Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 13 Mar 2019, 11:22

Arte Doku Uciderea mare a insectelor

Publicat pe 7 martie 2019
Nu numai lumea profesională a fost înspăimântată. Observațiile pe termen lung publicate în 2017 arată că până în 75% dintre insecte au dispărut în ultimii 30 de ani. Sobering fact: este vina omului. Multe specii se pierd pentru totdeauna. Extinderea speciei este atât de imensă, încât unii cercetători se tem că ciclul vieții va scădea. Nu numai scăderea populației de albine, uciderea masivă a insectelor în ansamblu are consecințe rele - și pentru toți locuitorii Pământului. Ce? Oamenii de știință de top din întreaga lume oferă răspunsuri înfricoșătoare și surprinzătoare. Uciderea insectelor este mult mai extinsă și mai importantă decât se aștepta. Multe alte animale se hrănesc cu insecte. De asemenea, ele ajută la transformarea țesuturilor moarte în soluri bogate în nutrienți. În plus, ele se reglează reciproc. Speciile considerate de oameni ca dăunători sunt adesea pradă preferată a vânătorilor folositori. Cu toate acestea, intervenția masivă a omului a pus balanța funcțională în lumea insectelor într-un dezechilibru periculos. Printre alte lucruri, otrăvurile chimice, sigilarea progresivă a solurilor și utilizarea pe scară largă a îngrășămintelor au stabilit clasa animalieră bogată în specii. Documentația oferă o perspectivă asupra studiilor actuale și explică ce este bolnav și unde există o nevoie urgentă de acțiune. Mai există încă speranță. Deși multe specii sunt pierdute ireversibil, extincția în masă în domeniul insectelor ar putea fi oprită - dar numai dacă omul începe în cele din urmă să contracareze. Timpul se scurge.



ps. folosiți traducerea automată din setări, alegând subtitrarea în limba Română !
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde Neafiliatul » 18 Mar 2019, 08:26

https://www.facebook.com/groups/apicultoridinromania/
Jurnalul Apicultorului - Beekeeper’s Journal
2 ore

PROTEJAȚI ALBINELE, SALVAȚI HRANA DE MÂINE A COPIILOR NOȘTRI !!!

ORA 12:30 la STANDUL APIS din BLAJ, unde veți primi brățări de acces în sala de conferințe la deschiderea oficială !!!

ȚINUTA OBLIGATORIE : BLUZA și MASCĂ de APICULTOR și AFUMĂTOR !!!

E TIMPUL SĂ GĂSIM SOLUȚII ÎN SECTORUL APICOL, dacă mai doriți ca PRODUSELE APICOLE să facă parte din ALIMENTAȚIA NOASTRĂ !!!!


Ești APICULTOR din România - de data aceasta nu mai ai absolut nicio scuză să zici ''NU POT'' !!!

Alții vin de la mii de Km până la Blaj !!!

VII LA BLAJ - SUSȚII APICULTURA nu doar interesele proprii !!!!

E TIMPUL CA VOCEA APICULTORILOR SĂ SE AUDĂ ȘI SĂ SE GĂSEASCĂ O SOLUȚIE LA înlocuirea substanțelor TOXICE PENTRU SĂNĂTATEA OAMENILOR ȘI A ALBINELOR !!!
TOȚI FACTORII DECIZIONALI LA NIVEL EU NE SUSȚIN ACUM ȘI AICI LA BLAJ !!!

#VINERI #22MARTIE, ora 12:30 VĂ AȘTEPT SĂ PARTICIPAȚI la momentul PROTEJAȚI ALBINELE, SALVAȚI HRANA DE MÂINE A COPIILOR NOȘTRI !!! din cadrul deschiderii oficiale a evenimentului #BeeCome !!!

EVENIMENT în spatele câruia Asociația Apis Târnavele, Asociația Sănătate cu CasaBIO și Forumul #JurnalulApicultorului doresc să transmită FACTORILOR DECIZIONALI că e nevoie de SUSTENABILITATEA SECTORULUI APICOL și MESAJUL IMPORTANT că:

DEROGAREA, la utilizarea SUBSTANȚELOR TOXICE PENTRU SĂNĂTATEA UMANĂ duc la DECIMAREA ALBINELOR dar și a OAMENILOR !!!
Neafiliatul
 
Mesaje: 1972
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01




Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 09 Oct 2019, 09:48



În Dolj și Olt se cultivă anual mi de hectare de floarea soarelui și porumb .....modificate genetic ! Toată lume știe.....dar nimeni nu recunoaște...! :evil:
De ani de zile se stropesc lanurile de cerealele ( în faza de coacere ) cu glifosat ( total ) pentru a grăbi maturarea și pentru o coacere .....uniformă . După treierat se dă iar o porție de glifosat urmând ca apoi să incendieze câmpurile.......și uneori și stupinele , sau islazurile , sau perdelele forestiere ......Patronii : deputați, senatori, primari,.... sau stăinii ce dețin majoritatea terenului arabil al României....., fac ce vor pe pământurile lor, dar, și cu viețile noastre.... ! :cry:

Sper să ajung să trăiesc procesul prin care toți cei ce au trădat și vândut Românii să fie condamnați la moarte....... ! 8-)


https://gandeste.org/adevaruri/glifosat ... ilor/30171
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 10 Ian 2020, 13:12

REFORMA AGRARĂ: Glifosatul mai are aprobare până la sfârșitul anului 2023 și sigla bunăstării animalelor
Țări precum Austria și Germania l-au interzis ......


Ieșire din glifosat, mai multă protecție pentru insecte și un nou indicator de bunăstare a animalelor în supermarket: Agricultura din Germania ar trebui să devină mai ecologică. Cabinetul federal a decis, miercuri, să adopte un pachet de reglementări care să interzică glifosatul de otravă, deosebit de controversat, la sfârșitul anului 2023. Trebuie să vină un nou logo pentru consumatori, care identifică carnea de porc de la creșterea animalelor mai bună - în cazul în care fermierii participă voluntar. Trebuie să se rezerve mai mulți bani pentru măsurile de mediu din plățile agricole importante ale UE către fermă.

Ministrul Mediului, Svenja Schulze (SPD), a vorbit despre un „program de acțiune puternic și eficient” împotriva morții dramatice a insectelor. „Vrem să promovăm ceea ce este util insectelor și să evităm ceea ce este dăunător pentru insecte.” În acest scop, utilizarea buruienilor și a toxinelor dăunătoare ar trebui să fie sever restricționată și în mare măsură interzisă în rezervațiile naturale și în alte zone de protecție din 2021.

În coaliția a existat un argument dur în ceea ce privește protecția insectelor și glifosatul, precum și eticheta de bunăstare a animalelor. Deciziile de miercuri nu au rezolvat încă acest lucru: Acum, alte legi și ordonanțe trebuie să le facă obligatorii, Parlamentul trebuie să decidă în acest sens. Ministrul Agriculturii, Julia Klöckner (CDU), a spus că pesticidele sunt necesare pentru a asigura culturile, dar este o problemă de a le viza.

Pentru glifosat, aprobarea UE și perioada de tranziție expiră la sfârșitul anului 2023; este puțin probabil ca acesta să fie reînnoit. Începând cu 2020, utilizarea unei „strategii de reducere sistematică” va fi restricționată „în mod semnificativ”. Planurile includ interdicțiile pentru grădinile de acasă și de repartizare, spațiile publice, cum ar fi parcurile și restricțiile pentru fermieri, inclusiv interdicția de utilizare înainte de recoltare. Aceasta ar trebui să evite trei sferturi din cantitatea utilizată.

Glifosatul ucide buruienile și alte plante, motiv pentru care conservatorii îl critică ca dăunător diversității ecologice. În plus, Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a considerat că este posibil să fie cancerigenă, dar autoritățile de reglementare din țările agricole mari nu au văzut pericole.

Pentru sigla bunăstării animalelor de stat, cabinetul a aprobat un proiect de lege care inițial reglementează doar condițiile cadru. Prin urmare, fermierii îl pot folosi voluntar, dar trebuie să respecte criteriile obligatorii, cum ar fi mai mult spațiu în hambar. Sunt planificate trei etape, fiecare cu cerințe în creștere care sunt clar peste cerințele legale. Sunt avute în vedere controale și sancțiuni periodice până la pedepse cu închisoarea.

Klöckner a vorbit despre o ofertă pentru proprietarii de animale de companie și consumatorii care ar avea mai multă claritate. Aceasta este o oportunitate de a face mai mult pentru bunăstarea animalelor și de a urmări legislația UE. O tentativă națională solo ar fi - ca și în cazul autoturismului explozibil - nu prea promițătoare.

SPD din Bundestag a primit imediat critici: „Fără o obligație, nu va exista nici o etichetă”, a declarat vicepreședintele de facțiune Matthias Miersch al dpa. SPD nu ar participa la „politica lucioasă bazată exclusiv pe activitatea voluntară” a lui Klöckner.

De asemenea, fondurile UE pentru agricultură vor fi folosite pentru a transfera mai mulți bani din plățile directe către fermele în conservarea naturii - șase procente anul viitor, în locul celor anterioare 4,5%. Aceasta ar oferi 75 de milioane de euro mai mult pentru protecția mediului, a spus Klöckner - dacă fermierii ar profita de acest lucru, 90% din fondurile redirecționate s-ar putea întoarce către aceștia.

Organizația de mediu Greenpeace a criticat și relocarea

scăzut, BUND a primit-o ca un „prim pas”. Președintele țărănesc Joachim Rukwied a respins pachetul general drept „toxic pentru fermieri”. A fost „în principiu o decizie incorectă de politică agricolă” dacă, pe lângă legea de specialitate existentă, condițiile puneau eforturi asupra agriculturii și au slăbit semnificativ competitivitatea acesteia, a spus el cu privire la interdicția planificată de erbicide în multe tipuri de arii protejate.

În numele nostru: Datorită volumului mare de postări care nu sunt factuale și ofensive, nu mai putem permite comentarii.

Vă mulțumim pentru înțelegere - echipa WELT

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 16 Ian 2020, 16:54

Riscurile expunerii la erbicide pe bază de glifosat se întind pe mai multe generații – studiu

https://www.green-report.ro/glifosat-cancer-riscuri/

Franţa începe retragerea produselor cu glifosat iar Austria amână să pună în aplicare interdicţia

https://www.rfi.ro/special-paris-116657 ... tria-amana
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 22 Ian 2020, 19:21



Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde peterneamt » 30 Ian 2020, 13:43

FAPTE DESPRE PACHETUL AGRICULTURAL | Directiva nitraților - protecția insectelor - calitatea apei - glifosatul - demonstrații

https://www.youtube.com/watch?v=xzeu0agYGpY sau



Adevărul are mai multe fețe ! Un singur lucru e cert Poluarea nu poate fi oprită decât dacă ne reducem........ numărul pe glob ! Filmele sf. văzute la tv. ar putea devenii realitate .....în viitorul apropiat ! Criza apei potabile și cea alimentară este la ușa din spate ! Oamenii de știință pot amâna declanșarea ........! :evil:
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19



Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde Balian » 18 Oct 2022, 12:26

Glifosatul se va înlocui cu un alt ierbicid. Sau se va trece pe agricultură ecologică fără ierbicide
și producții pe hectar mai mici și preț final mai mare, sau ne vom întoarce la sapă.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian
 
Mesaje: 2861
Membru din: 27 Feb 2017, 18:14
Localitate: Salonta Bihor

Re: Glifosatul, erbicidul cancerigen ce omoară şi albinele..

Mesajde stefanmadalin » 18 Oct 2022, 17:42

Balian scrie:Glifosatul se va înlocui cu un alt ierbicid.


Corect e asa: Glifosatul se va inlocui cu mai multe erbicide si mai multe aplicari.

Cum este in cazul soiei ne/modificate genetic.

Fara glifosat:
Dai si in preemergenta, dai si in postemergenta de cateva ori cu molecule diferite pentru controlul buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate. Cu cat buruienile sunt mai naspa de controlat, (pentru ca deja ai folosit ani de zile aceleasi molecule pe ele in celelalte culturi) vei fi nevoit sa dai doze si mai mari...si mai mari... Nu o faci tu ca fermier, o face vecinul tau, face productie mai mare, bani mai multi...moment in care o sa-ti bagi ceva in agricultura ecologica si in protectia mediului. Doze mari, reziduuri mari in recolta si mediu. Risc pentru sanatate.
Exemplu concret de la fermieri: in preemergenta aplica s-metolachlor/dimethenamid sau un mix de clomazona+metribuzin+s-metolachlor. In postemergenta trebuie sa vina cu ceva bentazon sau imazamox sau ambele pentru controlul dicotiledonatelor. Pentru controlul monocotiledonatelor trebuie sa bage ceva propaquizafop/quizalofop/fluazifop. Astea de regula nu prea migreaza in organele subterane astfel ca buruienile is vor reveni, moment in care trebuie sa repeti aplicarile. Cu cat monocotilele is mai mari cu atat cresc si dozele.
Si astea is doar erbicidele.

Cu glifosat:
Aplici o singura data cand iti rasat toate buruienile si recolta(pastaile) inca nu s-a format ca sa lase reziduuri in planta. Iar in sol glifosatul de descompune de microorganisme in 3 zile.
Complet safe pentru toata lumea, toate buruienile sunt pa in schimb.

Dar e mai usor sa negi ceea ce nu intelegi!
stefanmadalin
 
Mesaje: 1483
Membru din: 24 Feb 2012, 04:52



AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori