Am taiat ramele anul asta..de ce intrebati?
Stiu ca e un clopot eficient pe doua corpuri insa nu pot face asta pt ca sunt bagate doua roiuri la 5 rame despartite de diafragma etansa si cu gratie Hanemann deasupra...diafragma se etanseaza perfect cu fundul de lemn, daca scot fundul nu mai sunt separate roiurile si o sa pierd o matca...nu merge, merg pe metoda iernarii roilor celor de la frenchbeefarm, nu sunt pb cu ea!!
Legat de folia de aluminiu, infasurati niste folie pe mana si o sa vedeti cum mana vi se incinge, asa se intampla si cu stupul, pastreaza caldura pe care o produc albinele in masura in care in lada sunt albine care sa produca acea caldura...nu degeaba se foloseste pt asa ceva, adica multi o folosesc in scopul asta!
Ce sa fac cu ME pe 8 rame??...nu-mi trebuie, asa cum nu-mi trebuie nici pe 12, mi se pare o tampenie sa ma apuc sa-mi fac stupi si pe 8 si pe 9 si pe 10 si pe 11 si 12 r numai ca sa vad cum e, ma mai folosesc si de imaginatie si logica...un experiment este sa fac doua variante de stup Delon sa zic asa, desi delon nu are treaba cu dimensiunile astea 33/33/24 si 33/33/30, asta da as incerca, altceva nu la momentul asta, nu mi se mai pare nimic interesant inafara de astea doua tipuri de lada, si de fagurele natural, si distanta de 33mm intre centrele leaturilor superioare.
Eu cred ca grosimea conteaza!
Ma refer la grosimea peretilor de stup, acum cativa ani eram total de alta parere, insa surpriza m-am sucit din nou...deci de ce nu iernati dragi colegi in PFL de 3mm daca grosimea nu conteaza, daca e 30mm cum e la Delon e una, daca e 20mm e altceva asa cum si 45mm este cu totul altceva.
Folia cu bule aluminizata e buna??...e mai buna decat aia nealuminizata sau nu???...ia zi care-i raspunsul la intrebarea asta??
Deci cum e cu folia de aluminiu pana la urma...ar trebui sa te invelesc in folie si sa te tin asa vre-o doua ore mai Dogvet!!!