Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Subvenție directă pentru apicultori și scutiri fiscale

Mesajde dantat » 11 Iul 2018, 09:39

Anul trecut cata miere s-a facut ? Cata e pentru beneficiu direct al statului care va sa zica (fie el beneficiu chiar si numai din taxe) Cantitatea totala minus costul subventiei (adica cat s-a bagat in buzunare de toti cei subventionati, fie ca au participat la venitul social fie ca nu) reprezinta pretul real al mierii.
Faptul ca nu reusesti sa inchei contracte internationale ori interstatale la un pret rezonabil reprezinta o consecinta economica a subventiei.
O alta consecinta economica ar fi scaderea pretului produsului final dar acest lucru mai rar se intampla, pretul fiind o "conceptie educata" a consumatorului. In cazul in care pretul scade datorita subventiilor e datorita promisiunilor trecute nerespectate in prezent ori pentru ca anumiti de la varf doresc sa te puna cu botul pe labe, folosind parghiile economice (data viitoare sa nu mai comentezi ca se aduna, se strang bani in vistierie folosind ca parghii si tertipuri asa numitele "subventii").
Inca una ar fi pretul de dumping. Unele state isi subventioneaza productia interna pentru a deveni competitivi pe plan extern. Asadar, va asteptati la o scadere a preturilor, la o posibila crestere a contractelor economice (ioc, sic! ) si la niste acuzatii severe de dumping al pretului, corelate cu niste analize ale produsului final ce arata numai nereguli (ca asa am inteles anul trecut, era mierea murdara, avea zahar si sirop). Daca anul trecut mierea avea sirop, aflati dragi producatori ca voi nu sunteti procesatori. Pentru ca nu detineti lantul de distributie, amestecarea mierii cu produse straine in valoare de 40% nu este acceptata. Ce sa va fac eu daca doriti sa va bucurati doar la subventii, iar sampania stie sa fie desfacuta doar la trecerea dintre ani si nu la asocierea in grupuri de producatori (ce eventual aveau o linie de procesare/ambalare/ vanzare) cu un lant propriu de distributie.
Asadar, vrei sa vinzi, la pret bun. Pune mana si fa, nu astepta sa primesti "subventii".

Care va sa zica, subventionarea micului "gospodar" nu-si are rostul, mai ales ca prelungeste agonia. Ca exemplu, dau micii proprietari de terenuri agricole, care acum au dat terenul marilor arendasi (ce au utilaje si etc.) tocmai pentru ca nu faceau fata cheltuielilor. Te costa mai mult sa lucrezi terenul "din buzunar" decat sa primesti o portiune de produs finit drepturi din arenda. La fel si aceste mici sectoare de subzistenta. Subventionarea lor si pomanageala, mancarea gratis te face sa fii prost. Sa nu gandesti cum trebuie sa faci pentru a nu mai spera si saliva dupa niste bani gratis. Sa fi rentabil economic ori sa stai dracu ' in banca ta si sa nu-i mai musti pe altii care stiu sa faca, de c*r. :| :lol: :mrgreen:

PS: care va sa zica, iarasi, politica de subventionare a unor sectoare (ce conform directivelor UE ar fi trebuit sa se fi organizat in grupuri si interese, in asocieri si rentabilizari, in prezent si viitor) contravine in mod DIRECT principiilor fundamentale pentru care au fost aprobate anumite decizii, precum cele de acordare a fondurilor nerambursabile, pentru aceleasi sectoare acum subventionate. Cel putin daca nu se intelege la ce trebuie, cum se foloseste si care e scopul acestor subventii.
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
Avatar utilizator
dantat
 
Mesaje: 132
Membru din: 20 Mar 2015, 19:58
Localitate: Olt.

Re: Subvenție directă pentru apicultori și scutiri fiscale

Mesajde Shrek » 11 Iul 2018, 10:26

Având in vedere " aversiunea" dumitale fata de micii proprietari de terenuri, presupun ca esti unul dintre " arendasii samariteni", care sunt supărați ca proprietarii nu vor sa vândă cele !, 2,3 hectare de pământ pe care încă ie detin. Este de neînțeles atitudinea batjocoritoare a arendasilor care ofera 5-700kg de grâu la hectar si au pretenția sa primească subvenție. Un calcul simplu arată ca valoarea rentei oferite proprietarului este cam jumatate din valoare subvenției. Bine, unii au sa sară ca arendasii au cheltuieli, ca ei lucra ca au costuri dar este imoral sa-ti bați joc de proprietar pentru simplul motiv ca este in vârstă si are copii plecați in tari straine. Cum poți sa gândesti o afacere profitabilă pentru tine, arendas, înseland " asociatii", respectiv proprietarii de pământ?!. Daca bătrânii mor, aproape întotdeauna arendasii scot " contracte de vanzare cumparare" gata semnate. Chiar daca bătrânii erau la pat de multa vreme si ei figurează ca au semnat la notar.
Având in vedere povestea de mai sus, îmi vine in minte ce spunea pe vremuri la betie ( monstruasa de altfel), un presedinte de asociatie CAP: eu îmi apar sărăcia si nevoile si neamul, punând accent pe ultimele două! De aici si pana la atitudinea de respingere a ideii de asociere nu a mai fost decat un pas!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3304
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Subvenție directă pentru apicultori și scutiri fiscale

Mesajde dantat » 11 Iul 2018, 19:48

Shrek scrie:Având in vedere " aversiunea" dumitale fata de micii proprietari de terenuri, presupun ca esti unul dintre " arendasii samariteni", care sunt supărați ca proprietarii nu vor sa vândă cele !, 2,3 hectare de pământ pe care încă ie detin. Este de neînțeles atitudinea batjocoritoare a arendasilor care ofera 5-700kg de grâu la hectar si au pretenția sa primească subvenție. Un calcul simplu arată ca valoarea rentei oferite proprietarului este cam jumatate din valoare subvenției. Bine, unii au sa sară ca arendasii au cheltuieli, ca ei lucra ca au costuri dar este imoral sa-ti bați joc de proprietar pentru simplul motiv ca este in vârstă si are copii plecați in tari straine. Cum poți sa gândesti o afacere profitabilă pentru tine, arendas, înseland " asociatii", respectiv proprietarii de pământ?!. Daca bătrânii mor, aproape întotdeauna arendasii scot " contracte de vanzare cumparare" gata semnate. Chiar daca bătrânii erau la pat de multa vreme si ei figurează ca au semnat la notar.
Având in vedere povestea de mai sus, îmi vine in minte ce spunea pe vremuri la betie ( monstruasa de altfel), un presedinte de asociatie CAP: eu îmi apar sărăcia si nevoile si neamul, punând accent pe ultimele două! De aici si pana la atitudinea de respingere a ideii de asociere nu a mai fost decat un pas!


Deeeci nu. Nu sunt samaritean si nici arendas. Arendase erau familiile de tarani ce munceau terenul boierilor. Astia aveau, taranii il munceau contra unei cote parte din productie. Asa era atunci. Acum e altfel: eu proprietar am dat terenul contra unei parti din productie. Si daca mi-a convenit ca nefacand nimic sa primesc ceva, imi convine in continuare. Cand se incadreaza in marginea de 20% (ca si in afacerile cu amanuntul), la o productie medie de grau declarata la 4-5 tone/ hectar, 7-800 de kile, prin alte parti si 1 tona e parfum. Asta cu semnatul la notar, or fi fost cazuri cand n-au avut copii ori nepoti, ori erau senili. Da' si legile astea se intrepatrund...mai nou daca esti senil trebuie sa fii verificat la cap inainte de semnatura. Hm, naspa, ca or fi bosorogi pusi pe sotii ce vor sa traiasca ultimii ani ca miliardarii. Adica asa, ca si concept ar fi posibil...ca la noi in RO, n-ai cum sa faci asa ceva...poate doar daca umbli cu kalasnikovul dupa tine, atlfel te miros astia a fraier posesor de cascaval una doua. Mai rau decat curvele de la guvern.. :mrgreen: :arrow:
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
Avatar utilizator
dantat
 
Mesaje: 132
Membru din: 20 Mar 2015, 19:58
Localitate: Olt.

