Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde feederman » 19 Iul 2024, 17:10

Mandru ca sunt roman!
Sosoaca, subprefectul de Calarasi , rrromanii din Leeds, in slujba Patriei.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 10 Noi 2024, 08:29

Sărac și cinstit. Viitor de aur țara noastră are!
https://ziaristii.com/oligarhul/
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 21 Noi 2024, 08:21

După 4 ani de minciuni , cinism, indiferenta, șantaj și egoism, care au succedat altor ani de stagnare, națiunea română se pregătește să se scufunde într-o mlastină din cre va putea să iasă abia peste patru ani. Pentru moment cetățenii români sunt îndemnați să-și aleagă vraciul vindecător dintr-o oferta bogată de indivizi aflați în demisolul societății. Loazele, impostorii, uzurpatorii, țoapele, incompetenții, cinicii, zâmbesc șagalnic, vorbesc engleză manuala,se fardează și se ascund după masca lui Tepes Vodă, își pun poalele în cap, promit dreptate, și onoare, justiție ,prosperitate și optimism, îndemnându-ne: Bea Grigore aghiazma!
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 22 Noi 2024, 07:26

Ai fost vreodată la Huși? Știi unde este? Orășelul unde nu se întâmplă mai nimic, a ieșit din anonimat cu ani
urmă prin grija unui episcop ticălos. Acesta a plecat, dar oamenii au ramas aceeași; modești, nu prea bogati și bolnavi. În această umilă localitate a izbucnit cel mai mare scandal de corupție al României. Un doctoraș de țară pus pe înavuțire a fost prins cu luînd mitâ 10 oua,doi litri de lapte și un kil de vin. I s-a retras dreptul de practică și a fost pus sub control judiciar. Oamenii locului au rămas fără medic; se vor trata cu ceai de mușețel. Incă o dată justiția a tăiat răul din rădăcină. În acest timp buboaiele pleznesc pe Dâmbovița și cum apar imediat sunt bandajate machiate. Rând pe rând scandalurile Lipă, Nordis, Ciolacu-Monaco-Nordis-RAPPS sunt ascunse sub preș, dar DNA încă mai numără ouăle doctorului de la Huși. Somn ușor încă patru ani. Și nu uitați: Lasati- să lucreze!
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Shrek » 26 Noi 2024, 22:08

Atunci când turu' ( pantalonilor) 1 este este prea jos se spune ca ( romanica) este în curu' goĺ ?!
Iaca o trecut și prima tura de alegeri de anu' asta! Ce mai vuiet, ce mai zumzet, ce mai jale! Casele cele de furarea , pardon , de sondare a opiniei publice, în funcție de scoru' platit dădeau câștigător pe plătitor. Și iată ca din pădure, pardon, pălărie sau joben, a fost scos un....iepure electoral, care a zbughit-o tot electoral, lăsând cu gura căscată ( și fără scaunul de lider) doua partide " istorice"!
Se pe întrebarea sau întrebările, pe urma acestei " surprize ":
De ce acum este blamata " diaspora" acum ca a înclinat balanta în favoarea unui necunoscut...zic unii, iar cand ieșea cine" yrebuie" era ridicata în slavi ca fiind " foarte progresista"? Va mai amintiți când se spunea ca diaspora suna în tara la părinți sa voteze ci oricine dar nu cu pesedeeee?!
Coincidenta sau nu , mitingurile din capitala ( sau asa se spune) împotriva lui lui Călin ....file de poveste? Ele au fost programate dinaintea alegerilor în speranța că va ieși...pesedeeee?!
Cum draq se face ca Lascoanea a trecut in turu' 2 cu o mie și ceva de voturi, evident venite tot din" diaspora", cam tot la fel cum a câștigat Băsescu cu gioana? A drag coincidenta!
Și cum spuneam și cu alta ocazie, politica-i o dama de moravuri ușoare. Deci tu, PNL, care ai jurat ca în veci nu mai face alianță cu...usr, va susține candidatul usr. Nu am nici o îndoială ca la fel va face și PSD. Și dacă iese Lascoanea, va pune prim ministru de la isr, ca asa este normal, nu? Și guvernul va și compus din pnl, udmr, usr și cine o mai fi pe acolo cu premier de la usr! Sa vezi polite plătite atunci. Dar dacă iese ....ăla din pădure?! Îl vedem prim-ministru pe Simion sau sosoca?! Alta nebunie! Și parca și afara începe sa adie ...Crivatu'!
Dar pan' atunci, avem de " barfit" în poiana! Balosule, da ba o tagare!
Sa fim sanatosi! Maine poate fi mai rau!
PS! Aceste alegeri, pot fi numite oare...răzbunarea generalilor?
Shrek

Mesajde feederman » 27 Noi 2024, 14:50

Cu mâna in euroii Europei și cu sufletu la Kiril.
https://adevarul.ro/stiri-interne/eveni ... 04662.html
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 29 Noi 2024, 12:57

Dragā stuparule. Daca ai început aceastā activitae imediat dupā 89, probabil ca acum ai vârsta minim probabila de cca 55 de ani. Probabil cā esti interesat de conditiile trecute de practicare a acestei indeletniciri de Duminicā; de Duminicā pentru cā sâmbatā era zi lucratoare obligatorie si de foarte multe ori se lucra si Duminicā. Începeai;
primul pas era cāutarea unei vetre de stupinā. Celebra lege a apiculturii iti acorda 5 m p pentru un stup. De cele mai multe ori apelai la un bātrân pārāsit, bucuros sā-si intrerupā singuratatea. Nu-ti puteai cumpāra un petec de pāmânt sau o casā la tara pentru cā [b]pāmântul era proprietatea excusiva a statului si pentru cā nu aveai voie sā ai douā proprietati[/b]. Stiai ? Astazi esti proprietar al casei de la tarā unde te simti bine si liber, tu si familia ta. Vrei sa le pastrezi? Gândeste, gândeste, gândeste si alege-ti singur soarta.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Shrek » 29 Noi 2024, 19:28

Shrek

Mesajde Shrek » 29 Noi 2024, 20:00

Shrek

Mesajde Bambucha » 03 Dec 2024, 10:56

https://lege5.ro/Gratuit/gq4deojv/constitutia-romaniei-republicata-in-2003?pid=43227028#p-43227028

ARTICOLUL 149
Aderarea la Tratatul Atlanticului de Nord
Aderarea României la Tratatul Atlanticului de Nord se face prin lege adoptată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

TITLUL VII
Revizuirea Constituţiei
ARTICOLUL 150
Iniţiativa revizuirii
(1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

(2) Cetăţenii care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

ARTICOLUL 151
Procedura de revizuire
(1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

(2) Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

(3) Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

ARTICOLUL 152
Limitele revizuirii
(1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

(2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

(3) Constituţia nu poate fi revizuită pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă şi nici în timp de război.
"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Bambucha

Mesajde Bambucha » 03 Dec 2024, 10:58

Noul parlament:

https://alegeri.hotnews.ro/

PSD decide directia, ca tot voteaza romanii mai nou stele galbene pe fond kaki!
"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Bambucha

Mesajde feederman » 03 Dec 2024, 15:46

Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 04 Dec 2024, 07:14

Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 04 Dec 2024, 20:16

Tratament contra uitării. Și totuși istoria se repetă cu alte personaje. Generațiile s-au schimbat mulți români au emigrat, doar pro stia se încăpățânează să nu aibă intermitente. În 1991, Dumnezeu s-a îndurat de români și le-a arătat calea spre fericire. Grăbiți să ajungă mai repede în peștera lui Ali Baba, toată intelighenția românească s-a grăbit să facă rost de bani pe care să -i pună la clocit cu randament 8/1. Vândură în grabă caprele, vaca - sau bivolițele - butea de varza și țiglele dupe casă. Clătiră izmenele și le vandură și pe alea. Ce-a urmat, aflați mai jos. Atunci se consuma aurolac.
Astăzi astrele le zâmbesc iarăși românilor, urmași ai inteligenților din 1991. Nu mai au capre și bivolițe ; au în chimb TikToc Gurul căzut dintre extratereștri oferă gratis râuri de lapte ,lacuri cu miere, benzină la 1 leu pe litru, pensionare la 18 ani, împrumuturi
cu dobândă zero și un loc în raiul lui Che Guevara. Se pare că dl guru nu consuma aurolac mai degrabă beșina porcului. https://focuspress.ro/cum-a-ajuns-ion-s ... rac-lipit/
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Shrek » 04 Dec 2024, 21:58

Pentru ca gogu ne asculta iar zile acestea vorbeam cu amicii mei la telefon despre alegeri, eu nefiind fan Călin nebunu' , " ascultatoru'" mei îmi trimite articole, știri în acest " algoritm". Bine, mai îmi trimite și articole cu sosioaia și siminica, dar io trec fără sa le vad.
Dacă aveți timp și chef, puteți citi un articol bunicel zic eu, pentru cei au capacitatea de a gândi. Intr-un fel, acum plătim toți acești ani în care partidele politice, liderii lor, au promovat ura fata de semeni, dar de alta culoare politica doar pentru a-si păstra bazinul electoral.
Cel mai mult îmi place intelepciunea populara.
Articolul îl găsiți în evz de azi.
O seara faina!
Revoluția Oamenilor Tineri
Tudor Păcuraru
4 decembrie 2024, 08:44
Revoluția Oamenilor Tineri
Din înțelepciunea populară: „Pentru că urau gândacul, furnica și viespea au votat insecticidul. Au murit toți, chiar și greierele care nu a mers la vot.”
Shrek

Mesajde ioanpuiu » 05 Dec 2024, 22:04

Se întâmplă ceva şi am impresia că nu ştiu ce.
Am crezut despre mine că sunt atent, că sunt suficient de circumspect ca să evit să intru în situaţii neplăcute sau periculoase, să fiu înşelat, etc. dar acum simt că o mână nevăzută mă împinge într-o directie necunoscută, undeva unde nu ştiu ce mă asteaptă dar nu pare să fie bine. S-ar putea să ajung într-o situaţie pe care să nu o pot controla.
În general sunt prevăzător. Dacă merg pe munte sau pe ghiaţă iau la mine o coardă de alpinism. Nu vreau să fac nici escaladă nici scufundări in apă rece, o iau la mine pentru orice eventualitate, pentru mine sau pentru altul. La fel pe apă, o vestă gonflabilă cu declanşare automată că poate vine "ceasul rău".
Acum nu ştiu ce să fac, nu mai depinde numai de mine, depinde şi de foarte mulţi alţii. Pot doar să sper dar speranţa a intrat în boscheţi şi îi mai vad doar coada.
Sunt îngrijorat, mai mult spre foarte decât spre puţin.
Parcă nu-mi vine să-i spun direct frică, sunt bărbat, sună prost. Oricum, am o stare în care nu am mai fost de multă vreme. Nesiguranţă, asta simt în primul rând.
Am o urmă de optimism dar nu pot să uit ce au păţit alţii, şi mulţi, şi avizaţi în problemele astea, şi cu mult mai multe resurse decât mine.

Ciolacu ar fi acum în finală.
Nu este. Nici el şi nici partidele, nici măcar SRI sau alţii de meserie nu au înţeles la timp ce se întâmplâ.
Ce pretenţie să am la mine? Am fost spectator la numărarea voturilor. Atunci am aflat şi eu, ca mulţi alţii, în ziua votului.

Da, ştiam că avem partide extremiste dar ţări cu blazon din Europa au şi ele. E oarecum o normalitate, exaltaţi sunt peste tot.
Nu ştiam totuşi că sunt aşa mulţi la noi, câteva milioane. Luate separat partidele astea nu păreau un pericol iminent. Şosoacă se certa cu Simion, erau dezbinaţi. Aşa par şi acum dar sunt pe cale să se unească sub coordonarea lui Georgescu, pare să fie un plan.
Voturile alea multe sunt acolo, au fost văzute şi numărate.
Ce nu văd sunt sunt oamenii. Am încercat, i-am întrebat pe cei pe care-i cunosc şi nici unul nu a votat cu Georgescu. Nu-i găsesc şi totuşi există.
Neîncrederea îşi face loc.
Încă mai cred că mă voi descurca oricum se finalizează alegerile dar nu mai sunt la fel de sigur ca înainte şi nu e doar asta, nu sunt singur pe lume la fel cu restul oamenilor care au, în funcţie de vârstă, copii şi nepoţi.
Greu moment, grele zile.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE