Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde Mircea77 » 19 Noi 2012, 11:39

Subscriu la cele scrise mai sus. In loc sa existe un schimb de informatii, pareri bine argumentate, foarte multe topicuri sunt "infestate" cu balacareli si lucruri inutile. Eu chiar as dori sa existe o "optiune"a forumului prin care sa blochez din lista toate mesajele noi ale unor user-i care au "alte ocupatii". Asa cum a subliniat si Ioani, forumul a devenit un "camp de lupta". Nici nu mai merita sa semnalezi abuzurile de limbaj pentru ca ele continua, indiferent cum, indiferent ce.
Dar ce este mai grav: faptul ca exista foarte multi oameni cu bun simt si cu experienta vasta, care prefera sa citeasca si sa taca (sa nu scrie pe forum), deoarece considera sub demnitatea lor sa se angreneze in discutii ce nu fac cinste nimanui.
Ultima oară modificat de Mircea77 pe 19 Noi 2012, 11:43, modificat 1 dată în total.
Mircea77
 
Mesaje: 239
Membru din: 22 Aug 2011, 13:41
Localitate: Bucuresti

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde Dila Daniel » 19 Noi 2012, 11:43

aveti posibilitatea,trecand in lista la persoane neagreate(panoul utilizatorului),numele userilor ale caror postari nu vreti sa va apara.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Avatar utilizator
Dila Daniel
 
Mesaje: 2447
Membru din: 18 Feb 2011, 22:51
Localitate: Craiova

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde Mircea77 » 19 Noi 2012, 11:46

Multumesc. Am gasit.
Mircea77
 
Mesaje: 239
Membru din: 22 Aug 2011, 13:41
Localitate: Bucuresti

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde Dila Daniel » 19 Noi 2012, 12:35

va salut si eu!
optiunea exista.Cine o foloseste sau nu...fiecare decide.
Personal,nu o folosesc.
Si sa vreau,nu pot ignora.Trebuie sa citesc...si sa reactionez cateodata,chiar daca problema nu ma implica personal.De...asta este moderarea... :|
Dar,sa stiti ca sunt cazuri in care ar fi mai indicat sa ignori decat sa incerci sa rezolvi problema.
Ma refer pe forum... :)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Avatar utilizator
Dila Daniel
 
Mesaje: 2447
Membru din: 18 Feb 2011, 22:51
Localitate: Craiova

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde MyBees » 19 Noi 2012, 14:21

Am aceeasi parere. Se face aproape un an de cand forumul parca a luat-o razna. Daca la inceput cangrena marlanismului atingea doar zona de deversare numita Battlefield, a trecut neobservata catre cafenea iar acum se intinde fara nicio jena in tot forumul. Nu am mai gasit demult un topic in care sa nu refuleze frustrarile personale ale tristilor nebagati in seama de societate.

Forumul profesionist pe care l-am gasit cu ceva timp in urma se transforma pe zi ce trece intr-un fel de cancan in care invitatii permanenti sunt Nikita, Lis si consoarta, Ogica, Marculescu, mizil, etc, etc.

Partea trista este ca asa cum si fiica Margaretei Paslaru se crede mare vedeta admirata de privitori, nici "gugustiucii" nostri nu au alta parere despre ei, (auto)admirandu-si activitatea forumistica cu aere de mari intelectuali scapatati.

Pe de alta parte, din pacate, nimeni nu intelege ca daca pe termen scurt lupta acestor vedete genereaza trafic, pe termen lung lasa pete ce nu mai pot fi sterse.

Personal accesez forumul din ce in ce mai sictirit. Partea buna, ca trebuie sa fie si o parte buna, este ca asta se traduce in timp ce poate fi folosit pentru lucruri mai utile.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
Avatar utilizator
MyBees
 
Mesaje: 1285
Membru din: 23 Feb 2011, 13:01
Localitate: Bucuresti, stupina in Dambovita

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde Mircea_63 » 19 Noi 2012, 17:41

Mai exista si posibilitatea luarii unei atitudini! Daca o ia cate unul razna, poti sa-l ignori, dar poti si sa-l tragi de maneca. Exista sansa sa fii balacarit, e drept, dar daca aceeasi atitudine o au mai multi si cel care a "comis-o" nu intelege ci te ia in suturi, corect si frumos e ca cei care asista, sa se implice si lucrurile se vor schimba in bine.

In unele privinte putem compara forumul cu Romania. Ne plangem ca nu e bine, dar nu facem nimic!

Exista o viata -poate...o faţă- oarecum ascunsa a forumului. Am vazut lucruri urate care au exista doar pentru cateva minute sau ore si apoi au disparut. Semn ca cineva totusi nu doarme.
Apoi lucrurile au intrat pe fagasul lor normal. Ba chiar si mai frumos, cel care a comis-o, a doua zi si-a asumat greseala si s-a facut pace si prietenie. Stiu doar cativa care intamplator la ora aia au fost de fata. Pana la urma am inteles ca impresia cum ca pe forum zice care ce vrea si e un sat fara caini, e o impresie gresita.

Suntem multi. Fiecare poate gresi, iar noi fiind atatia, rar trece o zi fara sa-si dea cineva intr-un fel sau altul in petec. Mi s-a intamplat sa postez ceva si mai tarziu sau a doua zi sa-mi spun ca era mai bine sa fi tacut. Grav este cand cineva persevereaza!

Sunt deacord cu ce s-a spus, dar observ ca nu s-au oferit si solutii. Eu personal cred ca solutia este o mai multa implicare din partea fiecaruia! O asa zisa atitudine civica, cu masura, fara sa devenim habotnici.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde lucky5strike » 19 Noi 2012, 18:02

Ignore nu foloseste la nimic. Umorul, toleranta, atitudinea pozitiva, da. In ultima instanta, si sanctiunile sunt de folos.
Pax vobiscum!
lucky5strike
 
Mesaje: 6248
Membru din: 18 Feb 2011, 19:02
Localitate: DOLJ

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde Mircea77 » 19 Noi 2012, 19:00

Mircea_63 ti-ai exprimat punctul de vedere. Este al tau si il respect ca atare.
Masuri se pot lua, insa acestea sunt la indemana moderatorilor.
De-a lungul timpului, prin semnalarea diferitelor abateri, mi-am exprimat punctul de vedere prin mesajul transmis adminilor. O data, de doua ori......etc.
Daca i-au sanctionat sau nu pe cei cauza, nu mai stiu. Nici nu este cazul sa aflu pentru ca nu trebuie sa-mi dea "raportul". Cert este ca am primit pe mail in ultima vreme confirmarea inchiderii raportului.
In acelasi timp trebuie intelesi si adminii ca nu au timpul virtual necesar sa "cearna" toate mesajele postate.
Asa ca pana la urma totul se rezuma la: RESPECT.
Mircea77
 
Mesaje: 239
Membru din: 22 Aug 2011, 13:41
Localitate: Bucuresti

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde kamy » 19 Noi 2012, 19:40

bai fratilor de acord cu voi,dar daca tot ati pornit cruciada haideti cu exemple concrete nu la modul general pentru ca s-ar putea vanand mistreti sa-mpuscati caprioare si alea sant ocrotite!asa ca scrieti nene concret ce nu va comvine si chiar puteti incepe cu mine!v-ascult!
kamy
 
Mesaje: 1879
Membru din: 18 Dec 2011, 15:30

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde ioanpuiu » 19 Noi 2012, 21:20

MyBees scrie: Daca la inceput cangrena marlanismului atingea doar zona de deversare numita Battlefield, a trecut neobservata catre cafenea iar acum se intinde fara nicio jena in tot forumul.

Ai dreptate, şi colac peste pupăză iarna stă să-nceapă.

Se caută şi se cer soluţii.
Regulament avem dar aplicarea lui cu fermitate naşte alte nemulţumiri chiar dacă rezolvă problema.
Suspendarea dreptului de a scrie pe forum o anumită perioadă generează dispute de genul - a fost sau nu meritată - a fost prea grea sau poate dată subiectiv - intervenţii pentru scurtarea sau ridicarea ei, acuzaţii de cenzură, de autoritarism ...
Confruntarea de orgolii, disputele cocoşeşti, sunt totuşi manifestări omeneşti care atrag spectatori şi chiar generează susţinători de ambele părţi.

Am pentru tine o propunere pe care dacă o găseşti interesantă o poţi discuta cu restul moderatorilor, propunere care ar putea rezolva o parte din aspectele semnalate de tine:

Înlocuirea banării cu mutarea conflictului spontan ( cu tot cu combatanţi) în batllefield pe o perioadă de o zi, o săptămînă ... pînă nu mai rămîne decît unul în picioare sau pînă cînd îşi dau mîna. ;)
- libertate totală de expresie în batllefield, fără nici o interdicţie şi fără banări.
- în compensaţie la acea libertate, rigiditate la derapaje pe subiectele apicole
Batllefildu' ar deveni, ca să spunem aşa, o zonă rău famată în care spectatorii intră pe răspunderea lor avind în vedere că un proiectil din arenă, o roşie sau un ou clocit, pote ajunge din întîmplare în tribună.
Sigur, conflicte pe subiecte apicole au fost şi vor mai fi dar, purtate într-un limbaj decent, îngrijit, nu vor deranja.

Probabil că dacă se curătă zona apicolă, cei care nu prea mai scriu vor reveni.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu
 
Mesaje: 2240
Membru din: 23 Feb 2011, 13:15

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde ovidiu_78 » 20 Noi 2012, 00:16

Acum un an si ceva cind am intrat pe acest forum,am fost foarte incantat de colectivul care era aici,era armonie,intelegere,incepator fiind primeam raspunsuri la intrebari banale pt unii,dar erau toti saritori,imi facea o placere sa intru si sa citesc toate topicurile cu subiecte active....acuma insa...cei ajutatori au ramas la fel,doar ca s-au strecurat si altii care tin neaparat sa se afirme cu orice pret prin intermediul acestui forum,netinand cont de nimica si de nimeni.E trist sa vezi in mai toate topicurile battlefield,eu nu tin cu nici unul,nici nu citesc toate contrele astea,defapt citesc numai ce scriu cei cu 7 ani de acasa....dar si asa e greu sa sortezi printre...
Numai bine
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
Avatar utilizator
ovidiu_78
 
Mesaje: 1386
Membru din: 29 Iun 2011, 19:59
Localitate: oradea

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde Ioan Guist » 20 Noi 2012, 08:22

Mult adevar mai sus.
Acum ,ceava timp in urma cand s-a deschis aria de batalie, aria de cafea, discutiile erau la fel.Poate nu atat de atent scrise.Nu ata de ...complect.Dovada ca exista multa calitate umana in forum.
Forumul parca ar fi un organism viu.Si acum ca si atunci, este incercat la imunitate.Un forum cu o imunitate incercata, va razbii prin "lumea" internautica.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Avatar utilizator
Ioan Guist
 
Mesaje: 3635
Membru din: 20 Feb 2011, 21:43
Localitate: Cisnadie jud.Sibiu

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde kamy » 20 Noi 2012, 09:36

stati oleaca sa va spui si io oarece!cand am reusit sa intru pe forum si sa povestesc pataniile mele,am dat cu capu de o comunitate de oameni sceptici care nu credeau nimic daca nu le aratai poze,ba mai mult ca un botez al forumului mai erai luat uneori minge de fotbal chiar de unii moderatori.
primul coltos sa-i spun asa si-mi cer scuze daca se supara,proapis 13 in stilu lui caracteristic,cand ne-am cunoscut mai bine ne-am imprietenit pe topicul cu religia!si va spun sincer ca am vb cu el de cateva ori sa revina!am obtinut promisiuni cu juma de gura,dar io-l vreau cu totul cu postarile lui excelente ca informatie chiar daca uneori erau mai cu spini sau doar era o simpla perceptie!
al doilea alt stupar,la care-i face placere uneori sa se joace ca pisica cu soarecele,si pozeaza in mistocar,da e bun meserias cunoaste meserie da mai are el un stil asa de mai intra cu buldozeru in unele subiecte,ceea ce i-am si spus cand am crezut de cuviinta!
al treilea dar nu ultimul,va spun ca sa nu va bateti pa clasament ca ordinea e aleatorie,ioan guist,cand am intrat si am inceput a depana amintiri mie mi se parea ca uneori sta la cotitura,cand te prindea in ofsaid cu o afirmatie se documenta o specula si scotea tot se se putea din ea!mai ...mai de astia imi santeti de astea vreti no stati oleaca ca si pentru mine e distractie curata stilu vostru.
da giuist te-am prins in ofsaid cu afirmatia ta la adresa lui sima si am speculat nitel,da daca am socoti scorul tot 1-0 pentru tine e da io zic sa facem remiza!
repet a fost o simpla dicstractie cu armele voastre,nu cred ca ati facut-o din ura cand ati facut-o,dar va rog nu interpretati ca as avea ceva cu careva ca incep cu comparatii de declaratii si justificari de la adam pana la noi,daca doriti de ce nu!
si ce-i mai bun ramane la urma finu dragos 2006,asta e campion nu se da batut cu una cu doua,si nici nu prea poti sa te intorci cu spatele la el,dar daca respectam dreptu la autoaparare si am sarit calu chiar ii rog pe toti sa ma ierte!da-l mai rog sa nu mai fie marlan!
cand am mai simtit coltii altora am mai marait si io scurt sau mai lung,nae de la care mi-am cerut scuze,cu unchiu valter da nu o consider bataie,odata paul a-nceput sa ma ia peste pistol si l-am intrebat ,,paule te scarchina chelea,, si-am ramas prieteni.
marian sima io unu n-am avut cu el nici fate-n colo!daca voi toti spuneti ca-i un om dificil io ma pun de-a curmezisu!
intamplarea a facut sa-l intreb cum e drumul pentru ca trebuia sa merg la ruse sa-nmatriculez 2 masini,mi-a raspuns am schimbat numerele de telefon chiar am trecut pe la el de vreo 2 ori si va spun ca-i un baiat de zahar pt cei care nu cred le fac invitatia de-al cunoaste sau sa-l intrebe pe pictor!
pictoru!ehei cu pictoru nu am avut niciodata absolut nimic,n-am prea inteles io ce avea el cu sima,da mi-au placut expunerile lui,am vazut ca-i om sensibil si cam pintre cei mai cititi,dar si deschis la esprimari!va spun sincer ca ne-am imprietenit de la prima convorbire si ne mai auzim cand avem timp!
dar daca aveti pretentia de la el sa-l injurati si sa nu observe,va-nselati amarnic!omu a spus ca nu e apicultor dar are o mare dragoste fata de albine si deja are o familie la sima pe care o ridica la primavara,dar nu e mandru cand greseste isi cere imediat scuze,nu vad ce ati avea cu el,ca ne depaseste pe multi dintre noi si nu o recunoastem din mandrie asta-i alta saramura.
spuneti de care s-a luat pe degeaba!
la scuzele lui dragos a fost pintre primii care au pus botu,cand a fost plecatg si dragos i-a infipt sisu in spate a spus omu ca nu mai tine cu razboi -pace razboi-pace ci i-a declarat iubire vesnica.da cine a cautat-o cu lumanarea?
am o multime de prieteni printre cei care posteaza si pintre cei care nu posteaza si i-am intrebat pe ultimii,, mai voi de ce nu postati ca aveti experienta,,mi-au raspuns ,,pai tu nu vezi ;cum postezi ceva sar pe tine toti ca ulii?,,
asa ca domnilor initiatori de topic zice-ti cu tata gura ce va deranjeaza sa vedem ce se poate indrepta!hide-ti c-am spart io gheata nu lasati sa-nghete din nou!
kamy
 
Mesaje: 1879
Membru din: 18 Dec 2011, 15:30

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde ioanpuiu » 20 Noi 2012, 10:44

Ioan Guist scrie:Mult adevar mai sus.

Cît de sus ? la mine sau la Ioani ?

Eu am plecat de la adevărul că nu putem schimba oamenii.
Se pot impune restricţii dar de schimbat se vor schimba singuri dacă o vor face şi în nici un caz atunci cînd pocneşte cineva din bici.

Am propus exilarea temporară în Battlefield , cu dezmăţ total acolo, contra intransigenţă şi forum curat în rest.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu
 
Mesaje: 2240
Membru din: 23 Feb 2011, 13:15

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde iunicu » 20 Noi 2012, 12:29

Eu sunt de parere ca Ioanpuiu a copt-o bine pe asta.
Intotdeauna oalele de gatit sub presiune au o supapa de refulare. Campul de lupta este o supapa buna cu conditia ca oala(forumul) nu are voie sa scape presiune pe la alte imbinari (topicuri).
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
Avatar utilizator
iunicu
 
Mesaje: 1163
Membru din: 02 Oct 2011, 12:59
Localitate: Silistea Snagovului(IF) 38 ani

Re: Cei 7 ani de acasa si apicultura...

Mesajde Mircea_63 » 20 Noi 2012, 13:44

Si totusi... forumul asta fiind "proprietatea" cuiva, moderatorii avand treaba lor, dar in nici un caz sa-mi dea mie seama sau sa-mi ceara parerea, nu este mai firesc sa ma conformez situatiei?

Iar daca tot ne-au lasat sa ne desfasuram cu un grad mai mare de libertate, nu e mai firesc sa ne bucuram de aceasta libertate? Cand vedeti o jignire, nedreptate, etc nu va impiedica nimeni sa luati atitudine.
Cand cineva sare calul, fiti sigur ca daca sariti si ii spuneti ca greseste, sunt toate sansele sa inteleaga. Uneori greseste cate cineva si cum toata lumea tace, dumnelui e convins ca are dreptate.
Considerati ca e de bun simt sa stati deoparte si apoi sa va plangeti de moderatori sau forum in casa lui, dupa ce v-a dat libertatea de a vorbi, iar d-voastra sa cereti reguli suplimentare?
Ca musafir, nu-mi permit sa cer schimbarea regulilor casei. Poate doar pe PM sa fac o sugestie.

Batlefield...e chiar asa rau? Nimeni nu atenteaza la pudicitaea nimanui, nimeni nu e obligat sa intre acolo. Luni in sir nici nu l-am deschis. Epoca Dorel, era mai mult o joaca decat batalie.
Alte "epoci" se lasa cu lucruri mai grele, dar suportabile. E totusi Batlefield.

Cu riscul de fi luat in balon, va spun ca vad situatia ...ca o casa in care suntem musafiri, avem libertate destul de mare, dar vrem sa facem noi ca musafiri, regulile. Colac peste pupaza, vorbim despre politete.
Ne pute limbajul grosier, dar marturisim ca suntem vajnici cititori ai Batlefield!
Ceva nu se potriveste!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63
 
Mesaje: 5459
Membru din: 15 Mar 2012, 12:55
Localitate: Timisoara

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 38 vizitatori