Balian scrie:Temperatura dacă nu este vânt se stratifică și poate fi diferită în fâșii. Salcâmul fiind sensibil la ger, se comportă cum e temperatura fâșiei. În jurul valorii zero poate fi diferențe mici. Situația este cer și pământ pentru el dacă e -1 sau +1grad. Așa îngheață partea de jos a copacului și vârful rămâne neatins, sau invers sau o stupină are rezultate bune celălalt la o distanță de numai câțiva km să nu prindă flori pentru cules.
La VM cu cine am vorbit a avut rezultat mediu. Mie pe câmpia de vest tot mediu a ieșit, deși nu am aștaptat la nimic. În jurul stupinei mele este salcâm puțin. Sunt mulțumit față de cum s-a prezentat. Vremea era f rece în plină înflorire. În asemenea situații se vede valoarea puterii famililor. O familie puternică poate aduna și în ferestre scurte de timp.
asta in cazul in care nu ai 3-4 grade noaptea si 15 ziua...
daca salcamul nu secrete nectar ..deunde cules....?
in cazul meu a fost cules...pe o perioada de aprox 2 sapt jumate dar cantare foarte mici si ferestre de maxim jumatate de zi....
per total cand tragem linie 1+2+1+3+1...etc...= va da o producti destul de buna...si asta fara ca nectarul sa curga din rama ...cum eram obisnuiti la salcam....
pe de alta parte in cazul in care aveam 12-15 grade noaptea aunci puteam vorbii de "e de ajuns si 2-3 zile" ca in acele zile avem cantare de peste ++5 kg ...dar in 2024 nu a fost cazul...
un an atipic ...