Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA PRODUSELE ALBINELOR

Discutii despre produsele albinelor , norme , legislatie , metode de producere si conservare . Diversificarea productiei si produselor in stupina...trebuie sa preocupe apicultorii romani .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

mierea si antibioticele

Mesajde Adrian Galofteanu » 08 Noi 2011, 23:44

Am fost intrebat de multe ori, de catre clienti, de ce nu este permisa prezenta antibioticelor in miere. Sincer, pana la aceasta data nu am gasit undeva un material care sa ma convinga asupra existentei pericolului iminent.

Dupa 2 ore de cautare pe net am reusita sa gasesc doar 2 articole care nu spun mai nimic:

"Pentru a înţelege gradul de toxicitate al antibioticelor din miere, menţionăm că un gram de antibiotic poate contamina 100 de tone de miere. Aşadar, prezenţa antibioticelor în mierea de albine, chiar şi la un nivel foarte mic, poate provoca unei persoane care consumă frecvent acest produs o imunitate la antibiotic, deoarece efectul este similar cu cel al medicamentelor homeopate" http://cioceanu.ro/mierea-ecologica/

sau,

"Este esenţială monitorizarea nivelelor de contaminare cu cloramfenicol atât în mierile de provenienţă autohtonă, cât şi de import, pentru a asigura sănătatea consumatorului. " http://www.usamvcluj.ro/files/teze/2011/bonta.pdf

Nu vreau sa fiu gresit inteles. Sunt total impotriva folosirii antibioticelor in stupina. Dar mi-am pus urmatoarea intrebare: Carnea pe pui, de porc sau de vaca, oare cata cantitate de antibiotic contine? Sau laptele sau ouale? De ce mierea este mai bagata in seama in conditiile in care consumul de miere pe cap de locuitor(implicit consumul de antibiotic) este nesemnificativ pe langa consumul de alte produse contaminate?
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Avatar utilizator
Adrian Galofteanu
 
Mesaje: 485
Membru din: 13 Iun 2011, 16:54
Localitate: Bacau

Re: mierea si antibioticele

Mesajde jonny_it » 09 Noi 2011, 11:55

Daca nu este interzis sa omoram o gaina de ce este interzis sa omoram un om, ca doar tot 2 picioare are? :lol:
Mierea este considerata de multi un medicament natural, deci ar fi total nepotrivit ca ea sa fie plina de antibiotice.

Pe o vatra daca ai familii bolnave le tratezi cu antibiotice(unde e cazul bineinteles) si nu extragi mierea sau sa o folosesti la hraniri; astfel nu ai antibiotice in miere, simplu. Sanatos si frumos ar fi sa tratezi fara antibiotice, unde se poate.

Antibioticele nu se dau pentru a preveni aparitia unor boli!

Unii crescatori de pe la noi folosesc fumidil B in procesul de crestere a matcilor .. discutabil daca este bine sau nu. Multi spun ca altfel nu se poate scapa de nosema. Totusi trebuie sa ne gandim ca o sa ajungem sa avem generatii de albine care nu reactioneaza la antibiotice... discutabil.
Avatar utilizator
jonny_it
 
Mesaje: 5470
Membru din: 23 Feb 2011, 16:21
Localitate: Piatra Neamt / Iasi / Vaslui / Oslo

Re: mierea si antibioticele

Mesajde Adrian Galofteanu » 09 Noi 2011, 21:10

jonny_it scrie:Daca nu este interzis sa omoram o gaina de ce este interzis sa omoram un om, ca doar tot 2 picioare are? :lol:
Mierea este considerata de multi un medicament natural, deci ar fi total nepotrivit ca ea sa fie plina de antibiotice.

Pe o vatra daca ai familii bolnave le tratezi cu antibiotice(unde e cazul bineinteles) si nu extragi mierea sau sa o folosesti la hraniri; astfel nu ai antibiotice in miere, simplu. Sanatos si frumos ar fi sa tratezi fara antibiotice, unde se poate.

Antibioticele nu se dau pentru a preveni aparitia unor boli!

Unii crescatori de pe la noi folosesc fumidil B in procesul de crestere a matcilor .. discutabil daca este bine sau nu. Multi spun ca altfel nu se poate scapa de nosema. Totusi trebuie sa ne gandim ca o sa ajungem sa avem generatii de albine care nu reactioneaza la antibiotice... discutabil.



Bineinteles d-le Jonny ca "numarul de picioare" nu poate fi o unitate de masura a zilelor pe care cineva le mai are de trait. Fie el om sau gaina :)

Poate nu ati inteles ce am vrut sa scot in evidenta si mai punctez inca odata:
Mancam antibiotice in alte produse alimentare infinit mai multe decat in miere.
Poate nu pricep eu si intradevar 1 gram de antibiotic intr-o suta de tone de miere este mai otravitor decat 1 gram de antibiotic intr-o gaina de 2 kile.

Fac precizarea ca 100 tone miere ajunge intr-un an la ~ 200.000 de oameni iar gaini de 2 kile consuma un om in fiecare luna cate una :cry:
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Avatar utilizator
Adrian Galofteanu
 
Mesaje: 485
Membru din: 13 Iun 2011, 16:54
Localitate: Bacau

Re: mierea si antibioticele

Mesajde Adrian Galofteanu » 13 Noi 2011, 00:56

Inca ceva legat de miere....superfiltrare.... antibiotice......polen.......China!

http://www.foodsafetynews.com/2011/11/t ... snt-honey/

Daca americanii nu si-au rezolvat problema asta de atatia ani este greu de imaginat ca la noi se va intampla vreodata!

Pentru interesati am si o traducere pentru o parte din articol.
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Avatar utilizator
Adrian Galofteanu
 
Mesaje: 485
Membru din: 13 Iun 2011, 16:54
Localitate: Bacau

Re: mierea si antibioticele

Mesajde alt stupar » 13 Noi 2011, 13:33

interesat de traducere !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
Avatar utilizator
alt stupar
 
Mesaje: 3217
Membru din: 18 Feb 2011, 22:50
Localitate: Lipova

Re: mierea si antibioticele

Mesajde proapis13 » 13 Noi 2011, 15:14

alt stupar scrie:interesat de traducere !

Cred ca partea cea mai interesanta este cea tradusa aprox mai jos
Un rezumat sumar al articolului suna cam asa;un curios a dus mierea la analiza si nu s-a gasit in ea nici-o urma de polen
Mergand pe fir s-a constatat ca majoritatetea mierii provine dupa acte din China sau tarile vecine si prietene
Cand s-au cerut explicatii despre lipsa urmelor de polen au primit raspuns ca mierea pt o cat mai buna
pastrare si pt marirea timpului de valabilitate este super-filtrata
Super-filtrarea este insa costisitoare si depaseste pretul mierii de pe raft asa ca s-a cerut o ancheta federala
O asteptam si noi
,,Mai mult, autorităţile federale de siguranţă alimentară a refuzat ofertele de a examina Bryant \ 's analiză şi să explice ceea ce intenţionează să facă în legătură cu vânzarea de miere se spune este alterat din cauza eliminarea de polen, un ingredient cheie. Majore de siguranţă alimentară standard de stabilire a unor organizaţii precum Organizaţia Naţiunilor Unite \ "Codex Alimentarius, Uniunea Europeană şi Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară spun că eliminarea intenţionată de polen este periculos, deoarece elimina capacitatea de consumatori şi de aplicare a legii pentru a determina originea reală a miere. \ "Îndepărtarea de polen se va face determinarea de origine botanică şi geografice de miere imposibilă şi evită capacitatea de a urmări şi de a identifica sursa reală a miere, \", spune Directiva Uniunii Europene privind miere. Standardul Codex comisiei \ 's pentru Honey, care stabileşte principiile pentru comerţul internaţional cu produse alimentare, a hotărât că \ "nr polen sau element constitutiv al mierii ar putea fi eliminate cu excepţia cazului în cazul în care acest lucru este inevitabil în eliminarea de corpuri străine... \ "Este chiar ceea ce a sugerat dimensiunea ochiurilor de plasă de a folosi (nu mai mic de 0.2mm sau 200 microni) pentru a filtra resturi nedorite - biţi de ceară şi de lemn de la rame, şi părţi de albine - dar păstrează 95 la sută din toate polen. Pentru Siguranţa Alimentară Ştiri Bryant a cerut să analizeze miere străine ambalate în Italia, Ungaria, Grecia, Tasmania şi Noua Zeelandă pentru a încerca să obţineţi un sentiment de dacă standardele Codex pentru polen au fost ascultată de peste mări. Probele din fiecare ţară, dar Grecia au fost încărcate cu diferite tipuri si cantitati de polen. Mierea din Grecia a avut nici una.''
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
Avatar utilizator
proapis13
 
Mesaje: 7329
Membru din: 24 Feb 2011, 17:20
Localitate: Drobeta Turnu-Severin

Re: mierea si antibioticele

Mesajde Adrian Galofteanu » 13 Noi 2011, 16:10

Cam asa ceva d-le Proapis13!

Desi este lung si poate plicticos am sa pun cat am tradus din articol.

Ceea ce m-a lasat interzis pe mine sunt proportiile absolut ingrijoratoare de miere contrafacuta existenta in piata americana. Ce sa ne mai asteptam atunci la noi!



"Testele arata ca in cele mai multe magazine, mierea nu este miere.

Ultra-filtrarea care indepărtează polenul, ascunde originea mierii.

de Andrew Schneider | 07 noiembrie 2011

Mai mult de trei sferturi din mierea vânduta în magazinele din SUA nu este exact ceea ce albinele produc, în conformitate cu testarea facuta exclusiv pentru o emisiune de stiri despre siguranţa alimentară.

Rezultatele arată că polenul a fost filtrat din produsele etichetate "miere".

Inexistenta acestor particule microscopice in nectarul florilor ar face sa pice testele de calitate stabilite de către majoritatea agenţiilor din lume pentru siguranţa alimentară.

Divizii de siguranţă alimentară a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Comisia Europeană şi zeci de alte organisme, de asemenea, au decis că fără polen nu există nici o modalitate de a stabili dacă mierea a venit din surse legitime şi sigure.
În SUA, Food and Drug Administration(FDA) spune ca orice produs care a fost ultra-filtrat şi nu mai conţine polen nu este miere. Cu toate acestea, FDA nu verifica mierea vânduta pentru a vedea dacă acesta conţine polen.

Ultrafiltrarea este o procedură de high-tech, mierea este incalzita, uneori diluata şi apoi forţata la presiune inalta prin filtre extrem de mici pentru a elimina polenul, care este singurul semn de identificare a sursei de miere. Acesta este rezultatul unei tehnici rafinate pusa la punct de catre chinezi, care fac un dumping ilegal cu tone din mierea lor – care continea antibiotice nepermise - pe piaţa americană de ani de zile.

Comisia pentru Siguranţa Alimentelor a decis sa testeze mierea vânduta în diferite puncte după ce o anchetă anterioara a găsit SUA inundata cu miere indiana interzisa în Europa din cauza de contaminare cu antibiotice, metale grele şi de o lipsă totală de polen care a împiedicat urmărirea originii sale.

Comisia pentru Siguranţa Alimentară achiziţionat mai mult de 60 de borcane, vase din plastic cu miere în 10 state şi Districtul Columbia.

Conţinutul au fost analizate pentru polen de către Vaughn Bryant, un profesor laTexas A & M University si unul dintre cei mai avizati anchetatori privind continutul de polen în miere.

Bryant, care este director al Laboratorului de Cercetare palinologie, a constatat că printre vasele de miere oferite de Comisia pentru Siguranţa Alimentară:

• 76 la suta din probele cumparate au avut polen îndepărtat. Acestea au fost magazinele alimentare TOP, Safeway, Eagle Giant, QFC, Kroger,piaţa Metro, Harris Teeter, Stop A & P & Shop si Soopers King.

• 100 la suta din esantioanele de miere de la farmacii ca Walgreens, Rite-Aid şi CVS Farmacie nu a avut polen.

• 77 la suta din esantioanele de miere de la magazinele ca Costco, Club lui Sam, Walmart, Target şi HEB au avut polenul filtrat.

• 100 la sută din miere ambalate în porţii mici la fast-food-uri ca Smucker, McDonalds şi KFC au avut polen eliminat.

Bryant a constatat că vasele cumparate de Comisia pentru Siguranţa Alimentară de la pieţele de agricultori, co-op şi "natural", cum ar fi magazinele PCCşi Trader Joe a avut pe deplin, valoarea anticipată, de polen.

Şi dacă trebuie să cumperi de la lanţuri alimentare mari, analiza a constatat ca sansele sunt oarecum mai bune de a obtine miere care nu a fost ultra-filtrat cumpărand branduri etichetate ca fiind ecologice. Din şapte eşantioane testate, cinci(71 la suta) au fost cu polen. Toata mierea ecologice a fost produsă în Brazilia, în conformitate cu etichetele.

Consiliul Naţional de miere, o organizaţie federal de cercetare şi promovare în cadrul USDA de supraveghere, spune ca cea mai mare parte de miere străina (cel puţin 60 la sută sau mai mult), este vândut pentru industria alimentară pentru utilizare în produse de patiserie, băuturi, sosuri şi alimente procesate. Comisia pentru Siguranţa Alimentară nu a examinat aceste produse.

Unii ambalatori de miere din SUA nu au vrut să vorbească despre modul în care proceseaza marfa lor.
Unul dintre ei, Bob Olney de la Arborele de miere Inc, din Michigan, care vinde Winnie the Pooh miere in magazine Walmart.
Bryant a analiza conţinutul ambalajului făcut după Winnie si a constatat că polenul a fost eliminat.
Olney spune că mierea lui a venit de la furnizori din Montana, Dakota de Nord şi Alberta. "A fost filtrat în procesul de prelucrare, deoarece nord-americanii doresc o miere clara – cristal”, a spus el.
Ambalatorii de Silverbow miere au mai adăugat: "magazine alimentare doresc miere prelucrata pentru ca rezista mai mult pe rafturi."

Cu toate acestea, cele mai multi apicultorii spun de filtrarea tradiţionala foloseste de cele mai multe ori filtre care elimina resturi de albine, ceara, resturi de la stupi şi alte impurităţi vizibile, dar lăsa sa treaca polenul.

Ernie Groeb, presedinte si CEO al Groeb Ferme Inc, care se autointituleaza "ambalatorul cel mai mare din lume pentru miere", spune el nu face nici o cerinţă specifică pentru conţinutul de polen si cumpara anual in jur de 85 de milioane de lire sterline.

Groeb vinde cu amănuntul sub marca lui Miller şi a spune că el cumpără 100 la sută miere pură, dar nu "precizează şi nici nu avem nevoie ca să fie lăsat în polen sau sa fie eliminat."
El spune că există multe metode diferite de filtrare folosite de către apicultori şi ambalatori miere.

"Cumparam practic ceea ce este considerat miere. Avem încredere in furnizori de bine.. Asta e ceea pe ce ne bazăm", a spus Groeb, al cărui sediu este în Onstead, Michigan


De ce scoatem polenul?

Eliminarea in totalitate a polenului din miere "nu are nici un sens" si este complet contrară cu calitatea de introducere pe piaţă a produsului, a declarat Marcu Jensen, presedintele american al Asociatiei Producatorilor de miere, Comisiei pentru Siguranţa Alimentară.
"Nu ştiu nici un producător american care ar dori să elimine tot polenul stiind ca asta se poate doar prin ultra-filtrare. Acest proces de filtrare nu face nimic, dar costa bani şi diminueaza calitatea mierii", a spus Jensen.

"După părerea mea, este destul de sigur să se presupună că orice miere ultra-filtrata de pe rafturile magazinelor este de miere din China si este chiar mai sigur să se presupună că a intrat în ţară neinspectata şi cu încălcarea legii federale", a adăugat el."


Mai departe se vorbeste despre incapacitatea statului american de a face fata presiunii comerciale exercitate de China la exportul acestui produs - mierea de albine. Pentru mine........INCREDIBIL!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Avatar utilizator
Adrian Galofteanu
 
Mesaje: 485
Membru din: 13 Iun 2011, 16:54
Localitate: Bacau

Re: mierea si antibioticele

Mesajde pin » 06 Feb 2012, 11:20

Ma gandesc a o diferenta intre gainile tratate cu antibiotic si miere este tratarea termica. Mierea se consuma ca atare. Stie cineva daca antibioticele sunt afectate de temperatura de gatire?
Avatar utilizator
pin
 
Mesaje: 415
Membru din: 08 Aug 2011, 15:45
Localitate: Bucuresti

Re: mierea si antibioticele

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2012, 18:04

1g de antibiotic la 100 tone de mire are acelasi efect ca si
1g de otrava la 100 de tone de miere ca sa nu mai vorbim
de aceasi cantitate de otrava si antibiotic la un pahar cu apa :shock:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
Avatar utilizator
proapis13
 
Mesaje: 7329
Membru din: 24 Feb 2011, 17:20
Localitate: Drobeta Turnu-Severin

Re: mierea si antibioticele

Mesajde Dragos2006 » 07 Feb 2012, 16:04

NU se accepta prezenta antibioticului in miere dar se accepta prezenta amitrazului si a fluvalinatului in miere !
Eu sunt dispus la ori ce ora din zi si din noapte sa inghit un gram de antibiotic , oare cei care au facut aceste standarde au curajul sa inghita un gram de amitraz ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006
 
Mesaje: 2251
Membru din: 05 Apr 2011, 16:37
Localitate: Valea Ramnicului

Re: mierea si antibioticele

Mesajde pin » 07 Feb 2012, 17:18

Dragos, problema cu antibioticele nu este ca sunt toxice pentru om ci ca creeaza rezistenta (nu omului) la antibioticul respectiv. In momentul in care te imbolnavesti si ajungi la antibiotic acesta nu mai are efect si atunci apare un antibiotic mai puternic. Si pe urma repetir. Cand am fost la pediatrie cu copii mi-a spus ca pe afara nu se mai trateaza nici oamenii cu antibiotic asa usor tocmai din acelasi motiv. Zicea ca pe la noi circula o tulpina foarte agresiva de streptococ tocmai pentru ca a devenit rezistenta la mai multe antibiotice. A trebuit sa faca analize de laborator ca sa vada la ce antibiotic e sensibila in vederea tratamentului.
Avatar utilizator
pin
 
Mesaje: 415
Membru din: 08 Aug 2011, 15:45
Localitate: Bucuresti

Re: mierea si antibioticele

Mesajde salcam » 08 Feb 2012, 02:08

mierea de albine prin definitia ei este un produs bio sau eco sau organic.

e anormal fratilor ca un produs bio sa contina anti bio

mierea este un produs viu, la nivel nanoscopic mierea traieste

mierea e cel mai bun aliment

ar fi pacat sa nu pretuim ce avem "daruit"


problema trebe pusa peste tot in industria alimentara dar cu aceasta se ocupa altii...
IERTATI
Avatar utilizator
salcam
 
Mesaje: 66
Membru din: 02 Ian 2012, 16:34
Localitate: piatra neamt

Re: mierea si antibioticele

Mesajde cucubau » 10 Oct 2016, 15:46

Un topic in care nu s-a mai posta demult.

Oare de ce nu sunt permise reziduri de antibiotic in miere?
Pai de ce?
Toti stim povestile cu bacteriile rezistente , sau cu scadertea imunitatii cea ce nu se pupa , si totusi de ce?
Sa va spun o alta poveste , mai apropiata de realitate.
In lume sunt alimente ieftine accesibile maselor si alimente de lux ,alimente scumpe .
In prima categorie conteaza mai putin calitatea , sa fie cat mai mult si cat mai ieftin .
Cea de-a doua ....aici este problema: fara aditivi indulcitori , inlocuitori . Fara urme de substante chimice , fara germeni, fara reziduri de medicamente si sa nu provina din organisme modificate genetic.
V-ati prins cea de-a doua categorie este cea a alimentelor Bio.
atunci ce are mierea conventionala cu criteriile bio?
Simplu , din toate timpurile mierea a fost si a ramas un aliment de lux .
Asadar nu ca ar prezenta un pericol consumul de miere cu urme de antibiotice ar fi un pericol (la celelalte alimente se poate) ci faptul ca nu s-ar mai incadra la alimentele de lux.

Sa va mai spun o poveste ?
De ce la miere nu se fac analize pentru depistarea urmelor de pesticide ;) ?
........
Avatar utilizator
cucubau
 
Mesaje: 1073
Membru din: 19 Noi 2012, 10:55
Localitate: Curtea de Arges

Re: mierea si antibioticele

Mesajde mellis » 10 Oct 2016, 17:26

Doresti sa facem un referendum sa putem folosi antibiotice ?
Sunt legi UE ce trebuiesc respectate..

""Uniunea Europeană (UE), din partea sa, reglementează mierea în temeiul Directivei Consiliului
2001/110 / CE. Standardul de antibiotice în produsele alimentare (numită și Limita maxima de reziduuri
sau CMR) sunt enumerate în Regulamentul (UE) nr 37/2010 - precizează că fiecare antibiotic
trebuie să aibă o CMR înainte de a putea fi folosit pe o specie producătoare de alimente. Dar, nu există CMR
pentru antibiotice din miere - ceea ce înseamnă că UE nu permite utilizarea de antibiotice pentru tratamentul
a albinelor. Pentru reglarea reziduurilor de antibiotice din miere importate, Uniunea și-a stabilit
ceea ce se numesc RPA, sau "puncte de referință pentru acțiune". RPA sunt concentrațiile de reziduuri
care sunt fezabile din punct de vedere tehnic pentru a detecta de către laboratoarele de control al produselor alimentare. Atunci când un RPA este depășita, statul membru este obligat să respingă lotul. Până la data, RPA au fost
stabilit în miere pentru substanțe, cum ar fi cloramfenicol și nitrofurani. UE are, de asemenea,
stabilit o CMR provizorie de 25 pg / kg sau părți per miliard (ppb) pentru oxitetraciclină în miere.""

"
5.2 Uniunea Europeană (UE) UE reglementează mierea în temeiul Directivei 2001/110 / CE a Consiliului. Standardul pentru antibiotice in produse alimentare ( de asemenea , se face referire la limitele maxime ale reziduurilor sau ca LMR) sunt enumerate în Regulamentul (UE) nr 37/2010 - precizează că fiecare antibiotic trebuie să aibă o CMR înainte de a putea fi folosit pe o sursă de alimente care produc specii. Dar , nu există CMR pentru antibiotice din miere - ceea ce înseamnă că UE nu nu permit utilizarea de antibiotice pentru tratamentul albinelor. UE a adoptat o legislație detaliată privind utilizarea și monitorizarea medicamentelor de uz veterinar. Consiliu 2377/90 regulament locuri de reziduuri în produsele de origine animală în 4 anexe. fiecare farmacologic substanța activă trebuie să aibă un statut limita maximă de reziduuri (CMR) , înainte de a putea fi înregistrate pentru a fi utilizate într - o specie producătoare de alimente. Acesta acoperă 700 de substanțe , din care 200 sunt reglementate de CMR. Anexa I are lista substanțelor farmacologic active pentru care un CMR a fost fix. Nici o LMR pentru antibiotice din miere a fost enumerate în anexa I. Anexa II este lista substanțelor pentru care nu este necesar să se stabilească un CMR în care acestea sunt este puțin probabil să ridice probleme de sănătate publică, deoarece orice utilizare la animale producătoare de alimente, în special utilizarea în albine, este în general considerată ca fiind sigur. Exemple de astfel de substanțe includ acidul formic, acidul lactic, acidul oxalic, timolul și mentolul, fluvalinat, fenol etc
Anexa III este lista substanțelor farmacologic active pentru care un CMR nu poate fi setat în mod definitiv , dar care se poate acorda o CMR provizorie pentru o perioadă definită. O provizorie CMR din 25 ppb a fost stabilit pentru oxitetraciclină în miere. Anexa IV este lista substanțelor pentru care nu apare nicio LMR poate fi setată deoarece acestea prezintă un risc pentru sănătatea umană , în orice cantitate și nu face excepție de miere ar fi aplicabil. Această listă include antibiotice , cum ar fi cloramfenicol, dimetridazol, metronidazol, nitrofurane inclusiv furazolidon, Ronidazol. Substanțe farmacologic active care nu sunt menționate în anexele I, II sau III nu au voie să fie utilizate ca medicamente de uz veterinar, în cazul în care animalul este utilizat pentru producția de alimente. În conformitate cu articolul 14 al Consiliului 2377/90 reglementarea "administrare la animalele producătoare de alimente de produse medicamentoase de uz veterinar care conțin substanțe farmacologic active , care nu sunt menționate în anexele I, II sau III este interzisă în cadrul Comunității .... ". Standardele de antibiotice din miere nu figurează în anexele I, II sau III. Acest lucru înseamnă că utilizarea antibioticelor la albine nu este permisă și antibiotice în miere de albine sunt , prin urmare , considerate "substanțe neautorizate". Normele UE privind stabilirea unor CMR pentru substanțele farmacologic active au fost actualizate de către Regulamentul (CE) nr 470/2009. Această legislație a, pentru prima dată, a introdus un mecanism pentru extrapolarea CMR dintr - o marfă specie / aliment la altul. În plus, legislația elaborează principiile prin care Comisia Europeană poate stabili așa-numitele " de referință Puncte de acțiune "(RPA) pentru reziduurile de substanțe farmacologic active pentru care CMR nu au fost ( și nici nu poate fi) stabilită. RPA sunt concentrațiile de reziduuri care sunt punct de vedere tehnic este posibil pentru a detecta de către laboratoarele de control al produselor alimentare. În cazul în care RPA este depășită, membrul Statul este obligat să respingă lotul deoarece nu poate fi plasat în mod legal pe piața UE (articolul 23 din Regulamentul (CE) nr 470/2009). În cazul în care un laborator de control al produselor alimentare într - un stat membru al UE confirmă fără echivoc și cuantifică prezența unei substanțe la o concentrație sub RPA ( în cazul în care a fost stabilită o RPA) într - un lot importat (adică CC limita de decizie astfel cum sunt definite la articolul 6 al Comisiei Decizia 2002/657 / CE a fost depășită), autoritatea competentă din statul membru este obligat să permit lotul care urmează să fie introduse pe piață, cu toate acestea, este de asemenea obligat să urmeze anumite proceduri administrative , inclusiv, în unele cazuri, informând serviciile Comisiei. Până la data, RPA au fost stabilite în miere pentru substanțe , cum ar fi cloramfenicol și nitrofurani. UE a stabilit , de asemenea , o CMR provizorie de 25 părți per miliard (ppb) pentru oxitetraciclină miere de albine, cloramfenicol (0,3 ppb) și nitrofurani (1,0 ppb).
"

Traducerea:
https://translate.google.ro/translate?sl=en&tl=ro&js=y&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.cseindia.org%2Fuserfiles%2FAntiboitics_Honey.pdf&edit-text=
sursa originala:
http://www.cseindia.org/userfiles/Antiboitics_Honey.pdf
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
Avatar utilizator
mellis
 
Mesaje: 3505
Membru din: 19 Ian 2015, 02:22
Localitate: Timisoara

Re: mierea si antibioticele

Mesajde cucubau » 10 Oct 2016, 20:20

mellis scrie:Doresti sa facem un referendum sa putem folosi antibiotice ?
Sunt legi UE ce trebuiesc respectate..

Asa zisele legi ce trebuiesc respectate sau cautate poteci pentru a fi ocolite, reprezinta punctul de vedere al unor grupuri de interese, aplicate prin incapacitatea sau inocenta celor cu putere de decizie.
In momentul de fata apicultura ca ramura economica , fara medicamente se indreapta spre dezastru.
Cei care reusesc sa supravietuiasca folosesc medicamente si o fac din plin . Cei care se abtin ori nu fac pastoral , ori in cativa ani nu mai au cu ce pleca .
Sti de ce nu se fac analize la miere pentru a depista rezidurile de pesticide?
Ce poate fi mai periculos in hrana umana rezidurile de pesticide sau urmele de reziduri de antibiotic?
Suntem luati de prosti ....d-ta le dai dreptate!
........
Avatar utilizator
cucubau
 
Mesaje: 1073
Membru din: 19 Noi 2012, 10:55
Localitate: Curtea de Arges

Re: mierea si antibioticele

Mesajde mellis » 11 Oct 2016, 17:26

Este de evitat prezenta reziduurilor sintetice de orice fel in miere.
Unii toarna sirop pe o parte si scot miere pe alta...fiecare face dupa cum a fost invatat sau crede de cuviinta..

Mai jos avem un studiu cu 3 variante:
1 - Familie tratata cu oxi
2 - familie tratata prin metoda roiului scuturat+oxi
3 - familie tratata prin metoda roiului scuturat

Cap : 3. Results - Reaparitia si mortalitatea
"
Analiza de regresie a datelor de apariție a LE în 2007
a sugerat o limită semnificativa atunci când s-a comparat metoda roilor scuturati si tratați cu oxi, familiilor tratate doar cu oxi
și colonii netratate.
Probabilitatea ca LE sa reapară a fost mai mică în coloniile tratate cu oxi peste un roi scuturat (0,04, aprox.
se = 0,04), comparativ cu cele tratate direct cu Oxi (0,22, aprox.se = 0,07).
Coloniile netratate au avut o probabilitate de reapariție estimată de 0,08 (aproximativ se = 0,04).
În 2007, nu există diferențe semnificative în mortalitatea coloniilor ce au fost înregistrate între metoda roi scuturat
tratate cu oxi(27%), familii tratate cu oxi(25%) și colonii netratate (20%)".
"
https://www.google.fr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwihk4ee8tLPAhWC8z4KHRDJCAAQFghbMAg&url=http%3A%2F%2Fwww.nationalbeeunit.com%2FdownloadDocument.cfm%3Fid%3D591&usg=AFQjCNGH0D0tWsvj3akXNgzPp4RwQKL5kA&sig2=L0pOKoVEsvR92teSK7oCqQ
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
Avatar utilizator
mellis
 
Mesaje: 3505
Membru din: 19 Ian 2015, 02:22
Localitate: Timisoara

Următorul

Înapoi la PRODUSELE ALBINELOR



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori