Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde kovacslg » 04 Ian 2020, 01:23

Nu sunt fan amarok, insa l 200 o ai la inima. :)
Ambreaje picate am auzit prin 2000 la modelele noi de la vw. Se zicea ca modele noi sunt de toata groaza fata de generatia veche gen golf 3, passat 95/96.
Si tot asa cand a iesit golf 5 si passatul nou de prin 2004-2005 era jale mare. Iar picau ambreaje, injectoare dezastru, si tot asa.
Intre timp acele modelele noi, hulite, au devenit ele repere de comparatie etc. Si tot asa repetam povestea pana mai avem masini.
kovacslg

Mesajde kovacslg » 04 Ian 2020, 01:35

Cu toate astea, dupa 20 de ani de dezastre pe la vw, azi grupul vag are cele mai mari vanzari pe segmentul compact/medie cu motorizari diesel de 2 l.

Golf, passat, octavia, superb, anumite modele seat.

Daca voi avea amarok voi scrie cu drag impresiile, cum am facut si cu masinile pe care le utilizez acum.

Tin sa precizez ca scenicul, nu stiu cum a fost prioectat, insa, a iesit din garantie de mult si la 265 mii km inca are ambreajul original, injectoarele egr turbina dpf si toata suspensia directia fara nici un element schimbat.

Am avut cateva masini pana acum, poate nu e relevant, dar cele vechi se stricau exact la fel ca astia mai noi, ca sa nu zic altceva.
kovacslg

Mesajde Closcutz » 04 Ian 2020, 10:46

Motorul Renault 1.5 dci este foarte fiabil si economic! Insa faptul ca Wv vinde cele mai multe masini nu inseamna ca produce motoarele cele mai fiabile si cu intretinerea cea mai accesibila! Eu nu sustin ca Wv Amarok ar fi un dezastru, dar daca ar fi sa-mi cumpar un pick-up m-as uita intai dupa Hilux, L200, Isuzu D-max, Navara si Amarok nu m-ar tenta!
Closcutz

Mesajde mausica » 04 Ian 2020, 12:09

Dintre toate cu care am carat remorci/plimbat impresionat am ramas in ordinea urmatoare ca preferinte personale :
1. Hilux (model 2008)
2. L200(model 2000,2004,2009)
3. Pajero
4. Teranno2(2004)
Nu ma intereseaza cine vinde mai multe masini. Ci cum am simtit eu traseul/masina si ce de ce este capabila !!!
Nu am tinut cont de motoare(ca unu e de 2000-2500-3000cmc). Pt mine trebuie doar sa traga si sa ma pot baza pe el .
Navara nu am condus dar am amici care au si e scump la intretinere,ambreaje picate la 60000 km,dureri peste dureri. Mentionez ca respectivii nu au tractat numic si masinile au fost luate de la 0 km deci noi noute !!!!
Pathfinder doar plimbari am facut,fara hamalit.....placut surprins
D-Max nu am avut onoarea
Amarok am spus parerea mea dupa o iesire in natura(nu o mai repet)
Din cauza pretului prea mare fata de cat sunt eu dispus sa dau Hilux nu poate intra la achizitie. Si atunci eu personal am ramas pe L200. Nu zic e ca e cea mai buna masina,dar are un raport calitate/pret bun si face treaba serioasa in camp. E un adevarat tractor !!!
Probleme toate masinile au....tre sa castige si ei.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde kovacslg » 04 Ian 2020, 12:41

Closcutz scrie:Motorul Renault 1.5 dci este foarte fiabil si economic! Insa faptul ca Wv vinde cele mai multe masini nu inseamna ca produce motoarele cele mai fiabile si cu intretinerea cea mai accesibila! Eu nu sustin ca Wv Amarok ar fi un dezastru, dar daca ar fi sa-mi cumpar un pick-up m-as uita intai dupa Hilux, L200, Isuzu D-max, Navara si Amarok nu m-ar tenta!

Corect.

Eu dintre pickupri as alege amarok, fiindca ar fi condusa 99% din rulaj anual, fara offroad si fara albine, 70% oras.
Si in astfel de conditii conteaza mai mult:
Consum, comportament rutier, taxe, versatilitate, habitaclu, comfort rulare.

Pana am o singura masina nu ma intereseaza a avantaje merginale utile 1% din rulaj.
Avantaje marginale!! Cu aceeasi anvelope si aceeasi incarcatura cele 3-4 modele discutate cred ca s ar descurca comparabil.

Poate gresesc.
kovacslg

Mesajde mausica » 04 Ian 2020, 15:17

kovacslg scrie:
Corect.

Eu dintre pickupri as alege amarok, fiindca ar fi condusa 99% din rulaj anual, fara offroad si fara albine, 70% oras.
Poate gresesc.

Nu gresesti deloc.
Doar ca repet : tu ai nevoie de o masina pt plimbat,pt oras,pt familie,noi avem nevoie de o masina de lucru,de carat stupi/remorci.
Ca mai dai o fuga cu ea si in alte interese ...e bonus :lol:
De aici neintelegerile !!!
Eu personal daca nu as folosi la albine nici nu m-as uita la pickup. Sunt atatea variante mult mai bune ;)
mausica

Mesajde nickialomita » 05 Ian 2020, 13:07

Acum cercetez hiluxul si l200 an 2008..2009
nickialomita

Mesajde Closcutz » 05 Ian 2020, 14:15

kovacslg scrie:Eu dintre pickupri as alege amarok, fiindca ar fi condusa 99% din rulaj anual, fara offroad si fara albine, 70% oras.
Si in astfel de conditii conteaza mai mult:
Consum, comportament rutier, taxe, versatilitate, habitaclu, comfort rulare.

