Si-a mai construit cineva magazie/hala, care ar putea sa ne dea cateva idei?
Ati mai aflat ceva informatii cu privire la acest subiect?
calin bondaru scrie:Eu am inceput o hala apicola de 160 mp, care sa contina camera de extractie si ambalare, camera frigorifica, atelier, birou,baie si un hol lateral pe toata lungimea in scop de depozitare! Toata constructia este estimata la 170.000 mii lei...am treaba
Bre, da' aveti treaba, nu gluma. E ceva de munca sa faci 170 de mii si inca ceva sa-i amortizezi.
Ati calculat cati balși/an sunt necesari pentru recuperarea investitiei in, sa zicem, 5 ani?
Jean Valjean scrie:Bre, da' aveti treaba, nu gluma. E ceva de munca sa faci 170 de mii si inca ceva sa-i amortizezi.
Ati calculat cati balși/an sunt necesari pentru recuperarea investitiei in, sa zicem, 5 ani?
Pe mine ma intereseaza mai mult impartirea spatiului sau, mai bine zis, fluxul tehnologic astfel incat sa corespunda, la o adica, cerintelor legale de autorizare sanitar veterinara. A povestit ceva Almasel la inceputul topicului, dar n-am inteles pre bine daca trebuie acces direct din sala de extractie in toaleta sau nu.
Precizez ca vorbesc de o amenajare pentru extractie.
Nu vad o solutie constructia din tabla, tip garaj. Poti face o magazie sau atelier in felul asta, nu insa si o "casa a mierii", in care trebuie sa ai spatii de extractie, depozitare a mierii, depozitare a caturilor pline si goale.
Am tot cautat pe net cerintele autoritatilor in vderea unei asemenea constructii, insa fara prea mari sanse.
Jean Valjean scrie:Am tot cautat pe net cerintele autoritatilor in vderea unei asemenea constructii, insa fara prea mari sanse.
cristi_vidican scrie:Mergi la DSVSA și-ți spun ei tot ce trebuie să cuprindă o hală care să fie potrivită pentru autorizare.
Unii și-au făcut autorizare prin niște bucătării și camere auxiliare.
calin bondaru scrie:Bre, da' aveti treaba, nu gluma. E ceva de munca sa faci 170 de mii si inca ceva sa-i amortizezi.
Da...este treaba dar am timp vreo 60-70 de ani
Nu am calculat si nu voi calcula atat timp cat vreau sa fac apicultura toata viata sau mai exact cat vor fi albine pe pamant.
Cat despre informatii de la institutii nici nu m-am interesat pentru ca vreau sa imi fie mie comod sa-mi fac treaba.
Eu am gandit-o in asa fel incat sa pot construi in continuare daca va merge treaba.
Am pus toaleta intre birou si vestiar iar celelalte sunt separate...nu stiu e bine sau nu dar sper ca pana la iarna sa o termin
Bambucha scrie:Ambitios proiectul tau, dar ti-ai facut un plan de afaceri? Ti-ai calculat un ROI. Sa vezi daca e fezabil si in ce termene, chiar daca implica ceva fonduri pe langa constructie mai intra destul de multa "infrastructura", astfel incati sa ajungi la un ROE acceptabil, mai ales in conditiile unui pret eG neatractiv. Daca da, mi-ar face placere sa descrii un pic dimensiunea stupinei, vetre stationare versus pastoral/masini, etc, cum le vezi acum in faza asta.
Cu acei banuti personal m-as directiona mai repede catre un 10 ha arabil.
cristi_vidican scrie:Jean Valjean scrie:Am tot cautat pe net cerintele autoritatilor in vderea unei asemenea constructii, insa fara prea mari sanse.
Mergi la DSVSA și-ți spun ei tot ce trebuie să cuprindă o hală care să fie potrivită pentru autorizare.
Unii și-au făcut autorizare prin niște bucătării și camere auxiliare.
dantat scrie:
Eei, uite ca eu am facut cerere sa-mi si scrie ca sa cuprinda, nu numai sa-mi spuna. Ca verbal zboara multe pasarici referitoare la igiena si conditii de constructie. Uite ca am primit raspuns: sa respecte normele UE. Asadar, aceste norme fiind respectate, totul o sa fie bine. Inca nu m-am lamurit daca trebuie aviz ISU
Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori