cristi_vidican scrie:Unii oameni te ajută să crești.
Alții, se obosesc să te ajute să crezi că ești prost.
nu poate nimeni sa te ajute daca tu nu vrei...!!
lafel si in cazul omului "care le stie pe toate" ...de ce ar evolua daca el stie...???
in momentul cand le stii pe toate si pierzi stupina atunci incep sa apara intrebarile..."ce am gresit? -sigur nu e vina mea ca doar le stiu pe toate ...acum sa gasim un vinovat ...aha varroua!!!"
si uite asa odata gasit vionvatu te ai scos ...ajungi apicultor care le stie pe toate dar fara stupi

....pentru ca se pare ca imaginea falsa(ego) e mai importanta decat orice...
eu vb in general....nu ma refer la o persoana anume...
in cazul meu pana nu am pierdut 99% din stupi nu m am invatat minte...cum poti sa evoluiezi daca nu esti sceptic la cea ce faci ...trebuie sa te consideri in erroare ...privind rezultatele obiectiv bineinteles...mereu am avut mai multa grija de albine si am fost mai mai atent din momentul ce am avut pierderea...si am mizat pe faptul ca daca studiez ajung sa le inteleg mai bine si sa elimin factorii de risc cat mai de la radacina...
pe de alta parte daca esti multumit cum merge nu ai nevoie de schimbare ..asta tine de perceptie...dar in momentul in care clima face figuri riscul e destul de mare ....mai ales pentru apicultorii "subiectivi care le stiu pe toate "
sau cei care vor sa se schimbe dar totodata nu renunta la practivile vechi sub nici o forma....
algoritmul nu o sa ierte 80-90 % din apiculturi ...fie ca vor ei sau nu...
aud de atat timp ...varroua varroua...tratamente tratamente si roire roire ...asta imi zice ca perceptia e inca in stadiu de evu mediu .....nimic nou....
am colegi care au pierdut tot...(foarte incapatanati )...sa pierzi 10.000 e destul ca sa iti cauti de munca ...nu mai zic ca au pierdut si tot sezonul 2025 ...acum am ramas singur pe o raza de 20 km ...pot sa cresc si matci de rasa

cei care au avut pierderi SUNT IN EROARE!!!...nu pot demonstra ca din cauza X sa intamplat din moment ce ei erau acolo pentru a prevenii ..avea grija de albine...era raspunderea lor....!!!!!