Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 06 Dec 2024, 16:05

România la pubertate!
Cei care sunteți părinți știți cum vine treaba cu " rebeliunea" copiilor la pubertate! Atunci când nu te mai înțelegi cu ei, contesta autoritatea părintească, în numele unei libertati indusa de tropaitul hormonilor, tentația tigarilor( de orice fel), trantitul ușilor și aruncatul hainelor. Cum toți părinții știm ca-i numa o " nebunie " de moment, ce trece destul de repede! Părinții iartă, la fel de repede ( dar poate nu uita) vorbele grele spuse în acea perioada de " rebeliune" copilareasca.
Cum altfel sa fie când copilul tău drag, plin de nazdravanii, care pana mai ieri venea noaptea sa doarmă cu tine, ca-i este teama, acum îți spune ca nu te mai suporta?! Ca ești cel mai rău părinte, ca alți părinți sunt " cool" și tu ești un inapoiat!?
Cu mulți ani în urma, pe vremea când încă eram un" slugoi", am lucrat intr-o speta care m-a marcat pentru mult timp, ca părinte.
Acum fo 15 ani, intr-o seara răcoroasă de sfârșit de vara, am primit o alerta de " plecare voluntara" a doua fetite de 13 și 14 ani. Ele au fost date dispărute de părinți, cele doua nefiind rude ci doar vecine, pentru ca nu s-au mai întors de la joaca. Părinți au fost corecți și au povestit ca au existat certuri între părinți și copii, dar au sperat ca nu se va ajunge aici.
Sperând ca nu le voi găsi pe zona mea , le-am cautat pana târziu pe străzi, apoi am " dat drumu' la caini"" poate adulmeca ceva. Spre dimineața, câinii au aflat ca fetele sunt la un nenorocit, încă de seara și au petrecut toată noaptea. Preocupat sa nu o zbugheasca , m-am repezit fara sa gândesc prea mult, sa le scot din acea cloaca. Îl știam pe nemernic, el ma știa pe mine asa ca nu am mai așteptat " intaririle" ma mers singur sa le iau pe fete. Le-am scos de acolo fără pre mare scandal, " gazdele fiind buimac și jurandu-se ca s-a trezit cu ele dimineața la usa! Ce nemernici?!
În fine, după ce le-am luat de acolo, bucuros ca voi bifa doi urmăriți, am anunțat la baza ca am găsit fetele și sa anunțe părinții sau sa îmi dea nr. De tel sa ii anunț eu. Pe drum însă, surpriza, fetele au afirmat ca nu vor sa se întoarcă acasă și ca vor "protecția copilului"! Ceea ce pare simplu , a devenit tare complicat. Audieri in prezenta reprentatilor protecția copilului, psiholog, blocarea părinților sa ia legătura cu fetele, apoi au fost " predate pe proces verbal" autorităților pentru a fi duse la orfelinat, sau, sa fiu mai elegant, la casa copilului. Nu am putut uita multă vreme chipurile părinților, brăzdat de lacrimi și împietrit de durere când au văzut fetele plecând cu mașina celor de la casa copilului, fără ca ei sa poată sa le spună un cuvânt. Un gust amar mi-a lăsat și aceasta procedura , legala de altfel, în care niște copii sunt tratați ca niște bunuri, inerte ce se i-au de la unii și se " predau" la alți, ca și cum aŕ fi neinsufletite!
Dar ceea ce era de presupus ca se va întâmpla, evident s-a intamplat! Spre seara, centrul de copii a anunțat plecarea voluntara a fetelor din " casa. Desigur, nu s-au mai intors!
Și iarăși cauta pe strazi! Târziu de not, " cainele" care le adulmecase ma suna și îmi spune ca a văzut un taxi cu cele doua copile la " amicul " nost!
Instinctul de părinte se bătea cu constiinta lu' garcea, care spunea sa procedez legal caltfel o iau în freza! A câștigat inima! Poate mintea plecase cu sorcova! Am sunat părinții uneia din fete și i-am rugat sa vina la mine. Le-am spus de ce și i-am rugat sa fie calmi și discreți. Era ora 24. Pe la ora 3 eram împreună cu ei pe drum către casa nemernicului cu apucaturi de proxenet. Ii știam pe locatari, ei ma știau pe mine, asa ca nu îmi făceam griji . Părinții i-am lăsat la câteva case depărtare rugandu-i sa nu se apropie de locuinta! Nici nu speram ca vor sta locului! În casa, cheful era în toi, fum sa îl tai cu cuțitul, alcool și fetele ghemuite și speriate pe o canapea. Le-am luat, mai mult le-am tarat către ușa, spre uimirea celor prezenți, buimaciti de alcool și " tupeul" meu! Mandatu' unde-i mandatu' bolborosau ei, dar eu eram deja la usa! Evident, asa cum ma așteptăm, părinții erau acolo și si-au luat fetele. Și au plecat. Eu am mai avut doua vorbe cu precinu" meu, căruia i-au promis ca dacă mai aflu fetele la el , îl bat în fiecare zi pana împlinesc 18 ani! Eu sunt un om de cuvant! Și el știa asta!
Pe drum la întoarcere, după ce adrenalina s-o gătat, am avut o vreme reprezentarea a ce facusem! Urma sa primesc și plata! Nici o fapta buna nu rămâne nepedepsita!
I-am sunat pe părinți și le-am spus ca trebuie sa anunțe la politie ca fetele au ajuns acasă și ca nu mai vor sa plece. Sa își facă timp sa vorbească cu ele, sa le iubească, pentru ca sunt fetele lor iar asta nu se schimba niciodată.
15 ani mai târziu, le-a revăzut pe fete intr-un supermarket. Lucrau acolo. Ele m-au recunoscut. Ne-am amuzat puțin, fiecare fiind dornica sa povestească viata lor. Una din ele, avea doua ...fiice, nici nu știa ce o așteaptă. Nici nu i-am spus!
Morala: în viata, uneori trebuie sa faci ceea ce trebuie, nu neapărat ceea ce este legal! Altfel lucrurile o pot lua razna, iremediabil!
Dragi apicultori și cititori ai forumului, sa nu lăsăm România sa plece voluntar de acasă. Nu știm dacă cineva o va găsi și ne-o va inapoia! Iar pe copii ii iertam, pentru ca asta este menirea parintilor!
Sa fiti iubiti si fericiti! Va tzuca Shrek!
PS povestea este inspirata dintr-o întâmplare reala. Evident, după întâmplare, polițistul a trecut prin furcile caudine ale justitiei! Dar satisfacția ca a făcut un lucru bun a compensat stresul unei justitii drepte dar chioare!
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 06 Dec 2024, 19:36

Vai ... cat de impresionanta poveste.
Eu zic sa nu mai avem pretentii de reformare a institutiilor statului ... si sa ne lasam cu totii pe mana slugoilor ... ca ei sunt mana n mana cu interlopi ... si or sa ne salveze copii.

Jeg esti Shrekule .... jeg ...
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Shrek » 06 Dec 2024, 19:55

Atât ai înțeles din ea , ca-i vorba de mine? Ai citit pe sărite sau ai cautat poze? Sau poate ești analfabet functional?
Cum spuneam și alta data, ești mai p.rost decât prevede legea!
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 06 Dec 2024, 20:40

Jegule .... tu nici propriile elucubatii nu esti capabil sa le intelegi.
Bineinteles ca despre tine este vorba in ceea ce ai scris ... ca in randurile "slugoilor" nu este deloc o exceptie sa faca treaba in mod partinitor este adecarat dar faptul ca sunti multi (chiar majoritar) nu inseamna ca este si bine.
Jegule .... colegi de ai tai ... care gandeau asa cum gandesti tu l au lasat pe ******.ul ala sa omoare fetele la Caracal ... au stat ca niste ******* la usa ca nu aveau mandat si ca oricum interlopii locali le au spus ca nu e acolo fata.
Stiu ca nu intelegi .... dar asta se intampla pentru ca pur si simplu esti cret.in.

Cu oameni cu mintea si apucaturile tale chiar nu ar trebui sa ne mire ca ne pacaleste in asa hal unul ca Georgescu.
Cristian IONITA

Mesajde Shrek » 07 Dec 2024, 09:52

Ușor neica ca ai făcut bulbuci la gura!
Nici nu ma așteptăm să înțelegi ceva din ce am scris mai sus! Pentru un pripas în București , care toată viata a citit doar biletul de autobuz, stațiile de metrou și , uneori ( deh, studii inalte), cifrele și literele din lift, nu va înțelege nimic!
Legenda:
Titlul èste simplu.
Fetele rebele- generația tânără, care a plecat după fenta și l-a votat pe Călin nebunu'
Protecția copilulului( în fond, ii spune altfel), orfelinatul,- autoritățile statului
Nemernicu' - vecinul de la rasarit
Luare fetelor la " orfelinat"- încercarea autorităților sa schimbe atitudinea tinerilor
A doua evadare" a fetelor"- turu' 2
Conflictu' interior al lu' garcea- balbaiala autoritatilor, în special a lu' Johannis
Recuperarea fetelor- decizia ccr
Întâlnirea din magazin- un final fericit, situația se poate repeta oricând
Morala și urmarea, indemn la rațiune. Sa nu lăsăm România sa ..o ia pe aratura!
Avertizare : este o poveste. Cazul real- vremile ce le trăim
Finalul- așteptăm consecințele juridice. Cineva trebuie sa plătească cu libertatea.
Dramatizarea are rolul de a capta atenția cititorului. Nu tot ce scriu este adevărat. V-am mai spus și alta data!
Sa fii sanatos! Nu este nimeni de vina ca ai cenusarul gol! Dar dacă nu înțelegi, intreaba! Este mai simplu decât sa îți dezvălui caracterul!
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 07 Dec 2024, 12:53

Ca o carpa uda o dai cotita si n povesti nemuritoare .... jeg de om ce ne esti.
Cristian IONITA

Mesajde Bambucha » 07 Dec 2024, 15:39

Acum 14 ani scriam si eu pe predecesorul acestui forum intr-un thread muzical ce parere am eu despre educatia lumii viitoare, a urmasilor nostri!
http://stuparitul.3xforum.ro/viewtopic. ... 594#140594
In naivitatea mea tinereasca de atunci nu mi-am inchipuit ca educatia umana se va face exclusiv pe retele sociale si o data cu vremea voi deveni din ce in ce mai pesimist. Spiritul critic a disparut cu desavarsire, iar fara acesta va urma o lume hidoasa!
"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Bambucha

Mesajde ioanpuiu » 07 Dec 2024, 22:59

În urmă cu puţine minute l-am văzut şi auzit la TV pe şamanul acestor zile invitându-şi alegătorii la secţiile de votare pentru a-şi exercita, mâine, dreptul de vot.
Invitaţia asta maschează intenţia de a scoate mâine mulţimi de oameni în stradă, în multe locuri, în multe localităţi, practic în toate.
Apelul lui poate duce la convulsii sociale periculoase pentru oricine.

Vă recomand să nu vă apropiaţi de locaţiile secţiilor de votare, închise oricum, nici măcar de curiozitate.
Dacă votanţii lui vor raspunde "invitaţiei" lui, cu siguranţă vor fi reportaje de la faţa locului pe care la veţi putea urmări în siguranţă de acasă.
Nu vă expuneţi inutil!

Vă rog să mă credeţi, am fost la proteste, inclusiv la cel din Piaţa Universităţii 1990, şi ştiu ce se poate întâmpla.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde feederman » 08 Dec 2024, 14:28

Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 08 Dec 2024, 21:04

Un link primit de la dragul meu prieten, preot ortodox devotat misiunii sale. Sa nu ne grabim sā-i judecām în bloc raportându-ne la comportamentul nedemn ,izolati al unor reprezentanti ai bisericii ortodoxe. Sā credem in puterea binelui.
https://vm.tiktok.com/ZNeTjTn6m/
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Cristian IONITA » 09 Dec 2024, 13:51

Shrek scrie:Ușor neica ca ai făcut bulbuci la gura!
Nici nu ma așteptăm să înțelegi ceva din ce am scris mai sus! Pentru un pripas în București , care toată viata a citit doar biletul de autobuz, stațiile de metrou și , uneori ( deh, studii inalte), cifrele și literele din lift, nu va înțelege nimic!
Legenda:
Titlul èste simplu.
Fetele rebele- generația tânără, care a plecat după fenta și l-a votat pe Călin nebunu'
Protecția copilulului( în fond, ii spune altfel), orfelinatul,- autoritățile statului
Nemernicu' - vecinul de la rasarit
Luare fetelor la " orfelinat"- încercarea autorităților sa schimbe atitudinea tinerilor
A doua evadare" a fetelor"- turu' 2
Conflictu' interior al lu' garcea- balbaiala autoritatilor, în special a lu' Johannis
Recuperarea fetelor- decizia ccr
Întâlnirea din magazin- un final fericit, situația se poate repeta oricând
Morala și urmarea, indemn la rațiune. Sa nu lăsăm România sa ..o ia pe aratura!
Avertizare : este o poveste. Cazul real- vremile ce le trăim
Finalul- așteptăm consecințele juridice. Cineva trebuie sa plătească cu libertatea.
Dramatizarea are rolul de a capta atenția cititorului. Nu tot ce scriu este adevărat. V-am mai spus și alta data!
Sa fii sanatos! Nu este nimeni de vina ca ai cenusarul gol! Dar dacă nu înțelegi, intreaba! Este mai simplu decât sa îți dezvălui caracterul!

in trecut am facut un trecut un "sondaj" priviind veleitatile dumitale de "pamfletar" .... bag de seama ca timpul a trecut "de pomana" subliniind pe deplin faptul ca una-i dorinta si alta-i putinta

sa fii sanatos ...
Cristian IONITA

Mesajde ioanpuiu » 09 Dec 2024, 18:35

A trecut şi ziua de ieri.
S-a încheiat şi "turul doi" al alegerilor. Mai uşor decât s-au aşteptat şi cei care au stat acasă, şi cei care n-au înţeles şi au ieşit "la vot".
Nici Călin Georgescu nu a înţeles că decizia CCR de anulare a alegerilor l-a transformat dintr-un posibil viitor preşedinte, într-un cetăţean ca oricare altul, adică ...nea Georgescu.
ioanpuiu

Mesajde Shrek » 09 Dec 2024, 21:47

Cam asa este și la noi în....poiana!
https://www.facebook.com/share/v/19zFt4nD5H/
Shrek

Mesajde ioanpuiu » 10 Dec 2024, 18:45

Am mai avut noi unul care a renunţat la protecţia SPP.
Liviu Dragnea şi-a luat gărzi de corp asociate cu lumea interlopă. De ce ar face un oficial aşa ceva?
Din două motive: primul şi cel mai important este discreţia. Serviciul de Pază şi Protectie este al statului iar gărzile de corp care te însoţesc peste tot ajung să ştie despre tine... cam tot.
Ce mănânci şi ce bei, cât dormi, cu cine te întâleşti, pe unde ai umblat ...
Când ai ceva de ascuns exact asta nu-ţi trebuie, să vadă şi să ştie băieţii aia (care sunt buni să facă protecţie şi pază inclusiv pentru şefi de stat care ne vizitează ţara) ce nu vrei să se afle despre tine.
Oamenii ăia din trupele speciale raportează superiorilor care la răndul lor au alţi şefi, mai mari, şi tot aşa.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 10 Dec 2024, 18:51

