Ion Loghin scrie:Si totusi, printr-o rigida selectie naturala, roiurile in natura supravietuiesc fara tratamente. ...
jonny_it scrie:Am o vatra la munte, in judetul Neamt, aproape de unde mergea Sadoveanu cand a scris Baltagul.![]()
Este al 3-lea an fara tratamente chimice. In anii precedenti(2 ani) am dat doar cu oxalic in toamna.
Familiile arata bine, la fel de bine ca cele de pe cealalta vatra de la munte. Am si BK si carpatina acolo. O parte au crapat acum 3 ani, mai bine zis au ajuns cu foarte putine albine in toamna, am omorat matcile si am unit cu cei mai buni.
Fac constant teste cu zahar pudra, daca infestarea devine prea mare la toti o sa tratez, deocamdata nu este cazul.
Am spus fara tratamente chimice. Totusi tratez dupa o reteta primita de la un moldovean(pe jumatate rus) ex agent secret![]()
Exista o planta cu flori galbene numita Vitrigia(sper ca nu am botezat-o). O usuc la umbra si o amestec cu burete de pe salcie si lavanda uscata(in primul an am pus si cateva picaturi de ulei de lavanda si nu a fost cea mai buna idee). Pun totul in ajumator si dau 5-10 pufaituri(in functie de cat de mult iese) la fiecare familie. Toamna cad destul de multi si nu isi mai revin.
Am incercat sa dau si doar cu lavanda sau doar cu vitrigia dar nu are acelasi randament. Cad si doar de la buretele care creste pe salcie(comparat cu caderea lor naturala) dar nu foarte multi.
Daca totul este bine inca 2 ani trec la aceeasi metoda pe toate vetrele, eventual raman la tratamentul de mai sus + un oxalic in toamna.
Daca este cineva interesat pun poze cu planta.
5rame scrie:Eu sunt interesat, multumesc!
jonny_it scrie:
Am spus fara tratamente chimice. Totusi tratez dupa o reteta primita de la un moldovean(pe jumatate rus) ex agent secret![]()
mellis scrie:deci agentii secreti rusi au venit in Moldova sa practice stuparitul sub acoperire?
Buna treaba.
Sanatace
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator