Despre moduri de vânzare. Sunt două grupuri de prețuri. En gros și la borcan. La borcan de cca. trei ori mai mare decât la en gros. (o cale de scăpare) Vânzarea la procesator este mai simplă. În ziua de azi nici asta nu este chiar simplu. La borcan e mult mai complicat. E munca de ambalare, infințare pe punct de desfacere, intrare în formă legală, angajare de vânzători, alimentare permanentă cu marfă și formarea clientelei… E de dorit ca planul de vânzare să fie pentru cantitate mai mare.
Cum fac eu: lucrez la un loc frecventat de cumpărători care cumpără un anumit produs. Dau la vedere și mierea, plus fac reclamă la fb. Nu la comunitatea largă că aș da informație nefolositoare la majoritatea celor care citesc. Am găsit un grup de producători agricoli din orașul meu care are 3300 de membri și primesc informația pe care poate să acceseza la 5 minute drum de ei. Duc miere cadou la toate utilitățile unde merg la rezolvat probleme, spunând să amintească mierea mea la cunoscuții care vin la ei.
Eu sunt mic la producție, dar văd cum fac care au mult de vânzare. Deschide un ștand pe coridorul unui magazin, are marfă f diversificată și vânzare bună.
Unii spun așa, - vând la en gros de trei ori mai mult și sunt tot la același bani. Nu e chiar așa. Și la vânzare la borcan producția ducem la maxim posibil, deci nu putem mări producția cu același număr de familii la de 3 ori. Trebuie să mărim exploatația, și să avem mai multe locații. Plus acea producție mărită nu se dă pe grdatis. Poate singuri nu reușim și trebuie să angajăm ajutor, să facem investiții în inventar în utilaje și uite intrăm întro altă categorie de producător pe care poate nu avem posibilitate s-o ducem sau nici nu vrem să intrăm întro asemenea situație.