”Mierea care intră şi în România şi se valorifică pe rafturile magazinelor mari este o miere-amestec cu miere din Ucraina sau din China,
amestecuri care nu au nimic cu calitatea deosebită pe care o are produsul românesc, dar preţurile la care acestea sunt importate sigur că fac o concurenţă acerbă produsului românesc. Astăzi se importă cu 6-7 lei kilogramul de miere, iar pe noi ne costă aproape dublu, undeva la peste 12-13 lei un kilogram de miere”, a spus Ioan Fetea.”
Este f adevărat ce spune d-nul Fetea. Atuci întreb eu, de ce nu controlează ANSVS-ul, entitate anume bugetată pentru controlul produselor alimentare.
Și după rezultatul controlului produsul care nu respectă criteriul definit pentru miere, ar declara să fie numit cu o completă altă denumire. Nu MIERE.
https://lege5.ro/Gratuit/gq3tqmru/denum ... tqnjtga2tgCum este definită mierea:
”1. Mierea este substanţa naturală dulce produsă de albinele Apis mellifera din nectarul plantelor sau din secreţiile secţiunilor vii ale plantelor ori din excreţiile, pe secţiunile vii ale plantelor, ale insectelor care se hrănesc prin sucţiune din plante şi pe care albinele le colectează, le transformă, combinându-le cu substanţe proprii specifice, le adună, le deshidratează, le depozitează şi le lasă în faguri pentru a se matura.”
Probabil că este mai ușor să întindem palma!
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.