daca ai dat caturile jos , .. ti ai taiat craca .
multi au dat la 1 august si au pus stupii pe "chituci
cat despre varoua ,.... deai le au si dat jos:))
de unde sti ?jonny_it scrie:yuonyuon scrie:anul trecut nu am avut deloc , dar anul asta e cva...
multi apicultori din ce vad pe net se lauda cu coronite cat jumate de rama la 15 august , dar albina nuprea , si nici puiet . multi nu au albina de iarna . varoua in combinatie cu nosema isi fac de cap zilele astea .....cum e posibil sa sacrifici spatiul de ouat in AUGUST..... in situatia in care tratamentele sunt terminate la 20 august si tu ai 2 palme de puiet= albina de iarna....ZERO!!
dupa cum stim ca istoria se repeta dar se uita , in anii ploiosi (iunie-iulie) varoua se dezvolta masiv ....din cauza socurilor de temperatura
o sa fie pierderi la iarna ....
Nosema aproape deloc(am mutat tot de pe vatra unde aveam probleme de obicei).
Varroa mai putina fata de anul trecut, dar trebuie tratamente.
Albina inca este foarte multa, nu am dat jos toate caturile iar puiet mai mult fata de anul trecut, ce este drept am schimbat si una dintre vetre, la munte este polen![]()
Grav este cu mierea de mana, inca nu au bagat in cuib, dar daca se reduce puietul exista sanse mari sa fie nevoie de o extractie + completare.
ignatov andrei scrie:cristi_vidican scrie:Benzi de Varostop. Puse prin 5 august. Au căzut păduchii foarte bine. La final de august, mai cad doar câțiva.
Am dat marți un VF și au căzut f puțini, ceea ce m-a dus la concluzia că Varostopul a fost f bun.
Dar daca nu ai si nu pica nimic, e prost "medicamentul"...?!?
yuonyuon scrie:de unde sti ?
pari prea sigur pe tine.
yuonyuon scrie:daca ai dat caturile jos , .. ti ai taiat craca .
cat despre varoua ,.... deai le au si dat jos:))
jonny_it scrie:Completeaza sondajul te rog![]()
Vine ceva si mai bun
ignatov andrei scrie:Dar daca nu ai si nu pica nimic, e prost "medicamentul"...?!?
yuonyuon scrie:daca ai dat caturile jos , .. ti ai taiat craca .
eu am caturi 1/1 pline cu miere si zahar capacit. si jos sunt in medie 7 rame cu puiet pana sus , parca ar fi iulie. 2 cu pastura si una de 4 kg miere . la 15 septembrie incep ele sa isi traga mierea in jos , daca nu ... o mut eu. dupa dau caturile joscristi_vidican scrie:yuonyuon scrie:daca ai dat caturile jos , .. ti ai taiat craca .
Serios?
Este primul an în care îi las de la 5 august doar pe cuib.
Sunt pe MER.
Am deja mai bine de 2/3 miere în C2 și nu-ți vine să crezi cât puiet e în C1. Am rămas surprins.
Mai dau o tură de sirop și mai fac 2 fumuri de VF și gata cu apicultura pe anul acesta.
cornelioandanciu scrie:Cu ce tratati ?
yuonyuon scrie:(desi nu aveam cum ca nu imi incapea albina )
15 rame dadant nu sunt 10 , diferenta conteaza imens...cine imi deblocheaza cuiburile dupa cules ..si unde???? daca eu le strang pe un corp dupa FS . o sami stea jumatate de albina afara.cristi_vidican scrie:yuonyuon scrie:(desi nu aveam cum ca nu imi incapea albina )O să vorbesc cu Dan Mărgărit să îmi spună cum face el de îi încape albina în 2 corpuri de 3/4 după ce ia caturile.![]()
yuonyuon scrie:la DM ai sa vezi ca mai ramane un corp (deci 3 ME) pana la 20-30 august, de la 1 septembrie stupi raman pe 2 ME ......nu ati fost atent la detalii.. prea multa"musca " va luat okii...
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori