"Nu asteptam sa ni se dea, trebuie sa ne luam ce credem ce meritam!"
Avand in vedere ca numarul membrilor SAN si al filialelor a crescut, iar eu nu mai pot informa personal (telefonic), am deschis un forum apicol de informare si comunicari pe www.federatiaagrostar. Este absolut necesar ca toate problemele noastre sa fie si in atentia PRESEDINTELUI AGROSTAR, acelasi presedinte care a putut ajuta si pe "CIOBANI" si "VACARI" de pot lua AZI subventii, daca nu multumitoare, macar satisfacatoare. Pentru asta insa este nevoie sa inteleaga specificitatea acestei APICULTURI care nu poate fi o zootehnie "DE GRAJD" sau "DE COTET", si care nu poate fi decat in mana unor oameni cu totul speciali.
Miercuri 28.11.2012 am participat la Comferinta Nationala a Federatiei Agrostar. Printre punctele pe O.Z. au fost doua de interes si pentru SAN.
1- informare cu privire la derularea legii CAMERELOR AGRICOLE
2- proiecte si formare profesionala.
la punctul 1-
-S-a amanat punerea in practica a prevederilor legii pana la terminarea alegerilor parlamentare pentru ca INITIAL S-A URMARIT FORMAREA DE CELULE DE PARTID in scopul beneficiului PARTIDULUI AGRAR.
-AGROSTAR are candidati in toate judetele pe locuri eligibile, 9 dintre ei fiind apicultori.
la punctul 2-
- Agrostar pune la dispozitia membrilor CONSULTANTA si REALIZAREA DE PROIECTE, inclusiv POSDRU. (In jud Dambovita si Arges si apicultorii au beneficiat de ajutor in acest sens.
La DIVERSE,
AM CONVENIT cu Presd. Nicolae Stefan DEMARAREA ACTIUNII "polenizarea", prin care sa poata fi platita
ori prin subventii, ori prin taxe suplimentare aplicate societatiilor de expluatare forestiera si a gaterelor, precum si prin impozit suplimentar aplicat celor cu expluatatii OMG.