Paul ,
ai inteles de iti vine acea albina multa din caturi?daca stii diferenta intre albina de iarna si albina de vara devine usor raspunsul...e un detaliu mic , dar foarte bun pentru noi!!
eu am plecat de la idea cum sa nu mai pierd albina din cauza puietului racit...marco68 scrie:Eu am o vorba, piramida cu baza mare in jos pe timp de iarna si cu baza mare sus in culesuri...Dl. yon, nu va lasati sarit la alt subiect... ramineti la decimarea paduchilor .Rusii au inventat un sistem rotativ ,dar e multa manopera, turcii folosesc capace bombate de sticla...Dumneata confirmi ca se poate...si se poate.Continuati cind aveti timp acest subiect .
zi cu turcii..ca nu stiumarco68 scrie:Eu am o vorba, piramida cu baza mare in jos pe timp de iarna si cu baza mare sus in culesuri...Dl. yon, nu va lasati sarit la alt subiect... ramineti la decimarea paduchilor .Rusii au inventat un sistem rotativ ,dar e multa manopera, turcii folosesc capace bombate de sticla...Dumneata confirmi ca se poate...si se poate.Continuati cind aveti timp acest subiect .
puietul racit este o cauza majora...si nu este vizibila...este o cauza "subtila" ...multi nu o vad...Balian scrie:Și eu sunt în grupul lui Marco, să nu deviem de la subiect. Socoteala lui Yuonyuon este teoretică.
Îi dau dreptate. Aici intervine însă (recunoscut de el) factorii inevitabil (sau poate nu) de pierderi.
El spune că sursa acestor pierderi este unicul factor ”răcirea puietului”. Accept, cu mențiunea
când puterea familiei este medie sau slabă. Ce se întâmplă dacă familia este puternică și socoteala
tot nu iese. Cred că nici la el nu iese perfect. Sunt FOARTE sigur! Atunci apare la orizont posibilitatea
a altori factori. Un alt factor este agricultura (!), factorul foamete de toate tipurile... energetic și
proteic pe parculsul perioadei active, deci alegerea grașită a locului stupinei, factorul aglomerație
când cu toată bunăvoință, ești expus la viața anturajului, a mediei mediului locului unde o ții
stupina plus a o sumedenie de greșeli pe care le poți face în tehnologie. Și ff important mărimea
acestori pierderi. (!)
Deci, situația teoretică o cunoaștem să vedem ce ne deviează de la această situație. Dacă răcirea
puietului ar fi singura problemă atunci am avea o cale de rezolvare ff ușoară. Se pare că nu este
chiar așa de simplă.
da....sti ca multe din experimentele astea "fancy" sunt pentru a ridiculiza in mare parte incercarile de a gasi o cale sau de a gandii in acea directie....marco68 scrie:Un experiment in Turcia consta in in ridicarea temperaturii in stup tocmai pentru a omorii paduchii, e cu niste capace de plastic/sticla expusi la soare...Albinele rezista la caldura mai mare cu mult decit varoua...
da ...in sistemul conventional se inmultescBalian scrie:Cum a m putea explica: nu gāsesc pāduchi în primāvarā, nici dupā salcâm
nici la început de fs şi la sfârşit de iulie început de august în perioada cea
mai caldā a anului (zi şi noapte când nici vorbā de rācire a puietului)
dintrodatā se înmulțesc, şi nu în fiecare an? Eu asta doresc sā evit!
marco68 scrie:Ar mai fi si si evolutia paduchelui...adica daca era prost si neadaptat, disparea de mult.El a evoluat , a invatat perioada de hibernare, de dezvoltare si de mentinerea speciei lui la fel ca orice alta fiinta.Partea proasta e ca noi , prin interventiile noastre ,azi prea mult/miine prea putin ,il calim si il facem tot mai rezistent.De aceea metodele/tratamentele naturiste/bio il afecteaza si nu poate lupta contra naturii.are un program, el isi indeplineste programul.Are puncte slabe, trebuie profitat acolo.
marco68 scrie:Ar mai fi si si evolutia paduchelui...adica daca era prost si neadaptat, disparea de mult.El a evoluat , a invatat perioada de hibernare, de dezvoltare si de mentinerea speciei lui la fel ca orice alta fiinta.Partea proasta e ca noi , prin interventiile noastre ,azi prea mult/miine prea putin ,il calim si il facem tot mai rezistent.De aceea metodele/tratamentele naturiste/bio il afecteaza si nu poate lupta contra naturii.are un program, el isi indeplineste programul.Are puncte slabe, trebuie profitat acolo.
Înapoi la NAVIGARE PE FORUM - INSTRUCTIUNI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: yuonyuon şi 5 vizitatori