Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 27 Mar 2020, 10:45

Combatem ideile nu persoanele, nu? Parcă așa scrie pe undeva p-aci!

Asa! Regret ca nu sesizezi mesajul transmis in randurile scrise de mine. Este vorba de altruismul cel mai pur, destinat persoanelor aflate in suferinta. Si pentru ca tot suntem la ora de consultatii gratuite online, uite aici o noua afectiune depistata online , strabism cameleonic pe fond de ipocrizie irecuperabila. Se manifesta prin capacitatea imprumutata de la jivina mentionata, de a privy simultan in mai multe directii: spre obrazul propriu expus intemperiilor, spre zona cervico dorsala aflata in pericol de fracturare si spre prada preferata, totul asociat cu vaicareala standard: ce ai ba cu mine?
Este de presupus ca in limbajul uzual pe paralela natala, expresia
Costache, malai mare
, reprezinta superlativul admiratiei fata de o persoana, un indicator relevant pentru nivelul de civilizatie al protoeducatorilor de pe ulitele respectivele plaiuri .
Pentru a-l putea judeca pe Costache, trebuie sa-l analizam si sa-l raportam la cealalta parte, cea care-l contesta. Cine este Costache? Este un moldovean din Sibiu, cinstit, cult si civilizat. care face parte din categoria Domni si care reprezinta cu onoare Moldova si Romania. Este adevarat ca noi nu mai avem nevoie de domni, preferam subspecia extinsa de mahala Gigi Becali & Olguta. Costache este un intellectual de varf al societatii romanesti. Spre deosebire de tortionarii limbii romane- vezi decat/ versus doar si care l-am facut, versus pe care l-am...- Costache este medic, categorie socio profesionala situata in varful topului valorilor intelectuale si culturale, confirmata prin parcursul educational si professional jalonat de liceu de varf, facultate de varf, universitate de varf. Amintesc absolventilor de facultati situate in pivnite, ca admiterea in facultatile de medicina din cele 4 centre universitare s-a facut si se face prin departajari drastice, mergand pana la virgule. Intre Costache si terchea berchea sfertodoct emanator de dampf de tuica si praz de pe // nationala nu poate exista comparatie. Pusi alaturi , identificarea paduchelui din specia” ca si” ar necesita rabdare, o lupa de calitate si daca esti ecologist , atentie sporita ca sa nu-l intizi pe pardoseala.
Sa nu uitam de suferintele fizice. Un ultim pont pentru tratarea obrazului suferind: ungerea alternativa -o zi da, una ba- cu crema de ghete. Da rezultate extraordinare in tratarea pingelelor din toval. Daca nu merge incearca cu dohot. Garantat inmoaie si nu petrezeste.
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 27 Mar 2020, 13:07

Aurel1959 scrie:Domnul Vasile, cu tot respectul,preocupativa mai intai de situatia lacala coordonata de "unghesu".Stiti ca sucevenii daca sant intrebati, toti sant rude cu seful????.Cine o fi seful? Da seful este cel pe care in asta seara, un pretins liberal fruntas, il facea erou in prima linie datorita functei pe care vremelnioc o ocupa , desi nu are nici un contact ditrect cu bolnavii, si cu toate astea a fost testat la cerere cu falsuri in inscrisuril .Obligatia de serviciu al sefului era sa se preocupe de bunul mers al institutiilor pe care, lepastoreste.Aveti curiozitatea sa discutati cu un medic din spitalul judetean? Cred ca v-ar ajuta.

Am aflat si eu ca toata lumea care e situatia de la Spitalul Suceava. Nu iau apararea nimanui. Cei care au gresit trebuie sa fie cercetati si sa raspunda chiar si in fata legii daca e cazul.
Vasile_Bucovineanu
 
Mesaje: 669
Membru din: 22 Noi 2019, 22:43

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 27 Mar 2020, 20:25

feederman scrie:........... Si pentru ca tot suntem la ora de consultatii gratuite online, uite aici o noua afectiune depistata online , strabism cameleonic pe fond de ipocrizie irecuperabila. Se manifesta prin capacitatea imprumutata de la jivina mentionata, de a privy simultan in mai multe directii: spre obrazul propriu expus intemperiilor, spre zona cervico dorsala aflata in pericol de fracturare si spre prada preferata, totul asociat cu vaicareala standard: ce ai ba .........
.........
Pentru a-l putea judeca pe Costache, trebuie sa-l analizam si sa-l raportam la cealalta parte, cea care-l contesta. Cine este Costache? Este un moldovean din Sibiu, cinstit, cult si civilizat. care face parte din categoria Domni si care reprezinta cu onoare Moldova si Romania.
.... Este adevarat ca noi nu mai avem nevoie de domni, preferam subspecia extinsa de mahala Gigi Becali & Olguta. Costache este un intellectual de varf al societatii romanesti.
Spre deosebire de tortionarii limbii romane- vezi decat/ versus doar si care l-am facut, versus pe care l-am...-
.....Costache este medic, categorie socio profesionala situata in varful topului valorilor intelectuale si culturale, confirmata prin parcursul educational si professional jalonat de liceu de varf, facultate de varf, universitate de varf. Amintesc absolventilor de facultati situate in pivnite, ca admiterea in facultatile de medicina din cele 4 centre universitare s-a facut si se face prin departajari drastice, mergand pana la virgule. Intre Costache si terchea berchea sfertodoct emanator de dampf de tuica si praz de pe // nationala nu poate exista comparatie.
...Pusi alaturi , identificarea paduchelui din specia” ca si” ar necesita rabdare, o lupa de calitate si daca esti ecologist , atentie sporita ca sa nu-l intizi pe pardoseala.
Sa nu uitam de suferintele fizice. Un ultim pont pentru tratarea obrazului suferind: ungerea alternativa -o zi da, una ba- cu crema de ghete. Da rezultate extraordinare in tratarea pingelelor din toval. Daca nu merge incearca cu dohot. Garantat inmoaie si nu petrezeste.

Inițial am dorit să nu răspund cuvintelor grele si deloc " tehnice", pe principiul ca" drumu' lung si omu' prost, nu se gata niciodata"! Dar citind tirada dumitale, compusă in locul unde fiecare om merge singur, de unde și " miresmele" îmbietoare care răzbat, ceva mi-a atras atenția. Nu înțelegeam ce imi captiva atentia si apoi mi-am amintit! Dosarele de cadre! Caracterizării pe care o faceti " distinsului medic", ii lipseste propunerea de a ocupa o funcție de conducere în structura organelor de partid si de stat locale, pentru că, nu-i asa, are origini sănătoase, ( provine din familie de ....domni moldoveni) nu are vicii, si are avantajul ca este pipu.. ., pardon pupila cuiva apropiat președintelui!
La descrierea calităților ilustrului medic, schimbați in mod ordinar datele, pentru a nu cădea de fraier ca sustineti un posibil impostor! Fecior de bani gata, provenind dintr-o familie de medici( oare si-o fi permis sa-l tina in facultate sau a beneficiat de bursa sociala), fără rezultate notabile, lucra intr-un spital privat. Evident ca " cineva " ( poate cu ochii albastri), i-a aranjat un loc sub bolta înstelată. Este cumva un medic care a făcut primul transplant de inima? A făcut primul transplant de plămâni, de ficat, reconstrucție de brate mutilate? Atunci ce-l recomandă? A adus în țară o tehnologie pe care a folosit-o înainte ca ea sa fie omologate. Vezi Catavencii!
Apoi, în logica dumneavoastra, daca are atat de multa scoala, inseamna ca nu poate fi tras la raspundere pentru măgarii ca ministrul sănătății? În logica dv. ar trebui sa-l ierte pe Beuran si pe tanti Pintea, ca au băgat destiu' la oala cu smantana! Sa le facem un altar si sa le aducem ofrande!
In plus , după cum știți, în perioada următoare, se vor raționa anumite produse si materiale. Am fost la un magazin de bricolaj sa cumpăr o țeava de plumb si mi-au cerut cartela! N-am avut, nu mi-a dat! Apoi, " noi", ceilalți, care nu suntem la nord de Carpați si" tinem" cu Becali ( suntem stelisti), va trebui să ne coasem o stea in piept, apoi sa mergem de buna voie la stadion sa vedem meciul! Eventual sa ne primim rația de plumb! Cam acolo duce intolerantă la optiuni politice, altele decât ale dumneavoastra. Poate aveti noroc! Tot este stare de urgență!
Atitudinea de tzucator de dosuri bine înfipte politic, mai ales cand provin din zone apropiate locurilor de domiciliu, am intalnit-o si pe timpul lui ceasca! Toți cei care aveau buletin de Scornicești, se băteau cu pumnul in piept ca ei sunt rude cuuuu....., asa ca musai trebuiau sa beneficieze de tratament privilegiat! După ce a murit ceasca, nima, nu mai era din Scornicești! Ar trebui sa cunoasteti aceasta faza pentru că l-ați ridicat in slavi o buna perioada pe printisor, sperând că va rămâne în locul lu tat-su! Dar n-a fost să fie! Nu as vrea sa ajungem in situatia sa spuneti ca de fapt sunteti albanezi ( din județul Alba ) si nu sibienii dacă, lucrurile vor scapa de sub control pe timpul crizei de coronavirus!
Poate nu ati aflat inca, dar in ' 89, oamenii au cerut în strada libertate ! Libertatea de a alege, de a vorbi liber de a circula liber si ,in general ,de a scapa de cenzură!
Dumneavoastra ati ramas închistat in acea epoca in care secretarii de partid cu propaganda, mergeau cu para pe la partid si de multe ori, la secu, ca anumite persoane, au o atitudine reacționară la adresa organelor de partid si de stat! Ar trebui sa va treziți si sa aflati ca exista si alte opinii politice. Nu trebuie sa aderati la ele! Este suficient sa acceptați ca, în afară de dictatura, exista si un alt mod de a face politică! Eventual sa recunoașteți că ați pus botul la savarina si ati votat cu cine nu trebe! Asa ca oricât v-ati boi, molari si purta blugi rupi in...cot, tot nu ve-ti reuși să ascundeti apucăturile de hodorg bolsevic! Atitudinea asta ( tzucator de dosuri prezidentiale) ne-a ținut tara pe loc 30 de ani! Sa va fie rusine!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3304
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde paul » 27 Mar 2020, 21:19

