Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 09 Noi 2022, 09:02

Citat: „ Un militian nu se transforma in politist prin decret. El va ramane un militian pana la final ; cum sunt profesorii asa sunt elevii „ Poate parea exagerat.
https://ziare.com/academia-de-politie/p ... ce-1771020
Si despre vajnicii militieni din Caras Severin. Ca sa vezi! Tocmai acolo! O fi o practica generalizata?
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-2 ... -inece.htm
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Cristian IONITA » 12 Noi 2022, 10:07

Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Shrek » 12 Noi 2022, 19:58

Mda! Cum spune o vorba din bătrâni, schimbarea " domnilor" , bucuria proștilor!
Scene de praganda de genul acesta, am mai văzut în materiale video și fotografii, în care rusii, prin anii '43-'44, infigeau steagul pe clădiri, pe acolo pe unde ziceau ei ca elibereaza, dar de fapt , ocupau! Și nici nu vreau sa ma gândesc cum, pe vremurile acelea, erau destui idioți care-i priveau cu admiratie! Acum , suntem bombardați cu informații propagandistice, de același fel, doar ca actorii sunt alții. Istoria este scrisa de învingători și nu neapărat reala.
Aflat cu ceva treaba pe la Băile Felix, nu m-am putut abține sa nu ma strecor pentru câteva ore în cazanul lui Apollo. Dar, spre surprinderea mea, am auzit o discuție între doi domni, în care unul dintre ei , ii povestea celuilalt " istoria Ucrainei, versiune rusa" considerandu-i vinovați pe ucraineni de izbucnirea razboiului! Nu, nu erau sudiști, după accent și dialect, părea mai degrabă din zona Clujului! Adică vezi doamne, ucrainenii, ii persecutau pe rusi în teritoriile lor( cele anexate de rusi acum) și ca fabrica viruși contra rușilor și tot timpul ii sfidau pe rusi și ca de fapt ei ( ucrainenii) sunt vinovați de toate relele de pe pamant! Ei și americanii.
Desigur, astfel de discuții ma aștept sa le aud în zona din sudul tarii, unde influenta colhozurilor și a sovromurilor a fost puternica și îndelungată, dar in nici un caz, acolo! Semn ca propaganda merge în continuare! Curat murdar , nene Iancule!
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 14 Noi 2022, 11:29

Shrekule .... este ca in viata ta nu prea lipsesc "asteptarile" inselate?

Daca cumva ti-a trecut in cap ca asta se datoreaza faptului ca nu "perspicacitea" te caracterizeaza sa stii ca nu esti chiar atat de imbec.il precum pari :)

Spor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 08 Dec 2022, 22:34

De actualitate:
Fişiere ataşate
schemgen 2.jpeg
Cristian IONITA

Mesajde Bambucha » 10 Dec 2022, 14:32

"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Bambucha

Mesajde Shrek » 10 Dec 2022, 22:15

Mai da-l în broasca me de sengan! Cu a de la capra!
De doua , tri zile numa asta aud la radio! Și pa net primesc îndemnuri cum ca să boicotez austria! Ba ești nebun?! Deci, tata lumea este inflamata ca austria a spus nu aderării noastre la sengan ( cu a de la capra)! Asta înseamnă să fii neamt: nu înseamnă nu, nu ca la politicienii noștri la care nu înseamnă da ca la...stiti voi cine.
Așadar, durere mare pa nana Ion ge la Bogalcin ca nu intram în sengan! Iaca nu își mai poate duce marvele pa geal, gimineata devrieme ca-l cata la.....vama! Și pa doda Anica o doare ( tat la basca), ca nu mai poate mere la piață la Caransebeș cu oaua ca i le numără la vama!
Deci, din punt de vedere al populimii de la tara cu sengan, fără sengan, tat sărăcia aia ie! De fapt, toată mascarada asta cu " nedreptatea" făcută de Austria, afectează politicienii de la vârf, mai ales guvernanții, care doreau sa bata obrazul romanilor" vedeți bah, săracilor, v-am băgat în sengan"! Acu' puteți mere oriunde( tot ca pan' acu'), fără sa stați la coada în vama! Cu ce bah, nenorocitilor?!Bleahhhh!
Auzeam ca vezi doamne se sta mult la vama! Da este adevărat. Mai ales în preajma sărbătorilor. Și când se schimba tura! Sau când da iama dna-ul! În rest, niciodată mai mult de 30 minute, max o ora. Vorbesc de turisme. Și dacă ești comod sa mergi pe autostrada ca boieru. Dacă vezi aplicația, stai și mai puțin.
Dar altceva ar trebui sa ne ingrijoreze! Dacă privești harta, eu, vei baga de seama ca bulgarii, sârbii, noi, ucrainenii suntem pe masa! Cum s-ar zice, în buza rusiei! Oare sa se fi făcut o noua împărțire a lumii și noi sa fi rămas tat în bratele ursului?! Sa fi știut austriecii ceva ce noi încă n-am aflat?
PS : expresia din titlu am auzit-o intr-o parcare!
Sa fiți iubiți și fericiti! Maine poate fi mai rau!
Shrek

Mesajde Bambucha » 11 Dec 2022, 00:13

Shrek scrie: În rest, niciodată mai mult de 30 minute, max o ora. Vorbesc de turisme. Și dacă ești comod sa mergi pe autostrada ca boieru. Dacă vezi aplicația, stai și mai puțin.

Mda, max o ora. inseamna ca restul de plaiesi valahi din turisme sunt ghinionisti si baga si 2-3 ore, probabil ca asa le place lor, mai molcolm, de unde atata graba pe oltenasii nostri. Ai dreak', vor pe autobahn? :lol:
La fel si pe, te mai miri ce aeroport, la vreo sosisre, cand intreg cardul de romani baga o ora-doua de control la pasapoarte.

In rest cum zicea Brancosi, v-am lasat plini de conspiratii, si v-am gasit si mai si ;)
"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Bambucha

Mesajde Shrek » 11 Dec 2022, 01:04

Deși noi nu avem taine în urma unor meciuri din trecut, știu ce am scris! În preajma sărbătorilor, toate vamele sunt aglomerate, indiferent de sens! Toate, acolo unde exista! În rest, se circula normal! Dar exista aplicații cu timpii de așteptare în vămi. Dacă vii " de afara" și nu vrei sa te antrenezi la mersul pe DN, dj, DC, atunci poți sa prinzi aglomerație la Nădlac. Dar nu austriecii sunt de vina ca noi nu avem autostrazi! Iar la ieșire, eu personal, prefer Cenadul, pentru ca fac același timp, dar și economie la carburant ( viteza redusa)! Exista însă o discuție separata de lentoarea ungurilor din vama.
Shrek

Mesajde marco68 » 11 Dec 2022, 15:22

Dar altceva ar trebui sa ne ingrijoreze! Dacă privești harta, eu, vei baga de seama ca bulgarii, sârbii, noi, ucrainenii suntem pe masa! Cum s-ar zice, în buza rusiei! Oare sa se fi făcut o noua împărțire a lumii și noi sa fi rămas tat în bratele ursului?! Sa fi știut austriecii ceva ce noi încă n-am aflat?
PS : expresia din titlu am auzit-o intr-o parcare!
Sa fiți iubiți și fericiti! Maine poate fi mai rau!

Shrek, Marea Neagra (pentru tot controlul maritim ,inclusiv fuga lui sam- exxon ) si Ungaria lipsesc din lista ta intentionat? sau doar le-ai omis...clar ca M.Neagra va intra in tort odata ce este si Bulgaria pe lista...dar Ungaria pare pe fata cu Rusia.Si afara cu noi din ue si nato??
Fii ca apa, prietene!
marco68

Mesajde Shrek » 11 Dec 2022, 15:58

Nu, n-am omis! Dar asta-i alta discuție! De exemplu, Ungaria și Polonia au devenit brusc " dujmanii" bruxelului! Ba stat de drept, ba independenta presei, bla, bla,bla,! Cu mici excepții, cortina de fier se lasă încet peste Europa de est! Statele baltice, nici nu mai contează la o adică. Parte a teoriei conspirației, as putea spune ca putin obține deja ce a cerut : restabilirea zonei de influenta ruseasca dinainte de 1997!scăpa doar Germania de Est!
Realitatea este ca noi, romanii, suntem departe de ceea ce presupune un cetățean european! De la disciplina electorala ( aceea de a respecta rezultatul alegerilor ) și pana la respectul fata de mediul înconjurător, noi suntem departe! Foarte departe. Văzând circul cu veto-ul Austriei, îmi dau seama ca , politicienii noștri, confunda UE cu un club de manele! Adică îți dai bani lu' salam sa-ti cânte......valurile Dunării, dar el începe sa se aoleasca!
Argumentul cu cozile interminabile din vămi sunt abureli! O trimitere după fenta pentru a abate atenția de la problemele crizei economice ce începe sa își facă prezenta!
Shrek

Mesajde feederman » 14 Dec 2022, 10:49

Indignare mare la scara nationala; Austria s-a opus cooptarii Romaniei in grupul Schengen. De la pensionarul cu pensie de CAP, pana la intelectualii de rasa, toata natia romaneasca s-a pus de acord ca argumentele guvernului austriac sunt nesustenabile. Individul a aparat pozitia guvernului cu atata vehmenta incat unii naivi ar fi putut sa-l creada. Cum inteligenta nu-l da afara din casa, pasarica i-a zburat din gura, avand in cioc ravaselul adevaratei cauze a opozitiei . Raspunzand afirmatiei lui Rares Bogdan, precum ca locuitorii Transilvaniei au o indelugata experienta istorica comuna cu Austria, Nehhamer a troznit-o: Da, dar Austria a fost imperiu! Ne sesizata de foarte multi , aceasta afirmatie lipsita de diplomatie, brutala, nedreapta si jignitoare la adresa cetatenilor civilizati ai Romaniei, ascunde poate, motivul real al opozitiei. Ca mesager al unei mari parti a societatii austriece, este oare Nehhamer marcat de amintirea lebedelor ce si-au dat viata pe altarul libertatii de circulatie in spatiul european.?! Sau este preocupat de multiplele nebanuitele si revigorantele valori culturale impregnate in treninguri.
https://www.contributors.ro/pana-la-urm ... t-e-de-ce/
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 23 Dec 2022, 17:07

Cu crucea in mana si Kalasnicovul sub sutana.
Vom avea mult de mers pe drumul întoarcerii...

https://www.contributors.ro/biserica-la ... duhurilor/
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Bezna Zorilor » 24 Ian 2023, 00:44

Tot asa ati ramas! Greu fara cartea aia!
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde feederman » 26 Ian 2023, 11:51

[quote="Bezna Zorilor"]Tot asa ati ramas! Greu fara cartea aia![/quote]
Preambul.
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat

Asa este lumea asta, unii cu Cartea aia , altii cu Kнига . Cartea aia a pus bazele unei lumi suportabile prin definirea relatiilor intre oameni si mama natura – sa-i zicem, pentru a pricepe si filozofii de mucava - si intre oameni si oameni. Prin prezentarea a zece cerinte simple , dintre care se remarca una: Sa nu ucizi! Spre deosebire de ruda ei expatriata, care sub semnul misiunii cosmice autoasumate aproba , indeamna si binecuvanteaza purificarea pacatoasei lumi contemporane prin foc si sabie, aplicata fara discriminare de la cel aflat in burta mamei, pana la baba anchilozata de coxartroza, ce-si numara zilele pe care le mai are de trait.
Pentru informare este util de aflat - mai ales pentru admiratorii lui Freud, cel extrem de preocupat de ciudatii lumii_- ca pedeapsa cu moartea a fost abolita chiar de azi mult ignoratul si dipretuitul Barbos cosmic - pomenit cu smerenie si convingere in fiecare injuratura cotidiana a bravilor apostaziati nationali - care nu l-a ucis, ci l-a izgonit pe numitul Cain, poruncindu-i: ...! Ce?
Democratia marcand lumea asta, respectiv dreptul de a alege fiind inalienabil, fiecare poate alege sursa de informare, de instruire si cea de KOHTAKT, cu conditia de a cunoaste suficient de bine slovele si limba in care este tiparita "Kнига" . Astfel datorita abilitatilor personale de maimutareala ( Apishnes) emfatica, insisi subiectii lui Freud pot accesa cu ajutorul varului de-al doilea al Facebooki, B KOHTAKTE, constatarile acestuia referitoare la compartamentul lor.
Minunile sunt tot mai rare in zilele nostre, chiar si alinirea planetelor este doar aproximativa, dar iata ca totusi se intampla chiar acum : Carl Freud, B KOHTAKTE, si filozoful de chirpici, care s-au intalnit pe aceeasi axa a unei cugetari profunde care fundamentaza evolutia reversibila , de la si inapoi la stramosii primordiali, ce trece obligatoriu prin stadiul de erou..
Mare este puterea intamplarii! Sau a karboavelor!
https://vk.com/id367652593
https://vk.com/wall367652593_83
Sa nu uiti Darie!
feederman

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE