Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA PRODUSELE ALBINELOR

Discutii despre produsele albinelor , norme , legislatie , metode de producere si conservare . Diversificarea productiei si produselor in stupina...trebuie sa preocupe apicultorii romani .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Miere de albastrica

Mesajde Dragos2006 » 06 Oct 2012, 08:56

Mergand pe la diverse targuri unde se vand produse apicole am observat ca de la an la an apar noi sortimente de miere . Mi-a atras atentie cantitatea mare de miere de ... albastrica . Eu unul nu cunosc aceasta planta , va rog daca pe aici sunt oameni care cunosc aceasta floare sa-mi spuna si mie care este arealul ei , care este productia la hectar , etc.

PS. Cu surprindere am observat ca acest forum cu profil apicol nu are o sectiune speciala dedicata mierii !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Re: Miere de albastrica

Mesajde iunicu » 06 Oct 2012, 09:21

Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Dragos2006 » 06 Oct 2012, 10:34

In Romania de mai bine de doi ani se produce aceasta miere in cantitati apreciabile.
Apropo , la noi in tara nu mai sunt fabrici de dulciuri... :D aducem din Franta...
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde lucky5strike » 06 Oct 2012, 18:47

Este sectiune dedicata produselor stupului - viewforum.php?f=23

Albastrica este o planta care creste predilect in lanuri de grau neerbicidate. Cel mai bine ii prieste solul nisipos. Perioada ei melifera e cu 5-7 zile inaintea teiului. Este una din plantele care dau asa numitul cules de faneata, poliflor.

Dar e greu sa gasesti zone atat de bogate in planta asta (repet, lanuri neerbicidate, adica ale micilor cultivatori) iar mierea e de obicei un ameste cu salcamul sau teiul.
Capacitatea melifera e greu de aproximat, nu sunt studii, dar la o incarcatura de 1 stup pe ha da un magazin si jumatate.

Monofloral, mierea e cea mai aromata din cate am degustat, iar polenul excelent.
Fişiere ataşate
Albastrica-web.jpg
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde peterneamt » 20 Oct 2012, 07:53

In conditii optime ( umiditate mare in sol ) da peste 400 kg la hectar dar daca este seceta 0. Daca gasesti lanuri de griu ne ierbicidate intre salcim si tei mai faci o extractie. Uneori mai apare si prin rapita sau alte culturi tehnice.
Mierea are reflexe verzui si este de o aroma extraordinara si cristalizeaza si greu ( buna de iernat ).
Din pacate mai este denumita si neghina si agricultorii n-o prea iubesc confundind-o ( neghina care are cularea roz ) cum o iubim noi apicultorii si nu numai pentru frumusetea ei. ;)
peterneamt

Înapoi la PRODUSELE ALBINELOR