Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA REVISTA PRESEI APICOLE - LUMEA APICOLA , ROMANIA APICOLA

Comentarii si recenzii pe marginea articolelor aparute in revistele de apicultura din Romania si din lume
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Revista Presei

Mesajde Neafiliatul » 26 Aug 2024, 13:35

,,În urmă cu 10 ani,făceam 1,5 până la 2 tone de miere pe stup" :?: :idea: :roll:

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/agribusiness/an-negru-pentru-apicultorii-francezi-21712772
Neafiliatul

Mesajde Balian » 29 Aug 2024, 15:00

”Mierea care intră şi în România şi se valorifică pe rafturile magazinelor mari este o miere-amestec cu miere din Ucraina sau din China, amestecuri care nu au nimic cu calitatea deosebită pe care o are produsul românesc, dar preţurile la care acestea sunt importate sigur că fac o concurenţă acerbă produsului românesc. Astăzi se importă cu 6-7 lei kilogramul de miere, iar pe noi ne costă aproape dublu, undeva la peste 12-13 lei un kilogram de miere”, a spus Ioan Fetea.”

Este f adevărat ce spune d-nul Fetea. Atuci întreb eu, de ce nu controlează ANSVS-ul, entitate anume bugetată pentru controlul produselor alimentare.
Și după rezultatul controlului produsul care nu respectă criteriul definit pentru miere, ar declara să fie numit cu o completă altă denumire. Nu MIERE. :!:
https://lege5.ro/Gratuit/gq3tqmru/denum ... tqnjtga2tg
Cum este definită mierea:
”1. Mierea este substanţa naturală dulce produsă de albinele Apis mellifera din nectarul plantelor sau din secreţiile secţiunilor vii ale plantelor ori din excreţiile, pe secţiunile vii ale plantelor, ale insectelor care se hrănesc prin sucţiune din plante şi pe care albinele le colectează, le transformă, combinându-le cu substanţe proprii specifice, le adună, le deshidratează, le depozitează şi le lasă în faguri pentru a se matura.”
Probabil că este mai ușor să întindem palma! :x
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 30 Aug 2024, 17:11

daca vine mai ieftina nu inseamna ca nu e miere ...ci ca oamenii care o produc in tarile sarace...sunt dispusi sa o vanda mai ieftin adica sa munceasca pe bani putini...
si economia lor e la un nivel mai jos...
dar daca ei pot de ce nu putem si noi ?? :lol: :lol:

ma m bagat si eu in seaman care orcum nu am treaba cu pretu miereii :lol: :lol:
yuonyuon

Mesajde Balian » 30 Aug 2024, 18:54

Amintiți de concurențā. De 35 de ani lucrez pe piațā concurențialā. Nu am nimic cine este mai bun ca mine, dar sā fiim comparați în acelaşi capitol. Nu eu cu mierea, concurența cu sirop cu tot acelaşi denumire. Pentru asta trebuie autoritāțile sā poatā face diferență dintre noi. Sau egalitate, dar peisajul sā fie clar. :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 31 Aug 2024, 19:43

Balian scrie:Amintiți de concurențā. De 35 de ani lucrez pe piațā concurențialā. Nu am nimic cine este mai bun ca mine, dar sā fiim comparați în acelaşi capitol. Nu eu cu mierea, concurența cu sirop cu tot acelaşi denumire. Pentru asta trebuie autoritāțile sā poatā face diferență dintre noi. Sau egalitate, dar peisajul sā fie clar. :)
pai baga sirop si rupe concurenta :lol:
yuonyuon

Mesajde Balian » 31 Aug 2024, 20:33

Ce sirop? Am atâta miere în cuib cā nu ştiu cum voi scāpa de ea. :shock:
Balian

Mesajde Neafiliatul » 16 Sep 2024, 06:29

Neafiliatul

Anterior

Înapoi la REVISTA PRESEI APICOLE - LUMEA APICOLA , ROMANIA APICOLA