Shrek-ule, pe bune, tu n-ai obosit sa porti acest dialog al surzilor ? Omu-i ... batman ! La un moment dat si eu am crezut ca ... ai cu cine ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
Avatar utilizator
paul
 
Mesaje: 5607
Membru din: 17 Sep 2011, 12:12
Localitate: falticeni

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 30 Mar 2020, 11:17

Elucubratii, aiureli patetice si delirium cat cuprinde. Cred ca deacum inainte ai nevoie de o declaratie pe proprie raspundere atarnata de gat, cu avertismentul : Pastrati distanta de siguranta! Infectie grava si iremediabila! De cand ma stiu educatia si moralitatea sunt criteriile fundamentale de evaluare a valorii individuale. Cum despre aspiratiile morale m-am lamurit , ramane decat* raspunsul la intrebarea:
Atunci ce-l recomanda?
Nici nu trebuia pusa o asemenea intrebare, dat fiind raspunsul- stampila valorica- consemnat mai jos, in testul de autoevaluare completat cu atata sinceritate. Il recomanda diferenta intre "veti" si
tot nu ve-ti reuși

care nu suntem la nord de Carpați

Iarasi dezinformari. Inteleg ca esti ardelean cu acte in regula. Poate cu gatul mai lung decat stasul (STAS nu sas). Boala profesinala, cu sanse de pensionare timpurie.
După ce a murit ceasca, nima, nu mai era din Scornicești…

Normal. Lumea s-a adaptat. Au fugit toti spre Alexandria, Salcia, Videle si mai ales spre Gratia, acolo unde se simte inca mireasma lui guru.
apoi sa mergem de buna voie la stadion sa vedem meciul!

In aceasta privinta nu te pot ajuta. Incearca la Olguta , mostenitoare ideologica a lui Vadim>

Poate nu ati aflat inca, dar in ' 89, oamenii au cerut în strada libertate ! Libertatea de a alege, de a vorbi liber de a circula liber si ,in general ,de a scapa de cenzură! ….Nu-as vrea sa ajungem in situatia sa spuneti ca de fapt sunteti albanezi ( din județul Alba ) si nu sibienii dacă, lucrurile vor scapa de sub control pe timpul crizei de coronavirus!


Mesajul este inconturnabil : Aveti grija ca daca ajungem la ciolan, vom termina ceea ce a inceput dragnea si nu a terminat. Vom fi din nou ce-am fost si chiar mai rau. O dictatura se identifica prin incalcarea constitutiei - cu ajutorul curtii constitutionale si a avocatului poporului- confiscarea ministerului de interne, a televiziunii si a radioului public, obstructionarea justitiei si a altor institutii fundamentale Ceea ce sugerezi , s-a realizat partial pe timpul virilului de Gratia, Salcia & Alexandria, dar, ghinion, a fost oprita la timp de votul popular, Vot pe care voi , profitori ai …’89 , democrati declarati, il ignorati cu desavarsire.
să ascundeti apucăturile de hodorg bolsevic! Atitudinea asta ( tzucator de dosuri prezidentiale) ne-a ținut tara pe loc 30 de ani! Sa va fie rusine!

Este adevarat am vrut libertate, dar ne-am ales cu un PCR reconditionat cu materiale nerecuperabile, cu mare potential de poluare, travestit succesiv in formatiune democratica, care de 30 de ani franeaza Romania. Mi-e atat de rusine.
.
Am fost la un magazin de bricolaj sa cumpăr o țeava de plumb si mi-au cerut cartel

Sunt profund indignat. Un abuz, ba chiar este dictatura. Si la final o veste buna, aici la mine la tara nu a inceput inca dictatura si tevile de plumb se dau fara cartela, decat *cu cardul, cash sau pe datorie. Daca esti disperat iti pot trimite un capat de teava. Il am pe undeva prin pivnita.
• In loc de translator universal.
Sa nu uiti Darie!
feederman
 
Mesaje: 1027
Membru din: 06 Noi 2012, 12:34
Localitate: Selimber- Sibiu

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde paul » 30 Mar 2020, 18:09

https://www.bugetul.ro/un-preot-ii-scri ... a-sau-ies/
Ar trebui sa dea de gandit multora !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
Avatar utilizator
paul
 
Mesaje: 5607
Membru din: 17 Sep 2011, 12:12
Localitate: falticeni

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Cristian IONITA » 30 Mar 2020, 18:23

Oare ... la supermarket te duci ca sa te hranesti ..
La biserica ... poate pentru hrana spiritului .... dar am eu impresia ca nu ptr asta plange popimea ... ca raman enoriasii flamanzi spiritual .... ci mai degraba raman popii fara influenta si mai ales fara banii aia incasati fara chitanta.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Avatar utilizator
Cristian IONITA
 
Mesaje: 4287
Membru din: 23 Feb 2011, 16:33
Localitate: Bucuresti

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde paul » 30 Mar 2020, 18:50

Cristian IONITA scrie:Oare ... la supermarket te duci ca sa te hranesti ..
La biserica ... poate pentru hrana spiritului .... dar am eu impresia ca nu ptr asta plange popimea ... ca raman enoriasii flamanzi spiritual .... ci mai degraba raman popii fara influenta si mai ales fara banii aia incasati fara chitanta.

Nu numai cu paine va trai omul ci cu tot Cuvantul lui Dumnezeu ... scris este !
Nu ma intereseaza pentru ce plange cu adevarat popimea ! Ma intereseaza pentru ce plange poporul cel binecredincios ! Oameni care au tinut post si care chiar daca nu erau vrednici sa se impartaseasca voiau sa se spovedeasca si sa incerce fiecare dupa masura puterilor sa puna inceput bun. Oameni bolnavi care doreau sa se spovedeasca si sa se impartaseasca !Oameni care asteptau slujbele din aceasta perioada, oameni care voiau sa se opreasca din freamatul zilelor si sa se reculeaga in biserici in aceasta perioada ! Si ... nu mai au unde !
Totul tine de credinta fiecaruia !
Se pare ca s-a implinit vrerea unora ... vrem spitale nu catedrale ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
Avatar utilizator
paul
 
Mesaje: 5607
Membru din: 17 Sep 2011, 12:12
Localitate: falticeni

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Cristian IONITA » 30 Mar 2020, 19:23

Din pacate suntem departe ... biserici și catedrale avem sa dam si altora ... spitale suficiente .... nici de departe.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Avatar utilizator
Cristian IONITA
 
Mesaje: 4287
Membru din: 23 Feb 2011, 16:33
Localitate: Bucuresti

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde jonny_it » 30 Mar 2020, 20:14

paul scrie:Nu numai cu paine va trai omul ci cu tot Cuvantul lui Dumnezeu ... scris este !
Nu ma intereseaza pentru ce plange cu adevarat popimea ! Ma intereseaza pentru ce plange poporul cel binecredincios ! Oameni care au tinut post si care chiar daca nu erau vrednici sa se impartaseasca voiau sa se spovedeasca si sa incerce fiecare dupa masura puterilor sa puna inceput bun. Oameni bolnavi care doreau sa se spovedeasca si sa se impartaseasca !Oameni care asteptau slujbele din aceasta perioada, oameni care voiau sa se opreasca din freamatul zilelor si sa se reculeaga in biserici in aceasta perioada ! Si ... nu mai au unde !
Totul tine de credinta fiecaruia !
Se pare ca s-a implinit vrerea unora ... vrem spitale nu catedrale ! :oops:


De ce nu il suna pe preot sa vina acasa? Masca + manusi si gata si gata!
Avatar utilizator
jonny_it
 
Mesaje: 5470
Membru din: 23 Feb 2011, 16:21
Localitate: Piatra Neamt / Iasi / Vaslui / Oslo

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde paul » 30 Mar 2020, 20:25

jonny_it scrie:
De ce nu il suna pe preot sa vina acasa? Masca + manusi si gata si gata!

Stii tu vreun camp de bifat in declaratia pe propria raspundere in care-i este ingaduit preotului sa faca vizite la domiciliul enoriasilor ? ;)
Fii convins ca preotul se duce la domiciliul muribunzilor pentru ultima cuminecatura, dar ... risca ! ;)
Cred ca se puteau gasi solutii in ordonantele militare care sa reglementeze aceste situatii, dar, nu s-a vrut !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
Avatar utilizator
paul
 
Mesaje: 5607
Membru din: 17 Sep 2011, 12:12
Localitate: falticeni

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 30 Mar 2020, 21:12

Exista acolo la primul punct, în declarația pe propria răspundere, chestia cu " serviciul". Dacă are trecut in " fișa postului" deplasarea la domiciliul enoriașilor, poate merge fără teama. Iar bor-ul sa le dea adeverințe. Dar preotul acela, vrea Sa se bage si el in seama, declarandu-se " tamaduitor". Adică un fel de vraci.
Cu toate astea, daca ne uitam atent in calendar, cred ca suntem in 2020. Pentru orice om cu toata tigla pe casa, este evident că în aceste vremuri teribile, rugăciunile, postul si împărtășirea dea valma, tineri, bătrâni, copii, cu aceeași lingurita( fie ea și sfintita), tzucatu' icoanelor, moaștelor si ce-o mai fi de tzucat, nu este suficient pentru a ieși din această grea încercare. Sa fim lucizi și sa incercam sa respectăm aceasta distanțare socială, despre care se spune ca ar putea amână o posibilă contaminare până la apariția unui tratament eficace ori a unui vaccin. Biserica, casa de rugăciune, moscheea, nu se muta niciunde. Numai sa fie cine sa merge acolo.
Acest punct de vedere personal, nu exclude dreptul fiecaruia de a avea o orientare religioasă, de a aparține unui cult sau de a fi ateu.
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3304
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde jonny_it » 30 Mar 2020, 21:20

Shrek scrie:Exista acolo la primul punct, în declarația pe propria răspundere, chestia cu " serviciul". Dacă are trecut in " fișa postului" deplasarea la domiciliul enoriașilor, poate merge fără teama. Iar bor-ul sa le dea adeverințe. Dar preotul acela, vrea Sa se bage si el in seama, declarandu-se " tamaduitor". Adică un fel de vraci.
Cu toate astea, daca ne uitam atent in calendar, cred ca suntem in 2020. Pentru orice om cu toata tigla pe casa, este evident că în aceste vremuri teribile, rugăciunile, postul si împărtășirea dea valma, tineri, bătrâni, copii, cu aceeași lingurita( fie ea și sfintita), tzucatu' icoanelor, moaștelor si ce-o mai fi de tzucat, nu este suficient pentru a ieși din această grea încercare. Sa fim lucizi și sa incercam sa respectăm aceasta distanțare socială, despre care se spune ca ar putea amână o posibilă contaminare până la apariția unui tratament eficace ori a unui vaccin. Biserica, casa de rugăciune, moscheea, nu se muta niciunde. Numai sa fie cine sa merge acolo.
Acest punct de vedere personal, nu exclude dreptul fiecaruia de a avea o orientare religioasă, de a aparține unui cult sau de a fi ateu.


Shrek, nu credeam ca o sa zic vreodata dar ai dreptate.
Zilele trecute am zic ca si C.I. are dreptate in ce priveste ME cu caturi de 1/2.
Gata, iau o pauza de cateva zile, ceva nu-i ok. :lol: :lol:
Avatar utilizator
jonny_it
 
Mesaje: 5470
Membru din: 23 Feb 2011, 16:21
Localitate: Piatra Neamt / Iasi / Vaslui / Oslo

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde paul » 30 Mar 2020, 22:00

Shrek scrie:Cu toate astea, daca ne uitam atent in calendar, cred ca suntem in 2020. Pentru orice om cu toata tigla pe casa, este evident că în aceste vremuri teribile, rugăciunile, postul si împărtășirea dea valma, tineri, bătrâni, copii, cu aceeași lingurita( fie ea și sfintita), tzucatu' icoanelor, moaștelor si ce-o mai fi de tzucat, nu este suficient pentru a ieși din această grea încercare.

Pentru cine crede ... Hristos e acelasi de 2000 de ani ! Pentru ... cine crede ! ;)
N-am pretentia ca as avea toate tiglele pe casa, mai ales in domeniul asta ... eu cred ca spovedania si impartasirea este salvarea ! Nimic nu se misca fara stirea si ingaduinta Domnului ! Repet ... pentru cine crede ! ;)
Personal, daca duhovnicul meu mi-ar ingadui sa iau Sf. Impartasanie, as avea curaj sa o iau cu aceeasi lingurita cu care s-a impartasit mai inainte un bolnav de covid . Sunt ABSOLUT CONVINS ca nu ma voi infecta !
Asta e ... credinta mea !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
Avatar utilizator
paul
 
Mesaje: 5607
Membru din: 17 Sep 2011, 12:12
Localitate: falticeni

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 30 Mar 2020, 22:32

Respect acest punct de vedere, cum este si normal intr-o comunitate! Dar nu il....împărtășesc!
Revenind strict la situația de acum, daca am" norocul" sa trag paiul scurt, ce sa inteleg? Ca Dumnezeu ma iubeste si ma vrea lângă El? Sau ca ma pedepsește si ma trimite in iad, sa pun lemne pe foc, sub cazanul in care se perpeleste....( n-am sa scriu)? Intreb pentru...mine!
Nu imi iese din minte imaginea de acum cateva zile cu un preot sau ce funcție o avea, cand împărtășea in fata bisericii, mai mulți enoriași. Cum poti sa fii convins că nu te îmbolnăvește, cand cu aceași linguriță au fost împărtășit și copii si bătrâni, ba chiar si un domn ceva mai zbanghiu. Posibil ca linguriță aceea sa nu infecte pe nimeni, dar stergarul acela de sub potir, cu care se stergeau cei impartasiti , sigur putea sa-ti dea un cadou. Cel puțin un herpes daca nu ceva mai grav.
Crezi ca Dumnezeu s-ar mania daca in aceste vremuri deosebite, preotul ii împărtășește pe cei ce doresc, cu linguriță de unică folosință, si servetele antibacteriene? Eu cred ca nu!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3304
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Cristian IONITA » 31 Mar 2020, 08:24

paul scrie:
Shrek scrie:Cu toate astea, daca ne uitam atent in calendar, cred ca suntem in 2020. Pentru orice om cu toata tigla pe casa, este evident că în aceste vremuri teribile, rugăciunile, postul si împărtășirea dea valma, tineri, bătrâni, copii, cu aceeași lingurita( fie ea și sfintita), tzucatu' icoanelor, moaștelor si ce-o mai fi de tzucat, nu este suficient pentru a ieși din această grea încercare.

Pentru cine crede ... Hristos e acelasi de 2000 de ani ! Pentru ... cine crede ! ;)
N-am pretentia ca as avea toate tiglele pe casa, mai ales in domeniul asta ... eu cred ca spovedania si impartasirea este salvarea ! Nimic nu se misca fara stirea si ingaduinta Domnului ! Repet ... pentru cine crede ! ;)
Personal, daca duhovnicul meu mi-ar ingadui sa iau Sf. Impartasanie, as avea curaj sa o iau cu aceeasi lingurita cu care s-a impartasit mai inainte un bolnav de covid . Sunt ABSOLUT CONVINS ca nu ma voi infecta !
Asta e ... credinta mea !


Vorba poetului .... e usor a spune versuri cand nimic nu ai a spune ...

Multa sanatate Paul ... ma bucur ca cel putin ptr tine nu este cazul sa ti urez si "credinta"

Ps: Hristos a devenit acelasi la 20 de ani?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Avatar utilizator
Cristian IONITA
 
Mesaje: 4287
Membru din: 23 Feb 2011, 16:33
Localitate: Bucuresti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 34 vizitatori


cron