Hotărârea CCR de anulare a alegerilor este o diplomă de incompetenţă pentru actualul guvern.
Asta spune în esenţă, că ele au fost influenţate incorect încă din campania electorală deşi au fost organizate şi supravegheate (auzi!... nu doar vegheate, ci supra-vegheate) de către autorităţile statului.
Motivaţia în schimb este absolut ceţoasă şi se bazează în primul rând pe concluziile CSAT, la fel de neguroase şi alea, care arată
cu degetul spre vinovaţii "actori statali şi nestatali" neprecizaţi. Un fel de "agenturili străine" pe care dădea vina Ceauşescu.
De ce este totul atât de neclar?
Probabil pentru că nu poţi să spui adevărul fără să te pui într-o situaţie imposibilă. Sau posibilă numai prin demisii în lanţ, de sus până jos.
Când eşti pus pe liber de către altul mai e cum mai e dar cum să te dai singur afară din propriul tău birou?
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 10 Dec 2024, 19:12

Despre vot.
În primul tur am votat împotriva lui Simion.
M-am gândit că îi micşorez şansele de-a ajunge în turul doi, cu unu. Nu cu 1 la sută, cu unu dintr-un milion-două, undeva pe-acolo. Nu credeam că va ajunge în final preşedinte dar cu el în turul doi ieşea Ciolacu preşedinte.
Dacă la alte alegeri am votat răul cel mai mic, de data asta am ales soluţia de avarie Elena Lasconi în loc să votez candidatul care îmi plăcea din acea listă.
Cu ocazia asta îi cer scuze domnului Cristian Diaconescu pentru că nu l-am votat. Nu va afla asta, nu cred ca are albine deci nu citeşte aici pe forum. Când alegi un preşedinte nu este suficient să-ţi spui îmi place de el, poate să nici nu-mi placă dacă e competent. Am simplificat ca să-mi fac alegerea uşoară deoarece nu pot să-i cunosc cu adevărat şi nici să cred toate promisiunile pe care le fac în campanie şi am pus răul înainte:toţi sunt mincinoşi şi vor postul în beneficiu personal şi nu pentru binele pe care îl pot face ţării. El a câştigat la restul criteriilor. Formaţie profesională, carieră îndelungată în diplomaţie, eleganţă în discurs.
Mi s-a acrit de cei care citesc de pe foaie şi după zece ani în funcţie.
Pe Calin Georgescu nu l-am remarcat când am citit lista candidatilor, am parcurs-o superficial, am văzut numele dar am crezut că este Florin Georgescu cel care a fost sau este director la BNR. Chiar m-am gândit: uite un finanţist dar fără şanse la turul doi.
În sfârşit, în seara alegerilor când aşteptam rezultatele şi au început să arate imagini de la sediile de campanie, după ce a devenit clar că Lasconi intră în turul doi, am vazut la USR o figură neaşteptată şi foarte neplăcută pentru mine. Unul dispărut multă vreme care se înfiinţase şi el acolo, Dan Barna. Auzise că se dau placinte şi vroia să prindă şi el una. După cât rău a facut acelui partid trebuiau să-l ascundă undeva, într-o debara, să-i ducă cineva acolo o cafea şi nişte fursecuri şi să nu-l mai vadă nimeni.
Şi nu numai el, şi nu doar acolo. Când pare să fie rost de ceva se adună ca muştele.

La PNL în schimb nu era mai nimeni. Au pus un comunicator.
Cei care au fost tot timpul în faţă dispăruseră în vreo ascunzătoare. Rareş Bogdan şi alţii.
Şi soldatul ... ăla în slujba ţării, vajnicul general a executat o retragere strategică după prima salvă de tunuri în loc să rămână drept şi demn, să primească în piept glonţul ruşinii acelor procente pe care le-a obtinut. Jalnic.
Şi ce veseli erau înainte de alegeri!
Screenshot 2024-11-26 102941.png
ioanpuiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE