Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ioanpuiu » 10 Dec 2024, 19:24

Mă plângeam că n-am găsit pe nimeni care a votat cu Georgescu.
Cândva, înainte de turul doi, am gasit totuşi pe cineva. O femeie, vârsta 35, etnică din grupul cel mai numeros, studii minime, casătorită, genul femeie de casă, familistă convinsă, un copil (o fată majoră de curând, elevă în ultimul an de liceu), harnică şi muncitoare, lucrează într-o firmă la curăţenie şi locuieşte într-un sat în Ilfov.
Ştiind eu că în zonele alea este o tradiţie veche pentru vot cu PSD am întrebat-o:
- cu cine ai votat, cu Ciolacu?
- nu, (un nu prelung şi hotărât) nu cu ăla că e... Nu voi reproduce textual aici dar a zis că "ăla" are un utilaj agricol acasă.
- dar cu cine atunci?
- cu Călin Georgescu
De unde ai aflat tu de el şi cu ce te-a convins să-l votezi?, am întrebat-o. Mi-a spus că de pe tiktok, că Georgescu e serios şi vorbeşte frumos, atât. Am întrbat-o cum de are ea tiktok, că eu n-am, şi ce face pe el.
Am aflat că fata ei e pasionată de make-up ca multe fete de vârsta aia, că a machiat nişte colege de clasă şi nişte vecine care au vrut să arate mai bine la un botez, la o nuntă, şi că intenţionează să-şi facă o profesie din asta. Fata, mândră de realizări şi-a făcut cont şi a încarcat acolo fotografii şi foarte scurte clipuri în care fetele aranjate de ea întorc capul puţin la stânga, puţin la dreapta şi la mijloc un zâmbet galeş. Şi-a făcut şi mama fetei cont.
Mi-a arătat câteva.
Şi soţul tău cu cine a votat? am întrebat
- el cu PNL-u' că avem primar de la PNL
- păi cum aşa, n-aţi vorbit şi voi, nu v-aţi consultat?
- ba da, dar am zis ca el şi am făcut ca mine.
- şi fetiţa?
- tot Georgescu
Discuţia a fost una relaxată, a părut sinceră, răspunsurile au dezinvolte şi am crezut-o.
Când am întrebat-o cu cine va vota Duminică, în ziua care n-a mai fost, a fost prima dată când am văzut-o încurcată, faţa i-a devenit sobră, a tăcut o vreme apoi a spus că nu ştie, că a văzut pe tiktok (unde altfel?, tot acolo!) că influencerii ăia au luat bani.
În cazul ei alegerea a fost naivitate curată.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 10 Dec 2024, 19:37

Fiecare e liber să facă ce alegere doreşte şi eu nu contest asta.
Dacă aş fi un asistat social aş vota PSD în speranţa că-mi mai dă ceva, dacă aş avea o covrigarie sau o vulcanizare( am ales la înâmplare exemplele) nu aş mai vota la fel.
Pentru partidele extremiste, Şoşoacă, Simion sau Georgescu nu găsesc motive să votez. Alţii au găsit dar toţi se feresc să o declare. Nu înţeleg de ce se ascund.
Am văzut că au fost mulţi cei care au votat partide suveraniste cum le place lor să-şi spună dar care sunt catalogate ca extremiste inclusiv de către ţările civilizate din vest.
Au fost destule declaraţii ale oficialităţilor de acolo îngrijorate de avântul extremismului de la noi.
Dacă o iau pe bucăţi pot spune că aici pe forum există aproximativ două-trei mii de adepţi, admiratori sau simpatizanţi ai acestor partide.
Nici unul declarat.
Procentele însumate ale celor trei partide extremiste depăşesc 30% iar asta, raportat la numărul de membri ai forumului înseamnă peste trei mii.
Cine sunt ei nu ştim dar există câteva indicii de recunoaştere. Unul este că sunt agresivi, mult mai agresivi decât alţii în adresare, în limbaj, în abordare.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde feederman » 11 Dec 2024, 00:42

tot pietri scumpe si margele.// In locul de arburi si copace/ Cresc rodii, naranciuri s-alamâi,/ Si tot feliu da pom ce la gust place,/ Cum si rodite cu struguri vii;/ Iar in loc da nasip si tarâna/ Tot graunta da aur iai in mâna.// Rauri da lapte dulce pa vale/ Curg acolo si da unt paraie,/ Tarmuri-s da mamaliga moale,/ Da pogaci, da pite si malaie!/ O, ce sânta si buna tocmeala!/ Mânci cât vrei si bei far-ostaneala.// Colea vezi un sipot da rachie,/ Ici da proapata mursa un izvor,/ Dincolea balta da vin te imbie,/ Iara caus, pahar sau urcior/ Zacând afli indata lânga tine,/ Oricând chieful da baut iti vine.// Dealurile si coastele toate/ Sânt da cas, da brânza, da slanina;/ Iar muntii si stânce gurguiate/ Tot da zahar, stafide, smochine!/ De pe ramurile da copaci/ Spânzura covrigi, turte, colaci./ Gardurile acolo-s impletite/ Tot cu fripti cârnaciori lungi, aiosi,/ Cu placinte calde stresinite,/ Iar in loc da pari, tot cârtabosi;/ Dara spetele, dragile mele,/ Sânt la garduri in loc da proptele.“
Poporul român s fost preocupat de prosperitate,pentru care a luptat neam de neamul lui, înca din vremea lui Vlad dragul(căci numai cine știe cunoste). Înaintea republicii dă la Ploiesti fu republica lui Parpangel care a inspirat pe tăti marii patrioți și neamului: întâia chimistă a neamului,(mai dă-le o sută Niculae), eruditul Mircea( geoană cu cei25000 de euroi) , machistul Simi cu locuințele de 35000 de euroi, iar acum băiatul ăsta de înoată calare pe ducipal, printre ghețuri,cu brațele încărcate cu daruri pentru saracii patriei: aer la liber și apa fără nanocipuri la toate robintele românilor. Se aude că cineva a uitat poarta deschisă la Balăceanca . Ferește pârtia!
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 11 Dec 2024, 10:31

Vajnicii luptatori împotriva nanocipurilor indignati de decizia CCR, au declansat proteste pasnice extinse la scarā mondialā. Barbati hotarâti si d-soare de caracter îsi taie de zor buletinele. Din altruism pur, le sugerez o metoda mai practicā si cu utilitate imediatā; îsi pot atârna caciula in cui.https://www.gds.ro/Local/2008-06-20/Si- ... tiWGoPNHGw
Curaj, nu cedati, acum ori niciodatā aratati lumii ce aveti în cap.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 11 Dec 2024, 17:31

Din pacate, sau poate din fericire acele specimene nu citesc pe aici, altfel s-ar dezlantui cu tot felul de "alinturi"
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Shrek » 12 Dec 2024, 21:26

Zilele astea cam toată media a vorbit despre legionari/legionarilor. Unii în cunoștință de cauza, alții " ca au auzit ei de la cineva care știe....",
Ciuma roșie nu mai este la moda!
Uite ceva din poiana, despre legionari:
https://www.facebook.com/reel/1296674081372813/
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 13 Dec 2024, 10:11

@Shrekule - tot jeg si astazi ??!!

si sa nu scapam din vedere ce-a urmat:

https://www.youtube.com/watch?v=CXbPaz02VdY

despre ei ( organul nostru ...un creeier curat ) vorbim mai putin, de preferat deloc .... ca vorba aia copii lor sunt "slugoii" din 2024

despre metode folosite ....

https://www.youtube.com/watch?v=m0YXuFqA5aY
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde feederman » 13 Dec 2024, 15:06

Elevii militieni din '90, onorabilii pensionari de azi
Respectabilii intelectuali duc mai departe lupta de class contra dusmanilor poporul. Pār nou nārav vechi.
https://www.comisaul.ro/articol/tara-in-care-
am-ajuns-sa-traimpavel-abraham-a-obti_1560252.html
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Cristian IONITA » 13 Dec 2024, 16:08

Jalea mare
Fişiere ataşate
FB_IMG_1734095176766.jpg
Cristian IONITA

Mesajde Shrek » 13 Dec 2024, 20:13

Cristian IONITA scrie:@Shrekule - tot jeg si astazi ??!!

Desigur! Și azi și mâine , dacă asta te face sa te simți bine!
Acum înțeleg, poate și alții care citesc, de ce ramai un analfabet functional! Dacă te uiți la filme ca la amenda, n-ai înțeles nimic!
Shrek

Mesajde Shrek » 13 Dec 2024, 20:26

Și totdespre legionarism și pic/poc!
https://www.facebook.com/share/p/17xJK6jiM7/
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 14 Dec 2024, 22:06

Shrek scrie:
Cristian IONITA scrie:@Shrekule - tot jeg si astazi ??!!

Desigur! Și azi și mâine , dacă asta te face sa te simți bine!
Acum înțeleg, poate și alții care citesc, de ce ramai un analfabet functional! Dacă te uiți la filme ca la amenda, n-ai înțeles nimic!

Ai auzit si tu de epresia asta, .... si o behaii pe mai departe, bineinteles ca in continuare ramaii o janghina jegoasa.
Cristian IONITA

Mesajde feederman » 16 Dec 2024, 17:01

Se cautā un presedinte. Nu se stie daca îi place spritul. Se pare cā il plac femeile. Oltean, istet, experientā. Cioroianu Adrian.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 16 Dec 2024, 22:41

Lucrurile s-au precipitat. Ramâne cum am stabilit.
Dacā nu suntem în stare sā ne purtām de grijā, se ocupā cine trebuie de noi, ca sa nu.dām în gropi. Dupā anuntul lui N Dan s-a închis la pitā.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Shrek » 22 Dec 2024, 14:08

Uraturi ( a cu căciulă sau pălărie, fiecare cum vrea) de sarbatori!
Vin sărbătorile! Fiti mai buni! Cete de colindatori! Am venit sa colindam, dom, dom sa 'naltam ( cine are bani și știe slava), steaua ( nu ie fcsb) sus răsare, capre, ursi, sorcove și pocnitori! Agitatie! Aglomeratie! Lume rea dom'le! Magia sarbatorilor!
Sus în deal la Cotroceni, canta cucuveaua! Nu nu canta cucuveaua, sistemul audio reda colinde! Bine, poate au interferat agenturili străine și au modificat playlist-ul. Este greu da stabilit și atribuit cine a făcut asta ca nu s-a semnat!
Vin colindatorii!
Primii colindători, scosi din jobenul alegerilor au ajuns la poarta! Jandarii iști țin mana pe buzunare și ascund senviciurili. Au mai trecut p'acolo și an' terț cand au furat hârtia din buda! Încep repertoriul cu scola gazda, nu durmi si flori dalbe, asa, de florile marului, apoi o dau cu noi suntem romani, noi suntem pe veci stăpâni, cu refren și în maghiara și încheie cu ne dați ori nu ne dați ( functia)?! Bineînțeles, finalul uratului ( a cu căciulă), și la anu' can' venim tat mai prost(i), sa va găsim!
Gazda, om da fala în sat, ii tratează pe colindători cu multa indiferenta, rachie și langosi, atragandu-le atenția sa nu se îmbete cu apa rece ( cea calda a taiat-o nicusor).
Imediat ajung la poarta și colindatorii dacici! Ai bogați cu stea de aur în frunte care in calauzeste prin tunelurile dacicie! Cu tobele, vuvuzele și trompetele , impingatori și tragatori canta : noi d'aicea nu plecam, nu plecam acasa....., lipindu-se de clanta palatului!
Gazda, olecuță nedumerita, ii intreaba: bah, voi ativenit cu ursu'?
Nu bre, ala-i șoferu nost, da-i mai păros el, d-aia îl iubește lumea!
Apoi, gazda trata gostile cu gogoșele, mispaisuri și multa plictiseala iar pentru socializare le arata curtea din spate, recent renovata, în care szburdau câțiva ciobănești...germani, nah, adevărați câini (ai democratiei). Cu alte cuvinte, nu încercați sa săriți gardul!
Fiind aproape de vremea prânzului, apar și sorcovele! Ceata mica de colindatori, tineri, puțin aroganți, dotați cu pene și boxe portabile sub brat, din care razbat melodios, colindele îndrăgitului rapsod popular , pomohaci! Ajunși la ușa, ceata galagioasa, se pune pe scandat: ieși afara, gazda ordinara, cine nu sare, ia executare, ca atare, vrem la guvernare!
Gazda, luata ca după tron, iese la geam și le arata cu degetul , unde tre sa mearga : mai sus pa deal! Aici ii casa paznicului! Mars la școală, jegosilor!
Dar iată ca se vede în zare, urcând in vale, o turma de capre, și câteva tate, gălăgioase toate, hotărâte parca, sa darame-o poarta! O capră mai grasa, parca era...( puneți voi rima), s-a urcat pa masa si-ncepu sa raga: une-s tați barbatii?! Și sa știți bine, ca -cepand de mane, ursu' la putere, ca Ursula mica, pica din picere și doar io, sa stiți ,sa va fie frica, ca de nu ma punet mane, măcar pri' ministra, va parasc la puțin, sa va bombardeze! Ați văzut ma?Dute după ia (!?) Marmardeli! Ce tare?! Grohai un iedul, ținând mana în buzunar!
Gazda, ușor amuzata, întreabă: tu iești mircea?! Ba care ai făcut gaura online in gardul grădini maicii Domnului?! Acu dute și inchide-o! Suna la 112!
Bata-va Dumnezeu da narozi!
Mai pa Sara, după ce își făcu somnu da după masa, gazda de la Cotroceni, o ieșit la poarta și zasa:
Dat fiind ca nu am aflat nici un ministru sa ma....satisfacă, am decis sa ocup( si) aceasta funcție pana se ivește ceva nou! Asa zace constitutia!
Ne vedem mai la vara! Pa!
.......
Fiti mai buni! Fiți veseli și fericiti!
Maine poate și mai rau!
Shrek

Mesajde Bambucha » 24 Dec 2024, 02:36

.... exact, fiti veseli... maine poate fi mai rau! :twisted: :oops:

romania-a-fost-este-si-va-fi-tara-lor.html
https://www.g4media.ro/romania-a-fost-este-si-va-fi-tara-lor.html
cel mai bun articol al autorului din ultimii 10 ani! Probabil reprezinta cu exactitate ce gandeste mare parte a generatiei mele, cea care a indraznit sa nu plece.
"Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE