Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Donbazil » 09 Feb 2018, 00:06

Salut!

Am gasit o chestie interesanta si nu pot sa nu v-o impartasesc:

Dorina Florea
17 Ianuarie 2016 ·
Profit de ocazie si incerc sa fac cunoscut un nume. FLORIN COTARCEA.
Toti cunosc vestita sculptura in piatra ce se afla in Cazanele Dunarii, dar putini cunosc cine a facut-o.
Toate ziarele scriu despre finantatorul acestei imense sculpturi , Constantin Dragan, dar nimeni nu spune despre cel care a facut prima schita pe foaie si apoi a muncit 10 ani la aceasta statuie.
El se numeste Florin Cotarcea si este contemporan cu noi, il cunosc personal, si sunt foarte dezamagit ca se afla intr-un con de umbra.
Florin a vindut machete in miniatura cu vestita statuie , dar sutele de turisti care au cumparat aceste machete , habar nu au ca in spatele lor se afla cel care a gandit si construit gigantica statuie.
Acum, Florin lucreaza in Germania ca montator schele metalice. Hai sa dam Cezarului ce este al Cezarului si sa il facem cunoscut. In general, in lumea artei, nu finantatorii raman in istorie, ci sculptorii. Va rog share, si poate vom reusi, macar atunci cand se scrie un articol in presa despre aceasta statuie sa-i fie mentionat numele. Va multumesc! Cei 10 alpinisti, Gheorghe Predoni, Ion Predoni, Robert Torok, Petre Negoitescu, Mircea Furlan, Marian Bebe Pastiu, Pavel Boroanca, Dorin Baleanu, Petre Nitu si Ion Cristinel Kiss, alaturi de “tatal” lor, sculptorul Florin Cotarcea, de mecanicul Rudolf Cocic, “bunicul”, si de paznicul Petre Rosu, au dat viata unui colos de piatra impresio­nant
Fişiere ataşate
12540894_1079137058785877_6778304764795630489_n.jpg
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2780
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Mircea_63 » 09 Feb 2018, 00:14

Donbazil, am vazut de mai multe ori lucrarea si de pe apa si de pe uscat. Impresionant! Sincere felicitari executantului, dar acum mi-ai dat ocazia sa observ:
Nu e Burebista, ci autoportret! :P
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Donbazil » 09 Feb 2018, 00:26

Salut!

Ai emotii!...Nu e nici autoportret si nici Burebista....Seamana cu Decebal!....Sau ma rog, se presupune ca pentru asta a platit Dragan.... :lol: :lol: :lol:
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2780
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 09 Feb 2018, 08:53

Nu stiti nici unul! Lucrarea se numeste ....mustata lu' Draqnea!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3309
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 09 Feb 2018, 10:55

In poiana se vand gablonzuri si zimbete. In timpul asta buldozeristi calificati imping Romania spre mlastina greceasca. Dobanda de referinta stabileste record dupa record, euroiul sta incordat in blockstart, noi imprumuturi sunt perfectate, tiparnita de bani merge la relanti, clasa muncitoare si-a luat bilet spre paradis, nemultumita ca i s-a taiat salariul si-i va scadea nivelul de trai. In euforia indignarii generale, doar cei cu slujbe part time din sectorul privat , cam un milion, transformati in cetateni invizibili, exclusi din societate, calcati in picioare, plang in pumni, nebagati in seama. Ei au o singura intrebare, cum vor avea acces la asigurarile de sanatate?
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde tiih » 09 Feb 2018, 11:38

Știri
Actualitate
Politică
CTP: A scăzut foarte mult cantitatea de gândire pe teritoriul României!

CTP: A scăzut foarte mult cantitatea de gândire pe teritoriul României!


A scăzut foarte mult cantitatea de gândire pe teritoriul României. Așa își explică jurnalistul Cristian Tudor Popescu faptul că în ciuda a tot ceea ce este dezvăluit zilnic negativ despre PSD, masa votanților acestui partid continuă să fie cel puțin constantă, dacă nu chiar crește, după cum a asigurat la Digi24 secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

Embed

„A scăzut constant (cantitatea de gândire – n.r.). N-a scăzut numai populația în toți acești ani. Sau, dacă vreți, cantitatea de gândire a rămas constantă, populația a scăzut. Nu am altă explicație decât discernământul din ce în ce mai limitat al votantului român. Eu am sperat, de-a lungul timpului – nu e singura mea iluzie urmată de o crâncenă deziluzie de-a lungul acestor ani – spuneam că a vota se învață și că fiecare exercițiu de vot - la alegeri locale, parlamentare, prezidențiale, europarlamentare - e un câștig, pentru că votantul român învață această meserie de votant, esențială în democrație; și că va ajunge la un moment dat să fie matur și să voteze mult mai rațional și mai întemeiat. Nu e așa. Am greșit. Nu este așa. Dimpotrivă, criteriile de vot sunt din ce în ce mai legate de instinctele primare ale omului – sunt legate de instinctul de conservare, de foame, de instinctul sexual, în general de asigurarea confortului fizic minimal. Nu mai există în clipa de față în România criteriile morale și chiar criteriile raționale în vot. Sunt undeva în ceață.S-au dus. Gândul a fost din ce în ce mai mult alungat de pe teritoriul acestei țări. Domnule, oamenii nu gândesc!”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Și mai mult decât atât, mai apare un fenomen pe care l-am văzut la dragii mei conaționali, la poporul din care cu drag fac parte. E vorba de închipuire. Poporul ăsta suferă de închipuire. Are o capacitate formidabilă de a întoarce capul de la realități atroce care îi sunt puse sub ochi. Poate că emblematic e ministrul ăla (Mihail Manoilescu – n.r.) care atunci când s-a semnat Dictatul de la Viena – ministru român aflat la locul respectiv – în loc să-și tragă un glonț în cap, a leșinat, domnule, s-a evacuat din real, înțelegeți? Avea o situație înspăimântătoare în față și reacția lui a fost eau de cologne, săruri, a leșinat ca o damicelă de pension. Asta face poporul român sau, mă rog, votanții PSD. Păi stimați votanți PSD, când se merge cu domnul Vâlcov de la bun început, cu lingourile și cu tablourile, și se ajunge în clipa de față la opt ani de pușcărie dați de Înalta Curte de Casație și Justiție, păi...iată: exercițiu de gândire...Dacă i-au dat opt ani, e posibil oare să mai fie achitat? Nu e definitivă hotărârea. Poate fi apelată. Dar e posibil de la opt ani să ajungi la zero? Acolo s-a produs o cumulare de pedepse, pentru trei infracțiuni: are trafic de influență, are spălare de bani și are și luare de mită. E imposibil, stimați votanți PSD, ca omul acesta să fie achitat și să-și vadă de treabă la guvern cu noi programe! Avem programe minunate, cum zicea strămoșul acestor domni (referire la Nicolae Ceaușescu – n.r.)”, a continuat CTP.

În opinia editorialistului, acești oameni, care au votat cu PSD, sunt complici. „Eu m-aș simți, dacă aș fi votat PSD, eu m-aș simți complice în clipa de față la infracțiunile acestui domn Vâlcov care este în continuare în partid și în Guvern. Se merge cu el mai departe. Faptul că oamenii nu reacționează la așa ceva... – și așa e, cum spune dl Ștefănescu: dacă faceți acum un sondaj, o să vedeți că n-a scăzut PSD-ul și nici nu scade”, a conchis cu amărăciune Cristian Tudor Popescu.

..................................................................................................

Oare chiar asa sa fie,oare chiar a dispart gandirea poporului.....discernamantul votantului..... si acest eminent CTP are dretate?
tiih
 
Mesaje: 881
Membru din: 25 Sep 2012, 09:38
Localitate: Barlad

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde tiih » 09 Feb 2018, 12:12

Ștefănescu: 8 ani de zile pentru nimic

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, s-a declarat „șocat” de pedeapsa de 8 ani de închisoare cu executare primită de Darius Vâlcov și crede că aceasta face parte dintr-o „vânătoare programatică” la care sunt supuși membrii PSD.

„Sunt șocat în momentul acesta pentru că nu îmi vine să cred. Știm foarte bine și de la Darius Vâlcov și de la avocați că în speța aceasta nu se putea ajunge la o asemenea decizie sub nicio formă. În Europa, când iei 8 ani de zile, înseamnă că ai atacat o bancă cu mitraliera în mână cu grup organizat și ai făcut victime”, a declarat Codrin Ștefănescu la Digi24.

Întrebat ce consideră că a făcut Darius Vâlcov, secretarul general adjunct al PSD a răspuns: „Dar, în opinia dumneavoastră ce-a făcut? Sunteți presa”.

„Toate acuzațiile la adresa lui au fost făcute terci în instanță de către apărare. Toate prostiile cu luat șpagă în cimitir, cu ascunsul unor tablouri în pereți, toate aceste mizerii lansate de statul paralel prin comunicatorii săi în ultimul an de zile pe această speță au căzut bucată cu bucată și s-au dovedit a fi niște inepții. Deci, sunt niște inepții. Să-i dai condamnare unui om care totuși, este valoros, 8 ani de zile pentru nimic, mi se pare în mod foarte clar că este o vânătoare totală la adresa noastră, a celor din PSD, dar este o vânătoare programatică, așa, făcută după un grafic anume, un grafic foarte serios”, a mai declarat Codrin Ștefănescu.
tiih
 
Mesaje: 881
Membru din: 25 Sep 2012, 09:38
Localitate: Barlad

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde akmm » 09 Feb 2018, 15:29

Baiat bun Valcov asta, pacat ca nu a emigrat la timp.Scutea o serie intreaga de oameni de probleme.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
Avatar utilizator
akmm
 
Mesaje: 1273
Membru din: 21 Mar 2011, 16:15
Localitate: Babadag

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Mircea_63 » 09 Feb 2018, 16:21

Unde o ducea el mai bine ca aici? Dar nesimtitii astia i-au dat opt ani. Niste nerecunoscatori... dupa cate a facut el pentru tara. :(
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde csaa » 09 Feb 2018, 22:35

Scrie repede 30-40 de carti si scapa...cred....Eu inca sper sa nu
csaa
 
Mesaje: 2256
Membru din: 26 Aug 2012, 11:37
Localitate: Oltenita

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ioanpuiu » 10 Feb 2018, 02:49

feederman scrie:In poiana se vand gablonzuri si zimbete.

Da! ... în timp ce noi lustruim nimicuri,
tiih scrie:" E vorba de închipuire. Poporul ăsta suferă de închipuire. Are o capacitate formidabilă de a întoarce capul de la realități atroce care îi sunt puse sub ochi."

în timp ce unii privesc în altă parte şi se fac că nu văd, alţii dezbracă nădejdea şi o îndeasă în valize.
În tot timpul ăsta, mulţi îşi văd de trebă. Unii chiar reuşesc ...

Comuna Ciugud ... o comună !


şi un om ... unul singur!


sau https://www.youtube.com/watch?v=Kp9hytzc2IE
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu
 
Mesaje: 2245
Membru din: 23 Feb 2011, 13:15

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ioanpuiu » 10 Feb 2018, 02:51

Cum s-au priceput ciugudenii să-şi aleagă primarul, rămîne un mister local

Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu
 
Mesaje: 2245
Membru din: 23 Feb 2011, 13:15

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ioanpuiu » 10 Feb 2018, 02:59

Dar cel mai mare mister şi cel mai sumbru este altul.
Cumva, printr-o manevră de neînţeles, partidul primarului, PSD-ul nostru cel de toate zilele ... l-a exclus în 2017 din motive neclare şi tenebroase.
Probabil, nepotrivire de caracter.

:lol:
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu
 
Mesaje: 2245
Membru din: 23 Feb 2011, 13:15

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ioanpuiu » 10 Feb 2018, 03:12

"Acesta nu mai e un tineret românesc pur și simplu, ci unul european, informat, care gândește și se comportă european, care învață în Europa, care e acasă în Europa, care nu vrea să-și părăsească țara, dar care vrea să aibă o casă curată la el acasă."

Izabela
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu
 
Mesaje: 2245
Membru din: 23 Feb 2011, 13:15

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde MIHAEE'E » 10 Feb 2018, 08:51

akmm scrie:Baiat bun Valcov asta, pacat ca nu a emigrat la timp.Scutea o serie intreaga de oameni de probleme.
Mircea_63 scrie:Unde o ducea el mai bine ca aici? Dar nesimtitii astia i-au dat opt ani. Niste nerecunoscatori... dupa cate a facut el pentru tara. :(

Salut
părere a mea este ca a fost băiat bun ! asa cum loc.ciugud a fost transformată in cea mai moderna comuna din romania, tot asa si orasul slatina a fost transformat radical intre 2005 -2010. cei din zona stiu asta si pot confirm a .....
asta arată ca a facut, dar si-a luat si partea lui....... si daca stau si gândesc ca in fiecare oras zace cate un valcov, care decat isi ia partea fara sa facă ceva, atunci parerea mea poate nu e gresită! :D
asta nu inseamna ca sunt de acord cu toate porcariile pe care le-a facut!
MIHAEE'E
 
Mesaje: 297
Membru din: 17 Noi 2014, 09:26
Localitate: Razvad DB

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ioanpuiu » 10 Feb 2018, 11:56

MIHAEE'E scrie:părere a mea este ca a fost băiat bun ! asa cum loc.ciugud a fost transformată in cea mai moderna comuna din romania, tot asa si orasul slatina a fost transformat radical intre 2005 -2010. cei din zona stiu asta si pot confirm a .....

Eu nu cred că a fost băiat bun.
Dacă Slatina s-a transformat radical, cum spui, asta s-a făcut din banii şi prin eforturile cel puţin financiare ale locuitorilor ei, nu din leafa sau rezervele lui Darius Vîlcov.
Înainte să facă acte de caritate sau cine ştie ce eroisme, este suficient pentru început ca primarul unei localităţi SA NU FACA anumite lucruri.
- în primul rînd să nu fure

Optica asta cu ... "lăsaţi-l bă că e băiat bun, a furat da' ne-a dat şi nouă cîte ceva" face diferenţa între Ciugud şi altele.

... apropo! ... cum e la voi în localitate ? (faţă de Ciugud ;) )
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu
 
Mesaje: 2245
Membru din: 23 Feb 2011, 13:15

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 54 vizitatori