Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cort "Apicol"

Mesajde jonny_it » 20 Noi 2020, 18:40

Cat de rezistent este oare?
Ma gandesc sa iau unul pentru muncile din timpul verii de la regine, m-am cam plictisit sa fac nuclee prin ploaie si in camera de extractie este incomod, mi-ar trebui ceva chiar langa stupi. Toamna il dezasamblez.
Eventual daca este rezistent il ancorez mai bine si il pastrez si iarna pentru a depozita caturi in el.

https://www.vidaxl.ro/e/8718475619260/vidaxl-cort-de-depozitare-din-polietilena-5x10-m-alb

O alta varianta ar fi din profile + panouri sandwich dar costurile sunt ceva mai mari.
jonny_it

Re: Cort "Apicol"

Mesajde cristi_vidican » 20 Noi 2020, 19:19

Faci rama din profile metalice, sus pui prelată de camioane, iar de jur împrejur pui plasă de umbrire. O poți pune în mai multe straturi.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 20 Noi 2020, 19:27

cristi_vidican scrie:Faci rama din profile metalice, sus pui prelată de camioane, iar de jur împrejur pui plasă de umbrire. O poți pune în mai multe straturi.

Prelata de tir second gasesc prin zona destul de ieftina. Pun si pe lateral tot prelata. Hmmm...
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 20 Noi 2020, 20:08

Doar să faci cumva să nu stea apa pe plafon
cristi_vidican

Mesajde Shrek » 20 Noi 2020, 20:21

Asa zgarcenie chiar n-am văzut! Voi vreti din rahat sa fie facut nici, sa pocneasca si in plus sa nu coste nimic! Glumesc!. Ai putea sa te uiti la un pavilion de grădină, cred ca mogoșoaia ii spune, il vinde dedeman. Are sita de jur împrejur dar si pereti de prelata. In acoperiș are un fel de decupaj care ventileaza. Se montează extrem de repede dar trebuie pus la vinclu, altfel nu se închid peretii. Dacă este închis corect, nu intra insecte de nici un fel înăuntru. Eu il am de cateva luni si am fost multumit si pe căldură și cand a venit toamna! Bafta!
Shrek

Mesajde jonny_it » 20 Noi 2020, 20:30

Shrek scrie:Asa zgarcenie chiar n-am văzut! Voi vreti din rahat sa fie facut nici, sa pocneasca si in plus sa nu coste nimic! Glumesc!. Ai putea sa te uiti la un pavilion de grădină, cred ca mogoșoaia ii spune, il vinde dedeman. Are sita de jur împrejur dar si pereti de prelata. In acoperiș are un fel de decupaj care ventileaza. Se montează extrem de repede dar trebuie pus la vinclu, altfel nu se închid peretii. Dacă este închis corect, nu intra insecte de nici un fel înăuntru. Eu il am de cateva luni si am fost multumit si pe căldură și cand a venit toamna! Bafta!

Am avut asa ceva acasa si a plecat peste gard la vecini cu toate ca era prins in beton.
Cred ca pana la urma fac din profile metalice, iese aprox 4500 doar fierul, asa ca nu-mi mai spune ca sunt zgarcit :lol:
jonny_it

Mesajde Shrek » 20 Noi 2020, 21:55

Pe langa faptul ca esti zgârcit mai esti si comod! Daca trageai fermoarul la pereții de prelata, nu plecaca niciunde. Doar dacă trecea vecinul...iota!
Am dorit să punctez ca vara , pe căldură, se ventileaza bine cortul! Dar nah, dumneats esti șeful!
Shrek

Mesajde pvc » 20 Noi 2020, 23:54

jonny_it scrie:Cat de rezistent este oare?
Ma gandesc sa iau unul pentru muncile din timpul verii de la regine, m-am cam plictisit sa fac nuclee prin ploaie si in camera de extractie este incomod, mi-ar trebui ceva chiar langa stupi. Toamna il dezasamblez.
Eventual daca este rezistent il ancorez mai bine si il pastrez si iarna pentru a depozita caturi in el.

https://www.vidaxl.ro/e/8718475619260/vidaxl-cort-de-depozitare-din-polietilena-5x10-m-alb

O alta varianta ar fi din profile + panouri sandwich dar costurile sunt ceva mai mari.

O alta varianta ar fi aceasta: https://www.casutegradina.ro/casute-de- ... 0mm/crecy/
Marele avantaj al unei casute de lemn este semnalul la telefon. Mult mai bun decat in alte variante care contin metal si beton!
pvc

Mesajde mausica » 21 Noi 2020, 09:01

cristi_vidican scrie:Faci rama din profile metalice, sus pui prelată de camioane, iar de jur împrejur pui plasă de umbrire. O poți pune în mai multe straturi.

Asa mi-am facut eu pe vremea cand storceam in camp. O copie dupa cel de la dedeman. Bari rotunde din teava de 18 imbinate. Nu am mai avut probleme cu el ca se rupe la vant sau ca cedeaza ceva.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde cristi_vidican » 21 Noi 2020, 09:44

Sau mai bine iei un cub izoterm.
Sau faci comandă de un garaj metalic https://www.garajemetalice.ro/#
și le spui că nu vrei decât acoperișul. Pe exterior pui tu ceva prelată, să iasă ieftin să nu crească prețul la regine.
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 23 Noi 2020, 14:26

Nu zice Cristi rau, ar merge una din asta in stupina pentru depozitat caturi si chiar pentru extras se poate adapta.

https://www.garajemetalice.ro/hale/hala ... -m-grafit/
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 23 Noi 2020, 15:42

Doar că vara te coci în ele. Și n-aș ține caturile acolo. Mai bine afară în soare.

Tu ce dimensiuni vrei?
cristi_vidican

Mesajde Balian » 23 Noi 2020, 16:15

cristi_vidican scrie:Doar că vara te coci în ele. Și n-aș ține caturile acolo. Mai bine afară în soare.

Tu ce dimensiuni vrei?

Construești la umbră sau pui aer condiționat cu panou solar.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde cristi_vidican » 23 Noi 2020, 16:43

Aer condiționat cu panou solar?
Ce baterie îți trebuie pentru așa ceva?

Eu aș face așa: schelet metalic prins cu șuruburi, să poată fi demontat. Învelit cu prelată de camion făcută la comandă.
Se poate face cu geam de aerisire. Culoare - Alb

Sau, gata făcut
https://www.cortindustrial.ro/cumpara/c ... al-260-153
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 23 Noi 2020, 16:47

cristi_vidican scrie:Doar că vara te coci în ele. Și n-aș ține caturile acolo. Mai bine afară în soare.

Tu ce dimensiuni vrei?

La mine la munte nu prea este cazul in ce priveste caldura.
Daca prind 3-4 zile cu 30 de grade inseamna ca a fost vara foarte calduroasa. Vara care a trecut nu tim minte sa fi avut temperaturi peste 28 de grade la umbra.
La Vaslui am facut din BCA pentru extras miere + depozitare + etc, constructie clasica. La munte am spatiu corespunzator pt extras si cam atat. Folosesc un grajd vechi pt caturi si maruntisuri dar nu mai incap toate.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 23 Noi 2020, 16:48

cristi_vidican scrie:Aer condiționat cu panou solar?
Ce baterie îți trebuie pentru așa ceva?

Eu aș face așa: schelet metalic prins cu șuruburi, să poată fi demontat. Învelit cu prelată de camion făcută la comandă.
Se poate face cu geam de aerisire. Culoare - Alb

Sau, gata făcut
https://www.cortindustrial.ro/cumpara/c ... al-260-153

"Pentru a elimina complet riscul dezafectarii cortului, recomandam demontarea acestuia inaintea unor furtuni sau ninsori masive. Urmariti cu atentie previziunile despre starea vremii." :)
jonny_it

Următorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE