .De acum inainte toate voturile mele vor fi nule cu doua stampile .BNR este stat in stat nu dau socoteala nimanui e condus de interese MASONICE ,toata bruma de agoniseala a romanilor se duce in punga lor ...Isarescu trebuia schimbat de mult de acolo ...o sa spuneti ;da si ce putem face ;sa boicotam toate alegerile ,sa facem legi in asa fel incit cei care nu fac ce au promis sa poata fi schimbati nu sa doarma in parlament etc .Dar aiti ce se vor gasi locuri de munca in vest pentru tineri nu vom putea schimba nimic....
zip2006
 
Mesaje: 153
Membru din: 26 Iun 2011, 08:48

Re: Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde zip2006 » 09 Feb 2018, 16:05

Cel mai simplu mod de a rezolva problemele in Romania este de a mari taxele si impozitele...de a face legi cu dedicatie vezi legea apiculturii si ghidul de bune practici ..de parca apicultorii asta isi doresc amenzi si sanctiuni, impozit pe norma de venit etc ..din start ni s-a pus calus sa nu spunem nimic si sint unii pupincuristi care; dai si lupta ; mincati c*cat degeaba lingailor aviz SAR PE CINE REPREZENTAI VOI MA???? Pe mine in nici un caz si nu sint singurul ....va f.t in bot pe proprietatea mea fac ce vreau(loca europeana ,loca americana ,varoouaaaa, nosema ) care e problema .Cind ni se ingradesc drepturi si libertati de catre niste grupuri de inculti si numai pentru interesul lor noi stam pasivi . Abia astept tirgul de la Iasi sa vina SAR sa-i interpelez ,astia sint principalii disructori ai apiculturii romanesti..ce carpatina ce bk praf in ochi poate vreti in parlament ..ardavar focu sa va arda de ciumati ,apicultura avea nevoie de subventie pe fam. de albine si fiecare se descurca ...hai ca fierb si vreu sa prind primavara .
zip2006
 
Mesaje: 153
Membru din: 26 Iun 2011, 08:48

Re: Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde talex » 09 Feb 2018, 23:19

Uite, eu nu am votat cu psd si am stiut ca aici se va ajunge. Am decis sa imi lichidez stupina si sa plecam din tara. Fara ura, fara emotii, cu luciditate. Sa votezi cu psd-ul inseamna sa crezi ca exista un stat paralel, ca soros conduce sri-ul, ca johanis e scula lui Merkel, ca Dna-ul e totuna cu inchizitia, sau militia stalinista, ca multinationalele fac rau Romaniei, la fel si corporatiile, ca tinerii sunt ignoranti si manipulati.

Atunci cand ati votat pentru programul de guvernare Psd, ati votat pentru altceva. Pentru programul paralel, obscur. Dar vom avea parte cu totii de miracolul guvernarii. Eu am inteles ce ni se intampla, dar dvs?
talex
 
Mesaje: 333
Membru din: 03 Ian 2013, 21:51

Re: Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde Bambucha » 10 Feb 2018, 10:24

zip2006 scrie:..recunosc ca am votat cu PSD ,DAR AU FOST IN ACEL MOMENT POATE CEI MAI CREDIBILI ,dar nu voi mai gresi ...despre opozitie ce sa mai zicem zic ca eii dar voteaza in parlament ca PSD ,interesul poarta fesul .De acum inainte toate voturile mele vor fi nule cu doua stampile .

...o sa spuneti ;da si ce putem face ;sa boicotam toate alegerile ,sa facem legi in asa fel incit cei care nu fac ce au promis sa poata fi schimbati nu sa doarma in parlament etc .Dar aiti ce se vor gasi locuri de munca in vest pentru tineri nu vom putea schimba nimic....


Votul dvs nul ar inseamna direct sustinerea partidului oligarhic de sorginte comunisto-securistoida. De ce? Fiindca acestia au peste 500.000 de mebrii de partid! Si daca ne-am anula toti voturile (curent manipulator de descurajare pornit din laboratoarele partidului totalitar bolsevic) singurul rezultat ar fi majoritatea absoluta catre 100 % a acestei plagi care ne domina de 30 de ani incoace.

Aproape ca nu exista crima mai mare asupra poporului propriu, prin determinarea cetateniilor cu forta de munca de a parasi tara. Doar politicile staliniste de epurare etnica in masa cum au fost in Basarabia sa intreaca aceast genocid national!
"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Avatar utilizator
Bambucha
 
Mesaje: 2785
Membru din: 23 Feb 2011, 13:38
Localitate: Bucuresti

Re: Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde feederman » 10 Feb 2018, 11:09

zip2006 scrie:Salutare la toata lumea ...sintem un popor fara singe in instalatie ...PROBABIL SINTEM UN HIBRID NUMAI BUN DE MULS PENTRU CA PRODUCEM MULT SI IEFTIN .....in toate functiile de conducere au ajuns numai oameni slab pregatiti cu studii facute pe bani stiti voi unde ...oamenii capabili si de bun simt au facut un pas inapoi nu vor sa se umple de laturi ..recunosc ca am votat cu PSD ,DAR AU FOST IN ACEL MOMENT POATE CEI MAI CREDIBILI ,dar nu voi mai gresi ...despre opozitie ce sa mai zicem zic ca eii dar voteaza in parlament ca PSD ,interesul poarta fesul .De acum inainte toate voturile mele vor fi nule cu doua stampile .BNR este stat in stat nu dau socoteala nimanui e condus de interese MASONICE ,toata bruma de agoniseala a romanilor se duce in punga lor ...Isarescu trebuia schimbat de mult de acolo ...o sa spuneti ;da si ce putem face ;sa boicotam toate alegerile ,sa facem legi in asa fel incit cei care nu fac ce au promis sa poata fi schimbati nu sa doarma in parlament etc .Dar aiti ce se vor gasi locuri de munca in vest pentru tineri nu vom putea schimba nimic....

Unde dai si unde crapa. A simti cutremurul este o mare calitate, nicidecum un mare viciu. Isarescu incearca sa tina sandramaua in picioare. Cat va mai putea s-o faca?
Indemnul la passivism electoral, confirma concluziile lui C T Popescu din topicul alaturat. Vai de capul nostru cu asemenea perceptii si convingeri. Nesansa Romaniei nu este generata de politicieni. Raul se afla in noi.
Intrebarea care ramane: cat costa halatul?
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde teinegru64 » 10 Feb 2018, 20:38

feederman scrie:
zip2006 scrie:Salutare la toata lumea ...sintem un popor fara singe in instalatie ...PROBABIL SINTEM UN HIBRID NUMAI BUN DE MULS PENTRU CA PRODUCEM MULT SI IEFTIN .....in toate functiile de conducere au ajuns numai oameni slab pregatiti cu studii facute pe bani stiti voi unde ...oamenii capabili si de bun simt au facut un pas inapoi nu vor sa se umple de laturi ..recunosc ca am votat cu PSD ,DAR AU FOST IN ACEL MOMENT POATE CEI MAI CREDIBILI ,dar nu voi mai gresi ...despre opozitie ce sa mai zicem zic ca eii dar voteaza in parlament ca PSD ,interesul poarta fesul .De acum inainte toate voturile mele vor fi nule cu doua stampile .BNR este stat in stat nu dau socoteala nimanui e condus de interese MASONICE ,toata bruma de agoniseala a romanilor se duce in punga lor ...Isarescu trebuia schimbat de mult de acolo ...o sa spuneti ;da si ce putem face ;sa boicotam toate alegerile ,sa facem legi in asa fel incit cei care nu fac ce au promis sa poata fi schimbati nu sa doarma in parlament etc .Dar aiti ce se vor gasi locuri de munca in vest pentru tineri nu vom putea schimba nimic....

Unde dai si unde crapa. A simti cutremurul este o mare calitate, nicidecum un mare viciu. Isarescu incearca sa tina sandramaua in picioare. Cat va mai putea s-o faca?
Indemnul la passivism electoral, confirma concluziile lui C T Popescu din topicul alaturat. Vai de capul nostru cu asemenea perceptii si convingeri. Nesansa Romaniei nu este generata de politicieni. Raul se afla in noi.
Intrebarea care ramane: cat costa halatul?

Sau , asa cum spunea un afis : ,, Nu bea ! La betie ai putea sa-ti imbratisezi dusmanul de clasa !"
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64
 
Mesaje: 2459
Membru din: 08 Mar 2011, 13:06
Localitate: Vaslui

Re: Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde peterneamt » 14 Feb 2018, 10:56

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde feederman » 14 Feb 2018, 14:06

Inflatia este ca nevasta. Nici nu observi cand ii cad dintii si zici ca asa a fost dintotdeauna.
INS: inflatia anuala 2017. 4,3%. La fel ca doamnele cochete, mai taie o unitate, ba chiar doua, de la prefix
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde Bambucha » 14 Feb 2018, 23:05

Incepe sa se rostogoleasca acciza din carburanti in preturi, 4,3% e doar varful icebergului, de exemplu pe materiale de constructii vor avea loc cresteri de circa 10 % in perioada urmatoare. Daca aveti ocazia/posibilitatea faceti-va cumparaturi!
"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Avatar utilizator
Bambucha
 
Mesaje: 2785
Membru din: 23 Feb 2011, 13:38
Localitate: Bucuresti

Re: Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde Bambucha » 14 Feb 2018, 23:24

Bambucha scrie:Motorina la pompa in Bucuresti:

iulie 4,60 lei / noiembrie 5,30 lei La mine inseamna -150 de lei pe luna. Indirect pe tot lantul unde se regaseste ca si cost fix inseamna un minus mult mai mai mare.


Intre timp pretul la pompa 5,50 lei Ultima crestere de 0,20 lei se poate pune pe cresterea pretului barilului la nivel global. Per total avem +20% in pret fata de iulie 2017; cu asemenea crestere brutala vom resimti cu totii cat de curand o scadere dura in puterea noastra de cumparare.
"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Avatar utilizator
Bambucha
 
Mesaje: 2785
Membru din: 23 Feb 2011, 13:38
Localitate: Bucuresti

Re: Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde feederman » 07 Mar 2018, 09:16

Bambucha scrie:Incepe sa se rostogoleasca acciza din carburanti in preturi, 4,3% e doar varful icebergului, de exemplu pe materiale de constructii vor avea loc cresteri de circa 10 % in perioada urmatoare. Daca aveti ocazia/posibilitatea faceti-va cumparaturi!

In 20 decembrie caramida PTH 25 robust costa 5.21 lei. Ieri
6 Martie oferta la prêt minim a fost de 6.03lei/buc. Crestere de prêt 0.82 lei pe buc.
O varietete de paine al carei prêt stagnase timp de trei luni la 4.50 lei a sarit de 1 martie -ziua martisorului- la 5.50 lei. crestere de 1.0 lei. Asteptam cu interes ziua de 8 martie , ca sa vedem ce surpriza le aduce gospodinelor.
Piata nu asteapta indicatiile Olgutei. Si totusi prioritatea cetatenilor cu drept de vot abonati la a3 este executia Codrutei si cele 6 case ale lui Iohanis.
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde peterneamt » 07 Mar 2018, 14:10

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Foaie verde de dudău, o s-o ducem si mai bine

Mesajde feederman » 25 Apr 2018, 11:23

Inflatia /martie 2018 = 5 %
25 apr 218 Robor 2.42
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 44 vizitatori