Pana am o singura masina nu ma intereseaza a avantaje merginale utile 1% din rulaj.
Avantaje marginale!! Cu aceeasi anvelope si aceeasi incarcatura cele 3-4 modele discutate cred ca s ar descurca comparabil.

Poate gresesc.
Taxele intre autoutilitare(N1) cu motoare de 2.0 si 2.5 sunt foarte apropiate! Nu au absolut nicio legătură cu taxele (impozitul) pt autoturisme (M1) unde diferența între motoarele de 2.0 și peste 2.0 este mare! La rovinieta este exact la fel vreo 100 euro pe an! La RCA diferența sunt absolut sigur că este destul de mica!
Din ce scrieți dvs mai bine va luați sau rămâneți la autoturisme cu motor de până în 2.0! Duster incadrandu-se f bine, dar sunt și alte variante!
Closcutz

Mesajde mausica » 05 Ian 2020, 15:10

nickialomita scrie:Acum cercetez hiluxul si l200 an 2008..2009

Pana acuma dupa ce te-ai uitat ?
Ai avut altele pe lista ?
mausica

Mesajde kovacslg » 05 Ian 2020, 20:54

mausica scrie:
kovacslg scrie:
Corect.

Poate gresesc.

Nu gresesti deloc.
Doar ca repet : tu ai nevoie de o masina pt plimbat,pt oras,pt familie,noi avem nevoie de o masina de lucru,de carat stupi/remorci.
Ca mai dai o fuga cu ea si in alte interese ...e bonus :lol:
De aici neintelegerile !!!
Eu personal daca nu as folosi la albine nici nu m-as uita la pickup. Sunt atatea variante mult mai bune ;)

As folosi masina similar ca si voi.
Trebuie sa recunoastem ca adunand plimatul in oras, cu familia, dar si traseul de asfalt cu albinele, obtinem peste 95% din rulajul anual, unde nu avem nevoie de motoare de 2.5, 3.0, si nici de campioni offroad.
Si poate cei 1-5% din drumuri de padure se pot acoperii cu o masina cum e amarok, duster, etc
kovacslg

Mesajde mausica » 05 Ian 2020, 21:35

Una e sa te plimbi prin oras si alta e sa cari dupa tine zi de zi remorca cu greutati.
Pe asfalt merge si loganu.
Masina ideala de apicultura e clar ca trebuie sa fie o masina puternica. Nu o baraitura cu motor de 1,6
mausica

Mesajde Closcutz » 05 Ian 2020, 21:45

Pt cineva care nu are mulți stupi sau practica o apicultura staționară cred că mult mai economic și versatil este Dusterul cu 1.5 dci+ remorca. Pt cine are mulți stupi și se plimba cu ei e f posibil că Dusterul sa fie prea puțin și atunci este firesc să aruncam un ochi spre pick-upuri.
Closcutz

Mesajde luci » 05 Ian 2020, 22:27

Nu se fac bani din stuparit sa intretii un hilux cu atat mai putin sa-l cumperi.Stuparitul pastoral in RO se face cu camioane de la 7,5 t in sus care sunt scutite de impozit daca sunt apicole si rovigneta se plateste pe 24h iar asgurarea se plateste pe o luna sau multipli dar si asa e f greu sa poti sa-ti platesti sal minim pt ca se face putina miere cu costuri mari.
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde mausica » 05 Ian 2020, 22:28

Closcutz scrie:Pt cineva care nu are mulți stupi sau practica o apicultura staționară cred că mult mai economic și versatil este Dusterul cu 1.5 dci+ remorca. Pt cine are mulți stupi și se plimba cu ei e f posibil că Dusterul sa fie prea puțin și atunci este firesc să aruncam un ochi spre pick-upuri.

Cu un duster te descurci onorabil pe lg casa. La fel si cu oricare alta masina(ca sa nu se supere kovacslg). Pt stupi nu foarte multi. Problema e cand ai mai multi,cand tre sa faci anumite distante cu remorci grele dupa tine....situatii de genu.

Si pana la urma fiecare masina e ideala pt apicultura. Fiecare vede apicultura altfel....fiecare are alte nevoi si necesitati.
mausica

Mesajde Closcutz » 05 Ian 2020, 22:50

luci scrie:Nu se fac bani din stuparit sa intretii un hilux cu atat mai putin sa-l cumperi.Stuparitul pastoral in RO se face cu camioane de la 7,5 t in sus care sunt scutite de impozit daca sunt apicole si rovigneta se plateste pe 24h iar asgurarea se plateste pe o luna sau multipli dar si asa e f greu sa poti sa-ti platesti sal minim pt ca se face putina miere cu costuri mari.

Lucian câți stupi ai? Câtă miere faci?
Closcutz

Mesajde mausica » 05 Ian 2020, 22:55

luci scrie:Nu se fac bani din stuparit sa intretii un hilux cu atat mai putin sa-l cumperi.Stuparitul pastoral in RO se face cu camioane de la 7,5 t in sus care sunt scutite de impozit daca sunt apicole si rovigneta se plateste pe 24h iar asgurarea se plateste pe o luna sau multipli dar si asa e f greu sa poti sa-ti platesti sal minim pt ca se face putina miere cu costuri mari.

Si la 4x4 poti sa iti faci asig pe 1 luna,rovigneta pe 1 sapt ..etc
Unde intri cu 4x4 nu o sa intri si sa iesi niciodata cu camionu.
Daca nu faci miere.....te lasi de apicultura. E foarte simplu. Nu te obliga nimeni....poti sa ti oi,vaci sau sa mergi la multinationala.
Cu camioanele alea nu stiu cat de rentabil mai esti in zilele noastre :( ;)
PS : si tot ma ai nevoie de alta masina sa duci/aduci miere,sa muti roiuri,sa mergi la oras dupa mancare...etc
mausica

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE