Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 29 Mar 2019, 09:25

Mama Europa sufera de cateva boli grave. Miopia, indiferenta, egoismul si comoditatea au devenit pandemice. Dar cea mai grava boala este naivitatea concretizata prin principiul "politically correct" si manifestata prin toleranta excesiva fata de atitudinile si actiunile ce vin in contradictie cu aspiratiile, regulile acceptate si modul de viata acceptat de majoritatea oamenilor. Felul in care ne privesc, ca pe un musuroi ciudat de furnici, incapacitatea dezvoltarii unui sentiment empatic, lipsa implicarii, confirma dupa 200 de ani, concluziile lui Goya. Sub ochii lor impaienjeniti se naste un monstru, care-i va afecta si pe ei.
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 29 Mar 2019, 11:05

Azi despre justitie.....
Din totdeauna, visul oricărui procuror este de a " agata" un personaj" cât mai important, pentru a-si desavarsi cariera. A încercat si LCK, prin " agatarea" Elenei din...Troia, dar aceasta nu s-a" spart" , astfel ca marinarul turmentat ă scapat ca prin urechile acului. Acum, un alt procuror, arhinecunoscut, încearcă marea cu degetul, " agatand-o pe cea care a aratat lumii intregi ca... împăratul ( a se citi politicienii) "ie gol" , ba are si o boala de piele care in termeni populari se numeste pecinginea corupției! Va devoala Ioana d'Arc, culisele câștigării celui de-al doilea mandat al marinarului turmentat, pentru a-si scapa propria piele? O vom vedea si pe ea ducandu-si degetul la nas asemeni Elenei din... Plescoi? Este greu de anticipat. Cert este ca cel vizat s-a mișcat repede si , in speranta ca va scapa( asemeni eternului Ion I) , a fost" implorat" sa participe la alegerile europarlamentare pentru a " trage" partidul după el. In realitate, încearcă să obțină o imunitate care nu va fi ridicată oricât ar dori justitia din Romania. Apoi faptele se vor prescrie, iar noi vom continua să ne scoatem ochii, unii altora, uitând că în ignoranta noastra nu facem altceva decât să asiguraram perpetuarea unei clase politice profund corupte si lipsita de orice norme morale. Despre doctrine de stanga, de dreapta, conservatoare, etc, nici nu are rost sa mai vorbim. In rest, s-auzim numa' de bine!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3304
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 29 Mar 2019, 16:10

Shrek scrie:Azi despre justitie.....
Din totdeauna, visul oricărui procuror este de a " agata" un personaj" cât mai important, pentru a-si desavarsi cariera. A încercat si LCK, prin " agatarea" Elenei din...Troia, dar aceasta nu s-a" spart" , astfel ca marinarul turmentat ă scapat ca prin urechile acului. Acum, un alt procuror, arhinecunoscut, încearcă marea cu degetul, " agatand-o pe cea care a aratat lumii intregi ca... împăratul ( a se citi politicienii) "ie gol" , ba are si o boala de piele care in termeni populari se numeste pecinginea corupției! Va devoala Ioana d'Arc, culisele câștigării celui de-al doilea mandat al marinarului turmentat, pentru a-si scapa propria piele? O vom vedea si pe ea ducandu-si degetul la nas asemeni Elenei din... Plescoi? Este greu de anticipat. Cert este ca cel vizat s-a mișcat repede si , in speranta ca va scapa( asemeni eternului Ion I) , a fost" implorat" sa participe la alegerile europarlamentare pentru a " trage" partidul după el. In realitate, încearcă să obțină o imunitate care nu va fi ridicată oricât ar dori justitia din Romania. Apoi faptele se vor prescrie, iar noi vom continua să ne scoatem ochii, unii altora, . In rest, s-auzim numa' de bine!

T B este istorie de mult. Incercarea de a transfera interesul spre un "cal mort" are drept scop astuparea haznalei spre care ne indreptam cu viteza maxima. Si pentru ca este nevoie de ceva condimente " sdelano v cccp" via SPUTNIK, destinate convingerii lui alde gura casca cu pensie de 989 lei, dar vigilent nevoie mare ca Soros sa nu ne fure reteta de branza cu perje de la Moeciu de sus sau -Doamne fereste- pe aia stramoseasca de magiun de Topoloveni, transmisa direct de Burebista, li se serveste lozinca cu eficienta maxima: << toate partidele, aceeasi mizerie>> La fel ca si incercarea de a prezenta agonia justitiei romanesti ca pe o lupta de ambitii si orgolii ale unor persoane, in care fireste ,magistratii sunt in bloc, noii corupti.
uitând că în ignoranta noastra nu facem altceva decât să asiguram perpetuarea unei clase politice profund corupte si lipsita de orice norme morale. Despre doctrine de stanga, de dreapta, conservatoare, etc, nici nu are rost sa mai vorbim

Este simplu si eficient sa acuzi global pentru efecte, atat pe cel cu parul in mana , deopotriva cu cel cu capul spart si olog de picioare. Scarba de clasa politica trebuie se fie limitata la cei care spun pe sleau:,, pentru ca putem,, De ce il acuzi pe cel cu mainile legate , de faptele celui ce are toata puterea institutionala? Votul este singurul instrument-bun sau rau- pe care oamenii simpli il au la indemana. Nu poti fi dezamagit de cel care este ingradit si limitat prin forta unei majoritati monstruoase si ticaloase, la simpla prezenta de asistent al evenimentelor. Daca ti - e scarba de clasa politica, limiteaz-te la cei pe care i-ai votat acolo in curtea ta, du-te la vot si trimite-i unde le este locul. De cei din curtea noastra, ne ocupam noi. Defetismul si absenteismul, este o arma care se va intoarce impotriva oamenilor si le ia pana si dreptul de a se vaicari. Daca esti multumit de cei pe care i-ai ales, du-te si revoteaza-i, daca esti nemultumit de ei, trimite-i unde vad cu ochii, daca vrei sa nu-ti alungi copiii din tara, du-te si voteaza!
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 29 Mar 2019, 18:42

Daca imi permiteți maestre....
TB, nu este deloc un cal mort ci o gloaba cât se poate de vie. Este adevarat ca, asemeni rromilor, a schimbat culoarea pielii prin " aplicare de mamaligi fierbinti", în speranța că nimeni nu își va aduce aminte de el, dar rămâne în continuare un cal troian al politicii romanesti.
Înainte de expresia " pentru că putem!", a fost expresia " ciocul mic ca acum noi suntem la putere". Dar atunci, nu am văzut sa luati atitudine împotriva unei astfel de abordări ă puterii, pentru că nah, era vorba de alianta ceea , DA! Vorbind despre politicieni care de-a lungul timpului au format aliante" contra naturii", sa nu uitam ca PNL, a făcut alianță cu PD, tot un partid fsn-ist, apoi cu psd, tot fsn-ist, iar acum citesc ca si pnțcd face alianță cu psd, scopul declarat fiind câștigarea ori perpetuarea puterii. Programe politice de dreapta ori de stanga, liberale sau sociale? Ei as, aveti puțintică răbdare stimabililor. Catindatul organizatiei noastre este, este, inegalabilul, onorabilul si unicul ( impus de la comenduire), Agamita Dandanache! Asa cum am mai spus, politicienii, chiar si cei de la Bruxelles, sunt niste dame de moravuri ușoare.
Chiar dacă în adâncul sufletului nutresc un dram de ură față de politicieni, considerandu-i vinovati de plecarea definitivă din țară ă cuiva drag, inteleg ca nu numai ei sunt de vina. Tinerii vor fi atrasi întotdeauna de necunoscut, de dorinta de a evada din cotidian si , de ce nu, de a ne demonstra noua, părinților, ca se pot descurca si singuri, fără " ajutorul" familiei. Ceea ce am dori de la politicieni, cei care avem rude" afara" , este crearea unor condiții atractive de munca pentru " diaspora" sperând că altfel se vor întoarce măcar o parte dintre ei. Realitatea este ca mai nou, țările civilizate, acordă cetățenie mai usor solicitanților punând desigur o condiție esențială: renuntarea la cetățenia română. Cu timpul vom fi din ce in ce mai putin români!
Un sfârșit de săptămână liniștit s-aveți cu totii!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3304
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 30 Mar 2019, 09:27

Dar atunci, nu am văzut sa luati atitudine împotriva unei astfel de abordări ă puterii,

Ori nu stii sa dai un saerch ori ai orbul gainilor , cu atat mai mult cu cat m-ai plagiat in nenumarate randuri. Cand , unde? Da un search rewue si vezi ce nu-ti apartine. Stai linistit, nu pretind drepturi de autor.

Shrek scrie: Tinerii vor fi atrasi întotdeauna de necunoscut, de dorinta de a evada din cotidian si , de ce nu, de a ne demonstra noua, părinților, ca se pot descurca si singuri, fără " ajutorul" familiei. Cu timpul vom fi din ce in ce mai putin români!
Partial ai dreptate. Se pot desprinde si cateva concluzii cu caracter social. Rezulta astfel ca tinerii din Teleorman sunt cei mai curiosi si dornici de aventura fosti cetateni ai Romaniei, din moment ce raportul pensionari /activi este de 16 /10. cu exceptia situatiei in care foarte multi tineri s-au pensionat pe invers, respectiv la 18 ani.
" aplicare de mamaligi fierbinti",
adica prisnite?
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde csaa » 30 Mar 2019, 14:09

Nu-i mai cantati prohodul lui basecu. Arhiva SIPA e (si) la el. De fapt nu numai arhiva SIPA.
csaa
 
Mesaje: 2256
Membru din: 26 Aug 2012, 11:37
Localitate: Oltenita


Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde peterneamt » 05 Apr 2019, 21:12

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde csaa » 05 Apr 2019, 21:28

Mda! Modul in care se face politica in Romania (si in Europa) deschide calea nationalismului. La fel ca in perioada interbelica, coruptia la nivel inalt si politica facuta strict in interesul partidelor si politicienilor vor aduce la colapsul sistemului.
csaa
 
Mesaje: 2256
Membru din: 26 Aug 2012, 11:37
Localitate: Oltenita

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde peterneamt » 05 Apr 2019, 21:29

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde peterneamt » 05 Apr 2019, 22:37

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 06 Apr 2019, 08:45

cornelioandanciu scrie: ... un floc în calea... Am uitat termenul, nu le am cu denumirile astea academice !

Tehnologia invatarii si mecanismele memorarii sunt taine vesnic controversate ale specialistior in domeniu. Dar cateva principii ale unei strategii verificate in secole de preocupari pedagogice, cu sanse de reusita, sunt urmatoarele trei: 1. Sa citesti despre...necunoscuta. 2. Sa vezi... necunoscuta . 3. Sa folosesti efectiv... necunoscuta, in scopuri de binefacere.. In ordine se asigura o memorie de 10%, 20% si 101%. Dupa toate aparentele, o anumita etapa, lipseste in lantul memorarii.
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde peterneamt » 06 Apr 2019, 09:27

Nimic nu e întâmplător...!

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde paul » 06 Apr 2019, 10:08

peterneamt scrie:Nimic nu e întâmplător...!


O fi vreo diferenta intre o crima ( discutabil) savarsita pe persoana fizica si o crima, de fapt mai multe, savarsita din ... ratiuni de stat, cu binecuvantarea Consiliului de Coroana ? 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
Avatar utilizator
paul
 
Mesaje: 5607
Membru din: 17 Sep 2011, 12:12
Localitate: falticeni

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 06 Apr 2019, 14:36

cornelioandanciu scrie:
feederman scrie:
cornelioandanciu scrie: Păi dacă ți-o definesc io p'aci, nu ma spurci pe urma ? Modul în care am expus eu treburile mai sus, este unul metaforic, plin de procedee literare, care dau substanta expunerii.
Nu te spurc. Da-i bice. Totusi de la un utilizator de metafore si procedee literare ... substanta...- frumos- era de asteptat mentionrea lui Arghezii: Imi amintesc , imi amintesc. Dat fiind ca memoria este o problema serioasa , ramane o singura explicatie. Soros si-a varat coada aici. Daca nu el , cu siguranta banca aia de ia pielea la romani. Si la ticalosia lor, stii cu ce incep jupuirea bietilor romani. Ce mai! ai avut ghinion.
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 06 Apr 2019, 14:38

Dupa o viata petrecuta in varful ierarhiei stabilita in cabinetele PCR, chiar incepi sa crezi ca esti o valoare , fara de care natiunea ar pieri. Daca se mai adauga si titlul de “professor doctor”, care era acordat exclusive cu acordul si semnatura olografa a unei alte valori, “ acad doctor “ Elena Ceausescu, egoul posesorului unui asemenea titlu se umfla pana aproape de pragul exploziei. Obisnuiti sa comande si sa discute cu subalternii aflati in pozitie de drepti, indivizilor de acest gen le-a fost destul de greu sa accepte egalitatea cu racanii de rand, atunci cand li s-a multumit pentru devotament, si au fost lasati la vatra cu compensatii si pensii pe masura. In cautarea regretatei atmosfere cazone, indivizii respective s-au indreptat spre activitati care sa le puna la indemana un grup pe care sa-l domine. Gradele inferioare sau cei mai modesti s-au facut sefi de scara. Neindeplinind conditiile pentru un asemenea post , d-l prof doctor a descoperit apicultura, in care cu siguranta si tonul fara sovaire, s-a impus unei multimi de oameni muncitori si rezervati pe care, de voie de nevoie, i-a transformat in aplaudaci, . Intru accentuarea importantei super fapturii sale pentru natiune, si - a transferat titlul de la un domeniu la altul clamand o continuitate a competentelor, de la comanda drepti, la genetica albinelor . Ce putea fi mai potrivit pentru afirmarea competentei decat apararea unui mit national, albinuta carpatina, la umbra caruia un grup unit prin interesul comun al sinecurilor si afacerilor isi apara privilegiile oferite de una din ultimele organizatii mostenite de de la comunisti.
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Cristian IONITA şi 22 vizitatori