CORNEL V. scrie:Mizilul are altitudinea medie de 115 m ,nu prea e aproape de zero,plus 300 m cat a-i zis inseamna 415 m ,garantat va fi posibilitatea de a face alt pastoral la salcam
proapis13 scrie:CORNEL V. scrie:Mizilul are altitudinea medie de 115 m ,nu prea e aproape de zero,plus 300 m cat a-i zis inseamna 415 m ,garantat va fi posibilitatea de a face alt pastoral la salcam
Ia vedeti de mai cititi despre ce si cat nectar da salcamul peste altitudinea de 400m
salve
horia_ch scrie:Doar ca informare:
Eu practic doar stationarul. Pana anul acesta in primavara albinele le-am avut la altitudinea de peste 900 m. Anul trecut a fost singurul an cand am vazut albine pe floarea de salcam, in rest... parca n-ar fi avut nectar.
Anul acesta mi-am apropiat, cat de cat, albinele de casa. Acum sunt la altitudinea de 700 m. N-am vazut albine pe floarea de salcam.
E posibil ca nectarul salcamului sa nu fie foarte atractiv pentru albine, fiind poate, si mult mai putin, in comparatie cu alte plante mai bine adaptate cu inflorire in aceeasi perioada (inceput - mijloc de iunie). In acea perioada temperaturile maxime sunt intre 15-28 grade, iar noaptea intre 3-12 grade. Umiditatea este intotdeauna ridicata, dar...![]()
In oras (650 m) n-am vazut albine niciodata pe salcami (poate doar sporadic, nu se pune). Dar e in oras.
Înapoi la LOCURI DE PASTORAL , TRASEE , STAREA DRUMURILOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori