Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde horia_ch » 22 Noi 2012, 09:38

Baza oricărei dezvoltări este PROTEJAREA a ceea ce deja ai bun şi CREAREA de oportunităţi pentru lărgirea orizontului de resurse.
Dacă noua lege va face aceste două lucruri, va fi o lege bună.
Din păcate, interesele diverse ale diverşilor nu coincid cu cele generale. Astfel, noua lege se pare că va da chix la cele două puncte, prin eliminarea "pinguinilor" (care ar trebui să reprezinte garanţia viitorului) şi tăierea posibilităţilor de a mai crea alţii.
"PINGUINII" sunt viitori "RECHINI". Şi dacă putem să-i sufocăm din faşa (atâta timp cât sunt încă "pinguini"), trebuie să fim proşti să n-o facem. De ce naiba am vrea să vedem cum creşte concurenţa lângă noi? Nu-i aşa?
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Kostas » 22 Noi 2012, 10:08

nicus scrie:Pei aici e NECAZU ca acest draft are niste directii clare, unde lista de AMENZI nu se mai termina.

Orice "joc" trebuie sa aiba niste reguli clare. Cine se abate de la reguli, normal, este sanctionat.
De-a lungul timpului, pe acest forum, au fost prezentate foarte multe "patanii" ale apicultorilor corecti si cinstiti provocate de cei care au tupeu si in tot ceea ce fac il pun pe acesta in fata. Cum se pot diminua aceste manifestari negative? Cu siguranta cei care au tupeu, mor cu el, astia nu au constiinta, nu au caracter, nu au nimic. Trebuie franati cu ceva!

nicus scrie:Uite ce frumos prezinta baietii astia legea: DREPTURI le gasesti aici.., OBLIGATII le gasesti acolo..
Imi place cum incepe.. "Nul n'est censé ignorer la loi !" de aici am preluat o si noi "Nimeni nu este mai presus de lege"
http://vevebm.free.fr/Les%20pros/reglem ... n%201.html

Aici este buba la noi! Doamna de la MADR, care a primit insarcinarea pentru intocmirea proiectului de lege, este foarte inchistata in mentalitate. Nu s-a uitat deloc cum este pe la altii. I-a fost mai simpu sa ia vechea lege, s-o puna pe masa in partea stanga si sa "copieze" si interpreteze ce si cum doreste domnia sa. Ce a iesit se vede.

nicus scrie:CUM SA FACI CEVA BUN plecand de la o mizerie de ..draft? E ca si cand ai incerca sa pregatesti un repetent pentru olimpiada.
Suntem considerati un popor de repetenti de catre acesti baieti cu pixu in mana?

Corect!!
Asa se pare! Nu este un caz singular!
Kostas

Mesajde valter » 22 Noi 2012, 19:30

horia_ch scrie:"PINGUINII" sunt viitori "RECHINI". Şi dacă putem să-i sufocăm din faşa (atâta timp cât sunt încă "pinguini"), trebuie să fim proşti să n-o facem. De ce naiba am vrea să vedem cum creşte concurenţa lângă noi? Nu-i aşa?

Regretabil este ca in acest moment avem suficienti ''rechini'' care nu au trecut prin etapa de invatacel , in schimb au papat suficient de mult ''maruntis'' de la EU, in unele cazuri nejustificat...si asta din cauza lipsei de control.
Nu cred ca o lege poate favoriza pe cineva si defavoriza majoritatea.

PS. Rechinii apiculturii au fost si vor ramane asociatiile profesionale, asociatii care inca nu reprezinta interesele apicultorilor ci interese administrative.
Pinguini ne putem numi toti pentru ca suntem de asa maniera condusi incat interesele idividuale cat si intersul colectiv nu coincid cu interesele clanurilor conducatoare.

PS 2. Asociatia(virgina) Stuparitul ar fi putut misca ceva...da , nu mai misca...decat moarta.
valter

Mesajde filip » 22 Noi 2012, 20:52

Orice RECHIN poate ajunge Pinguin.Daca ne ascundem in spatele legii doar ca paravan,atunci nu rezolvam nimic.Am auzit un apicultor care zicea,albina poate trece de la un nemernic la mine fara sa+i fac rau.Daca nu se stabileste clar in lege sa fie si LEGAL si MORAL,atunci mai bine lipsa o astfel de lege.Nimeni nu poate fi impiedicat sa cumpere un teren ori sa inchirieze.Dar cand aduci sute de stupi pe acea locatie trebuie sa te gandesti ca poti ramane doar cu lazile fara ati fi incalcata propietatea.
filip

Mesajde lucky5strike » 22 Noi 2012, 21:23

akmm scrie:Albina tanara sa fie insotita de certificat de nastere masluibil....Poate poate asa o deveni apicultura rentabila.Regulile sa le faca absolut doar cel ce vinde.

Daca o luam in felul asta, inseamna ca ne mascam cu ironii propria neputinta sau nestiinta.
Ati facut vreodata roi la pachet? Sa stiu cu cine discut.

Tot vorbind atata de pinguini si rechini, parca ii vad concept in lege...

:lol: :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde balasbebe » 22 Noi 2012, 21:24

Daca eu am 30 de familii pe vatra, eventual roi sau ceva mai slabute. Asa cum sunt bune, rele sunt ale mele si le tin cum vreau. Daca vine un stupar cu 300 de familii, si le pune gard in gard ce se intampla? Dupa po saptamana se poate provoca un furtisag, si eu cel cu 3o de familii raman fara albine, si fara miere. Pe mine cine m-ar putea despagubi? ma refer si la acest aspect. Sau mai simplu eu cel cu 30 de familii ma descurc cu albinele si mai scot si ceva miere. cand se aseaza unu cu 200-300 de familii eu ce o sa fac? El are un proiect, trebuie doar sa fie numarate familiile are bani de zahar sa le tina la control doar?
Domnilor vreau o lege prin care sa pot sa fiu aparat la ceea ce se numeste mai nou, toata lumea se apuca de albine, sa faca un proiect.
balasbebe

Mesajde lucky5strike » 22 Noi 2012, 21:35

Bebe, daca iti guvernezi familiile bine, ale tale or sa atace pe ale aluia!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Kostas » 22 Noi 2012, 21:42

Am luat azi de la ACA Craiova proiectul de lege modificat, acela care se va discuta pe data de 26 la MADR.
Kostas

Mesajde Kostas » 22 Noi 2012, 21:45

pagina 2-1
Ultima oară modificat de Kostas pe 22 Noi 2012, 21:50, modificat 1 dată în total.
Kostas

Mesajde filip » 22 Noi 2012, 21:45

lucky5strike scrie:Bebe, daca iti guvernezi familiile bine, ale tale or sa atace pe ale aluia!

Exista posibilitatea ca o parte din albinele vecinului sa se predea fara lupta.
"Discutam acum vreo 4-5 ani in urma cu un membru al unui forum apicol.
Ani de zile am privit cu binoclu albinele mele,doar la dus.De intors nu s-or mai intors.
Locatia era lazile unui preot."
Dupa moartea preotului a cumparat lazile,dar gustul amar nu a disparut.
filip

Mesajde Kostas » 22 Noi 2012, 21:51

pagina2-2
Kostas

Mesajde Kostas » 22 Noi 2012, 21:52

pag3-1
Kostas

Mesajde Kostas » 22 Noi 2012, 21:53

pag3-2