Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 24 Mar 2020, 21:28

Am urmarit " cu multa atentie si ingrijorare" discursirile celor doi " barbati" de stat, de astăzi. Dacă la președinte, se putea " simti" o urma de compasiune pentru " batranii", de fapt gurile stirbe până mai ieri, oameni pe care un anumit curent politic ii înfiera de curând cu manie proletară ca fiind inutili deoarece au o anumită convingere politica, la cel de-al doilea bărbat de stat, n-am inteles nimic. Pur si simplu, nu am retinut nimic. Nici cât de grava este situatia si nici cum vor putea fi rezolvate deplasarile" batranilor" care trebuie sa faca drumuri care unora dintre noi par inutile de genul: du-te la diabetolog, du-te la medicul de familie, du-te la farmacie, du-te la banca sa plătești facturile, du-te la primărie sa iei adeverința pentru apia,du-te la banca sa iei extras de cont, du-te prin oras pe la dsv, direcția agricolă etc. A, sa nu uitam ca trebe sa si mance din cand in cand in cand. Apoi mai trebe mâncare pentru pui, medicamente pentru păsări, tratamente pentru pomi in grădină, semințe și rasaduri de legume, ca nah, " batranii" stau la tara sie e păcat sa nu lucre si ei câte ceva pe langa casa. Iar cei ce nu sunt nevoiți să facă drumurile de mai sus, cu siguranta sunt la vreme de neputinta, singuri iar ce ii ce ii vizitau din cand in gand, au motive să renunțe. Ordonanța militară, deh ce sa-i faci!
Dar au accentuat ca trebuie, dar trebuie neaparat ca bătrânii sa stea in casa, sa nu iasa afara ca vor răspândi virusul. Poate ca ei cred ca virusul cere buletinul celor pe care îi infecteaza si unde vede ca-i bătrân, își face culcus si se pune la masa. La cei tineri, nu! Ca nah " astia" ( cei tineri) sunt mai educați si ei votează cu mana dreapta. Nu stie nimeni cum se manifesta boala la tineri si cat de contagiosi sunt ei. De fapt, bătrânii, sunt victime sigure, iar la ei boala este extrem de scurtă. Pentru simplul motiv ca se gata ...viata. Cu toate astea, trebuie sa privim realitatea cu luciditate si sa ne pregătim sufleteste pentru viitoarele pierderi. Trăim o tragedie, în care suntem distribuiți pe rând in rolurile care nu le dorim! Dar dincolo de voința noastră, regizorul își montează piesa , până la final! Numai soarta va decide dacă la final, vom fi spectatorii care aplaudă ori actorii care ....pier.
Dar nu trebuie sa fim triști! Avem motive de bucurie! Zilele acestea rulează la nivel înalt filmul...tantalaul si gogomanul! Daca il adăugați in fim si pe ...bibiloiu, puteti vedea filmul cei trei natarai! Pana se gata filmul, sa ne amuzăm! Altceva ce putem face? Intreb pentru niste....bătrâni!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3306
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde csaa » 25 Mar 2020, 22:59

Shrek scrie:..... la cel de-al doilea bărbat de stat, n-am inteles nimic. Pur si simplu, nu am retinut nimic.......!

Dar ai vazut ce frumos dansa!? :P
csaa
 
Mesaje: 2256
Membru din: 26 Aug 2012, 11:37
Localitate: Oltenita

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde jonny_it » 25 Mar 2020, 23:00

csaa scrie:
Shrek scrie:..... la cel de-al doilea bărbat de stat, n-am inteles nimic. Pur si simplu, nu am retinut nimic.......!

Dar ai vazut ce frumos dansa!? :P


Voia la toaleta ...
Avatar utilizator
jonny_it
 
Mesaje: 5470
Membru din: 23 Feb 2011, 16:21
Localitate: Piatra Neamt / Iasi / Vaslui / Oslo

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Bezna Zorilor » 25 Mar 2020, 23:23

Rog sa imi spuna si mie cineva...apicultorii in ce baza au voie sa iasa din casa, doar in baza declaratiei pe proprie raspundere? Pentru ca am inteles ca apicultura este o "afacere" scutita de tva si impozit pe profit...ma gandesc eu ca daca ai ...poate si un singur stup...nu trebuie sa il declari undeva. Sau pana la ce numar de stupi ai voie sa ai fara sa trebuiasca sa ii declari? Adica nu as vrea sa am nevoie si de un act personal cu niste stupi pe numele meu.

As vavea nevoie de aceste informatii pentru ca pur si simplu nu pot sta in casa si as vrea sa fac un drum pana la munte in weekendul ce vine. Si vreau sa declar ca ma duc sa vad niste stupi. Vreau sa stiu de ce acte am nevoie si daca stupii aia trebuie sa fie reali, daca ma urmareste vreun politist pana la presupusa stupina..etc.

Mentionez ca nu ma expun si nu expun pe nimeni pericolului, nu este activitate agricola in cazul meu, dar este in natura. Mare diferenta nu ar fi. Pana acolo merg cu masina, eventual imi pun un pampers sa nu cobor la benzinarie. Ne tampesc astia cu declaratiile alea...
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Avatar utilizator
Bezna Zorilor
 
Mesaje: 1534
Membru din: 21 Aug 2016, 22:45
Localitate: Bucuresti

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde peterneamt » 26 Mar 2020, 08:46

Bezna Zorilor scrie:Rog sa imi spuna si mie cineva...apicultorii in ce baza au voie sa iasa din casa, doar in baza declaratiei pe proprie raspundere? Pentru ca am inteles ca apicultura este o "afacere" scutita de tva si impozit pe profit...ma gandesc eu ca daca ai ...poate si un singur stup...nu trebuie sa il declari undeva. Sau pana la ce numar de stupi ai voie sa ai fara sa trebuiasca sa ii declari? Adica nu as vrea sa am nevoie si de un act personal cu niste stupi pe numele meu.

As vavea nevoie de aceste informatii pentru ca pur si simplu nu pot sta in casa si as vrea sa fac un drum pana la munte in weekendul ce vine. Si vreau sa declar ca ma duc sa vad niste stupi. Vreau sa stiu de ce acte am nevoie si daca stupii aia trebuie sa fie reali, daca ma urmareste vreun politist pana la presupusa stupina..etc.

Mentionez ca nu ma expun si nu expun pe nimeni pericolului, nu este activitate agricola in cazul meu, dar este in natura. Mare diferenta nu ar fi. Pana acolo merg cu masina, eventual imi pun un pampers sa nu cobor la benzinarie. Ne tampesc astia cu declaratiile alea...

La noi ....., doar hârtiile sunt adevărate .....și realitatea mai puțin....! Să ai hârti !
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 4868
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19


Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 26 Mar 2020, 09:45

gurile stirbe

Consecventa de inspiratie sputniceasca se mentine cu puterea de persuasiune a minciunii. Includerea tuturor gurilor stirbe in categoria celor oprimati si desconsiderati in mod deliberat de acele “ anumite forte politice”- desigur de dreapta – reprezinta o dovada de rea credinta inscrisa in linia basesciana a lozincii : aceasi mizerie. Ca tot revedici monolitul gurilor stirbe, poate-ti aduci aminte- folositi memory plus la reducere- de piata Victoriei unde acestia erau o constanta. Cei prezenti la adunarile de stransura ale PSD erau intr-adevar pitoresti si reprezentativi pentru capacana manipulatorie a numitei grupari – sa-I zicem politice. Ca timpurile grele releva caracterele, nu este o noutate, de aceea nici nu este de mirare ca determina unitate in simtiri si reactii, care devin o supapa a deversarii veninului acumulat in subconstient. Ca atare intarirea echipei Terente cu un haiduc rascopt nu este o surpriza.
Ca cei doi barbati nu fac doua parale ar fi poate de acceptat, cu conditia ca plebea sa aiba – v. aibe- cunostinta de existenta barbatului providential ce sta in umbra asteptand sa-si indeplineasca rolul messianic de salvare a natiunii. Noi cei nestiutori ne putem gandi la cativa vajnici barbati cu brate tari care ar putea salva Romania. Toma Alimos este oale si ulcele, Iancu Jianu are urmasii prinsi la ciordit in Italia, stra-stra nepotii lui Pintea viteazul sunt ocupati sa puste padurarii si sa taie codrul, ca doar pe bani este branza. Asa ca la prima strigare s-ar putea prezenta la misiunea “pentru patrie”, rezerva de cadre a psd-ului: Jiji ciubenul, Nastase neprihanitul si oropsitul, Miron Mitrea cu echipa lui de la parnaie, Guse omul bun la toate si salvator de meserie, Badalau cu familia, Olguta cu nevasta-sa, Ponta cu genunchiul si avionul de Istanbul si de ce nu Dragnea cu buzunarele pline de Viagra. Poate ca dau cei doi barbati neintelesi o amnistie in scopul dezinfectarii puscariilor. Sau poate Firea. Daca veninul de albine vindeca jumatate din bolile de pe pamant, de ce nu s-ar putea vindeca si cealalta jumatate, cu veninul de vipera scuipat din belsug de silfida din Voluntary .Daca nu si nu, ramane ultima solutie: tuta noastra cea de toate zilele. Cum a reusit ea sa faca tara praf, tot asa va reusi sa ne vindece cu el.
Faptul ca nu intelegi ce spun cei doi barbati poate fi semnul unei patologii ascunse care ar avea mai multe cause. Una ar putea fi o hipoacuzie determinata de consumul abuziv de a3, combinata cu ambioplie temporara provocata de studierea intensiva a gazetei si a fituicilor parazitare scrise cu litere incarligate. Sau mai grav ar fi starea de hipnoza indusa de… prietenul acela greu de cap, pentru care tot pui intrebari si nu mai pricepe odata. Sau poate chiar asemanarea cu acel prieten, iar atunci chiar ca nu mai este nici o speranta de vindecare. Nici macar cu Gingco Biloba.
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 26 Mar 2020, 12:03

feederman scrie:[
........
Faptul ca nu intelegi ce spun cei doi barbati poate fi semnul unei patologii ascunse care ar avea mai multe cause. Una ar putea fi o hipoacuzie determinata de consumul abuziv de a3, combinata cu ambioplie temporara provocata de studierea intensiva a gazetei si a fituicilor parazitare scrise cu litere incarligate. Sau mai grav ar fi starea de hipnoza indusa de… prietenul acela greu de cap, pentru care tot pui intrebari si nu mai pricepe odata. Sau poate chiar asemanarea cu acel prieten, iar atunci chiar ca nu mai este nici o speranta de vindecare. Nici macar cu Gingco Biloba.

V-as ruga, maestre, sa incetati cu " aprecierile" de tipul acesta la adresa monstrului! Nu de alta, dar am făcut febră musculara tot intorcand obrazul! Combatem ideile nu persoanele, nu? Parcă așa scrie pe undeva p-aci!
Zace la gazeta: vor fi testați pentru depistarea coronavirusului, toți bucureștenii ( ministrul sănătății, Costache, malai mare, ieri)!
Deși din start este o gogomanie nemaintalnita, sa crezi ca pot fi testați cam 2 mil de oameni intr-un termen rezonabil, nu mai vorbim de logistica necesara dar si de capacitatea de a procesa probele, care, în decurs de o lună au ajuns la apreciabila suma de 10 000 de teste! In ritmul acesta, probabil ca testarea tuturor bucureștenilor se va întinde pe un...secol! Nu imi atrăgea atenția stirea, dar zilele trecute, citeam in catavencii., cum ca in mod " miraculos" tot noaptea ca hotii, pe lista unităților autorizate sa faca proceseze teste, a fost inclus si spitalul privat Sanador! Asadar, este clar ca pentru a ciordi din banii multi alocați pentru sanatate( acțiune absolut corecta in aceste vremuri grele), modificăm oleacă legea, o cosmetizam si punem la robinet unu' de-al nostru! Acum faceti legatura intre anuntul ministrului sanatatii si decizia de a include inca un spital privat la procesarea testelor, mai adăugați faptul că un secretar de stat este inca angajat al acestui spital si veti avea imaginea jafului pus la cale de acest guvern! Cum poti sa crezi sa oamenii sunt atat de prosti sa nu se prindă de aceste combinatii? De ce tace presa acum? Sau poate trebuie sa ne obișnuim cu dictatura , sa pregatim ramele de tablouri din care ne zambea " cel intr-o ureche", sa punem un nou portret! Întreb cât inca se mai poate!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3306
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08


Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 26 Mar 2020, 12:55

Sa am iertare, nu as fi vrut sa intervin aici dar vreau sa corectez ceva: nu ministrul Costache a anuntat primul ca vor fi testati toti bucurestenii, ci madam" din voluntari, la antena 3.
Vasile_Bucovineanu
 
Mesaje: 669
Membru din: 22 Noi 2019, 22:43

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 26 Mar 2020, 14:44

Shrek scrie:Combatem ideile nu persoanele, nu? Parcă așa scrie pe undeva p-aci!... ( ministrul sănătății, Costache, malai mare, ieri)!

Sigur ca da! avem aici o opinie strict personala despre care voi discuta. Rabdare!
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde paul » 26 Mar 2020, 20:14

Vasile_Bucovineanu scrie:Sa am iertare, nu as fi vrut sa intervin aici dar vreau sa corectez ceva: nu ministrul Costache a anuntat primul ca vor fi testati toti bucurestenii, ci madam" din voluntari, la antena 3.

Domnule Vasile, chiar are asa mare importanta ... cine a anuntat primul ? ;)
Personal, sunt total de acord cu testarea unui numar cat mai mare de persoane, incepand cu toate cadrele medicale, continuand cu persoanele simptomatice si cu cele care au fost in linia intai in aceasta perioada. Ma refer aici la personalul care a contribuit la buna desfasurare a activitatii economice in aceasta perioada. Testarea unui numar cat mai mare de oameni poate oferi dimensiunea reala a infectarii !
Domnule Vasile, va stiu om calculat si chibzuit ! Oare in aceste momente nu pot fi lasate deoparte partizanaturile politice ?
Va salut si va asigur de consideratia mea !
LE ... aceasta situatie nu are culoare politica !!! https://www.stiripesurse.ro/medicii-din ... 45580.html
LE 2 ... o atitudine ABSOLUT CORECTA ... http://www.ziaruldepenet.ro/2020/03/26/ ... e-urgenta/ Nu-i un secret pentru nimeni de pe aici ca nu am nicio afinitate fata de aceasta formatiune politica, dar ... jos palaria !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
Avatar utilizator
paul
 
Mesaje: 5607
Membru din: 17 Sep 2011, 12:12
Localitate: falticeni

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 26 Mar 2020, 20:52

Pai tocmai prin faptul ca a fost anuntata testarea de catre persoana respectiva, poate fi interpretata ca fiind speculata politic si in plus masura a fost anuntata gresit, spunandu-se ca vor fi testati toti bucurestenii. Eu as zice ca primarul sa-si vada de primarie iar specialistii din domeniul medical sa-si faca treaba in domeniul lor.
Vasile_Bucovineanu
 
Mesaje: 669
Membru din: 22 Noi 2019, 22:43

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Aurel1959 » 26 Mar 2020, 22:05

Domnul Vasile, cu tot respectul,preocupativa mai intai de situatia lacala coordonata de "unghesu".Stiti ca sucevenii daca sant intrebati, toti sant rude cu seful????.Cine o fi seful? Da seful este cel pe care in asta seara, un pretins liberal fruntas, il facea erou in prima linie datorita functei pe care vremelnioc o ocupa , desi nu are nici un contact ditrect cu bolnavii, si cu toate astea a fost testat la cerere cu falsuri in inscrisuril .Obligatia de serviciu al sefului era sa se preocupe de bunul mers al institutiilor pe care, lepastoreste.Aveti curiozitatea sa discutati cu un medic din spitalul judetean? Cred ca v-ar ajuta.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959
 
Mesaje: 390
Membru din: 27 Oct 2012, 19:27
Localitate: Botosani

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 27 Mar 2020, 09:00

Domnule Vasile, va stiu om calculat si chibzuit ! Oare in aceste momente nu pot fi lasate deoparte partizanaturile politice ?

Perfect adevarat: D-l Vasile a fost, este si va fi, o mare constiinta. Stim acum cine este in prima linie, conform legislatiei in vigoare, ce obligatii si drepturi exclusive au. De aceea intreb: dai cumva bilete de voie? Daca tot te inghesuie constiinta, pune-i aceasta intrebare intelectualului de trei parale ce se plange de discomfort cervical. Toate postarile lui abunda de neutralitati.
Iar afirmatia
Eu as zice ca primarul sa-si vada de primarie iar specialistii din domeniul medical sa-si faca treaba in domeniul lor
este model de rationament lucid, de responsabilitate civica si bun simt. Iar daca termenul "madam" atribuit unei …madame, deranjaza, fermecatoarea limba romana, atat de bogata, are un rezervor inepuizabil de sinonime. Unul dintre ele aflat chiar si la indemana neutralitatii voastre, este matracuca. Alge Grigore!
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Neafiliatul » 27 Mar 2020, 10:28

Neafiliatul
 
Mesaje: 1977
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori