Hei Bro, tu faci trasee turistice imaginare.
Ia vezi ce probleme pot aparea:
- Defectiuni masina.

Ia-ti scule cu tine. Roti de rezerva, compresor d`ala micu. Ulei, lichid de frana, curele,
- Curge mierea de nu mai stii ce sa faci.

Scule de descapacit si extras. Caturi si rame sa fie...
La un cules puternic nu merge sa iei magazia, extragi si pui la loc. Trebuie sa mai si matureze, ventileze. Sa ai caturi suficiente chiar daca le rotesti. Butoaie in care sa pui recolta.
Izgonitoare sau alte scule ajutatoare. Lanterne si rezerve. Incarcator telefon si grija sa ai minute. Acareturi de spalat, gatit, dormit.
Scule de salvat in caz de impotmolire. Sculele aferente prinderii roilor si "cazarii" lor. MEDICAMENTE. Hartia igienica.
Ideal -cred eu- un caine destept si credincios. Rezerva de tigari daca esti fumator si oaresce basamac. Aaaa...mancare pentru caine.
Daca ai gasit loc pentru toate in masina si n-ai uitat nimic important, oricare ar fi traseul, te asezi frumos si faci scenarii pentru filme de groaza. Ce si cum ar putea decurge incat sa iasa cat mai rau. Da` rau, nu asa!
Fereasca D-zeu, dar ...
-Accident. Esti si cu albinele dupa tine. Masti apicole si costume, sa fie. Trusa prim ajutor si antialergice. Telefonul cu toate alea. Actele in regula (verificare, taxa drum, asigurare...). Actele si buletinele albinelor, Garcea abia asteapta.
-Ia ceva foc! Stingatoare.
-Defectiuni. Vine caldura. Stupii tai au tot ce trebuie ca sa nu se supraincalzeasca? Ai pe cine suna in ajutor???
- Impotmoliri. Bani pentru tractoristi. Borcane cu miere. Cabluri si clicheti, alea alea, o geanta fara cauciuc sa poti improviza un troliu.
-Te ataca ursul, hotii...pusca si cureaua lata. Cainele.
-Te loveste amocul la ceas de seara...pica niste musafiri. Clondirul cu basamac. Un binoclu. Harta sau tableta PC conectata la net.
-Albinele n-au cules nimic si crapa de foame!!! Butoiul cu sirop sau zahar.
- Cules incredibil de bun. Nu mai in ce pune mierea? Asta se rezolva! Ma suni si vin eu sa iau butoaiele pline.

Sa nu uiti cantarul si mereu planul B in buzunar. Faci ceva trasee turistice de recunoastere inainte, dar sa fii constient ca oricum planul de acasa nu se va potrivi...
Pana atunci, tu viseaza (simuleaza) numa` ca iarna-i lunga. Pana in primavara o sa fii obosit de atata pastoral.

Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)