proapis13 scrie:Spre dezamagirea carcotashilor va pot anuntza ca acel salau
inainte de a fi prajit a avut dimensiunea minima legala; ...
hai zi tu asa dupa tine .... cam cat timp ar mai fi trebuit ca "norocosul" exemplar din farfurie sa ajunga la maturitate? Chiar iti trebuie ruleta (sau de ce nu micrometru) pentru asta?
.... reglementarile astea au si ele un sens si mai ales un scop .... ideea este sa dai sansa pestelui sa se inmulteasca inainte sa-ti umfli tu ghiozdanul dar ma rog .... imi pierd vremea de pomana cu carcotasi de dragul carcotitului .... am spus ce aveam de spus si cine are cap pe umeri o sa inteleaga .... cine e mitocan tot mitocan va ramane.
@Liviu - de inghesuit te-ai inghesuit singur .... cine stie poate chiar iti place
o poza in plina desfasurare .... piept de porc la cuptor , mai trebuie sa mai stea cca 15 minute la cuptor de acum incolo
Reteta e simpla si mai ales ieftina inclusiv aici in capitala europeana (unde Kg de muschi, cotlet, ceafa, etc trece de 10 Euro/ Kg dar ce gatesc eu acum e numai 4)
una bucata piep de porc
1 pahar de vin (alb de preferat si natural nu alcool plus esente inmuteliat)
ceva ceapa, usturoi, morcovi si cativa cartofi, ulei (de masline daca e), rosii, bulion, piper si alte condimente
halca de carne se cresteaza pana aproape de sorici, peste crestaturi se presara condimentele (verdeata, usturoi, piper, sare, etc), se lasa peste nboapte in frigider asa (sau macar cateva minute la frigider daca nu e timp), se baga-n cuptor intr-o tava suficient de adanca (vas de yena daca exista e f bine), tava bine unsa cu ulei si langa garne ceva lugume (morcovi, ardei, telina) fara cartofi, se mai pune ceva apa .... cat sa nu inece de tot friptura si apoi sa de drumul la cuptor (care ar fi bine daca e preincalzit) la foc mediu cam 30-40 de minute
Dupa asta se aduaga in tava rosiile (bulion) si cartofii si ceapa taiata butucanos .... se pune vinul si daca e cazul se mai adauga adauga apa si se mai baga oin cuptor la foc mic
inca cca 30 de ora (se verifica daca e moale) .... mai multa verdeata se adauga putin inainte de-a fi gata.
Deabia astept sa fie gata .... la mine acum nu e inca ora 12 .... dar .... imi ploua'n gura