Re: Subvenție directă pentru apicultori și scutiri fiscale

Mesajde dantat » 11 Iul 2018, 20:02

Modul cum gratuitatile (mancarea si subventia) te fac sa fi prost. Cand primesti gratuit umfli matzul si nu-ti pui mintea la contributie cum sa faci sa-ti mearga. E ca si cum te-as tine pe alocatie si bani de buzunar, facand chefuri si petreceri impreuna, pana la 18 ani si apoi te-as da afara pe usa. E ca si cum ti-as da sa mananci gratuit cativa ani, din ajutoare sociale si fer vechi, doar ca sa te inveti sa nu faci nimic, iar apoi cand n-ar mai fi gratis sa strigi in gura mare ca ti-e foame. E ca si cum te-as ingrasa intentionat inainte de Craciun, ori cand se taie curcanul.

https://gph.to/2ztEpLv
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
Avatar utilizator
dantat
 
Mesaje: 132
Membru din: 20 Mar 2015, 19:58
Localitate: Olt.

Re: Subvenție directă pentru apicultori și scutiri fiscale

Mesajde dantat » 12 Iul 2018, 12:12

dantat scrie:Modul cum gratuitatile (mancarea si subventia) te fac sa fi prost. Cand primesti gratuit umfli matzul si nu-ti pui mintea la contributie cum sa faci sa-ti mearga. E ca si cum te-as tine pe alocatie si bani de buzunar, facand chefuri si petreceri impreuna, pana la 18 ani si apoi te-as da afara pe usa. E ca si cum ti-as da sa mananci gratuit cativa ani, din ajutoare sociale si fer vechi, doar ca sa te inveti sa nu faci nimic, iar apoi cand n-ar mai fi gratis sa strigi in gura mare ca ti-e foame. E ca si cum te-as ingrasa intentionat inainte de Craciun, ori cand se taie curcanul.

https://gph.to/2ztEpLv


Imi mai veni una: cu gratuitatile "oferite" e ca si cum ti-as da sa mananci pana pleznesti (nu sa faci buzunarele grele, ci doar sa mananci), iar obez fiind sa te conectezi la aparate, tot cu ajutorul "gratuitatilor". Apoi sa vin sa-ti opresc curentul in timp ce stai cu ochii bulbucati la aparat, si ranjind sa te intreb: cand ai avut, ce-ai facut ? Te-ai imbuibat ? Acum e plata ! :twisted: :evil:
Cam asa e cu gratuitatile astea la care multi saliveaza. Si e culmea e ca nivelul inteligentei se masoara direct proportional cu masurile luate ca plan de actiune. Adica multi si cand zic multi, sunt multi, se rezuma la "afaceri" de genul: iau subventia si gata. Asa ca bagati la cap: o subventie e ca un credit luat de la banca, ce trebuie dat inapoi. Daca nu tu, atunci cel de langa tine cu activitate similara.
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
Avatar utilizator
dantat
 
Mesaje: 132
Membru din: 20 Mar 2015, 19:58
Localitate: Olt.

Re: Subvenție directă pentru apicultori și scutiri fiscale

Mesajde Closcutz » 12 Iul 2018, 12:29

Tu realizezi câți ți-au umplut frigiderul(și pe bună dreptate)!? Ai tu impresia că subvențiile se dau ca-n "Suflete moarte" a lui N. Gogol? De exemplu celor cu roșii în spații protejate trebuie sa livreze 2 tone cu factura ca sa primească cei 3000 de euro sau câți sunt...
Apicultura este cam singura ramură a zootehniei unde nu se acordă subvenții... Crezi tu că la cultura mare se făceau progrese și investiții așa mari fara subvenții? Ne uimești pe zi ce trece!
Closcutz
 
Mesaje: 1580
Membru din: 03 Ian 2012, 13:21
Localitate: Oltina, Judetul Constanta

Re: Subvenție directă pentru apicultori și scutiri fiscale

Mesajde Shrek » 12 Iul 2018, 13:21

Ai foarte mare dreptate cu " efectul" subvențiilor. De exemplu, la rosii, in al doilea an de la aplicare, pretul la rosii s-a prăbusit, ducând la nerentabilitatea culturii fără subvenție. Asa s-a intamplat si cu laptele, si cu "apicultorii fonduristi", asa se intampla si in cultura mare. Banii moca, care acum reprezintă profitul unor " afaceristi", sunt destinați unor investiții ce ar trebui sa duca la cresteri de productie si nu la ...cresterea prețului la suv-uri! Daca se vor gata banii, vor scădea preturile la ...suv-uri! Va creste pretul la ...transportul in comun!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3304
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Subvenție directă pentru apicultori și scutiri fiscale

Mesajde daffid mihailov » 12 Iul 2018, 17:27

Shrek scrie:Ai foarte mare dreptate cu " efectul" subvențiilor. De exemplu, la rosii, in al doilea an de la aplicare, pretul la rosii s-a prăbusit, ducând la nerentabilitatea culturii fără subvenție. Asa s-a intamplat si cu laptele, si cu "apicultorii fonduristi", asa se intampla si in cultura mare. Banii moca, care acum reprezintă profitul unor " afaceristi", sunt destinați unor investiții ce ar trebui sa duca la cresteri de productie si nu la ...cresterea prețului la suv-uri! Daca se vor gata banii, vor scădea preturile la ...suv-uri! Va creste pretul la ...transportul in comun!


Cam asa sta treaba. E un cerc vicios. Cresti productia, care duce la scaderea pretului care duce la investitii suplimentare pentru a creste si mai mult productia. Cine se bucura de profit fara sa il reinvesteasca este scos de pe piata. Deja 200 de familii sunt fermele mici.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
Avatar utilizator
daffid mihailov
 
Mesaje: 1230
Membru din: 30 Ian 2015, 02:49
Localitate: Arges

Re: Subvenție directă pentru apicultori și scutiri fiscale

Mesajde Balian » 12 Iul 2018, 21:18

Şi noi qapicultorii căutăm să fie o marfă ce cumpărăm pentru stuipinele noastre la preț cât mai mic.
La capitul miere, treaba este rezolvată. :cry:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian
 
Mesaje: 2861
Membru din: 27 Feb 2017, 18:14
Localitate: Salonta Bihor

Re: Subvenție directă pentru apicultori și scutiri fiscale

Mesajde dantat » 13 Iul 2018, 21:25

Closcutz scrie:Tu realizezi câți ți-au umplut frigiderul(și pe bună dreptate)!? Ai tu impresia că subvențiile se dau ca-n "Suflete moarte" a lui N. Gogol? De exemplu celor cu roșii în spații protejate trebuie sa livreze 2 tone cu factura ca sa primească cei 3000 de euro sau câți sunt...
Apicultura este cam singura ramură a zootehniei unde nu se acordă subvenții... Crezi tu că la cultura mare se făceau progrese și investiții așa mari fara subvenții? Ne uimești pe zi ce trece!


Nu ma intereseaza procesul de constiinta ori modul de gandire al unora. Fiecare e liber sa aleaga si sa faca cum doreste. Daca se da, o sa incerc sa aplic si eu, doar ca pana acum m-am ferit de pomeni.
Am explicat procesul gandirii pe burta plina. Stiu de mic ca nu iti arde de invatat, promovat si dezvoltat ganduri libere daca esti satul. Imi si imaginez cum te imping astia catre fereastra falimentului cu idiotenia lor, stai agatat de geam pe exterior, tot imbuibandu-te cu gratuitati. Cand mananci ai putere sa te tii. Dar doar atat, te tii fara sa faci altceva. Cand nu mai primesti mori de foame. Se incearca o creare de dependenta a apicultorului de sistemul falimentar de stat. O atragere a acestuia in cercul vicios al tampeniei. Am descris mecanismul, fie ca va face sa va ia cacarea, fie ca va lasa flegme-n gura. Treaba fiecaruia.

Vi se pare ca ii "obliga" sa-si livreze marfa ? Deci se constientizeaza ca se aplica pentru subventie doar ca sa o incaseze, adica se considera costurile initiale mai mici decat subventia (ca se incearca o fentare a sistemului: pui ciolofanul pe solar si nu stie nimeni ce ai acolo, dar incasezi banii). Foarte bine ca se cere factura, dar intrebarea e, de ce sa stea cu biciul pe ei ca sa-si dezvolte afacerea ? Se creaza un mediu controlat, la care banii din subventie sa fie investiti in rentabilizare si nu - asa cum e obiceiul - in cresterea burtii.
Ultima oară modificat de dantat pe 13 Iul 2018, 21:54, modificat 1 dată în total.
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
Avatar utilizator
dantat
 
Mesaje: 132
Membru din: 20 Mar 2015, 19:58
Localitate: Olt.

Re: Subvenție directă pentru apicultori și scutiri fiscale

Mesajde dantat » 13 Iul 2018, 21:35

daffid mihailov scrie:
Shrek scrie:Ai foarte mare dreptate cu " efectul" subvențiilor. De exemplu, la rosii, in al doilea an de la aplicare, pretul la rosii s-a prăbusit, ducând la nerentabilitatea culturii fără subvenție. Asa s-a intamplat si cu laptele, si cu "apicultorii fonduristi", asa se intampla si in cultura mare. Banii moca, care acum reprezintă profitul unor " afaceristi", sunt destinați unor investiții ce ar trebui sa duca la cresteri de productie si nu la ...cresterea prețului la suv-uri! Daca se vor gata banii, vor scădea preturile la ...suv-uri! Va creste pretul la ...transportul in comun!


Cam asa sta treaba. E un cerc vicios. Cresti productia, care duce la scaderea pretului care duce la investitii suplimentare pentru a creste si mai mult productia. Cine se bucura de profit fara sa il reinvesteasca este scos de pe piata. Deja 200 de familii sunt fermele mici.


Aici multi or sa inteleaga ca nu e loc. Eu zic ca e loc destul. Ca sa se inteleaga, d.p.d.v al eficientei, cresterea productiei ca urmare a tehnologizarii duce la un pret mai convenabil atat pentru producator cat si pentru consumator. La saracia din Romania care e motivul pentru care piata interna nu absoarbe, ori are un grad mic de consum de miere si produse apicole ?
1.Lipsa de educatie in materie ? Se investeste in marketing, publicitate si tratamente naturiste.
2. Lipsa de bani la cosul zilnic si pentru produsele apicole ? Se reduce costul de productie pe kg de miere ambalata, ori alt produs apicol si se creste adaosul comercial prin scaderea pretului total oleaca mai putin decat era inainte. Ai mai ieftin (ca atat te costa sa faci mierea), la un pret mai bun.
Pana la urma de asta e vorba, nu de preturi mici: cat te costa sa faci mierea si cat incasezi pe ea. Probabil de-aia se punea sirop in ea, ori ?? Uite aici o piata: daca eu reusesc sa produc si sa vand miere naturala la pretul pe care altii o au in amestec de 40% , chiar si la acelasi pret, produsul meu va fi preferat. Inseamna asta ca mierea in amestec nu se mai vinde ? Fals.
suntem invatati sa gandim dual, in alb si negru: daca ala are mai multa, eu nu mai pot vinde. Care se baga cu mine la o fabrica de mied.
3. Nu vindem in RO, asa de oftica. :idea: :arrow: :mrgreen: Da, asa e, diversificarea productiei. Prefer sa ma ocup de partea asta si sa las alti apicultori pe partea de productie. Da' n-am cu cine si cu ce, ca traiesc ca si altii din subventii. Aia ie.

Si ca un bonus al modului de gandire afacerist: planuiesti sa te retragi cand atingi o anumita suma de bani ? Ori planuiesti sa mergi pana in panzele albe, sa faci un bine social, sa stimulezi, sa invarti banii pe deshte pana dai faliment. Ca si falimentul asta, dupa o perioada nu reprezinta decat un mecanism. O modalitate de a pune punct unei cariere, daca nu se lasa mostenire altora. Asta cu falimentul nu inseamna nicicum ca vei muri de foame (bine, asta daca ajungi sa-ti asiguri banii de pensie...daca inca lupti cu ochii dupa gratuitati, ceva nu merge...)
Deci: cati si cine viseaza la bani cu sacul si cati si cine viseaza sa-si traiasca viata ?
Ultima oară modificat de dantat pe 13 Iul 2018, 21:59, modificat de 3 ori în total.
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
Avatar utilizator
dantat
 
Mesaje: 132
Membru din: 20 Mar 2015, 19:58
Localitate: Olt.

Re: Subvenție directă pentru apicultori și scutiri fiscale

Mesajde dantat » 13 Iul 2018, 21:43

dantat scrie:Anul trecut cata miere s-a facut ? Cata e pentru beneficiu direct al statului care va sa zica (fie el beneficiu chiar si numai din taxe) Cantitatea totala minus costul subventiei (adica cat s-a bagat in buzunare de toti cei subventionati, fie ca au participat la venitul social fie ca nu) reprezinta pretul real al mierii.
Faptul ca nu reusesti sa inchei contracte internationale ori interstatale la un pret rezonabil reprezinta o consecinta economica a subventiei.
O alta consecinta economica ar fi scaderea pretului produsului final dar acest lucru mai rar se intampla, pretul fiind o "conceptie educata" a consumatorului. In cazul in care pretul scade datorita subventiilor e datorita promisiunilor trecute nerespectate in prezent ori pentru ca anumiti de la varf doresc sa te puna cu botul pe labe, folosind parghiile economice (data viitoare sa nu mai comentezi ca se aduna, se strang bani in vistierie folosind ca parghii si tertipuri asa numitele "subventii").
Inca una ar fi pretul de dumping. Unele state isi subventioneaza productia interna pentru a deveni competitivi pe plan extern. Asadar, va asteptati la o scadere a preturilor, la o posibila crestere a contractelor economice (ioc, sic! ) si la niste acuzatii severe de dumping al pretului, corelate cu niste analize ale produsului final ce arata numai nereguli (ca asa am inteles anul trecut, era mierea murdara, avea zahar si sirop). Daca anul trecut mierea avea sirop, aflati dragi producatori ca voi nu sunteti procesatori. Pentru ca nu detineti lantul de distributie, amestecarea mierii cu produse straine in valoare de 40% nu este acceptata. Ce sa va fac eu daca doriti sa va bucurati doar la subventii, iar sampania stie sa fie desfacuta doar la trecerea dintre ani si nu la asocierea in grupuri de producatori (ce eventual aveau o linie de procesare/ambalare/ vanzare) cu un lant propriu de distributie.
Asadar, vrei sa vinzi, la pret bun. Pune mana si fa, nu astepta sa primesti "subventii".

Care va sa zica, subventionarea micului "gospodar" nu-si are rostul, mai ales ca prelungeste agonia. Ca exemplu, dau micii proprietari de terenuri agricole, care acum au dat terenul marilor arendasi (ce au utilaje si etc.) tocmai pentru ca nu faceau fata cheltuielilor. Te costa mai mult sa lucrezi terenul "din buzunar" decat sa primesti o portiune de produs finit drepturi din arenda. La fel si aceste mici sectoare de subzistenta. Subventionarea lor si pomanageala, mancarea gratis te face sa fii prost. Sa nu gandesti cum trebuie sa faci pentru a nu mai spera si saliva dupa niste bani gratis. Sa fi rentabil economic ori sa stai dracu ' in banca ta si sa nu-i mai musti pe altii care stiu sa faca, de c*r. :| :lol: :mrgreen:

PS: care va sa zica, iarasi, politica de subventionare a unor sectoare (ce conform directivelor UE ar fi trebuit sa se fi organizat in grupuri si interese, in asocieri si rentabilizari, in prezent si viitor) contravine in mod DIRECT principiilor fundamentale pentru care au fost aprobate anumite decizii, precum cele de acordare a fondurilor nerambursabile, pentru aceleasi sectoare acum subventionate. Cel putin daca nu se intelege la ce trebuie, cum se foloseste si care e scopul acestor subventii.


Uitasem sa adaug la efectele nocive ale subventiei: ar fi cresterea preturilor (artificiala, nu in functie de cerere si oferta) la materialele necesare productiei. O subventie prelungita (ori o invatare a mecanismului subventiei din alte domenii ce au folosit termen indelungat acest mecanism) duce la o crestere artificiala a preturilor. Adica iei aceleasi materiale, la un pret dublu, folosindu-ti subventia. Doar te bucuri de lichiditati cand stai cu banii in mana. Asta e problema tuturor: lichiditatile. Pai i-ati mai nene xerox, da' tot pe subventie. Practic, eficienta personala si rentabilitatea subventiei e spre zero. Ca efect colateral (ori daca doriti, social) este inlaturarea (aparenta) a celor ce nu incaseaza subventie si incearca sa se descurce pe cont propriu, ori nasterea de adevarati "prodigy" in domeniu, pentru supravietuire si progres.
Aceasta crestere artificiala are un efect de obturare a realitatii. Nu vei sti cand vor creste costurile in mod real si acela va fi momentul in care subventia si gratuitatile vor deveni indisponibile. Nu vei fi pregatit pentru ca esti invatat cu un anumit ritm, un anumit cashflow atras din diferite directii, iar o lipsa succinta a pomenii o sa te duca in insolvabilitate. Nu va bazati pe lucrurile gratis. Sunt nocive.
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
Avatar utilizator
dantat
 
Mesaje: 132
Membru din: 20 Mar 2015, 19:58
Localitate: Olt.


Re: Subvenție directă pentru apicultori și scutiri fiscale

Mesajde cristi_vidican » 26 Iul 2018, 15:56


Să o văd și pe asta!
Acum doi ani se chinuiau să ne dea ceva și nu ne-au mai dat.
Și era nevoie, pt că fusese un an cu probleme.

Așa am putea vedea mai clar câte familii de albine avem în țară.
Sau mai precis câți apicultori avem. Sau mai bine câți vor bani pe albine de la stat
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
Avatar utilizator
cristi_vidican
 
Mesaje: 7022
Membru din: 23 Feb 2011, 13:58
Localitate: Hidiselu de Sus - Bihor

Re: Subvenție directă pentru apicultori și scutiri fiscale

Mesajde Neafiliatul » 26 Iul 2018, 16:01

Abia așteptam să intrați pe topic. Sunt de acord cu dvs. Au deficit bugetar mare , nu au aprobat nici programul cu mierea în școli , iar să aloci 50 r/familie
când tu nu aloci nici 20 o perioadă mare de timp , este un vis de vară .
Neafiliatul
 
Mesaje: 1972
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Subvenție directă pentru apicultori și scutiri fiscale

Mesajde cristi_vidican » 26 Iul 2018, 16:13

Neafiliatul scrie:nu au aprobat nici programul cu mierea în școli

Sper să nici nu-l adopte cândva.
Am mai scris de ce.
Orice apicultor își poate imagina ce fel de miere se va da. De unde o vor cumpăra.
Și toată lumea va avea miere de prisos în casă.

P.S. Un cunoscut îmi zice: când vii prin oraș, adu-mi două borcane de miere. Am întârziat puțin și-l sun să văd unde-l găsesc. Zice: am primite cadou ceva miere de la un prieten și nu mai cumpăr.
L-am înțeles!
Copilul meu aduce mereu de la școală baxuri cu lapte care nu e luat de copii. Învățătoarea i le dă lui. El hrănește cu ele pisicile vecinilor :lol:

Legat de ce primim de la guvern, totul e pe interes. nimic nu se dă aiurea. De exemplu PNA-ul se dă ca unii să profite. Se știe cine. Noi doar ciugulim câte-ceva.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
Avatar utilizator
cristi_vidican
 
Mesaje: 7022
Membru din: 23 Feb 2011, 13:58
Localitate: Hidiselu de Sus - Bihor

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori