Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ceva nou pe paleta discuutilor

Mesajde peterneamt » 10 Dec 2018, 23:55

Sweet, Bro: O familie din Nordul Nordului construiește o afacere de export înfloritoare care recoltează miere manuka din locații îndepărtate din întreaga insulă de nord și prelucrează-o în propria fabrică.

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Ceva nou pe paleta discuutilor

Mesajde peterneamt » 10 Ian 2019, 12:45

Strategia de reproducere a albinelor le poate proteja de dispariţie


Modalitatea prin care regina albinelor îşi alege partenerii de împerechere poate afecta flora intestinală a albinelor lucrătoare şi sănătatea coloniei per ansamblu, potrivit unui studiu publicat în PLOS ONE pe 12 martie.

Colonii diferite din punct de vedere genetic apar atunci când o regină are parteneri multipli, iar aceşti stupi sunt mai sănătoşi şi mai productivi - de exemplu, albinele lucrătoare adună hrana mai repede şi comunică mai frecvent prin utilizarea unor metode ca dansul agitat, pentru a localiza hrana.

Cu toate acestea, apicultura comercială a produs colonii mai puţin diverse prin reproducerea pentru obţinerea unor trăsături dezirabile. Albinele polenizează mai mult de 400 de culturi la nivel mondial şi au murit recent la scara largă din cauza Anomaliei Colapsului Coloniei (CCD), cauzele sale nefiind cunoscute, dar se crede că o hrană de proastă calitate contribuie la aceasta.

O echipă de cercetători americani a folosit o tehnică numită determinarea secvenţei 16S rARN pentru a studia bacteriile din alimente, corp şi intestinul albinelor. Bacteriile simbiotice ajută albinele lucrătoare să transforme polenul într-o "pâine [hrănitoare] pentru albine", care conţine cele mai multe substanţe nutritive esenţiale necesare albinelor şi care poate fi stocată în stup pentru o lungă perioadă de timp.

Oamenii de ştiinţă au comparat comunităţile bacteriene din interiorul a doua seturi de stupi: populaţiile diferite genetic din regine care s-au împerecheat cu 15 trântori şi populaţiile uniforme genetic din regine care s-au împerecheat cu un singur trântor.

Ei au descoperit că albinele lucrătoare din stupii diferiţi genetic aveau 1.105 specii de bacterii şi 40 la sută mai multe bacterii benefice, în timp ce stupii uniformi genetic aveau doar 781 de specii, dar 127 la sută mai mulţi agenţi patogeni.

De fapt, patru tipuri de bacterii care fermentează alimentele din alte organisme au fost prezente în număr mare, cum ar fi Succinivibrionaceae, care apar la animale cum ar fi vacile, şi Bifidobacterium, care se găseşte în iaurt.

"Nu am ştiut cât de sănătoase sunt albinele generate printr-o diversitate genetică, dar acest studiu oferă indicii puternice", a declarat liderul studiului Heather Mattila de la Wellesley College, într-un comunicat de presă.

"Descoperirile noastre sugerează că albinele diverse genetic au avantajul unei comunităţi microbiene mai largi, care ar putea fi cheia îmbunătăţirii sănătăţii şi nutriţiei unei colonii şi înţelegerii factorilor care pot diminua dispariţia albinelor."

Comportamentul reginei este neobişnuit pentru insectele sociale, prin faptul că se împerechează cu mai mulţi parteneri.

"Cele mai multe albine, furnici şi viespi se împerecheze individual şi produc colonii cu legături strânse de lucrători familiali", a adăugat ea. "Reginele albinelor melifere sunt diferite în această privinţă, iar acest comportament a dus la colonii extrem de productive, care domină peisajul lor."

Mattila a spus că oamenii pot ajuta populaţiile afectate de albine prin plantarea florilor care încurajează polenizatorii în grădinile lor şi prin cumpărarea de miere direct de la apicultorii locali, pentru a creşte profiturile lor şi a face tehnicile prietenoase albinelor mai accesibile.

"Există o mare comunitate de cercetători de albine în Statele Unite şi în întreaga lume şi facem tot ce putem pentru a maximiza sănătatea polenizatorilor noştri cei mai importanţi", a concluzionat ea.
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Anterior

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori


cron