Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168


Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde peterneamt » 05 Sep 2018, 10:22

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde Neafiliatul » 14 Sep 2018, 09:44

Tehnologie recomandată de o firmă, la rapiță.
http://agrointel.ro/102842/tehnologia-innvigo-pentru-cultura-de-rapita-lista-completa-produse/

PYRIFOS 480 EC (clorpirifos )
Albine
Articolul principal: Toxicitatea pesticidelor la albine

Expunerea acută la clorpirifos poate fi toxică pentru albine , cu o LD50 orală de 360 ​​ng / albină și o LD50 de contact de 70 ng / albină. [19] Orientările pentru statul Washington recomandă ca produsele chlorpyrifos să nu fie aplicate plantelor cu flori, cum ar fi pomii fructiferi, în decurs de 4-6 zile de la înflorire, pentru a împiedica albinele să intre în contact direct cu restul. [73]

Evaluările de risc au examinat în primul rând expunerea acută, dar, mai recent, cercetătorii au început să investigheze efectele expunerii cronice, la nivel scăzut, prin reziduuri în polen și componente ale stupilor de albine. [74] O analiză a studiilor din SUA, mai multe țări europene, Brazilia și India au găsit clorpirifos în aproape 15% din probele de polen de stup și doar peste 20% din probele de miere. Datorită toxicității și prevalenței sale ridicate la polen și miere, albinele sunt considerate a avea un risc mai mare de expunere la clorpirifos prin dieta lor decât în ​​multe alte pesticide. [74]

Când au fost expuse în laborator la clorpirifos la niveluri estimate aproximativ prin măsurători la stupi, larvele de albine au prezentat mortalitate de 60% în decurs de 6 zile, comparativ cu mortalitatea de 15% la martori. [75] Albinele adulte expuse efectelor subtertale ale clorpirifosului (0,46 ng / albină) au prezentat comportamente modificate: mai puțin mers pe jos; mai mult îngrijire, în special a capului; mai multe dificultăți de a se corecta singure; și spasme abdominale neobișnuite. [76] Clorpirifos oxon pare să inhibe în special acetilcolinesteraza în țesutul intestinal de albine, spre deosebire de țesutul capului. [76] Alte pesticide organofosfatice afectează învățarea albinelor și memoria mirosurilor în laborator. [77]
Sursa:Wikipedia
DELCAPS 50 CS ( Deltametrin)
TOXIC PENTRU ALBINE . Sursa : Paradis verde

APIS200 SE (Acetamiprid )
Efecte adverse

Acetamipridul are un potențial ridicat de bioacumulare și este foarte toxic pentru păsări și moderat toxic pentru organismele acvatice. [9] Utilizarea excesivă a pesticidului ar putea constitui o amenințare la adresa populațiilor de păsări și a altor părți ale lanțului alimentar. Pe de altă parte, metaboliții care sunt produși după absorbția acetamipridului în albina de miere sunt mai puțin toxici decât cei ai altor neonicotinoide . Timpul de înjumătățire al acetamipridului este, de asemenea, destul de scurt, aproximativ 25-30 de minute, în timp ce alte neonicotinoide pot avea o durată de înjumătățire de 4-5 ore. Cu toate acestea, unii metaboliți sunt încă prezenți în albinele după 72 de ore. Acest lucru ar putea fi un risc toxicologic pentru albinele de miere, deoarece expunerea cronică poate crește toxicitatea anumitor compuși. [2] APE consideră că este "numai moderat toxic" pentru albine ; totuși, unele surse media și recentul documentar " Vanishing of the Bees" au acuzat neonicotinoidele ca acetamipridul pentru tulburarea colapsului coloniei .

Conform unui raport al APE din 2002, acetamipridul prezintă riscuri scăzute pentru mediu în comparație cu alte insecticide. Se degradează rapid în sol și are, prin urmare, o șansă scăzută de a se scurge în apele subterane. Produsele de degradare vor putea ajunge în apele subterane, dar se estimează că nu prezintă semnificație toxicologică. [ Sursa : Wikipedia .
Neafiliatul
 
Mesaje: 1972
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde Neafiliatul » 22 Sep 2018, 14:39

Specialistul lui pește prăjit, a făcut el,cu alții ca el,recoltări de probe din rapiță și au ajuns la concluzia că nu există urme de neonicotinoide. Atunci unde sunt? Le-ați mâncat voi? Când toată lumea constată altceva,voi românii deștepți :mrgreen:
spune-ți ce vă convine vouă. Rușine,este puțin spus! Ar trebui să plătiți din propriile buzunare pagubele suportate de apicultori . Tot așa , după voi "specialiștii" care vă perindați prin MADR , nu a existat pestă porcină,a venit acum din cer.
Oaia,alt specialist,va spune aceleași povești la Bruxelles. Deștepților,specialiștilor,netrebnicilor,dacă tot ați avut bani de asemenea analize, de ce nu ați făcut studii să demonstrați de ce mor masiv albinele la rapiță
și floarea soarelui?
http://agrointel.ro/103277/valeriu-tabara-analize-asas-neonicotinoide/
Neafiliatul
 
Mesaje: 1972
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde Neafiliatul » 22 Sep 2018, 15:16

De ce nu are în delegație și apicultori care au avut pagube,nu asociații,cooperative sau sindicate care adoptă politica struțului față de această nouă mârșăvie românească? Aplauze pentru MADR!(prietenii știu de ce)
Neafiliatul
 
Mesaje: 1972
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde kiloz » 22 Sep 2018, 20:46

"Apicultorii" au fost de doua ori la Bruxel.
Rezultatele o sa vedem dupa vizita lui "Oaie"!

Niste întrebari care ar necesita raspunsuri!
Oare cum au fost selectate si recoltate monstrele pentru analize. O fii participat si vreun reprezentant al "apicultorilor"?
No fii adunat de pe lanuri insemintate cu seminte netratate?
Are cumva si "registrele cu tratamentele aplicate" si semnate cu reprezentanti legali din toate partile?

Va rog interpretare corecta a ghilimelelor!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1945
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde Neafiliatul » 23 Sep 2018, 08:44

Fără a diminua gravitatea acțiunilor MADR prezentate mai sus,agresiunea neonicotinoidelor continuă . MADR nu are treabă cu hotărârile UE, el face derogări. :mrgreen:
Click pe Autorizație temporară Cruiser
http://anfdf.ro/utile_files/informari.html
Cine garantează că se va folosi numai la sfeclă ?
Prin rotația culturilor,ce culturi vor fi afectate?
Un singur răspuns: de suferit vor avea albinele și oamenii. Pentru ei nu contează cine și câți vor muri,bani să iasă. După ei,Potopul !
Neafiliatul
 
Mesaje: 1972
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde Neafiliatul » 24 Sep 2018, 10:30

kiloz scrie:
Oare cum au fost selectate si recoltate monstrele pentru analize. O fii participat si vreun reprezentant al "apicultorilor"?

Un mod (nerecomandat) de a lua probele:
http://www.icdapicultura.ro/extensie/analize-de-neonicotinoide/
Pentru a evalua impactul neonicotinoidelor asupra albinelor din România avem nevoie de sprijinul d-voastra in prelevarea de probe pentru efectuarea de analize specifice la laboratoare nationale si europene acreditate in acest sens.

Ei sunt cerșetători,nu se pot deplasa să ia probe. :mrgreen:
Neafiliatul
 
Mesaje: 1972
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde kiloz » 24 Sep 2018, 11:09

Si probele au fost trimise cu congelator cu tot?
Ai congelat, cum mai trimiti ? Sau cine o fii ridicat în conditii optime pentru analize.
Nici o proba - "oficial " - nu este valabila (recunoscuta) daca nu exista o comisie participanta la recoltare de monstre si un proces verbal semnat de toti participantii.
Asa ca sa se afle în lucru, si sa aiba infomatii ce se mai întâple cu albinele prin teritoriu poti face n. analize.
Dar oare are vreo relevanta sau o fii recunoscuta de cineva?
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1945
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde Neafiliatul » 25 Sep 2018, 08:22

Folosirea tiametoxam-ului(cruiser) la tratarea semințelor de sfeclă de zahăr poate duce la prezența acestui neonicotinoid în zahărul din sfeclă? Atunci,cu mâna noastră administrăm neonicotinoide albinelor.
[quote]Utilizează

Thiamethoxam este un insecticid sistemic care este rapid absorbit și transportat la întreaga plantă, unde acționează ca un impediment pentru hrănirea insectelor pe plantă. Este activă în stomacul insectelor și, de asemenea, prin contact direct. La insecte, acționează, ca și alte neonicotinoide, transmiterea nervilor între neuroni prin legarea la receptorii de acetilcolină nicotinici.

Thiamethoxam este eficace împotriva Aphididae , Thysanoptera , Coleoptera , Chilopoda , Diplopoda , Symphyta , larvele care mănâncă frunzele și Isoptera .

Thiamethoxamul este o substanță moderată toxică. În condiții normale de utilizare nu există riscuri inacceptabile în utilizarea sa. Substanța este toxică pentru Apis mellifera și este dăunătoare pentru organismele acvatice și edafice. Un metabolit al tiametoxamului în sol este clothianidin .
Probleme cu coloniile de albine

Thiamethoxam (produs în India și Mexic), precum și alte insecticide a fost legat de problema colapsului coloniilor de albine. Acest produs poate migra spre polen și nectar al plantelor și, prin urmare, afectează insectele polenizatoare.

Potrivit agenției franceze de securitate sanitară , limita de nerespectare a mortalității la albine este de 1,8 nanograme / albină în timpul unei expuneri de 10 zile și dozele de 5 nanograme / albină face dificilă revenirea la stup. 3

Concentrația de tiametoxam în polen variază, dar poate atinge 4,8 nanograme pe gram. Un studiu din 2012 care simulează condițiile reale a arătat că mortalitatea albinelor datorată problemelor care se întorc la stup a crescut cu 300% dacă au intrat în contact cu urme de thiamethoxam. 4

Agenția franceză își dă aprobarea pentru utilizarea acestui insecticid pentru aplicarea sa în acoperirea semințelor de porumb, dar recomandă să nu se pună stupi la mai puțin de 3 km distanță de culturile tratate sau următoarele culturi care pot avea reziduuri de thiamethoxam. Acest produs este comercializat în multe țări sub marca Cruiser pentru utilizare în porumb, o problemă care a criticat Uniunea Națională a Apiculturii franceze. Dar Agenția nu permite să planteze o recoltă de miere în anul după ce a folosit semințe tratate cu tiametoxam (floarea-soarelui, rapița, etc.). Consiliul de Stat francez și-a anulat autorizația pe piață pentru luna februarie 2013. 5

În Germania, utilizarea tiametoxamului este restricționată: autorizarea sa pe piață a fost suspendată în primul rând și apoi reintrodusă pentru anumite culturi. 6

În martie 2012, revista științifică științifică prestigioasă a publicat o lucrare în care se referea la prezența thiamethoxamului în hrana albinelor cu dificultatea de a găsi calea spre stup și, prin urmare, produce depopularea care generează cunoașterea ca problema colapsului coloniei . 7 [/quote Sursa:wikipedia.
Neafiliatul
 
Mesaje: 1972
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01


Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde ignatov andrei » 27 Sep 2018, 19:48

ignatov andrei
 
Mesaje: 5315
Membru din: 28 Ian 2013, 18:53
Localitate: Vaslui

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde kiloz » 27 Sep 2018, 21:04

Orice este bun, pana ce ai consumat si n-ai murit pe loc.
İn rest dovedestel ca "..... " a fost cauza trecerii în lumea cea dreapta!
:mrgreen:
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1945
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde Neafiliatul » 29 Sep 2018, 19:15

Neafiliatul
 
Mesaje: 1972
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde kiloz » 29 Sep 2018, 20:55

Serialul Lupta stelelor" . Numa pe o parte este o steluta iar dincolo îi uriasul rosu!
" Imperiul contraataca!"
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1945
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori